Resumé av 2018.

Phs; detta var alltså mina topp nio bilder på instagram. Ändå inte helt orimligt eftersom mitt uppdaterande på sociala medier dalat rejält. 
 
Okej, här kommer en resumé av mitt 2018. 
 
Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?
Jag fick mina visdomständer utopererade, började köpa aktier och gick en nybörjarkurs i poledance. Första halvan av 2018 uteslöt jag både laktos, mjölk och gluten från min kost (i tron att min mage skulle gilla mig mer). 
 
Vilka länder besökte du?
Ungern, Österrike och Polen under min och Alexandras tripp i somras.
 
Ph; Budapest i somras.
 
Är det något du saknade år 2018 som du vill ha år 2019?
Mer resor. Alltid mer resor, men även ännu mer kompishäng! Mer information om min operation hade också varit nice. 

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?
Jag och datum går inte ihop, men kommer ihåg den första februari. Det var dagen då jag blev opererad och sedan sjukskriven i nästan tre veckor. Höll på att klättra på väggarna av rastlöshet. 

Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Att jag tackade nej till att fortsätta jobba inom skola och samtidigt fick erbjudande om en praktik på Kvinna till Kvinna i Stockholm. Hoppas det leder till något mer! 
 
Ph; en bild från pole dance-avslutningen. 
 
Och din största framgång privat?
Att jag tagit mitt sparande ett steg längre och att jag vågade prova på pole dance (och visa upp det!). Sån himla boost!

Vad spenderade du mest pengar på?
Antagligen mat och hyra. I prylväg är det antagligen min dator. 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2018?
Har inga speciella låtar faktiskt. Tråkig jag är, jag vet. Men några låtar som kvalade in på min spellista är Förlorare utan chans – Den svenska björnstammenTrointeduärnåt City – Markus Krunegård och Ultraviolet – Freya Ridings
 
Ph; en bild från när jag cyklade till jobbet. Känns som en evighet sen.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Definitivt ledsnare. En väldigt kämpig period på jobbet och att min morfar dog gjorde allt lite jobbigare.

Vad önskar du att du gjort mer?
Hade velat läsa mer böcker. 

Den maträtt du åt oftast 2018?
En av fördelarna med att arbeta på skola är den varierade skolmaten, men tänker ändå att grillad kyckling och potatisgratäng är standardmat här på helgerna.
 
(null)
Ph; dagen efter min födelsedag kom detta gäng för att fortsätta firandet. Sån himla tur har jag! Ska bli spännande att se om det är samma människor som sitter kring bordet nästa år. 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2018?
På dagen jobbade jag och på kvällen kom släkten för födelsedagsfirande.

Högsta önskan just nu? 
Min högsta önskan just nu är att 2019 kommer vara året då alla pusselbitar faller på plats. Jag har börjat om på ruta ett alltför många gånger nu. 
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Är på ständig jakt efter bekräftelse, kärlek och äventyr. Så, antagligen ännu mer av det. 
  (null)
Ph; en bild från morfars begravning.
 
Vad fick dig att må bra?
Familjen, vännerna och känslan av att "jag klarar det här". 

Vem saknade du? 
I slutet av året, morfar. Det finns ett tomrum som inte kommer bli lätt att fylla.

Vad är du mest stolt över? 
Att jag överlevde våren och hösten. Att jag gjorde saker som jag aldrig har gjort förut.  
 
Det är dags att säga adjö till 2018 och jag är glad över det. Detta år har känts som en enda lång språngbräda och nu är jag redo för det jag kämpat mig fram till. Jag tror att 2019 kommer bli ett riktigt bra år med utmaningar och nya bekantskaper. 
 
I år kommer jag att fira in det nya året hemma hos Elina med nya och gamla bekantskaper. Ibland behöver en inte skapa helt nya vänskapsrelationer, utan ibland kan det räcka med att rusta upp och bygga vidare på de en redan har. Fint är det iallafall! 
 
Vi ses på andra sidan! 

”Varje slut är början på något nytt”

(null)
Ph; min och Elinas julkola. Tog en halv evighet att baka.
 
(null)
Ph; en gruppbild från uppvisningen på pole dancen.
 
Hej allihopa! Idag har jag sagt hej då till barnen på ena skolan där jag jobbar. Jag är så himla tudelad när det gäller att sådant, men till slut kommer det bli bra det här också. På ett sätt är det ju det jag har jobbat för hela tiden, men det känns fortfarande lite jobbigt. Från och med nu har jag åtta dagar kvar inom skolans värld – spännande!
 
Tar över lag inte så mycket bilder för tillfället, så slängde in två stycken jag hittade i mobilen. Den första är från mitt och Elinas julbak för ett par helger sedan. Sent inpå natten stod jag och diskade rent plåtarna. Tänker aldrig mer göra kola sent på kvällen...
 
Den andra bilden är från i lördags då vi hade uppvisning på pole dancen. Från just min grupp var vi bara två stycken, men det gick bra iallafall. Jag var supernervös och trodde att jag skulle få sån scenskräck när jag gick ut i salen, men jag hade verkligen fel. Fastän det stod människor tryckta mot varje vägg i salen, så märkte jag inte av dem alls. Jag var helt fokuserad på koregrafin, hur jag skulle lyckas sätta mig på stången och i vilken ordning alla steg kom. Även om detta år varit dåligt på många sätt, så är pole dancen verkligen ett plus! Jag känner redan nu att jag vuxit otroligt mycket som person och min comfort zone är så mycket större nu. Just därför är det extra roligt att jag fortsätter med pole dance även efter nyår – kan knappt vänta! 
 
När vi ändå pratar om livet efter nyår... Då händer det grejer! Under hösten har jag sökt olika jobb och praktikplatser, nästan i ren panik, och förra veckan fick jag reda på att jag fick en praktikplats. Det kändes verkligen som att allt började lösa sig. Så, i mitten av januari flyttar jag upp till Stockholm! Det ska bli hur kul som helst och jag har stora förväntningar på hela våren. 
 
Men, än är vi inte där. Jag är i full jakt på ett extrajobb för att dryga ut i sparkassan och dessutom har jag en rad högtider att fira, däribland min födelsedag. Jag ser verkligen fram emot att träffa vänner jag inte sett på länge. Dessutom är det ett privilegium att kunna ha dem i ett och samma rum! 
 
Anyway, nu ska jag gå och klippa min lugg lite. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

Budapest: Buda slott, Shoes on the Danub Bank och Buda Hill Funicular

 
Vi fortsätter turistandet i Budapest. Gillade verkligen denna vy!
 
 
 
Buda slott syntes på lång väg (det längst till vänster).
 
 
 
Vi gick förbi monumentet Shoes on the Danub Bank också. Det symboliserar alla judar som blev skjutna vid Donau, precis efter att de tvingats ta av sig sina skor.  
 
 
Här har vi en av Budapests mest kända broar – kedjebron. Det var den första permanenta bron över floden som förenade Buda och Pest. 
 
 
 
 
Under vårt turistande såg vi Buda Hill Funicular som jag antar är en slags spårvagn upp för kullen. Vi åkte den dock aldrig utan njöt av promenaden och utsikten upp. Nu i efterhand tror jag inte att jag njöt så mycket egentligen, för jag kommer ihåg att det var väldigt varmt och jobbigt, men jag hade nästan förträngt det.
 
 
Iallafall, till slut kom vi upp och oj vilken utsikt! 
 
 
Därifrån kunde vi se Ungerns parlament (som var mycket större än jag först trodde).
 
 
 
I nästa inlägg kommer det sista av Budapest för efter det åkte vi vidare till Wien.  Kul med ännu en ny stad!

Budapest: Sankt Stefansbasilikan, memorials och parlamentet

Snabbt blev det söndag i Budapest och att turista stod på schemat. Det varma vädret hade kommit även till Budapest, så vi hade strålande sol hela dagen. 
 
 
Först på tur var Sankt Stefansbasilikan! Den var väldigt maffig och fastnade lätt på bild. 
 
 
 
Därefter gick vi till Soviet Heroic Memorial. Jag som vanligtvis inte alls gillar historia tycker det är superintressant när jag ser monument, går på museum eller besöker andra historiska platser.
 
 
Vi gick vidare till Memorial to the Victims of the German Invasion. 
 
 
Sist men inte minst tog vi oss till parlamentet. Det var hur maffigt som helst. 
 
 
 
I jakt på en ny profilbild till Facebook behövde jag så klart posera lite framför kameran. Minns knappt när jag kunde gå i kjol med bara ben. 
 
 
 
 
Fastnade för spårvagnarnas gulorangea färg. Tydligen har Budapests spårvagnslinje nummer 2 kommit med på listan "topp 10 bästa spårvagnsturer" och var tydligen den bästa europeiska spårvagnsturen på den listan. Detta visste jag så klart inte när jag tog bilden, men tripadvisor är en guldgruva när det kommer till information. 
 
 
Vi började gå mot Donau och på bild fastnade alla fina byggnader. Jag har egentligen alldeles för många av dessa bilder, men jag tycker de är så himla fina. De kan nästan vara "jag tror snart att jag tappar andan"-fina!  
 
 
Håll utkik efter fler inlägg från Budapest. De kommer inom kort! 

Budapest: Szimpla Kert

Nu har jag äntligen redigerat klart mina bilder från sommarens backpackingresa. Det känns som en halv livstid sedan jag satt på flyget till Budapest, men det var bara ett halvår sedan, närmare bestämt i början av juni. Min kompis Alexandra var på utbytestermin där hela våren och jag passade på att hälsa på henne och resa runt lite. 
 
 
Flyget gick från Skavsta flygplats på lördagen och jag kom fram till Budapest på eftermiddagen/kvällen. Vi åt middag på ett food truck-ställe som hette Karavan. Där hade de helt underbara sötpotatispommes som jag knappt kunde få nog av. Efteråt stannade vi till på Szimpla Kert, vilket är en väldigt besökt ruinbar. 
 
 
Jag är ett stort fan av barer som har en speciell design och enligt mig är det ofta den bästa upplevelsen på en bar. Därför blev jag snabbt imponerad av Szimpla.
 
 
Jag var rätt slut efter en hel arbetsvecka och en hel dag med resande, så efteråt gick vi hem och peppade inför morgondagen då vi skulle turista som bara den. Jag visste knappt ingenting om Budapest innan jag reste dit, så jag bad Alex att ge mig en rundtur. Mer om den rundturen i nästa inlägg!