East side gallery och mer av Berlin.

 
Dag 2 i Berlin! Innan jag åkte till Berlin visste jag alldeles för lite om staden, men jag visste att jag ville se East side gallery. Det är en del av Berlinmuren fylld av olika målningar. Dessutom var det gratis, vilket känns bra i studentplånboken!
 

Med mig hade jag dessa två! Alltid kul att träffa nya människor. Personalen på hostelet trodde att vi reste tillsammans och hade känt varandra mycket längre än vi egentligen hade gjort. Kul! 
 
 
Jag gillade verkligen East side gallery och tipsar alla som råkar hänga i Berlin om att gå dit! Vi stod också och spanade på en konstnär som höll på att måla medan vi gick där. Kul att se! Dock var det galet varmt och noll vind där, vilket gjorde att vi mer eller mindre smälte bort.
 
 
Inte långt ifrån muren låg Markthalle Neun – en saluhall där vi åt lunch. Just när vi var där var det inte mycket folk, men inte heller mycket saker som var öppna. Känns som att det stället lätt blir fullt med folk på helgerna! Det jag åt var någon pizzaliknande sak, men jag är fortfarande lite osäker, men god var den!
 
Ph; museum island. 

Efter lunchen åkte vi mot Alexanderplatz. Där hittade vi Primark och sedan tappade vi bort varandra bland klädställningar och shoppinggalna människor. Jag hittar sällan någonting på Primark, utan känner mig alltid plågad så fort jag går igenom en Primarkentré. Är det ens tillåtet att säga så? Kommer någon lyncha mig nu?
 
Vi splittades upp och jag begav mig till museum island – ett ställe med ett helt gäng museum. Tyvärr gick jag inte in i ett enda, men då finns det ju mer saker attt göra nästa gång jag hamnar i Berlin. Det kändes skönt att se en massa människor hänga själva. Kan andra människor resa själva, så kan jag också det! 
 
Ph; Berliner Dom.

Jag gick däremot in i Berliner Dom och den var himla fin! En kunde även gå upp i kupolen, vilket jag nästan gjorde. Jag kom kanske halvvägs upp tills såg de smala trapporna i slutet. Jag hade verkligen velat se utsikten, men min rädsla för höjder och tanken på att ramla ner längs de smala stentrapporna satte stopp. Tips dock till den som inte är rädd för de grejerna (eller som vill trotsa sina rädslor lite mer)! 
 
Ph; Checkpoint Charlie.

Därefter åkte jag till Checkpoint Charlie. På Wikipedia kan en läsa att "Checkpoint Charlie var en av de mest kända gränsövergångarna mellan Öst-och Västberlin mellan 1945 och 1990. Den låg på gränsen mellan Berlins amerikanska och sovjetiska sektor samt stadsdelarna Mitte i östra Berlin och Kreuzberg i västra Berlin." Det fanns även museum omkring där och mer att läsa om kriget. Intressant! 
 
Ph; Förintelsemonumentet/Holocaust-Mahnmal. 
 
Sista stoppet innan hostelet var Förintelsemonumentet, vilket är tillägnat alla judar som blev mördade under förintelsen. Designmässigt tycker jag att det är en cool plats, men den har en olustighet över sig. Efteråt strosade jag tillbaka till hostelet och tänkte att "det är ändå lite jobbigt att turista hela tiden." Mina rumskompisar packade ihop sina saker och förberedde sig för att vara på resande fot igen, medan jag hade en heldag kvar. Ibland är möten mellan människor allt som räknas, och en del är bara tänkta att vara i en och en halv dag. Konstigt, men ändå fint på något sätt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback