Statue of Liberty och Ellis Island

 
Nu är det mörk decemberkväll och jag har plöjt flera avsnitt av oth, antagligen fler än jag borde ha sett på rad. Men för lite mindre än tre månader sen var jag i New York. Då oroade jag mig inte för hur väglaget skulle vara dagen därpå eller vad jag skulle göra med resten av mitt liv. Mina största bekymmer var nog vad vi skulle äta just den dagen och hur vi skulle ta oss till en viss plats efter att ha åkt vilse med tunnelbanan. 
 
 
Dagens tillbakablick är från när vi besökte Statue of Liberty och Ellis Island. Jag tyckte inte det kändes värt att gå av på någon av platserna, men nu i efterhand är jag glad att jag gjorde det. 
 
 
Här är Ellis Island som vi såg från färjan. Där finns ett museum som handlar om tiden då många immigranter kom till USA, Ellis Island var nämligen deras första anhalt. 
 
 
Här har vi en av många bilder på frihetsgudinnan. Det känns så märkligt att ha sett henne i verkligheten. 
 
 
Vi åkte aldrig upp, vilket en kan göra, utan vi nöjde oss med att se henne från marken. Ändå mäktig känsla! 
 
 
När vi var där ute på öarna fick vi bra utsikt, självklart behövde det förevigas på bild.
 
 
Denna dag, liksom många andra på resan, var det väldigt bra väder! Ibland blev det till och med för varmt, där bland alla skyskrapor. Innan vi åkte förstod jag inte att det kunde bli så varmt där. 
 
 
Vad är ett New York-inlägg utan en bild på Manhattan? Inte mycket ska jag säga er. Lever fortfarande på denna skyline. Wanderlusten får det att klia i hela kroppen. /mvh en obotligt rastlös själ. 
 
 
Såna här kunde en se också!
 
 
Det var alla bilder för denna gång! Nästa gång ska jag visa er mina favoritbilder från resan, nämligen de från Brooklyn Bridge. De är så fina att en nästan tappar andan. 
 
Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback