Krönikor jag skrivit för Nyheter24

Hallå där! Har ju faktiskt inte bara skrivit artiklar i sommar, utan även ett par krönikor. Det känns lite surealistiskt att det jag skrivit har blivit publicerat någonstans (som inte är här på bloggen alltså). När jag var yngre ville jag bland annat bli krönikör, så även om det bara handlar om ett par stycken just nu, så känns det ju ändå som att jag börjar knappa in på den där barndrömmen.
 
Av det jag skrivit i sommar är krönikorna det jag är absolut stoltast över. De var också det svåraste att skriva. Det finns otroligt mycket mer att skriva om ämnena och det var svårt att välja vad jag ville belysa just då. Däremot är jag glad över att jag tog chansen att lyfta ämnen som vanligtvis inte får mycket plats i media. 
 
→ Som adopterad är jag varken svensk eller invandrare – vem är jag?
→ Nej, jag blir inte roligare för att ni spetsar min drink
→ När ska såna som jag uppmuntras till att bli brandmän?
 
I dessa krönikor skriver jag om utanförskapet en kan uppleva som adopterad, vårt samhälle och alkoholnormen samt representationen av minoriteter i media. Jag har fått olika mycket respons på texterna och har lärt mig att ta kommentarer med en nypa salt. En lärdom av detta är att: alla människor inte kommer förstå budskapet med min text, oavsett hur mycket jag omarbetar och förtydligar den. Ska försöka ha det i åtanke hädanefter. 
 
Läs även mina artiklar jag skrivit för Nyheter24 och Modette

Kommentarer
Postat av: Erica

Åh kan inte du berätta för mig hur du gick tillväga för att få krönikorna publicerade? :) Skrev du bara och skickade in eller var det bestämt innan osv.. Tack! <3 Och grattis!

Svar: Tack så mycket och självklart! Jag deltog i Nyheter24-gruppens utbildning Summercamp under sommaren 2017. Då kom jag i kontakt med deras debattansvarige som jag visade mina texter för. De hade tidigare under utbildningen uppmuntrat oss att gärna skicka in texter till honom om vi trodde att det kunde vara något för Nyheter24. Vemsomhelst kan skicka in debattexter till Nyheter24 till deras mejl: debatt@nyheter24.se
Hanna Ida Hong Larsson

2017-10-02 @ 20:19:28
URL: http://fikastyle.blogg.se/
Postat av: Erica

Tack! :) Kanske ska våga mig på det någon gång..

2017-10-03 @ 16:45:56
URL: http://fikastyle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback