Ett fullbokat besök på hemmaplan.Hallå där! Nu är jag tillbaka i Jönköping efter ett par dagar på hemmaplan. Varje gång jag åker härifrån känns det som att jag trycker på paus-knappen. Flyr, om så bara för ett par dagar, bort från vardagen och verkligheten. I torsdags efter föreläsningen lunchade jag och Jess innan jag satte mig på tåget mot Närke. På "att göra"-listan stod att "transkribera intervju", men jag hade lyckats sätta mig så att jag åkte baklänges. En åksjuk Hanna och en icke-transkriberad intervju klev av tåget i Hallsberg. Kvällen spenderades handlandes med mamma, mormor och morfar, sådär som torsdagar brukar vara.
 


fredags cyklade jag till jobbet för att plocka varor hela dagen. Gillar ändå att ha ett extrajobb med betoning på extra. Det märktes att jag inte hade suttit i kassan på två månader, för en mer orutinerad människa fanns ju inte. Efter jobbet gick jag på promenad och försökte rensa tankarna lite. Städer i all ära, men det finns inte någon miljö som jag tänker så bra i som ute på vischan. I lördags gav jag mig åter igen ut på promenad – den gången med målet: fika hos mormor och morfar. Jag hann tillbaka hem igen lagom till att Alva hämtade upp mig och vi styrde bilen mot Linnea och hennes hejdå-kväll. Det blev en himla bra kväll med nya människor! Gillar verkligen när människor mixar umgängeskretsar – mer sånt tack! 
 
 
Och så plötsligt blev det söndag. Jag vaknade upp, alldeles seg, och blev mer eller mindre inkastad i kalasfix. Några timmar senare droppade den ena släktingen in efter den andra och det serverades ätbarheter både högt och lågt. Det var kul att träffa släkten efter två månader av, nästintill, ingen kontakt alls. Framåt kvällen satt jag fast med min transkribering. Kul. 
 
Sedan jag kom tillbaka till Jönköping har jag bara hunnit laga mat och plugga. Sunanda kom hit för plugg och tedrickande och med det sagt är C-uppsatsen igång på riktigt nu! Känner på mig att det kommer bli många kyliga höstdagar med alldeles för mycket te. Kan inte klaga på det än iallafall. Anyway, dags att avrunda detta, imorgon är det dags för ännu mer plugg. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback