High Line

 
Det är dags för ännu en tillbakablick till New York – något som kan behövas nu när vi går mot mörkare tider. Det känns iallafall som att tillvaron känns lite mer uthärdlig när jag drömmar mig bort till andra sidan atlanten. 
 
 
Den här gången tar vi oss till High Line Park som är en park mitt på Manhattan. Parken öppnade 2009 och är byggd på en tidigare järnväg. 
 
 
Jag tog mest bilder på omgivningen, men nu i efterhand hade det varit roligt att ha fler bilder på själva parken. Den kändes verkligen som en oas i storstadsstressen. 
 
 
Om jag hade bott i New York hade High Line varit en favoritplats. Jag är svag för parker och denna park verkade som det perfekta stället att sitta med en bok. Trots att den var väldigt lång och smal, så fanns det små krypin där en kunde sitta lite undangömd. 
 
 
Och medan jag sitter där med min bok, så skulle jag ibland lyfta blicken från boken mot alla skyskrapor, och så skulle jag tänka "är det här på riktigt?". Det kändes verkligen så surrealistiskt att vara där.
 
 
Ibland kanske jag skulle titta ner mot gatan, fast inte rätt ner så klart, och så skulle jag se på alla människor som skyndar sig igenom vardagen. Alla de som vinkar åt sig en taxi, försöker gå om någon på trottoaren eller springer för att hen har försovit sig. Allt det skulle jag titta ner på.
 
 
Men om jag slutar dagdrömma för ett tag – här är en målning jag hittade bland byggnaderna när vi strosade runt däruppe. Fin tycker jag! 
 
 
Nu var bildvisningen över för denna gång. Nästa gång är det bilder från Frihetsgudinnan och Ellis Island som står på agendan. 
 
Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

Kommentarer
Postat av: Josefin Nilsson

Åh där är verkligen så himla fint! :)

Svar: Ja, verkligen! :)
Hanna Ida Hong Larsson

2017-11-22 @ 05:44:58
URL: http://josefinnnilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback