En sjöjungfru och färgglada hus.


Phs; Kastellet.
 
Lördagen och sista dagen i Köpenhamn! Jag har blivit van med att någonting går fel när jag reser och denna resa var inget undantag. På natten till lördagen, eller egentligen tidig morgon, vaknade vi av att brandlarmet gick. Tydligen hade alla kastat av sig täckena utan att riktigt veta vad som hände. Vi gjorde precis allt en inte ska göra när brandlarmet går, men nu i efterhand är jag bara glad över att jag sov med pyjamas på. Det hade blivit så stelt i lobbyn annars. Personalen sa att det antagligen bara var fel på brandlarmet på just vår våning – nästan tröstande.
 
När väckarklockan sedan ringde var vi allt annat än pigga och glada. Vi fick också ett mejl från SJ där de sa att vårt direkttåg hade blivit inställt, vilket innebar att vi skulle behöva byta tåg flera gånger samt åka tidigare från Köpenhamn. Kul. Vilken morgon! Efter allt jobbigt på morgonen hoppade vi på ett tåg och började dagens turistande. Den lille havfrue stod först på schemat men av en slump hittade vi Kastellet på vägen dit. 
 

Ph; en balanserande Kat.
 
Vi hade tyvärr lite bråttom så vi hann aldrig gå runt på Kastellet. Vädret var iallafall på vår sida. Vidare till Den lille havfrue! 
 


Vi stannade för att ta kort på denna vy innan vi följde folkmassorna för att hitta statyn.
 

Ph; Den lille havfrue. 
 
Och så plötsligt hade vi hittat henne! Det kändes ungefär likadant som att se Manneken Pis, det vill säga: kul, men inte så speciellt. 
 
Ph; Nyhavn.
 
Sist på "att se"-listan var Nyhavn! Det var precis lika fint som på alla bilder jag sett. Dessutom var det extremt mycket folk och varenda uteservering var fullsatt. Jag vill inte ens föreställa mig hur det kan vara under sommaren. Därefter började vi röra oss mot tågstationen, med ett stopp för mat, för att åka hem igen. Sedan jag kom hem ifrån Köpenhamn har jag mer eller mindre pluggat hela tiden. Skoluppgifterna byter av varandra och jag förstår inte varför vi ska göra samma typ av uppgift två gånger. Igår var Jess och Lollo här och hade "vi vill inte plugga"-häng medan julmusik spelades i bakgrunden. Bra och så! Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback