Stanna av Flora Wiström

 
Stanna av Flora Wiström är den senaste boken jag läste ut och jag kan inte låta bli att tipsa om den. Jag läste den för det mesta på tunnelbanan och i parker. Stanna är en ungdomsbok vilket gör att språket är väldigt enkelt och boken känns inte alls svår att ta sig igenom. Detta gillas starkt! Om man har läst Floras blogg ett tag så finns det en stor chans att en känner igen hennes skrivsätt även i Stanna. Jag var helt fast i alla fall.
 
Kort och gott handlar boken om Ester. Hon bor med sin kompis Hanin i Stockholm och jobbar på ett antikvariat. En dag kliver Eli in i hennes liv och ingenting blir detsamma. Ingenting är en dans på rosor, Eli håller nämligen på att gå sönder. Ibland känns det som att han bara är där, i tusen bitar, och försöker andas. Ester försöker att räcka till, men hon har fått en omöjlig uppgift.
 
Att läsa boken gjorde ont. Den var väldigt smärtsam. Samtidigt så var den fin och skör. Så mycket på en och samma gång. Vill ni ha lättläst och bra läsning i sommar, så borde ni läsa Stanna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback