Wien: profilbilder och Volksgarten

 
Och så var vi i Wien! Jag hade verkligen ingen bild av Wien, men nu i efterhand tycker jag att staden var ganska nice. 
 
 
 
Bland det första vi gjorde var att upptäcka Wien, så klart. På bild fastnade mest fina byggnader, små gränder och annat som jag gick och ooh:ade och aah:ade om. Ni vet, sådär som en låter när en turistar och ser massa saker som endast kan beskrivas med läten. 
 
 
Hade ett side mission på resan också, nämligen: ta en ny profilbild. De flesta av mina profilbilder är tagna när jag har varit utomlands, så ville ju inte bryta den traditionen. Dock trivs jag ju mer bakom kameran än framför, därav alla halvdana poser. Blir obekväm bara av att se bilderna. Var för övrigt på jakt efter en pastellrosa vägg som kunde agera bakgrund. Tyckte det skulle passa så himla bra. 
 
 
 
 
Vill bara ha sommar och sol så jag kan gå runt i t-shirt, kjol och birkenstocks! Hur härligt?! 
 
 
Här är en bild på Burgtheater. 
 
 
Och en spårvagn. Tyckte den var charmig + röd = bästa färgen.
 
 
Vi råkade hamna i Volksgarten – en helt fantastisk park full av rosor! 
 
 
 
 
 
När en är helt ny i en stad känns det som att alla sevärdheter nästan ramlar på en. De bara uppenbarar sig. Hela min kropp skriker jag vill ut och resa nu men min mer förnuftiga sida säger stopp, du har varken tid eller pengar just nu
 
I nästa inlägg kommer bilder från Spanska ridskolan och Kunsthaus bland annat. Håll utkik! 
 

Budapest: fiskarbastionen och resten.

 
Jag tänker att vi spolar tillbaka till i somras när jag och Alexandra mini-backpackade i Budapest, Wien, Krakow och Warsawa! Nu är vi inne på sista tiden i Budapest och jag har lite svårt att komma ihåg exakt vad vi gjorde.
 
 
Men vi turistade iallafall. Här är en (av många) bilder på utsikten från fiskarbastionen.
 
 
Av bilden att döma var det soligt, blåsigt och varmt. Ändå rätt härligt jämförelsevis med nu när det är grått, kallt och snöblandat regn varannan dag. 
 
 
Tyckte arkitekturen var så speciell, så här kommer ett par bilder på den.
 
 
 
 
En "vind i håret"-bild på mitt resesällskap. 
 
 
 
 
Om jag kommer ihåg det rätt så åt vi sötpotatispommes till middag även denna kväll. Vi badade även på ett termalbad. Nästintill ett måste då Budapest är känt för sina varma källor och termalbad.
 
 
Det var minst lika fint på kvällen som på dagen. I nästa inlägg har vi förflyttat oss från Budapest till Wien, antagligen via buss. Kommer verkligen inte ihåg, men rätt vad det var så var vi i Wien iallafall. 
 
Vill du se mer bilder från Budapest? Spana in dessa inlägg!
 

Och så blev det mars.

(null)
 
Hallå! Nu är det mars och jag har njutit av varje solglimt jag fått. För tillfället sitter jag på stadsbiblioteket – trodde det skulle motivera mig mer om jag omger mig med andra människor som också sitter och är fokuserade. Allt jag kan tänka på är hur mycket det låter när andra skriver på tangentborden och hur lätt det är att bara stirra in i en vägg istället. 
 
På bilden ovan ser ni boken som förgyller mina morgonar i kollektivtrafiken, nämligen Tatueraren i Auschwitz även känd som bokklubbens första bok. Jag har gått och blivit med bokklubb och det känns väldigt kul! Kan knappt vänta tills vår första träff där vi kan dyka ner i boken på riktigt. 
 
(null)
 
Sedan vi sist hördes av har jag hunnit vara hemma i Närke, fikat med praktikanterna, jobbat på Ica, träffat skrivande människor, besökt på naturhistoriska och varit på praktiken en hel del, så klart. Livet rullar på helt enkelt och varvas med diverse jobbsök, serier och att frysa på kontoret. När vi ändå pratar serier: The Umbrella Academy och Sex Education rekommenderas starkt! 
 
(null)
 
Här är en bild från förra lördagen. Gick runt halva Stockholm i jakt på "den perfekta baren". Fick se väldigt mycket av Stockholm iallafall! 
 
(null)
 
Igår var det 8 mars och det var fullt av event i samband med internationella kvinnodagen. Jag och en annan praktikant representerade Kvinna till Kvinna på Tempos dokumentärfestival på Morfar Ginko. Det var väldigt intressant att höra på dokumentärpodden och panelsamtalet efteråt. 
 
Idag ska jag försöka få ihop lite personliga brev, önska mig lycka till! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.