Funny girl av Nick Hornby

Här är en annan bok jag läste i sommar: Funny girl skriven av Nick Hornby. Den utspelar sig under 1960-talet i London. 

Huvudkaraktären Barbara Parker, eller Sophie Straw som hon sedan byter namn till, har stora skådespelardrömmar som bara kan bli till verklighet. Hon är så nära att bli Miss Blackpool, men kan inte tänka sig att vara kvar en sekund till i den lilla staden. Hon måste bort. Hon bestämmer sig för att flytta till London för att jaga sin dröm: att bli skådespelerska. 

Hon bryter mot dammiga konventioner och tar plats – något som ger en riktig kick ass-känsla. Hennes manager (eller vem det nu är) insisterar på att hon ska ta de "lätta rollerna", "den lätta vägen" till kändisvärlden, men Sophie håller inte med. Hon vill skådespela på riktigt, inte vara någon accessoar i tv-rutan. 

Hon bestämmer sig för att visa sin manager (och alla andra för den delen) att hon menar allvar. Att hon vill bli tagen på allvar, och att hon är redo att kämpa för det. 

På en audition får hon träffa några av sina stora idoler till manusförfattare. De blir helt tagna av henne. Här börjar Sophies resa på riktigt, i den stunden föds serien "Barbara (och Jim)" (en serie som cirkulerar kring, och är skriven helt för, Sophie). 

Jag har aldrig läst något av Hornby förut, men efter att jag läst en bokrecension tänkte jag att jag måste ge honom en chans. Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig. 

När jag läste Funny Girl så tyckte jag om den, men det var inte mer än så. Jag kunde inte sluta läsa, men det fanns egentligen ingenting som gjorde att jag VERKLIGEN ville fortsätta läsa den heller. Jag blev inte uppslukad av den, vilket brukar hända om en bok är riktigt bra. Med detta sagt, läs den om ni känner för det, men det är ingen bok jag har på "den här boken måste alla läsa"-lista. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback