Lever på baguetter i Paris.

Ph; resesällskapet. 
Ph; Sacré-Cœur. 
Ph; Notre dame. 
Ph; en del av Versailles. 
Ph; inne i Louvren. 
Ph; Triumfbågen. 

Hallå där! Sedan sist har jag gett mig iväg och är numera på resande fot. Den efterlängtade tågluffen är äntligen här! Datorn har lämnats hemma och allt jag har just nu är mobilbilder, men det kanske går lika bra det. I fredags satte vi oss på tåget mot Paris och gjorde ett snabbare stopp i Lille. Framåt kvällen åkte vi till Sacré-Cœur för att njuta av den fina utsikten. Verkligen inte en dum första kväll i Paris! 

I lördags gick vi runt, vad som kändes som, halva Paris. Vi såg Notre dame, Louvren och Eiffeltornet, vilket var himla fint! I söndags åkte vi till Versailles där det var himla mycket människor. Måste definitivt åka tillbaka dit då vi inte hann se allt. Igår, måndag, åkte vi till Louvren och nu har vi sett Mona Lisa på riktigt! Har hört att den ska vara väldigt liten, men jag kan inte riktigt hålla med. Den var definitivt större än jag trodde! Efteråt åkte vi till Triumfbågen för att spana på den. Kvällen spenderades i Eiffeltornet, ätandes baguette, och det är ju inte något en kan klaga på direkt! Tyvärr var inte vädret med oss, så vi kunde inte åka ända upp till toppen, men det var fint iallafall. Efteråt åkte vi till Moulin Rouge bara för att, men precis som allt annat i Paris kändes det lite overkligt att se med egna ögon. 

Förutom att hänga vid de typiska sevärdheterna där turister hänger, träffade vi även på otrevliga fransmän och lyssnade på fin musik i metron. Jag delade baguetter i fönstret för att det inte ska smula och försökte förstå franska utan att lyckas. Jag tog alldeles för många bilder och åt våffelkakor utan stopp. Vi sprang genom regn och hamnade alldeles för ofta på McDonalds. Igår sprang vi till metron och kände oss som riktiga Parisbor – vi var inte ens i närheten av att bli klämda i dörrarna, så guldstjärna i kanten till oss! Vi drack även vin framför Eiffeltornet så nu kan jag checka av den. Vi har också haft tre olika hotell, det ena bättre än det andra, bekämpat den ena motgången efter den andra. 

Detta är en enda stor kulturmix och jag gillar det starkt! Tanken på att behöva åka tillbaka till Sverige får mig att sucka djupt inombords. Paris har tagit hand om oss väl och jag vet redan nu att jag kommer att komma tillbaka. Det finns fortfarande saker på min "att göra i Paris"-lista, men jag antar att det bara är en ännu större anledning till att komma tillbaka! Jag förstår inte människor som "gör Paris på en weekend" och jag är osäker på om ens en tredje gång i Paris kommer vara tillräckligt. Antagligen inte. Idag säger vi tyvärr hejdå till Paris och snart är det "bara" en 6,5 timmars lång tågresa mellan oss och Barcelona! 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback