Nytt år, nya möjligheter, och allt annat klichéaktigt.

Jag har tagit över köksbordet – det känns som mitt egna lilla kontor – och Håkan spelas från högtalaren. Jag redigerar bilder till mina artiklar och stirrar ut genom fönstret med jämna mellanrum. Kolsvart. 2016 har rullat igång och allt jag kan tänka på är hur vuxet jag borde bete mig och hur jag borde ha koll på livet. Jag känner mig inte redo för 2016. Det kom lite för fort. Och tanken på att jag längtade efter att bli 20, men nu bara vill frysa tiden, är allt annat än logiskt. Förr har jag alltid välkomnat nya år med en öppen famn, men i år står jag med armarna i kors. Reserverad. På min vakt. 

Jag byter familjealmanackan. Bort med ett år och in med ett annat. Min kolumn är nästan tom. Nästan längst ner på bladet står en avgångstid för mitt flyg från Arlanda till Belgien. Det är inte långt kvar nu. Det står inte inskrivet, men innan dess finns det en massa hej då:n, kramar och tårar. Väldigt många "vi ses i sommar" och "du måste skriva och berätta hur du har det". Ännu en gång kommer jag åka bort, men den här gången längre bort både när det gäller tid och plats, och här hemma kommer vardagen rulla på. Att vara hemma är skönt, men att vara borta är skönare. 

Det känns som att 2016 börjar på riktigt när jag väl har klivit på planet vid Arlanda. Tiden innan känns mer som dötid. Förberedelser. Jag tror att det här året har mycket att ge. Det är vad jag hoppas på iallafall. Nu när jag ser tillbaka på 2015 igen, så kanske det inte var ett så dumt år egentligen. Bara inte så händelserikt. Kanske är det dumt att älta det som varit, när det jag borde göra är att blicka framåt.

Förresten har jag haft min blogg i 6 år nu. Samtidigt som jag gillar min blogg jättemycket, funderar jag också på när det är dags att publicera det sista inlägget. 6 år är en lång tid. Nästan varje dag jag levt de senaste 6 åren finns här. Mer eller mindre dokumenterade. Kanske är 2016 mitt sista bloggår. Vem vet? Det kan trots allt vara på tiden. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback