Little Jinder och en flytt senare.

Hallå där människor. Just nu sitter jag hemma hos mina föräldrar i mitt gamla flickrum. Alla mina saker står nedpackade för att jag bara letar runt i flyttlådorna när jag verkligen behöver något. Rotade igenom varenda låda för att hitta en kofta imorse till exempel.  

Tänker att jag spolar tillbaka lite, i vanlig ordning. I onsdags var det utflyktsdags till Drottningholms slott. Tyckte inte en fick se så mycket, men det var ändå intressant att gå runt där inne. Efteråt virrade vi omkring i trädgården (spanade efter kungligheter så klart).

På kvällen tog jag mig till Gröna Lund för att se Little Jinder uppträda. Kan inte annat än beundra hennes unika stil!

Och så blev det torsdag och en dag närmare flytten. Försökte fördriva tiden inne på grönan större delen av dagen, lyckades sådär. Överlevde i alla fall pga bra sällskap. Kvällen slutade med att jag nästan förlorade hörseln i publikhavet till 5 Seconds of Summer pga så skrikig publik. "Härligt ändå!"

Vi går vidare till fredagen. Den dagen packade jag ner nästan alla saker jag ägde. Det var ju flytt på g! Dagen efter kom mina föräldrar och tillsammans stuvade vi in alla flyttlådor i bilen. Jag sa adjö till lägenheten och petade in nyckeln genom brevinkastet. Sen väntade flera timmars bilåkande, ända hem till Närke. 

I söndags var jag på Titanic-utställningen i Örebro. Lyckades bli utskälld av ett flertal personer pga bristande organisation och kommunikation. Hur du gör människor arga 101: gå omedvetet före i kön. När människor står i kö verkar all respekt, förståelse och artighet försvinna. I stället blir det utbytt med "ställ dig i kön som alla andra" som svar på vad man än säger. Kul! 

Sedan jag kom hem till Närke har jag inte: 
 
♦ Packat upp mina saker
♦ Tagit "semester" som jag sa att jag skulle
♦ Börjat packa till New York (BARA EN VECKA KVAR NU!)
 
Fast har gjort en del också, till exempel:
 
♦ Börjat läsa + stressa över kurslitteraturen till min distanskurs (fastän den inte börjar officiellt förrän på fredag)
♦ Mer eller mindre kirrat ett jobb som vikarie
♦ Funderat på att säsonga i fjällen nästa sommar (vilket känns rätt orimligt pga mig vi pratar om)
 
Anyway, det var allt från en halvt orimlig människa. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

Krönikor jag skrivit för Nyheter24

Hallå där! Har ju faktiskt inte bara skrivit artiklar i sommar, utan även ett par krönikor. Det känns lite surealistiskt att det jag skrivit har blivit publicerat någonstans (som inte är här på bloggen alltså). När jag var yngre ville jag bland annat bli krönikör, så även om det bara handlar om ett par stycken just nu, så känns det ju ändå som att jag börjar knappa in på den där barndrömmen.
 
Av det jag skrivit i sommar är krönikorna det jag är absolut stoltast över. De var också det svåraste att skriva. Det finns otroligt mycket mer att skriva om ämnena och det var svårt att välja vad jag ville belysa just då. Däremot är jag glad över att jag tog chansen att lyfta ämnen som vanligtvis inte får mycket plats i media. 
 
→ Som adopterad är jag varken svensk eller invandrare – vem är jag?
→ Nej, jag blir inte roligare för att ni spetsar min drink
→ När ska såna som jag uppmuntras till att bli brandmän?
 
I dessa krönikor skriver jag om utanförskapet en kan uppleva som adopterad, vårt samhälle och alkoholnormen samt representationen av minoriteter i media. Jag har fått olika mycket respons på texterna och har lärt mig att ta kommentarer med en nypa salt. En lärdom av detta är att: alla människor inte kommer förstå budskapet med min text, oavsett hur mycket jag omarbetar och förtydligar den. Ska försöka ha det i åtanke hädanefter. 
 
Läs även mina artiklar jag skrivit för Nyheter24 och Modette

Vitabergsparken, Västerbron och Skinnarviksberget.

Ligger i Vitabergsparken. Jag har brett ut min filt över skrumpna cigarettfimpar och gamla löv som knastrar när jag rör mig. Försökte undvika kapsylerna som låg som ett minfält över gräsmattan. Det känns inte som att jag är kvar i stan. Jag är flera meter upp, bort från de stimmiga gatorna där människor inte tar paus.

Hör hur jag andas, djupt och nästan suckande. Bredvid mig håller några på att ordna kalas. De klär trädgrenarna med girlanger och ställer fram plockmat på filten. De gör om parken till sitt vardagsrum, och det är kanske det jag gillar allra mest med parker. En liten etta med kokvrå, högst upp i ett lägenhetshus, som egentligen är ett vindsutrymme, kan vara tillräckligt när en har hela Stockholm som hem. 

Tog tunnelbanan till Fridhemsplan och hoppade på en alldeles för full buss. Går längs Västerbron. Jag möts av cyklister i kostymer som trampar så mycket att jag tror att pedalerna ska åka av. De vill bara hem. Känner hur bron svajar när tunga långtradare åker förbi. Insåg inte hur lång bron var förrän jag stod mitt på den och stirrade ut över vattnet, paralyserad av min höjdskräck. 

Möts av rangliga tonårsgäng iklädda munkjackor och slitna jeans. Jag är i gråzonen mellan tidig och sen kväll. Jag drar igen min jacka i ett försök att hålla kvar värmen och fly från de kalla vindarna som uppmanar mig att gå hem. Tar mig upp på Skinnarviksberget och möts av andra människor som också vill se Stockholm från ovan. 

360 grader. Jag kan se hela staden. Takåsar, lyftkranar och människor som njuter av den kyliga augustikvällen. 

Går ned i närmsta tunnelbanenedgång. Åker till Slussen. Går av tåget, går på ett annat tvärs över perrongen. Åker hem. Säger hejdå till huvudstaden, även om det bara är för en liten stund.


Artiklar jag skrivit för Modette

Hallå där. Här kommer alla artiklar som jag skrev för Modette i somras. Modette är en sajt på Nyheter24 som fokuserar mer på nöjesjournalistik, bloggvärlden och skönhetsrelaterade saker. Innan sommaren kunde jag inte riktigt se mig själv skriva den typen av artiklar, men tänkte att det vore kul att prova i alla fall. Sagt och gjort! Det resulterade i dessa artiklar: 
 
→ 6 billiga saker att göra på första dejten
→ Här är Stockholms bästa uteserveringar
→ Här är Göteborgs bästa uteserveringar
→ Så vet du om du har svamp i underlivet
→ Undrar du varför du tappar hår? Här är orsakerna!
→ Här är 7 bra maträtter att ha i matlådan
→ Så ofta ska du byta tampong
→ Så här går det till när man adopterar ett barn internationellt
 
Här hittar du artiklarna jag skrivit för Nyheter24.
 
Ph; en bild från när jag gick vid Tantolunden.

En måndag i Vitabergsparken och allt innan det

Ph; Summer Camp.  
 
Hallå där människor. Nu är det dags för lite vardagsuppdatering här. Igår låg jag i Vitabergsparken med en bok halva dagen. Försökte trycka undan framtidsångesten som sköljer över mig utan förvarning. "Lyckades rätt så bra" sa jag samtidigt som jag skickade in en ansökan om utdrag från belastningsregistret och skickade iväg mitt CV till ett bemanningsföretag. 
 
Ph; utomhusbio i Rålis. 
 
Så, augusti. Jag måste kolla igenom kalendern för att veta vad som hänt hittills denna månad. Känns inte superstabilt. Jag har hamnat på AWs, fikat i mängder och läst böcker. Var på utomhusbio i Rålis också, men vi störde oss för mycket på alla människor och det obefintliga ljudet, så vi gick.
 
Ph; Vitabergsparken.
 
Igår tog jag mig till Vitabergsparken. Försökte upptäcka lite mer av Stockholm. Det är lätt att gilla den här staden, vilket gör det ännu svårare att lämna den. Gick runt på Söder ett tag innan jag tog mig till närmsta tunnelbana och åkte tillbaka hem. 
 
Anyway, dags att kicka igång denna tisdag på riktigt. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. Nu ska jag äta frukost, läsa om feminism och skriva tills det inte finns några ord kvar.

Artiklar jag skrivit för Nyheter24

Hallå där människor. Som ni kanske vet så har jag skrivit för Nyheter24 på Summer Camp i sommar. Det är en av anledningarna till att det stått lite still här, men jag hoppas att jag ska kunna uppdatera mer här under hösten. Här kommer i alla fall artiklarna som jag skrivit för Nyheter24 i sommar. 
 
→ Född på 90-talet? Då känner du garanterat igen dessa spel
→ Tröttnat på "jag har aldrig"? Här är 5 andra roliga partylekar
→ 6 snabba tips – så fixar du lägenhet i Stockholm
→ Här är anledningarna till varför du ska sopsortera
→ Dålig koll på facket? Här är fem anledningar till att gå med
 
Ph; En gammal arkivbild på körsbärsträden i Kungsträdgården tidigare i år.
 
→ Det här betyder smakklockorna för vitt vin på Systembolaget
→ 8 saker du bara måste göra när du är i New York
→ Rädd för tentan? Så pluggar du på bästa sätt!
"Asian flush" – därför blir du röd när du dricker alkohol
→ Tågluffguide: Så planerar du den ultimata tågluffen i Europa
→ Därför kan det svartna för ögonen när du ställer dig upp
 
Det blev en hel del förklarande artiklar märker jag nu i efterhand. Kul har det varit i alla fall! Ibland var det en stor utmaning att förklara något komplicerat på ett kort och koncist sätt. Tänkte lista krönikorna jag skrivit i sommar + artiklarna jag skrivit på Modette också, så håll utkik framöver. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

Om sorgsna låtar, Stockholm och vad som händer i höst.

Hallå människor. 

Jag lyssnar på sommarprat efter sommarprat medan regnet faller ner. Det piskar mot fönstren och den spruckna asfalten utanför. Jag vill inte gå ut i dag, men förut satte jag igång två tvättmaskiner som snart är klara. Jag har inget val. Regnet fortsätter att falla. Det kompenserar för den snustorra sommaren som snart är förbi.

Jag lyssnar på en sorgsen spellista på Spotify för att komma in i stämningen. Jag skriver alltid bättre när jag mår sämre. Jag har ingenting att vara ledsen över, men jag kommer fort in i känslan. Den liksom sköljer över mig. Påminner mig om allt som skaver. Om allt som kunde varit bättre.

I lite mer än fyra månader har jag kallat Stockholm för mitt hem. Jag har sprungit ner för rulltrapporna på tunnelbanestationen för att hinna med tåget som precis ska gå, fastän det kommer ett nytt om ett par minuter, och jag har strosat längs stadens gator, först i förvirring, men sedan som om jag aldrig gjort något annat.

På måndag är det två veckor kvar på Summer camp. Två ynka veckor kvar av artikelskrivande, SEO-tänk och härliga människor. Jag har redan separationsångest. Från dem och från Stockholm. Ja, från allt egentligen. Redan nu pratar jag om "när jag flyttar tillbaka hit", för jag vet att det kommer hända. Det kommer bli så. Det kanske kommer några städer eller länder emellan, kanske en resa eller två, men jag kommer att komma tillbaka. Jag bara vet att det kommer att bli så.

Jag räknar ner tills jag flyttar, men det är inte det enda jag räknar ner till. Runt hörnet väntar en resa till New York också. Nu är det mindre än en månad dit. Min wanderlust får mig att klättra på väggarna, så resan kommer mycket lägligt. Om en kunde resa hela livet, så skulle jag göra det. Det finns inget bättre än att resa, upptäcka nya saker och vara i rörelse. 

Samtidigt som separationsångesten flåsar mig i nacken ser jag fram emot hösten. Det är i alla fall vad jag intalar mig själv. Jag vet inte riktigt vad jag vill, men jag vet att jag är på väg dit. Jag har tackat ja till en kurs i genusvetenskap på distans. Jag säger till mig själv att "det är okej att ta en paus" samtidigt som alla målmedvetna människor runt omkring mig frågar vad "mitt nästa steg" är. 

Jag låter fingrarna dansa över tangentbordet. Penna och papper i all ära, men det finns inget som känns lika naturligt som detta. Det knyter sig i magen när jag tänker på oordningen som är mitt liv, men egentligen, hur många 21-åringar har sitt liv figured out? 

Jag måste verkligen sluta jämföra mig själv med andra.

Allting kommer lösa sig till slut. Det är i alla fall vad alla säger, precis efter att de frågat "vad jag vill göra när jag blir stor". 


Håkan, Ullevi och Göteborg.

 
Hallå där människor. I helgen var jag till Göteborg för att gå på konsert. På väg ner till Näre på fredagen fastnade jag i tågköer och kom fram två timmar senare än tänkt. Vi bilade ner på lördagsförmiddagen med Håkan spelandes ur högtalarna. 
 

Hade sällskap av Amanda och Alex, här iförda regnponchos. Det regnade om vartannat när vi köade och blå himmel var det sällsyntaste vi visste. 

Lagom till att konserten började sprack himmelen upp. Det var magiskt! Ju längre konserten höll på, desto närmare scenen kom jag. Publikhavet rörde sig fort framåt och jag bara åkte med. 

Tyckte att Amanda Jenssen var den bästa gästartisten av dem alla. Hoppas hon släpper ny musik snart! 

Efter alldeles för många timmar ståendes gjorde min rygg och mina fötter ont, men jag kunde inte låta bli att dansa. Det var ett absolut måste. Jag trodde att min röst skulle svika mig dagen efter, men den höll som tur var. Håkan på Ullevi var verkligen magiskt! 

 
Håkan avslutade på topp och en liten del av mig sörjer att han kommer ta ett par års paus nu, men det innebär också ny musik när han väl kommer tillbaka! Längtar redan och hoppas innerligt att den blir bättre än det senaste albumet.
 
Söndagen spenderade vi inne på Liseberg och Håkans utställning Klubbland. Den var fin, vet inte riktigt vad jag förväntade mig. Efter denna Göteborgshelg är jag lite sugen på att flytta ner och prova vingarna där, men känns som att det kan vara rätt annorlunda jämfört med hur det är i Stockholm. 
 
Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.