Lever på baguetter i Paris.

Ph; resesällskapet. 
Ph; Sacré-Cœur. 
Ph; Notre dame. 
Ph; en del av Versailles. 
Ph; inne i Louvren. 
Ph; Triumfbågen. 

Hallå där! Sedan sist har jag gett mig iväg och är numera på resande fot. Den efterlängtade tågluffen är äntligen här! Datorn har lämnats hemma och allt jag har just nu är mobilbilder, men det kanske går lika bra det. I fredags satte vi oss på tåget mot Paris och gjorde ett snabbare stopp i Lille. Framåt kvällen åkte vi till Sacré-Cœur för att njuta av den fina utsikten. Verkligen inte en dum första kväll i Paris! 

I lördags gick vi runt, vad som kändes som, halva Paris. Vi såg Notre dame, Louvren och Eiffeltornet, vilket var himla fint! I söndags åkte vi till Versailles där det var himla mycket människor. Måste definitivt åka tillbaka dit då vi inte hann se allt. Igår, måndag, åkte vi till Louvren och nu har vi sett Mona Lisa på riktigt! Har hört att den ska vara väldigt liten, men jag kan inte riktigt hålla med. Den var definitivt större än jag trodde! Efteråt åkte vi till Triumfbågen för att spana på den. Kvällen spenderades i Eiffeltornet, ätandes baguette, och det är ju inte något en kan klaga på direkt! Tyvärr var inte vädret med oss, så vi kunde inte åka ända upp till toppen, men det var fint iallafall. Efteråt åkte vi till Moulin Rouge bara för att, men precis som allt annat i Paris kändes det lite overkligt att se med egna ögon. 

Förutom att hänga vid de typiska sevärdheterna där turister hänger, träffade vi även på otrevliga fransmän och lyssnade på fin musik i metron. Jag delade baguetter i fönstret för att det inte ska smula och försökte förstå franska utan att lyckas. Jag tog alldeles för många bilder och åt våffelkakor utan stopp. Vi sprang genom regn och hamnade alldeles för ofta på McDonalds. Igår sprang vi till metron och kände oss som riktiga Parisbor – vi var inte ens i närheten av att bli klämda i dörrarna, så guldstjärna i kanten till oss! Vi drack även vin framför Eiffeltornet så nu kan jag checka av den. Vi har också haft tre olika hotell, det ena bättre än det andra, bekämpat den ena motgången efter den andra. 

Detta är en enda stor kulturmix och jag gillar det starkt! Tanken på att behöva åka tillbaka till Sverige får mig att sucka djupt inombords. Paris har tagit hand om oss väl och jag vet redan nu att jag kommer att komma tillbaka. Det finns fortfarande saker på min "att göra i Paris"-lista, men jag antar att det bara är en ännu större anledning till att komma tillbaka! Jag förstår inte människor som "gör Paris på en weekend" och jag är osäker på om ens en tredje gång i Paris kommer vara tillräckligt. Antagligen inte. Idag säger vi tyvärr hejdå till Paris och snart är det "bara" en 6,5 timmars lång tågresa mellan oss och Barcelona! 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Jag åkte norrut och hamnade i Amsterdam.

Ph; I amsterdam-skylten, himlans nära vårt boende. 
Ph; klassisk bild i Amsterdam. Skulle lika gärna kunna vara Gent. Fint iallafall.

Hallå där. Är ni redo? Här kommer nämligen ett inlägg om mina dagar i Amsterdam och de turistiga dagarna som varit sedan jag kom tillbaka till Gent. I söndags lämnade jag Gent och satte mig på tåget mot Bryssels flygplats. Väl där mötte jag upp Irma och tillsammans satte vi oss på tåget som skulle ta oss till Amsterdam. Ett nytt land och en ny stad att utforska – spännande! En sak som står på "10 saker jag gillar med Belgien"-listan är utan tvekan att det är så himla nära till så många länder. Det gör det himla mycket lättare att resa, vilket är något som skiljer sig från landet mellanmjölk. Tanken på att åka tillbaka till Sverige ger mig verkligen blandade känslor, men nu vet jag iallafall med säkerhet att detta inte är sista gången jag bor utomlands. Vi gjorde inte så himla mycket mer än att utforska området där boendet var, gå till "I amsterdam"-skylten och äta italienskt. Jag antar att det är tillräckligt, en rese- och återföreningsdag som det ändå var! 

Ph; en liten del av kön till Anne Franks hus. Den var sinnes.
Ph; random ställe, random gata.
Ph; affär med himla mycket kul saker, "By Popular Demand: things you want" hette den.
Ph; vi hittade en bokaffär med sinnes mycket böcker också. "The American Book Center" hette den.
Ph; förutom krimskrams- och bokaffärer hittade vi bland annat denna klädaffär. "Brandy Melville" var namnet på den och hade jag haft mer pengar, och plats i väskan, hade jag definitivt handlat något där. 

måndags startade vi dagen med att köa i 3 timmar till Anne Franks hus. Himla kallt och segt, men också himla värt! Det var väldigt intressant, men även rätt obehagligt att gå runt där i huset. Rekommenderar det verkligen! Resten av dagen spenderades gåendes genom Amsterdam och dess shoppinggator, och det är inte riktigt något jag kan klaga på. Framåt kvällen gick vi igenom Red-light District, vilket var väldigt ovant och verkligen satte igång tankeverksamheten. Det var stundtals svårt att tänka sig att en fortfarande befann sig i Europa. Att det är lagligt med prostitution och att röka gräs, vilket Nederländerna ofta förknippas med, är stundtals svårt för mig att begripa. 

Ph; ett stycke resesällskap.
Phs; Vondelpark. 

tisdags vaknade vi upp till en orolig omvärld och medier som rapporterade om flera terrordåd i Bryssel. Liknande saker har alltid känts så långt bort och det har varit svårt att förstå att det verkligen hänt. Den här gången hände det i samma land som jag bor i, och det tar knappt en timme till Bryssels flygplats från Gent. Fastän jag inte befann mig i Belgien just då så kunde jag inte skaka av mig obehagskänslan. Jag kan inte ens föreställa mig hur det kändes för de som befann sig i Belgien eller närmare Bryssel. Vi märkte inte av händelserna mer än att fler poliser gick längs gatorna och att tåg- och flygtrafiken stoppades. 

Den dagen blandades med shopping, Red light secrets: museum of prostitution och en promenad i Vondelpark. Museumet var intressant och en fick se en annan sida av prostitutionen, vilken lätt glöms bort. Under tiden vi var i Amsterdam var det antagligen denna fråga jag tänkte mest på: kan en rättfärdiga prostitution? Det är egentligen en himla komplex fråga och att bara tänka på den gör mig alldeles snurrig. 

onsdags satte vi oss på ett tåg tillbaka till Gent och sedan dess har vi ätit taco, turistat i Gent, förat med klassen, pluggat, fikat och fixat diverse saker inför resan. Just nu är jag så gott som färdigpackad, men det återstår ett par saker att göra innan jag kan gå och lägga mig. Imorgon ringer alarmet himla tidigt och vår resa genom Europa börjar på riktigt! Så pepp! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

Campo Santo och vietnamesisk middag.

Ph; någonstans i Gent.
Ph1-3; kyrkogården Campo Santo. 
Ph; vietnamesisk middag.

Hallå där. Det känns som att denna dag har sprungit iväg?! Tiden har inte riktigt räckt till helt enkelt. På eftermiddagen bestämde jag mig för att ta mig till kyrkogården Campo Santo. Jag vet inte varför, men att gå runt på kyrkogården gav mig ett slags lugn. Jag har nog en viss fascination för kyrkogårdar, på något konstigt sätt. Kvällen spenderades hos Jewel som bjöd på vietnamesisk mat och efteråt kunde jag rulla hem! Det blev lite av en kulturkrock, men ändå kul då det skiljer sig väldigt mycket från Sveriges klassiska köttbullar, potatis och brunsås. Lek med tanken att det kanske inte hade behövt vara en kulturkrock, och att mina helgmiddagar istället kunde sett ut som på bilden ovan. Hur knäpp är inte den tanken?! För varje dag som går så uppskattar jag mer och mer att vara omringad av olika nationaliteter och kulturer. Vill bara djupdyka ner i varenda en! 

Anyway, nu är det dags för sängen. Imorgon väntar återförening och Amsterdam! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

Och alla planerade en fashion show.

Phs; Bar Bidon. 

Äntligen fredag! Just nu befinner jag mig i horisontellt läge i sängen och planen för kvällen är att fortsätta med det. Jag har på nyheterna i bakgrunden, men i tankarna är jag någon helt annanstans. Jag vet inte riktigt var, men jag vet att jag inte är här. Egentligen ingenting ovanligt – är alltid borta i tankarna. 

Idag har vi avslutat vår event-kurs genom att vi fick ett case och uppgiften att skapa ett event. Vi började klockan 9 imorse och 8,5 timmar senare var vi klara. Det var lika brutalt som det låter, om inte ännu brutalare! Märks verkligen att jag är ovan vid att jobba praktiskt numera. Fastän det stundtals var stressigt och kaos, så gillar jag examinationsformen. Himla ovant att behöva presentera på engelska också, men på något vis ändå himla naturligt. Det känns konstigt att jag har avslutat två stycken kurser nu, men jag ser fram emot kurserna som kommer efter påsklovet.

Efteråt blev det en fika på Bar Bidon som var ett café med kul inredning. Finns många caféer/barer här och varje ställe har sin egen personlighet. Jag gillar det starkt! Nu ska jag fortsätta ladda upp inför helgen, äventyren som väntar och påsklovet (har inga föreläsningar nästa vecka så har påsklov en vecka tidigare)! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"Är full med trubbel i mitt blod."

Ph; idag när jag väntade på min tvätt. 

Hallå där människor! De senaste dagarna har jag tyckt att en bok eller podd lockat mycket mer än människor. Jag börjar misstänka att jag inte är en people person, men jag antar att det bara är en sån period. Människor är egentligen väldigt intressanta och komplexa, och hur kan en inte vilja veta mer om sådana varelser? I tisdags hade jag föreläsning och kvällen spenderades med bok. Jag är lite för beroende av wifi för mitt eget bästa, det försvann nämligen i tisdags. Igår uträttade jag lite ärenden, städade inför room check och spenderade eftermiddagen med bok och poddar. Jag har försökt ta det lugnt hela veckan som gått, då jag haft halsont från och till. Att bli sjuk lagom till lovet känns inte så lockande. Mitt försök till "att ta det lugnt" gick inte så bra igår, då jag hamnade på en spelning på Charlatan istället. Så kan det gå! Kul var det iallafall. 

Idag har jag lyssnat på Maggios nya låt på repeat varvat med diverse poddar. Jag hade nästan glömt att hon skulle släppa nytt, men tänker nu att himmel, vilket musikår det kommer bli. Så. Himla. Magiskt. Spenderade även x antal timmar solandes, läsandes, i fönstret. Då var livet rätt så himla bra ändå. Förut idag medan jag väntade på min tvätt strosade jag omkring längs kanalen och såg ett himla bra "sitta och läsa bok"-ställe. I och för sig satt där redan en människa, men jag tänker att en inte kan paxa platser så inom en snar framtid är det jag som sitter där i gräset med en bok i handen. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Poddtips: bryderier, dålig stämning och en söndagspodd.

 
Hallå! Ifall ni är människor som gillar att lyssna på poddar så kan kanske dessa poddar vara någonting för er. 
 
Beijer och Broströms bryderier - "Varje onsdag under våren diskuterar Sandra Beijer och Gustav Broström olika stora ämnen som rör livet." Denna podd har bara två avsnitt ute än så länge, men jag gillar den iallafall. Avsnitten är ganska korta och hittills har de inte varit mer än 20 minuter långa. Lite för korta kan jag tycka! Om en som lyssnare bara vill ha en tanke att fundera på så är denna podd toppen. Efter att ha läst Sandra Beijers blogg i jag vet inte hur länge, så känns det mer än självklart att lyssna på podden. 

Dålig stämning - "En podcast som tar avstamp i akademikervärlden med fokus på feminism och antirasism." Marija och Jenny är två juridikstudenter i Lund som tar upp det ena viktiga ämnet efter det andra – så himla värd podd att lyssna på! Det kortaste avsnittet är 50 minuter och det längsta, än så länge, är 1 timme och 42 minuter. Jag har för mig att de kommer med nytt avsnitt varannan vecka, så det finns gott om tid att lyssna på avsnitten. 

Elsa och Hannah - en söndagspodd - "En Hannah i Skåne och en Elsa i Stockholm. Är frukostfriden som den ser ut på instagram? Vad gör man när man blivit ofrivilligt besatt av Anna Book? Är det möjligt att överanalysera och samtidigt ta det som det kommer? Och hur skapar man vanor som gör en gott utan att de känns tvångsmässiga? För att inte tala om hur man som bäst briljerar på dessa förbannade tinderdejter?" Det här är en podd mellan två vänner och du som lyssnare får vara flugan på väggen. Det pratas om himlans viktiga saker, men även saker som bara är allmänt knas. Fint tycker jag! Jag började lyssna på denna podd för att jag följer Hannahs blogg och är helt förälskad i hennes tankesätt. Avsnitten är runt 50 minuter. Det här kanske inte är podden som kommer ändra ditt liv för alltid, men den är himla mysig och passar bra till en kopp te eller två. 

Hoppas ni får en fin lyssning! 

"Vi ska leva, leva livet, vi tar allt, ja, allt för givet."

Måndag! Jag har lyssnat på Kents nya låt Egoist mer eller mindre hela dagen och fastän det inte är mitt hjärteband, så finns det ändå en viss sorg i att de släpper sitt sista album i vår och spelar sina sista konserter i höst. Den stora frågan just nu är: vill jag, eller vill jag inte, gå och se en av deras konserter? Svår, men viktig fråga. Synd att de slutar, men positivt att det snart kommer mer bra musik. Jag är redan beroende av Egoist. 

Idag hade vi den sista graphic communication-lektionen och kursen är så gott som avslutad! Det vill säga, jag har lämnat in allt jag ska och hoppas att allt blir godkänt. Åt panini till lunch, vilka var himmelskt goda, och det var väl det enda bra med att jag råkade glömma min lunch i kylskåpet imorse. De säger att allt dåligt bär med sig något gott och detta är beviset på att det stämmer. Efter skolan inhandlades det ryggsäckar och vi är nu ännu mer redo för att tågluffa! Jag kan knappt prata om tågluffen, för jag blir bara överexalterad och kan inte hantera mig själv. Control is key. I såna stunder påminner jag om ett barn kvällen innan julafton. Eller, inte ens ett barn, det är jag varje kväll innan julafton. Ärlighet varar längst. 

Kvällen har spenderats med skype-samtal och poddar. Jag har fortsätt läsa i boken som legat vid sängen i en månads tid och funderat över varför jag inte läser lika mycket böcker längre. Med jämna mellanrum har jag sippat på mitt lite för varma te och kommit fram till att de konstiga frågorna på mina tepåsar varken är kul eller visa nog att förändra mitt, eller någon annans, liv. 

Om jag inte har nämnt det så har jag lite "mål" (läs: såna mål som gör att en utvecklas som person) med den här utlandsterminen, nämligen att utmana mig själv och prova nya saker. Det har resulterat i att jag bland annat smakat nya maträtter, klättrat på väggar och irrat omkring i okända städer själv. Helt okej ändå. Jag såg att If har en ny kampanj där kända människor går offline mellan kl 22 och kl 6, och dessutom uppmanar sina följare/whatsoever att göra detsamma. Detta är den största, och antagligen svåraste, utmaningen jag tagit till mig hittills. Jag har bestämt mig för att försöka, fastän jag vet att jag inte ens klarat första kvällen på grund av att klockan numera är efter 22. Det kanske inte behöver vara prick på minuten, men att förbättra mina mobil- och datorvanor (och därigenom mina sovvanor) är ju bara win-win. 

Anyway, denna måndag har varit både upp och ner, men ändå helt okej. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

En helg i mars.


Ph; Nalle Puh är utan tvekan en av mina idoler. Så himla skön.
Ph; ibland hamnar en på förfest. 

Hallå där! Helgen är i sitt slutskede och en ny vecka väntar runt hörnet. I fredags hade jag föreläsning och efter det bestämde jag mig för att cykla och uträtta ärenden. Jag och min vanliga tur cyklade fel x antal gånger – fick iallafall se nya delar av Gent, och det är ju alltid trevligt. Kvällen spenderades på förfest med klassen och avslutades på Twitch. 

Gårdagen började med skypedejt med Alva och fortsatte med en eftermiddagsfika på Simon says. Kvällen spenderades framför Melodifestivalen och sedan dansandes på en klubb som hette Vooruit. Denna dag kan sammanfattas: skypesamtal, plugg och poddar. Jag har knappt lämnat rummet och det närmsta jag kommit att vara ute är när jag satt i fönstret och solade. Så kan det vara ibland. Kändes skönt och välbehövligt att inte hitta på någonting. 

Vill tipsa om podden "Dålig stämning" och avsnitt nummer 6 "Jenny Freud" lite mer specifikt! I det poddavsnittet pratas det om poddägarnas relationer till mat, träning och skönhetsideal. Gillar alla avsnitt jag lyssnat på, men speciellt detta. Alla borde lyssna på det, tips tips tips. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

En skam för Sverige - Magnus BetnérOm en har det lite tråkigt kan en kolla på detta. 

Carol


För ett tag sedan tittade jag på filmen Carol. Det är en film om Carol och Therese. De träffas av en slump på Thereses jobb och allt eftersom befinner de sig i ett komplicerat förhållande. Carol är gift och har barn, medan Therese har någon, men inte den rätta. Deras kärlek kan klassas som förbjuden och skör kärlek och filmen är himla fin, precis som deras kärlek. Jag tror att den här sortens film antingen väcker mycket tankar, eller inga alls. För min del var den mer ett tidsfördriv än ett uppvaknande, men ja, om en vill ha ett fint tidsfördriv är det en sevärd film. 

Dans, Brygge och en chailatte, tack.

Ph; fika på Simon says. 

Hallå där människor. Lite mer än halva veckan har gått och det känns himla galet. Både måndagen och tisdagevar rätt sega och kan sammanfattas: föreläsningar, serier och Skype. Och att googla på Amsterdam såklart. Våra interrailkort kom i tisdags och jag fick en hjärtattack när postkillen ringde på porttelefonen. Det känns så himla overkligt att vi snart ska tågluffa. Det är så sinnes. Igår förmiddags mötte jag upp Jamie och Joana för fika på Simon says. Det var ett litet café en bit ifrån centrum med nice personal – kommer definitivt gå dit igen. Eftermiddagen spenderades uträttandes tråkiga, men viktiga, saker och framåt kvällen hamnade jag på förfest och bar med klasskompisar. Det är himla terapeutiskt att skriksjunga och dansa på bar mitt i natten ska ni veta.

Phs; Brygge.

Idag har varit en himla fin dag, vilket jag visste att den skulle bli redan när jag vaknade. Imorse såg jag det fina i att det står frågor på mina tepåsar och att solen äntligen är här. Eftermiddagen spenderades i Brygge – en liten stad en halvtimme från Gent med tåg. De säger att staden ska vara turistig och magisk... Den var fin och hade väldigt mycket turistsaker, men magisk kanske är lite att ta i. Brygge hade souveniraffärer lite varstans och runtom i staden åkte det människor på både segway och häst och vagn. Detta är för övrigt första staden jag varit i där det inte har regnat alls! Äntligen en stad regnet inte har förstört. 

Anyway, hoppas ni haft fina dagar, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Två dagars tankar.

Här kommer två dagars tankar. 

Jag kan inte riktigt sätta ord på mina tankar. Allt är så rörigt, men på något vis går allt ihop iallafall. Det är så mycket tankar, och jag analyserar varenda en. Jag kan inte hejda mig. Mina dagar är fyllda med saker att göra och mina anteckningar fyllda med museum, resekostnader och funderingar. Fastän jag borde stanna upp, andas och försöka strukturera, så gör jag motsatsen. Det känns som att jag sitter i en bil som kör i 120 km/h, och att hoppa av i farten är inget alternativ. Jag kan inte förstå att utlandsterminen sker här och nu – det känns så overkligt. Så overkligt att gränserna suddas ut. Det finns inget naturligt stopp längre. 

Jag vill känna mig hemma, men överallt finns det någon som ifrågasätter min rätt att vara här. Människor undrar, frågar, försöker förstå. Det finns ett tydligt jag och du. Det är aldrig ett enkelt "okej", utan alltid ett hop av följdfrågor. Det är aldrig enkelt – det får aldrig bara vara. Medan de andra från Sverige börjar tröttna på de ständiga Sverigefrågorna (som förvisso är en bra start på ett samtal), så når jag inte ens dit. Jag är fast i "vart kommer du ifrån egentligen?". Jag är fast i mitt födelseland. Jag vill inte fly ifrån det, egentligen, men allas intresse gör att jag vill komma så långt bort ifrån det som möjligt. Jag är kluven. Jag är mer än min adoption, men det är svårt att få andra att se det. Jag trodde, till en början, att jag skulle smälta in mer i en internationell miljö. Fel. Här uppmärksammas ursprunget ännu mer, vilket blir jobbigt i längden. Människor måste lära sig att det inte enbart är det ena eller det andra utan även både och
 
Jag måste hitta min plats på nytt. Det känns som ett socialt experiment. Människor vill känna tillhörighet och jag är inget undantag. Jag behöver ha en plats – jag mår bra av att ha en plats. Att pendla mellan olika umgängeskretsar har aldrig riktigt varit min grej. Rättelse: det handlar inte om att jag inte vill pendla, utan mer om att jag vill veta var jag har människor. Lika mycket som jag vill ha en plats, vill jag också att andra människor ska ha en plats. Under månaden som varit har min plats varit på vilovägar. Jag har umgåtts med diverse människor, mer eller mindre, men den självklara platsen har inte hittats än. Behovet av platsen har minskat och jag känner mig mer bekväm i hela situationen nu. Jag kanske inte behöver ha en plats. Jag kanske måste lära mig att uppskatta att pendla.

Samtidigt som jag tänker på tankarna ovan, tänker jag också på att jag kanske har hamnat rätt så himla fel. Ibland får jag en släng av "vad gör jag, jag är på helt fel ställe, jag borde göra detta istället"-känslor och i eftermiddags var en sådan stund. Att vela såhär är så himla typiskt mig och jag tänker att jag vill inte hamna i konflikt med mig själv. Det låter konstigt, men det händer alldeles för ofta. Tyvärr.

Det känns bra att ventilera. Jag borde göra det oftare. Alla borde göra det oftare.

En utgång, en fika och Bryssel.

Ph1&2; Grand place/Grote Markt – ett känt torg i Bryssel.
Ph; Mischa och Isi – resesällskapet för dagen.
Ph; Manneken Pis. 
Ph; vintage market.

Hallå där! Här sitter jag, lyssnar på tv och försöker komma på vad som har hänt de senaste dagarna. I fredags hade jag föreläsning och sedan cyklade jag till stan för en massa ärenden. Kvällen innebar Twitch, Charlatan och att komma hem när människor börjar göra sig redo för jobbet. Jag kan helt klart vänja mig vid att uteställena inte stänger vid kl 2. Igår skypade jag med farmor och på eftermiddagen mötte jag upp Jamie och Cansu för fika/öl/soppa och en titt på en marknad. Fick med mig fudge och tomatpesto så kan väl inte riktigt klaga. Kvällen spenderades hemma, halvdöd framför datorn. Tror egentligen att jag är i behov av en väldigt lugn och "jag ska inte göra någonting idag"-dag, men det är alldeles för roligt att hitta på saker helt enkelt. 

Idag åkte jag, Mischa och Isi till Bryssel för att gå på vintagemarknad. Innan vi kom dit strosade vi runt på en annan halvdan marknad och sedan såg vi Manneken Pis också. Trodde statyn skulle vara mycket större, men icke. Förstår inte riktigt varför det är en sevärdhet, men det kanske finns någon intressant historia bakom den. Vi såg även Grand place/Grote Markt, vilket var fint men antagligen är ännu finare när det faktiskt är bra väder. Det har regnat om vartannat och vi verkar aldrig kunna komma ifrån regnet. Folk säger att det regnar i UK, men har de ens varit i Belgien?! Tror inte det. Känns som att jag måste ge Bryssel en till chans när det är bättre väder. 

Annars då? Jag är sinnes pepp på Amsterdam och jag räknar ner dagarna. Snart händer det! Det kommer bli så himla bra. Jag har markerat diverse saker i Google maps och det känns som att vi inte kommer hinna göra allt vi vill göra. Tråkigt kan en tycka, men det är även en anledning till att åka tillbaka. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Bio, Ikea, tysk mat och Mechelen.

Ph; bio i tisdags.
Ph; cravade köttbullar – åkte till Ikea.
Ph1-3; tysk mat. 

Hallå där människor! Det blir lite glest här ibland, men ja, så är det väl när en vill hitta på saker. I tisdags hade jag en seg föreläsning och på kvällen gick vi och såg The Revenant på bio. Den var lite för våldsam enligt mig, men antar att det kanske inte var min typ av film. Efteråt joinade jag med på barhäng, men kvällen slutade rätt tidigt för min del då jag nästan höll på att somna på bion innan. 

Igår cyklade vi till Ikea, som bara tog en halvtimme, för att få äta lite köttbullar. Himla glad över att Ikea är så pass nära! Om jag inte bor i Sverige i framtiden så är att bo nära Ikea ett krav. På kvällen bjöd Mischa och Isi på tysk mat och efteråt var jag hur mätt som helst. Så himla god och kul kväll med mycket bra sällskap! Gillade förresten den pizzaliknande förrätten mest – fick receptet så ska försöka återskapa den underbara rätten någon gång.

Phs; katedraler och fika mitt i allt.
Ph; Cansu och Jamie som posar på Mechelens maskot.

Idag följde jag med människorna ovan till en liten stad, en timme från Gent, som heter Mechelen. Vi gick mest runt i det oförutsägbara vädret, gick in i varenda katedral vi kunde hitta och jag drack soja chailatte som inte riktigt smakade chailatte. En mycket bra dag ändå! Väl hemma igen somnade jag och det känns inte riktigt som att jag vaknat till än. Annars då? Tiden springer ifrån mig och jag kan knappt förstå hur länge jag varit här, ännu mindre hur kort tid jag egentligen har i Gent. Om 17 dagar är jag återförenad med bästa vän och det känns så himla galet! Vill bara att tiden ska spolas fram så vi kan resa, samtidigt som jag bara vill pausa allt för att verkligen kunna njuta. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.