High Line

 
Det är dags för ännu en tillbakablick till New York – något som kan behövas nu när vi går mot mörkare tider. Det känns iallafall som att tillvaron känns lite mer uthärdlig när jag drömmar mig bort till andra sidan atlanten. 
 
 
Den här gången tar vi oss till High Line Park som är en park mitt på Manhattan. Parken öppnade 2009 och är byggd på en tidigare järnväg. 
 
 
Jag tog mest bilder på omgivningen, men nu i efterhand hade det varit roligt att ha fler bilder på själva parken. Den kändes verkligen som en oas i storstadsstressen. 
 
 
Om jag hade bott i New York hade High Line varit en favoritplats. Jag är svag för parker och denna park verkade som det perfekta stället att sitta med en bok. Trots att den var väldigt lång och smal, så fanns det små krypin där en kunde sitta lite undangömd. 
 
 
Och medan jag sitter där med min bok, så skulle jag ibland lyfta blicken från boken mot alla skyskrapor, och så skulle jag tänka "är det här på riktigt?". Det kändes verkligen så surrealistiskt att vara där.
 
 
Ibland kanske jag skulle titta ner mot gatan, fast inte rätt ner så klart, och så skulle jag se på alla människor som skyndar sig igenom vardagen. Alla de som vinkar åt sig en taxi, försöker gå om någon på trottoaren eller springer för att hen har försovit sig. Allt det skulle jag titta ner på.
 
 
Men om jag slutar dagdrömma för ett tag – här är en målning jag hittade bland byggnaderna när vi strosade runt däruppe. Fin tycker jag! 
 
 
Nu var bildvisningen över för denna gång. Nästa gång är det bilder från Frihetsgudinnan och Ellis Island som står på agendan. 
 
Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

171118

(null)
 
Här kommer ytterligare en livsuppdatering, eller veckouppdatering rättare sagt. Jag har alldeles för många flikar uppe i min webbläsare – varje potentiell julklapp öppnar jag upp som en ny flik. Hittar mest julklappar till mig själv dock. Ibland kanske det är okej också. För varje julfilm jag tittar på får jag mer och mer julkänsla – det känns inte alls som förra året då jag inte alls var peppad på jul.
 
(null)
 
Förutom att leta julklappar har jag jobbat och pluggat (såklart). Ibland dagdrömmar jag mig bort till varmare breddgrader, men tänker sedan att "det jag har just nu inte är så himla dumt ändå". Har insett hur mycket jag gillar att jobba med människor. Människors uppskattning är ju bland det finaste som finns.

I fredags efter jobbet åkte jag hem till Eneida som jag träffade i somras på Nyheter24. Hon ska nämligen göra en dokumentär om alkohol och frågade om jag ville vara med i dokumentären. Superkul och intressant ju! Kan knappt vänta på att den blir klar, fastän det kan ta ett tag. 
 
(null)
 
Nästa vecka ska jag försöka skriva ett inlägg om den senaste boken jag läst ut och redigera lite fler New York-bilder. Vill få fart på den här bloggen igen, men känner att jag måste omprioritera lite för att det ska fungera. Vi får se hur det går helt enkelt.
 
Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 


171111

Försöker läsa en suddig inskannad text om postkolonialism. Mina ögon svider, men jag vet inte om det är på grund av förkylningen, ljusstyrkan på skärmen eller det faktum att jag har för svag styrka på mina glasögon. Den senaste tiden har min kropp sagt ifrån och i fredags kom droppen som fick bägaren att rinna över. Det som började som en lätt förkylning övergick till hostattacker och feber. När jag kom hem från jobbet la jag mig i soffan och reste mig inte upp på hela kvällen.
 
Har ordinerat mig själv en helg med så lite aktivitet som möjligt. Ändå spännande att det i min värld betyder två middagar och plugg..? Jag kommer inte ihåg mitt nyårslöfte, om jag ens hade något, men jag tänker att nästa års nyårslöfte borde vara något i stil med "gör mindre, stressa mindre". (Säger hon som väntar på operation och planerar långresa) .Skulle behöva en daglig påminnelse om att släppa alla krav. Kanske borde ha det som text på min bokstavstavla istället. 
 
Kanske bara har hamnat i en ond cirkel just nu. För ett par veckor sedan flöt allt på precis som planerat. Nu kan jag bli stressad av bara tanken på att vara borta en hel helg. Jag blir till och med stressad över att jag är stressad, för jag tycker att jag inte har något att vara stressad över alla gånger. Härligt att vara jag! 

Örebro och Stockholm.

(null)
 
Hallå där människor. Nu har ännu en vecka kört igång, men jag tänkte att vi tittar lite på vad som hände förra veckan. I torsdags åkte jag in till Örebro för att träffa Alva som var hemma ett par dagar. Efter att bara ha pratat i telefon i flera månader kändes det bra att prata öga mot öga. Tänk att det blivit så ombytta roller: att det numera är hon som kommer hem någon helg ibland, medan jag fått någon slags vardag här. Märkligt. 
 
(null)
 
Efter jobbet i fredags tog jag bussen till Hallsberg och därefter tåg upp till Stockholm. Har saknat både staden och människorna i den! Förutom att fira Kats 22-åriga liv gick vi i Gamla stan, åt pasta och hade mindre livskriser. Som vanligt, med andra ord.
 
(null)
 
(null)
 
Innan jag skulle åka tillbaka på söndagskvällen hann vi med ett besök på Fotografiska. Extra kul eftersom jag inte varit på just det museumeet förut. Det har faktiskt stått på min "att besöka"-lista ett tag nu.
 
(null)
 
(null)
 
Förutom detta har jag även gått och blivit med nya glasögon. Eller ja, om tre veckor är det officiellt. Jag hade världens beslutsångest förut idag i affären, mest för att bågarna verkligen måste passa. De ska ju trots allt vara med mig alla mina vakna timmar. Hoppas verkligen att jag tycker om dem lika mycket när de väl kommer.
 
I alla fall, förutom nya glasögon går det även framåt på andra fronter i livet. Idag fick jag till exempel lite mer information om min operation. Det är fortfarande väldigt oklart, men huvudsaken är att det går framåt. 
 
Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.