Årsresumé 2017

 
Här är mina nio mest gillade inlägg på Instagram under 2017. Fyra New York-bilder, tre Stockholmsbilder, en bild från Uppsala och en bild från Jönköping under examen på ett par bra människor. Min Instagram består till största del av bilder på husfasader och andra miljöbilder, så det är inte så konstigt att min bestnine2017 också gör det. 
 
Det har blivit dags för 2017s årsresumé! Tänker att det får bli i listform. Tänkte att jag skulle hinna skriva ihop en rejäl resumé, men riktigt så blev det inte. Faktum är att jag sitter på tåget upp till huvudstaden medan jag knåpar ihop svaren.
 
Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut? 
Jag skrev en C-uppsats, flyttade till Stockholm, tog kandidatexamen, fick artiklar och krönikor publicerade, såg Håkan på Ullevi, vikarierade inom barnomsorg och skola och turistade i New York.
 
Vilka länder besökte du?
USA i September. 

(null)
New York, New York. 

Är det något du saknade år 2017 som du vill ha år 2018?
Mer resor. Hoppas så himla mycket på att kunna backpacka 2018. 

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?
Åh, är så himla dålig på datum. Kommer nog minnas allt jag gjorde för första gången 2017. 

Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Tog examen, praktiserade på Blogg.se och Nyheter24, fick fast anställning på skolan jag vikarierade på.

(null)
Ett stycke nyexaminerade studenter. 

Och din största framgång privat?
Kommer inte på något att skriva på denna punkt. Har inte haft någon specifik framgång, mer än "det vanliga självförverkligandet" som händer varje år.

Vad spenderade du mest pengar på?
Antagligen mat och hyra. Eller resan till New York. Den gjorde ont i plånboken (men så värd!).

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2017?
Antagligen någon Håkan-låt. Kommer inte ihåg vad jag lyssnat på i år. 
 
(null)
Från Håkan-konserten på Ullevi i somras. Så himla mycket spontanitet över att gå på sen konserten.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Tror jag var gladare? Men det där går verkligen i perioder, eller dagar. 2016 var ett riktigt bra och riktigt dåligt år, så svårt att säga säkert. 

Vad önskar du att du gjort mer?
Hm, för andra halvan av 2017 önskar jag att jag hade skrivit och läst mer, som alltid. 

Den maträtt du åt oftast 2017?
Säkert spagetti och köttfärssås pga bästa matlådematen. 

(null)
Körsbärsträden i Kungsträdgården. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
Då jobbade jag! Eleverna sjöng för mig på morgonen, blev alldeles rörd. På kvällen hade jag kalas för släkten. 

Högsta önskan just nu?
Tid och pengar så att jag kan backpacka runt i Sydostasien. Verkligen drömmen! 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mer information om min operation, men det kommer säkert 2018. 

(null)
Här är gänget jag spenderade större delen av sommaren med. Självklart måste de ha en plats i min resumé. 

Vad fick dig att må bra?
Våren och sommaren i Stockholm. Fint med parkhäng med vänner. 

Vem saknade du?
Vänner som inte bor där jag bor. 

Vad är du mest stolt över?
Att jag tog examen tror jag. Det känns så surrealistiskt, men det har hänt. Kan verkligen säga att jag har en fil. Kand. I medie- och kommunikationsvetenskap. Ändå coolt ju. 

(null)
Fick en sinnes stor kärlek till huvudstaden detta år. 

2017 började med att avsluta den hemska C-uppsatsen. Det är inte många skoluppgifter som sätter så starka spår som uppsatsen gjorde. Det var verkligen en mardröm. Rätt som det var, så var även projektarbetet över. Jag flyttade från Jönköping till Stockholm för att ha praktik på Blogg.se. 

Med våren kom alla möjligheter och efter min praktikperiod hoppade jag på ett utbildningsprogram över sommaren på Nyheter24. Lärde mig otroligt mycket! 

I slutet av augusti flyttade jag tillbaka till Närke och försökte andas ut efter tre år av plugg och en sommar full med jobb. I september åkte jag till New York – så himla välbehövlig resa. 

Sedan jag kom hem därifrån har jag vikarierat på skola och lyckats få anställning hela nästa termin. Så skönt! Jag vet fortfarande inte vad jag vill göra med mitt liv, men jag tänker att det är ett problem för 2018. 

Jag hoppas att ert 2017 har varit jättebra, så hörs vi 2018! 

Brooklyn Bridge och Brooklyn

 
Nu ska vi åka tillbaka i tiden! Till en morgon i New York när jag gick över Brooklyn Bridge medan solen höll på att gå upp.
 
 
För att vara i staden som aldrig sover, så var det förvånansvärt lugnt just då. 
 
 
Vi mötte ett par stycken medan vi gick över bron, men mer än så var det inte. 
 
 
Jag kunde knappt gå en meter innan jag behövde stanna för att ta kort. Det var så fint att nu när jag ser det på bild så ser det overkligt ut. Håller ni inte med?
 
 
 
Förevigade både staden och henne, såklart. Båda passar nämligen utmärkt på bild! 
 
 
Vill bara skrika för att det är så fint! Kanske är så att allt blir bättre i soluppgångsljus?
 
 
 
 
 
 
 
Efter ett tag var vi närmare Brooklyn än Manhattan, och tur var väl det för hade hunnit bli hungrig. Har för mig att vi åt frukost på Starbucks när vi hade kommit över bron. 
 
 
 
Hejdå Manhattan!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi gick längs vattnet också. Behövde ju föreviga allt. 
 
 
 
 
Eftersom jag tittade på Gossip Girl konstant innan vi åkte (och i perioder annars också), så var det en självklarhet att försöka leta på lite locations från serien. Vi gick runt i Brooklyn ett bra tag och letade efter loftet som Dan och hans familj "ska bo i". Det var lättare sagt än gjort då det fanns väldigt många tegelhus som såg ungefär likadana ut. 
 
 
Efter ett tag gav vi upp husletandet och ramlade in på en food truck festival vid en park. Älskar konceptet! Åt pommes med vitlökssås och tror de var bland de godaste jag ätit. Bilden ovan togs innan vi skulle gå från parken efter att ha tittat på människor i en evighet. 
 
Här hittar ni fler New York-bilder:
 
 
Nästa gång ska jag visa bilder ifrån Rockefeller Center! 

171223

Nu börjar december lida mot sitt slut och jag reflekterar, som vanligt, över tiden som gått. Jämför med hur det var för ett år sedan och vilka förändringar som skett under året. Det är mycket som är annorlunda och ibland känns det som att jag lever någon annans verklighet. Dagarna flyter ihop och jag lyckas inte stanna upp, allting bara går per automatik. 
 
I förrgår fyllde jag 22. Det kändes inte annorlunda då, men jag tror att åldersnojjan kommit ifatt mig nu. Plötsligt lägger jag märke till hur vuxen jag förväntas vara. Jag antar att det blir tydligare när jag jobbar med barn som är hälften så gamla som jag. Ett år äldre, men vet fortfarande inte vad jag ska göra med mitt liv. 2018 kanske är året jag verkligen kommer på det.
 
Sedan sist jag uppdaterade om livet har följande hänt:
  • Jag har fått en anställning för nästa termin på skolan jag vikarierat på sedan slutet av september. Det var inte alls planen i somras att jag skulle jobba heltid med barn, men så blev det och tur är väl det. Trivs alldeles för bra!
  • Mitt skrivintresse har mer eller mindre försvunnit. Ingenting känns värt att skriva ner längre och det är antagligen därför det har stått så still här. 
  • De enda böckerna jag hinner läsa är kurslitteratur. Ska försöka ta mig igenom en bok och skriva en hemtenta under julhelgen. Önska mig lycka till. 
I alla fall, nu ska jag fortsätta läsa om kvinnor och förbereda inför uppesittarkvällen. Har tänkt redigera de sista New York-bilderna mellan alla bingon, julklappsrim och färgfemmor.

Statue of Liberty och Ellis Island

 
Nu är det mörk decemberkväll och jag har plöjt flera avsnitt av oth, antagligen fler än jag borde ha sett på rad. Men för lite mindre än tre månader sen var jag i New York. Då oroade jag mig inte för hur väglaget skulle vara dagen därpå eller vad jag skulle göra med resten av mitt liv. Mina största bekymmer var nog vad vi skulle äta just den dagen och hur vi skulle ta oss till en viss plats efter att ha åkt vilse med tunnelbanan. 
 
 
Dagens tillbakablick är från när vi besökte Statue of Liberty och Ellis Island. Jag tyckte inte det kändes värt att gå av på någon av platserna, men nu i efterhand är jag glad att jag gjorde det. 
 
 
Här är Ellis Island som vi såg från färjan. Där finns ett museum som handlar om tiden då många immigranter kom till USA, Ellis Island var nämligen deras första anhalt. 
 
 
Här har vi en av många bilder på frihetsgudinnan. Det känns så märkligt att ha sett henne i verkligheten. 
 
 
Vi åkte aldrig upp, vilket en kan göra, utan vi nöjde oss med att se henne från marken. Ändå mäktig känsla! 
 
 
När vi var där ute på öarna fick vi bra utsikt, självklart behövde det förevigas på bild.
 
 
Denna dag, liksom många andra på resan, var det väldigt bra väder! Ibland blev det till och med för varmt, där bland alla skyskrapor. Innan vi åkte förstod jag inte att det kunde bli så varmt där. 
 
 
Vad är ett New York-inlägg utan en bild på Manhattan? Inte mycket ska jag säga er. Lever fortfarande på denna skyline. Wanderlusten får det att klia i hela kroppen. /mvh en obotligt rastlös själ. 
 
 
Såna här kunde en se också!
 
 
Det var alla bilder för denna gång! Nästa gång ska jag visa er mina favoritbilder från resan, nämligen de från Brooklyn Bridge. De är så fina att en nästan tappar andan. 
 
Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Mitt 2017 genom Spotify

(null)

Jag kan knappt förstå att 2017 snart är över. I vanliga fall brukar jag vara i full gång med att skriva årets resumé, men inte i år. Det har inte funnits tid till det helt enkelt. Men, nu tänkte jag i alla fall redovisa mitt år genom Spotify! 

46 974 minuter med musik. Det är inte jättedåligt, men jag trodde verkligen att det skulle vara mer. Har räknat ut att det är lite mer än 32 dagar. Jag lyssnar nästan alltid på musik eller poddar, vilket i och för sig kanske inte är ett sunt beteende. Det känns till och med tomt om jag inte lyssnar på något. Och improduktivt känns det också (mvh duktig flicka, prestationsprinsessa och allt annat en är när en lever i ett prestationssamhälle). 

Men, vidare! Självklart är genren jag lyssnade på mest svensk pop! De senaste åren har min kärlek till genren bara växt sig starkare och starkare, så att det skulle vara en annan genre kändes tveksamt.

Och så kom vi till mest lyssnade artister där Håkan kommer först, så klart. Det hade varit konstigt om han inte hade varit högst upp på listan faktiskt. Han följs av Veronica Maggio, Thomas Stenström, Kent och Little Jinder. Jag är riktigt förvånad över de tre sista, för så mycket tror jag inte att jag har lyssnat på dem. Kul att veta i alla fall! 

Sist men inte minst, mest lyssnade låtarna! Ska jag vara ärlig så kändes inte någon av låtarna särskilt tippad. Däremot har jag inte heller någon annan låt som jag känner borde kvalat in på den listan istället. 

För övrigt har jag haft ett fint musikår med många konserter, mycket tack vare Gröna Lund. Annars var Håkan på Ullevi väldigt magiskt också, blir alldeles glad bara jag tänker på det! Hoppas ni haft ett lika bra musikår som jag haft, och att 2018 levererar musikmässigt! 

En droppe midnatt av Jason Diakite

I somras, eller om det rentav var i höstas, började jag läsa En droppe midnatt av Jason Diakite. Blev tipsad om en vän som hade börjat läsa den, så jag skrev direkt upp den på min "att läsa"-lista. Varje gång jag skulle läsa den, så kom det andra saker ivägen och lånetiden gick ut gång på gång. När jag kom hem från New York bestämde jag mig för att jag skulle läsa ut den, en gång för alla. 
 
Boken fokuserar till stor del på Jasons mellanförskap och ursprung, men vi får även ta del av hur hans musikkarriär började. Jag kan till stor del relatera till hans mellanförskap, vilket också är varför jag gillar boken. Jag är inte superinläst på afroamerikansk historia, så att läsa en bok där det är centralt var också en fördel. 

Däremot var boken inte tillräckligt intressant för att sträckläsa. Jag glömde bort den eller fick pausa den flera gånger. Även om den inte kändes som den bästa bok jag någonsin läst, så rekommenderar jag er ändå att läsa den just på grund av sitt tema.