Det sista av Berlin.

Ph; Berlin wall memorial.

Och så kom den sista heldagen i Berlin! Tiden gick himla snabbt, men 2,5 heldagar kändes ganska lagom. Iallafall för den här gången! Jag åkte till Berlin wall memorial där en kunde läsa ännu mer av murens historia. Mycket intressant! Rekommenderar starkt om ni har vägarna förbi. 
 
Ph; Currywurst.
 
Sen blev det dags för lunch och jag provade den omtalade Currywursten. Jag kom fram till att den inte riktigt är min grej. Det var värt ett försök iallafall! 
 
Ph; Hackische Höfe.
 
Jag fick tips om att åka till Hackische Höfe som skulle vara ett gäng innergårdar med mycket graffiti och bra barer. Jag möttes av detta, vilket var himla fint! Jag fortsatte in i innergårdslabyrinten och fann små undangömda butiker. Såna där med massa pryttlar som en egentligen inte behöver, men som en jättegärna vill ha. Såna där som jag bara måste gå in och kika i, fastän jag inte handlar någonting. 
 
Ph; en annan del av Hackische Höfe (tror jag?).
 
Jag strosade runt och fann detta! Jag gillade det starkt! Det blev lite lustigare ju längre in jag gick, men det hade sin charm det också. Är så svag för vimplar av alla dess slag – det är så fint och så festligt! Istället för att ha julgransglitter året runt kanske jag borde införskaffa mig lite färgglada vimplar? Tåls att fundera på. 
 
Ph; KaDeWe.
 
Jag åkte till KaDeWe också. Ett galet stort varuhus, men också väldigt mycket över min budget. Nu kan jag checka av det från listan iallafall. Efter detta åkte jag tillbaka till Förintelsemonumentet och gick på museumet som finns under. Lätt att missa, men värt att kika på! Museumet fokuserar mer på familjers olika historier, vilket gör det väldigt intressant och känslosamt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback