Parkhäng, konserter och annat kul.

 
Hallå där människor! Här sitter jag och försöker skriva ihop något sorts inlägg, fastän klockan är alldeles för mycket. Jag tror att min kropp börjar säga stopp till fullbokade veckor och alldeles för mycket ja-sägande. Tyvärr gör min hals ont bara jag hostar och min rygg värker bara jag sitter ner. Kul att vara jag har jag hört. I alla fall, nog om mitt inte så bra mående. Jag tänkt att vi skulle titta vad jag haft för mig sedan sist! 
 
lördags gick jag till kulturhuset för att lyssna på ett boksamtal mellan Gudrun Schyman och Ellen Ekman (Lilla Berlin). Det var väldigt intressant och jag köpte till och med deras bok (fastän jag inte skulle pga pank). Sånt som händer antar jag. Boksamtalet (↑) och så boken såklart (↓).
 
 
Efter det gick jag vidare (för jag gillar att maxa mina dagar, på gott och ont). Hamnade på Berghs slututställning (↓)! Visste faktiskt inte vad jag skulle förvänta mig, men temat (som jag antar var Add X) var väldigt brett.
 
 
Gick runt där ett tag och kikade lite på alla installationer. Här är en (↓) som jag tyckte om. Kommer inte riktigt ihåg vad det stod på inforutan dock. Blev i alla fall riktigt inspirerad av att gå runt där – kändes ändå bra att veta att jag tror att jag valt rätt bransch.
 
 
Kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde mer, så vi hoppar till söndagen för då gick jag på museum. Etnografiska museet hade en utställning som hette Playground – en utställning om normer som jag var tvungen att spana in. 
 
 
Här är en installation jag gillade lite extra (↑) och här är lite information om den (↓). Fint tyckte jag.
 
 
På måndagen och tisdagen hände det inte särskilt mycket. Försökte mest överleva. Skämt åsido, kommer inte ihåg om jag gjorde något speciellt, så jag tänker att vi hoppar till onsdagen för den var rätt så bra. Efter praktiken gick jag och fikade med Kat och framåt kvällen åkte jag till Gröna lund för att se Henrik Berggren uppträda. Här är en brusig mobilbild (↓). De verkade lite osynkade på scen, men jag tyckte det var bra ändå. Lever ändå lite efter mottot livemusik är alltid bra
 
 
Sen blev det Kristi himmelfärds dag = ledighet. Satt och knåpade lite på min praktikrapport på dagen och sedan mötte jag upp Kat i Humlegården för parkhäng. Efter ett tag tog vi oss till Gröna lund för att se Norlie & KKV. Det var sinnes mycket folk där och jag ångrar nästan att jag gick.
 
På fredagen var det en riktigt lugn dag på kontoret och vi hade boy band friday. På kvällen mötte jag upp Kat för att se nya Pirates of the Carribean-filmen. Kom ihåg att anledningen till att jag sällan går på bio är för att jag oftast blir besviken på filmerna jag ser. Kul. 
 

Och så blev det helg igen! Vi börjar med lördagen som jag mer eller mindre spenderade i Rålis. Låg där och läste i flera timmar – egentiden blir inte bättre än så! Tror jag inte i alla fall. Vill nästan bara rensa hela min kalender och ha egentid i en månad framåt, men tror egentligen inte jag skulle klara av det + händer så mycket roliga saker denna vecka som jag inte vill missa. 

Sen vaknade jag upp till en nästan lika solig söndag. Mår verkligen 110% bättre när vädret är på topp?! Började dagen med att sy upp min jumpsuit (så nu sitter den perfekt) och tog sedan mitt pick och pack och gick på Hornstulls marknad (↑). Sinnes mycket folk var det där. 
 
 
Innan jag gick och la mig i Tantolunden så hittade jag denna (↑). Var tvungen att ta en bild. Btw, nu har ännu en vecka rullat igång på praktiken och det är faktiskt min nästsista. Det känns sjukt. Snart är jag en kandidatexamen rikare – kanske lite kul ändå. Just det ja, klippte mig idag efter praktiken också, men det har jag ingen bra bild på. Kort blev det i alla fall. 
 
Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses (antagligen om ca 1,5 vecka pga bloggar aldrig nuförtiden). 

En lördag när väggarna krympte.

Väggarna krymper. Tomrummet tar upp hela rummet. Luften trycks in i rummets hörn och försvinner sedan ut genom fönstren som står öppna. Känner mig instängd. Det här är tredje gången jag gråter på en kväll – och jag vet inte ens varför. Jag låter tårarna rinna längs med kinderna och försöker att andas. Försöker streta emot, men allting fortsätter att krympa. Fortsätter att kväva. Jag kippar efter andan, försöker att andas i samma takt som alla andra. Märker inte ens att jag slutar att andas helt istället. Jag bara glömmer bort det.
 
Rannsakar mig själv och alla andra. Vill bryta upp från hälften av mina vänskapsrelationer. Vill våga lita på människor. På riktigt. Vill skapa mig själv och vara klar med hela identitetsletandet. Vill bara förlora mig själv totalt. Vill lyckas och fortsätta jobba mot den där skrivardrömmen jag burit på sedan jag var liten. Vill bara misslyckas och bli av med alla förväntningar. 
 
Märker att jag inte passar in. Ser inte mig själv någonstans. Vet inte vem jag är. Det är inte kul att vara 20-någonting längre. Jag har en identitetskris minst tre gånger per dag och försöker fortfarande anamma någon sorts "jag vet vad jag håller på med"-fasad. Det verkar som att jag lurar de flesta i min omgivning. Ändå en bedrift kanske. 

En fredag med sommarvärme i Stockholm.

Hallå där peeps. Sist jag skrev här var det torsdag och jag hade varit på boksamtal. Sedan sist har jag haft eurovisionhäng, sprungit på jobbintervju och tränat. Jag tänker att vi kikar på vad jag gjorde i fredags, för det var en riktigt bra dag! Här (↓) har vi en bild från när vi lunchade i Tessinparken. Gillar starkt alla sorters parkhäng! 

Det var riktigt mycket fredagskänsla på kontoret och framåt eftermiddagen blev det firande! Vi skålade i bubbel och applåderade flera gånger om. Tydligen hade min praktikplats vunnit något sorts pris – kul! 

På min praktikplats är ätbarheter A och O. Vi fikar och äter jämt. Jag klagar inte.

Vi försökte föreviga oss själva i firandet också. Gick ganska bra ändå.

Efter praktiken gick jag iväg till Humlegården för ännu mer parkhäng med  tjejerna – mycket bra! Den här (↑) vyn lyckades jag fånga på bild när jag och Kat gick över halva Östermalm efter att bussen kört förbi oss. Ändå lite värt. 

Men sen kom vi äntligen fram till Gröna lund! Att se Thomas Stenström uppträda var verkligen pricket över i:et denna fredag! Det finns inte mycket som är bättre än att gå på konserter – trivs nog bäst i publikhav ändå. Mina fötter fick lida över mitt val av skor, men det var det också värt. Det kändes verkligen som startskottet på sommaren, fastän det inte ens är juni än. 
 
Saker jag skrivit på sistone:
 
→ Lista: 9 faser du går igenom när du söker jobb
Intervju med den andra praktikanten Rode om hur det är att praktisera på Blogg.se
→ Lista: såhär lindrar du din PMS
→ Lista: såhär blir du mer avkopplad
→ Lista: vänskaper inom bloggvärlden 
 
Anyway, det var min fredag. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Mitt bidrag till #minpolkagris

 
Hallå där peeps! Just nu har Blogg.se en tävling tillsammans med Grenna polkagriskokeri där en ska designa sin egen polkagris. Vore ju sinnes kul att vinna eftersom vinnaren får åka dit + de faktiskt tillverkar och säljer polkagrisen i butik! 
 
Min polkagris skulle vara vit och gul (ungefär den gula som är till höger på bilden) och smaka honung. Tänker att det kan vara lite somrigt och gott! Pappret skulle ha samma gula färg, men även ha små bin som "kryper" omkring. 
 
Tryck på gilla-knappen för att fler ska se mitt bidrag! 
 
Här kan du läsa mer om tävlingen!
 
Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

Fika och boksamtal.

 
Hallå där! Nu är det torsdag och jag äter mat alldeles för sent. Jag har varit rätt trött och seg hela veckan, så jag hoppas på att verkligen kunna sova ut i helgen. Igår hade jag praktik, som vanligt, och sedan mötte jag upp Kat för fika på Espresso House. Tur att det finns så många Espresso House i Stockholm så det inte märks att jag egentligen är stammis där.
 
Idag har varit en riktigt bra dag (antar att jag vaknade på rätt sida) och efter praktiken gick jag och Kat på boksamtal i NK. Riktigt intressant och inspirerande var det! Måste verkligen passa på att gå på mer såna här saker när jag ändå är i Stockholm. 
 
Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

Helgen när jag åkte till Uppsala.

 
Hallå där. Det har blivit någon slags veckouppdatering här, fastän det inte riktigt är tänkt så. Tänker att det får vara så, för just nu har jag inte riktigt energi till något annat. I alla fall, tänkte vi skulle titta på vad jag gjorde i helgen (har bara hängt på praktiken i övrigt, så inte jättemycket att rapportera därifrån).
 
 
I lördags hamnade jag på loppis/marknad vid Karlaplan. Råkar alltid hamna på sånt – jag gillar det inte ens. Jag gick snabbt igenom, för egentligen skulle jag ju till Cheap Mondays pop-up outlet! Outleten hölls i gömda industrilokaler och alla kläder gick i gråskala. Jag smälte verkligen in bland alla klädhögar eftersom färgglada kläder på mig är rätt sällsynt. Efteråt gick jag in i varenda affär på Drottninggatan (kändes det som) för att hitta en klänning till avslutningscermonin. Gick mindre bra kan vi väl säga.
 
 
Och så blev det söndag och det var dags för mig att sätta mig på tåget upp till Uppsala. Skulle nämligen träffa PG! Tydligen har vi inte setts sedan jag fyllde år, så det fanns en del att prata om medan vi gick runt i Uppsala. En av "detta måste du se i Uppsala"-punkterna var domkyrkan (↑ och ↓). 
 
 
Förut (läs: för två år sedan) uppskattade jag inte kyrkor och var knappt inne i dem. Under utlandsterminen däremot besökte jag fler än vad jag kan räkna på mina fingrar, så kyrkor känns bara helt naturligt nu. 
 
 
Upptäckte att det fanns otroligt mycket kullerstensgator i Uppsala, vilket jag tycker är så himla fint. Blev rätt så avundsjuk när han berättade om studentlivet där uppe – det hade nog varit rätt kul att plugga där. Samtidigt känner jag mig rätt klar med hela studentlivet, så det är nog bara lite drömtänkande.
 
 
Vi gick väldigt långt, men det fanns så mycket att se. Jag ville ju se allt! Allt från mysiga caféer och bibliotek till hans olika skolor. Det tog sin tid. Vi betade av ämne efter ämne, hamnade på nåt sidospår, började prata om något helt annat igen och sen var vi tillbaka till det första ämnet. Fint och skönt.
 
 
Det är verkligen lyx att kunna prata med någon som bara vet, som bara känner en. Någon som inte svarar "du tänker för mycket" till allt utan reflekterar, ältar och diskuterar problemet istället. Borde verkligen umgås mer med sådana människor och släppa taget om diverse energislukare. 
 
 
Läste förresten ut Flora Wiströms bok Stanna på tunnelbanan hem från centralen. Den var verkligen så bra. Helt klart värd att läsa, men ett mer recensionsaktigt inlägg kommer någon gång i framtiden. Känns verkligen som att jag är inne i en läsperiod nu! Har till och med börjat på en ny bok som jag tror kommer få mig att gråta. Obs, vet dock inte om det är bra eller dåligt. 
 
 
Hm, nåväl, det var helgen det! Nu är det ju egentligen måndag och jag har varit trött och seg hela dagen. Har ju haft bättre måndagar. 
 
Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

Rålambshovsparken, Tantolunden och allt emellan.

 
Hej människor. Det ekar allt tommare och tommare här. Det har gått lite mer än en vecka sedan någonting kom upp här faktiskt. Sedan dess har jag upptäckt Rålambshovsparken och gick en promenad därifrån in till centralen. Fint att upptäcka nya delar av Stockholm! Denna bild (↑) är tagen under promenaden. Och den här också (↓).
 
 
I torsdags var jag med på cirkelträning på praktiken – resulterade i världens träningsvärk eftersom jag knappt (läs: inte alls) tränar i vanliga fall. Inser mer och mer att kollektiv träning med väldigt peppande musik kanske kan vara min grej, men bara kanske. 
 
Sedan var det dags för långhelg! I lördags mötte jag upp de andra för fika på il café. Där var musiken för hög, personalen såg likadan ut och spelade svåra. Åt i alla fall en jättegod grillad macka med valnötter och honung, så lite värt att gå dit var det ju ändå. På eftermiddagen mötte jag upp Alex och hennes kompis – mycket trevligt! 
 
 
Igår städade jag lägenheten, letade efter tänkbar examensklänning och hade tacokväll på kvällen. Rätt bra dag ändå! Klänningsletandet fortsätter dock, känns så himla svårt att hitta en klänning bara för att jag måste ha en.
 
Och så blev det måndag och 1 maj. Långledigt for the win! Åkte in till stan för att prova klänning. Råkade hamna mitt i ett 1 maj-tåg. Såklart. Fick sicksacka mig igenom folkmassan. Hoppade på tunnelbanan till Hornstull. Möttes av detta (↑) efter ett tag. Hade packat ner filten och läsplattan i väskan = redo för parkhäng!
 
 
Försökte hitta den perfekta platsen för att lapa sol. Observerade människor ett bra tag också, för det är lite av min favoritsyssla. Hittade massa kolonilotter som jag var tvungen att kika på. Så himla mysigt! Solen var verkligen med mig idag också, bästa upptäckarvädret. 
 
 
Efter alldeles för mycket trappor och kolonilotter såg jag detta. Såg mycket finare ut i verkligheten. Google maps sa att jag var nära mitt mål: nämligen Tantolunden! Tog genast upp filten, boken och formade halsduken och jackan till en kudde. Kan inte tänka mig bättre egentid än den där jag får hänga i park med en bok i högsta hugg. 
 
 
Annars då? Nu tror jag att det är sex veckor kvar på praktiken – det har verkligen gått så himla fort. Jag vet fortfarande inte vad jag gör efteråt, men mitt irrationella jag vill bara boka en resa långt bort. Vill egentligen bara tänka att det löser sig, men jag vet ju också att ingen annan kommer lösa det åt mig. 
 
På tal om praktiken, här kommer saker jag har skrivit på sistone: 
 
→ Intervju :Lady Dahmers 5 tips på hur man lär sig trivas med sin kropp
→ Lista: 20 bloggare som delar med sig av sin kamp
→ Intervju: Vi pratar feminism med Lady Dahmer
→ Lista: 6 anledningar till varför du borde resa själv (tror dock att GIF:arna försvunnit?)
→ Quiz: Hur mycket minns du från "13 skäl varför"?
→ Delta i Blogg.ses tävling #växtkärlek
 
Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.