Ångestpoddens serie "Vi måste prata om prostitution".

 
Hej människor. Igår hade jag en riktig "lyssna på poddar"-dag och en av poddarna jag lyssnade på var Ångestpodden. Ofta brukar jag "spara" avsnitt och sedan lyssna på flera stycken under en dag. Igår hade jag fyra avsnitt av Ångestpodden att lyssna på, varav tre stycken var deras nya poddserie "Vi måste prata om prostitution".
 
I det första avsnittet gästar Elise Lindqvist och hon berättar om hennes uppväxt och om hur hennes liv har kantats av sexuella övergrepp och prostitution. Jag blev så himla tagen av det hon varit med om och om det är något avsnitt ni ska lyssna på så är det detta. I del 2 och del 3 gästar Simon Häggström från Stockholmspolisen. Han pratar om vilka kvinnor han möter, hur polisen arbetar med prostitution och vilka det är som köper. Han pratar även om att den större delen av prostitution inte händer ute på gatan utan på internet och hur svåråtkomligt det är. 
 
Det känns konstigt att för drygt ett år sedan befann jag mig i Amsterdam där prostitution är lagligt. Där Red Light District är en turistattraktion och vi gick på museum där en kunde prova att sitta i ett fönster. Det var så synligt att det kändes overkligt. Det fanns inte en tanke på att liknande verksamheter fanns i Sverige också – bara utan fönster med röda lysrör. Lyssna på avsnitten genom närmsta poddapp eller genom att klicka på länkarna ovan! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback