Flyga vilse av Kristin Hannah

 

För ett tag sedan läste jag "Flyga vilse" av Kristin Hannah och nu måste jag tipsa er om den. Det är en fristående uppföljare till "Vad som än händer". I första boken får vi ta del av Tully och Kates vänskap och jag kommer ihåg hur uppgiven jag blev när jag hade läst klart boken. Jag ville verkligen inte att den skulle ta slut. Dessutom gillar jag verkligen böcker som fokuserar på vänskap, så den boken var ju drömmen! 

Flyga vilse handlar om tiden efter Kate och hur svårt det kan vara att förlora sin bästa vän. Innan Kate dog fick hon Tully att lova en sak: att hon skulle ta hand om hennes barn när hon är död. Hon försöker verkligen att hålla det löftet, men det är svårt när hon själv befinner sig i en sorgeperiod och inte vet någonting om att vara en mamma. 

Marah, Kates dotter, är den andra personen vi får följa med. Hennes mammas bortgång har tagit hårt på henne och hon känner inte att någon förstår. Plötsligt hittar hon någon som förstår henne och som upplevt den smärta hon upplever. Men istället för att försöka ta sig igenom sin sorgeperiod, så hamnar hon i en nedåtgående spiral utan slut. 

Den tredje och sista karaktären vi får följa är Tullys frånvarande mamma Dorothy. Hon har varit frånvarande hela Tullys barndom, men vill börja göra rätt för sig. Det är något som är lättare sagt än gjort. Hon försöker att få Tullys förlåtelse, men det hon kämpar ännu mer med är att förlåta sig själv. 

Gillar boken som handlar om lite tyngre ämnen, till exempel sorg, så tyckte denna bok var jättebra. Mycket läsvärd! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback