Pannkakor, Dinant, Luxemburg och lite till.

Ph; pannkakslördag.
Ph; Atomium. 
Ph; i Dinant (en liten stad i södra Belgien).
Ph; the monument of rememberance/Gëlle Fra/Golden lady i Luxemburg.
Ph1-3; Luxemburg.
Ph; i Luxemburg fanns det Pizza Hut. 

Hallå. En fredag, lördag, söndag och måndag är snart förbi och jag ska försöka knåpa ihop dagarna till text. I fredags hade vi föreläsning och efteråt åt vi mat i skolan. Fick sinnes mycket mat för sinnes lite pengar. Borde egentligen äta ute mindre, men jag och mina matlagningskunskaper har inte riktigt samma åsikter. Framåt kvällen blev det spelkväll och barhäng. Har haft dåligare fredagar om en säger så. I lördags ägnade jag förmiddagen åt tvätt och på eftermiddagen åt vi pannkakor på bokcaféet. Kvällen spenderades framför Melodifestivalen och sedan skypandes med Alva. Istället för att sova och ladda upp inför söndagen var jag istället alldeles hypad och fick födelsedagspresent i postfacket. Vanlig post är så himla underskattat. 

Igår hade vi en bussresa till Luxemburg inplanerad! Vi stannade i Bryssel för att kolla på Atomium, så nu kan vi checka av den sevärdigheten från "att se"-listan. Vi stannade även i Dinant, en fransktalande stad i södra Belgien, innan vi nådde Luxemburg. I Dinant besökte vi Citadelet och fick en fin utsikt över Dinant. Väl framme i Luxemburg väntade en guidad tur, väldigt mycket promenad och väldigt mycket historia. Himla intressant, men mot slutet slutade jag lyssna för att jag inte kunde fokusera på något mer än mina bortdomnade fötter för att de var så kalla. Efter rundturen åt vi på Pizza Hut innan vi åkte tillbaka till Gent. Spenderade sinnes mycket timmar på buss den dagen, vilket känns i ryggen. Tycker verkligen att Luxemburg var värt ett besök, men om jag skulle åka dit igen skulle det vara under varmare omständigheter. Kan checka av Luxemburg från "att besöka"-listan nu. Btw, det jag gillade mest med Luxemburg var att de har en dal i mitten av staden och att nivåskillnaderna gör staden så himla intressant, på något vis. 

Idag hade vi föreläsningar, precis som föregående måndagar, och jag är himla less på att de "föreläsningarna" känns ovärda. Känns inte riktigt som att någon här vet vad struktur betyder. Ni hör ju att det inte riktigt går ihop. speciellt inte om en är ett organiseringsfreak som jag. Annars har denna dag varit otroligt chill – messageprat och serietittande, precis vad jag behöver efter gårdagens resa. Anyway, hoppas ni haft lika bra dagar som jag har haft! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

En fullspäckad onsdag och en chill torsdag.

Ph; Citadel park igår.
Ph1&2; på design museum i Gent.
Ph; fina, fina Gent. 

Hallå där människor. Jag har fått låten Work på hjärnan, så den går på repeat just nu. Det känns verkligen inte som torsdag idag, men är inte heller förvånad. Jag har aldrig någon riktig koll på dagarna längre. Konstigt ändå att det är min vardag – att vara veckovill. Igår hamnade jag och Sophia i Citadel park. Så himla värt att vi hyrde cyklar! Kan knappt vänta tills det blir vårväder på riktigt ♥ Framåt kvällen gick jag och Isi för att klättra på väggar. Försökte övervinna min rädsla för höjder och ja, det gick väl halvdant. Var iallafall roligare än vad jag trodde det skulle vara, så väl spenderade €4 tycker jag allt. Senare på kvällen hamnade vi på bar och sedan Charlatan. 

Idag hamnade vi på design museum och sedan häng på McDo. Mycket skön torsdag ändå! Jag har för övrigt gått på tre stycken museum här i Belgien, vilket är galet då jag nästan aldrig går på museum annars. Så kan det vara. Kanske är det så att "Hanna i Belgien" och "Hanna i Sverige" är två olika personer? Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken version jag gillar mest än. Nu på kvällen har vi bokat boenden till tågluffen/den stora resan och jag är så himla pepp på att åka iväg! Vill bara se och upptäcka?! Det kommer bli så himla bra. Anyway, imorgon väntar föreläsning. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Jag har gått och blivit med cykel.


Phs; ett par dåliga mobilbilder sen igår och idag.

Hallå där människor! Idag är det tydligen tisdag. Jag har gått runt och trott att det varit fredag hela dagen. Besvikelsen när jag fick reda på sanningen kan knappt beskrivas. Egentligen spelar det väl ingen roll – jag är ledig från skolan på onsdagar och torsdagar, så det känns som helg iallafall. Igår hade vi föreläsningar hela dagen, som alla måndagar, och det var sinnes segt. Först sitter vi och ritar djur/krimskrams på papper, för att sedan digitalisera våra djur/krimskrams på eftermiddagen. Det är inte den roligaste kursen jag någonsin haft, men samtidigt lär jag mig illustrator, om än i snigelfart. 

Idag hade vi föreläsning mitt på dagen och jag har bestämt mig för att jag gillar föreläsaren väldigt mycket. Jag stör mig på att hon och tider verkligen inte går ihop, men att ha henne som föreläsare är lätt värt det. Efter skolan hyrde gick jag och Sophia för att hyra cyklar. Äntligen! Gent är ju en cykelstad, så vi "föll för grupptrycket". Jag fick lite panik förut när jag behövde bromsa och, för ett ögonblick, glömde bort att cykeln inte har bakåtbroms. When in crisis, don't try to use the bakåtbroms. Livet som cyklist i Gent lär bli intressant, minst sagt. Ha i åtanke att jag brukar cykla på landsvägar, vilket automatiskt gör mig till en mycket ovan cyklist i stadsmiljö. Och att jag cyklade hela förra sommaren i "stadsmiljö" räknas inte. Jag är rädd för spårvagnsspåren, men om en vecka är jag och cykeln säkert så tajta en kan vara. Hoppas det iallafall.

Anyway, dags att göra sig redo för morgondagens bravader. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

En kravlös söndag.

Hallå där människor. Jag vet inte vad det är för dvala jag hamnat i, men jag har noll energi. Det känns nästan lite läskigt, för jag brukar aldrig vara i det här tillståndet. Jag har lyssnat på poddar prick hela dagen – först Hjärnknas och nu Inspirationskällan. Är så himla poddfrälst att det är sinnes. Förut fick jag ett uns av skrivflow, men det försvann lika fort som det kom. Det närmsta jag kommit kreativt flow idag är nyss när jag försökte rita optiska illusioner, men jag börjar tro att jag är lite för okreativ för det också, iallafall just nu. Jag försöker hitta ett mönster på någonting som är skapat att fucka up ens hjärna. Ni hör ju själva hur ohälsosamt det låter. Anyway, nu ska jag börja läsa min bok som jag köpte häromdagen. Överanvänder för övrigt "häromdagen" alldeles för mycket. Nästan som ett litet barn som inte riktigt har någon uppfattning om dagar och veckor än. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"Oh, fantasy's taking over, awake me"


Ph1; alla vägar leder till bokcaféet. Ph2; bowling i torsdags.

Hallå där människor. Jag är himla veckovill just nu, men tänker att jag försöker pussla ihop dagarna iallafall. I torsdags hamnade vi på bokcaféet för att dricka lite varm choklad. På kvällen blev det bowling följt av barhäng. Gillar verkligen att många ställen här är uppbyggda som labyrinter – känns lite som att gå på upptäcksfärd. Gent har en hel del barer och klubbar att upptäcka, så vi går ju inte direkt sysslolösa. 

Igår gick jag runt och kollade i lite klädaffärer och kom hem med både en kjol och en t-shirt. Nu längtar jag tills jag kan gå runt i strumpbyxor och kjol utan att frysa, men något säger mig att det lär dröja ett tag till. Framåt kvällen blev det häng på Louise och Linneas loft följt av barhäng. Kvällen avslutades på bokcaféet och det hintar bara om hur mycket vi gillar det stället. Vad finns det ens att inte gilla med det stället?! 
 
Idag har varit en otroligt lugn och seg dag. Det har inte riktigt känts som att jag vaknat på riktigt. Istället har jag gått runt i något slags mellanting, vilket i och för sig också är rätt skönt. Har förresten varit i Gent i tre veckor nu. Jag kan knappt förstå att det gått så fort! Det går fort när en har kul helt enkelt. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

En lugn onsdag.

Hej och hallå! Denna onsdag har varit en väldigt ointressant onsdag. Det känns som att någon har hittat en on/off-knapp till min feber, och sedan stått och lekt med knappen hela dagen. Kul. Jag har varit otroligt rastlös idag och tror att jag förnekat att jag faktiskt är sjuk. Det enda produktiva jag gjort idag är att tvätta, men att ta mig från mitt rum till tvättstället var en upplevelse i sig. När en inte är 100% fokuserad, om ens 70%, så kanske en inte borde gå ut. Det här måstet att vara produktiv har sina dåliga sidor också. 
 
Förutom det har jag plöjt serie-avsnitt efter serie-avsnitt, och varvat det med podd-avsnitt efter podd-avsnitt. Just nu lyssnar jag på Adoptionspodden, kollar på flygbiljetter, kollar in museum samt har hittat en park jag vill hänga i. Yr.no säger att det ska snöa här imorgon kväll, medan SMHI säger att det bara ska regna... Har alltid tyckt att Yr.no stämmer bättre än SMHI, men den här gången hoppas jag att SMHI har rätt! Jag är verkligen inte redo för snö. 

Anyway, hoppas ni haft en bra dag. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

Tankar mitt i natten.

Mitt rum är nedsläckt och jag hör mainstreammusik genom väggen. Har egentligen rätt svårt att höra från vilket håll ljudet kommer ifrån. Tillsammans med musiken, eller låten (för de verkar spela samma låt hela tiden), hörs röster. De pratar på ett språk jag inte kan förstå. Allt ljud är dovt, men tillräckligt tydligt för att inte kunna sova. I korridoren utanför hördes röster förut, ännu tydligare och högre än rösterna genom väggarna. Deras ord ekade, studsade längs korridorens väggar. De verkade glada. Jag är glad över att människan i rummet bredvid har vänner, för jag önskar ingen ensamhet, men det är ändå rätt typiskt att hen måste ha vänner över mitt i natten. Och det är rätt typiskt att det är väldigt lyhört här. 

Jag vet inte vad jag föredrar mest: grannar som verkar flytta möbler mitt i natten i Jkpg eller grannar som spelar halvdan musik och inte tänker ett dugg på ljudnivån. Att inte kunna sova ger mig mer tid till att tänka. Mer tid till att se att det finns ett mönster med de flesta av mina inlägg: de flesta är skrivna sent på kvällen. Mer tid till att planera och önsketänka: jag ska försöka skriva mer. När jag väntar på att min tvättmaskin ska bli klar. När jag känner mig uttråkad. När jag känner mig inspirerad, men även när jag känner mig oinspirerad. Ibland vill jag inte ha mer tid till att tänka. Det blir liksom lite självdestruktivt efter ett tag. Att skilja på vad som är på riktigt och vad som är inbillat kan vara problematiskt. Kanske är det också det, den fina linjen mellan fantasi och verklighet, som gör att skrivandet ändå funkar. 

En sjuk dag.


Ph; en halvdan mobilbild på klarblå himmel. Solen kom äntligen hit. 

Hallå där. Detta har varit en riktig kväll a la Hanna. Jag sitter invirad i en filt, har precis druckit te, tittat på Magnus Betnér på youtube och nu lyssnar jag på Håkan. Skulle vara intressant att veta hur mycket tid jag lägger på att lyssna på Håkan under, säg... En vecka. Idag har jag haft en föreläsning och jag har insett att jag, i princip, får erfara dubbla kulturkrockar (eftersom jag tillskrivs en kultur jag egentligen inte har). Det är så spännande, på något sätt, och det blir så tydligt hur mycket utseende faktiskt spelar roll. Nästan så att ämnet skulle kunna vara C-uppsatsämne, på något sätt. Galet intressant iallafall. 

När jag inte hängt i skolan har jag hängt på apoteket eller i min säng. Jag har nämligen gått och blivit sjuk, så äter numera okända belgiska mediciner och alvedon. Tycker ändå att det är en speciell erfarenhet att vara sjuk utomlands – detta är min andra gång, eller kanske tredje. Kul. Att göra sig förstådd på ett språk som inte är ens förstahandsspråk, när ens "jag är sjuk"-ordförråd är begränsat, är ett äventyr i sig. Förutom att jag är sjuk har det varit en bra dag – solen har äntligen kommit hit! Istället för att småhuttra under ett paraply kunde vi idag promenera till skolan med solen i ögonen. En ska vara glad för det lilla, sägs det iallafall.

Anyway, hoppas ni haft en bra dag. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

En tragisk, och komisk, dag.

Ph; något halvfint medan vi virrade omkring tidigare idag.

Hallå där människor. Vilken dag?! Det är inte mycket som har gått rätt idag och jag känner att jag varit bland topp 3 på "människor som inte är roliga att umgås med"-listan idag. De positiva tankarna har varit sällsynta idag, medan de negativa har varit mer närvarande. Är så kul att umgås med. Det har varit både små och stora saker som gått fel idag, men de stora irritationsmomenten var väl 1. den eviga väntan på migrationsverket och 2. att jag och Joss tog världens "omväg" när vi skulle till skolan. Jag tror inte jag har varit så vilse, som jag var idag. Hela situationen var så tragisk, och komisk, på något sätt. Det enda som var bra var sällskapet, vilket är 1/3 saker som faktiskt varit bra idag. Kommer iallafall ha en kul historia att berätta.
 
Listan med dåliga saker kan göras betydligt längre, men tycker nog att det räcker med negativitet för den här gången. Annars då? Sitter och lyssnar på akustisk musik och har precis ansökt om att byta lite kurser. Anyway, imorgon är en ny dag och förhoppningsvis är den bättre än denna. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Alla hjärtans dag.

Ph1; varm choklad. Min standarddryck numera. Ph2; fina, fina Gent. Ph3; alla hjärtans dag-crew. 

Hallå där! Min förkylning fortsätter att trakassera mig och jag har snart inga näsdukar kvar. Det är högst upp på min "saker jag behöver köpa"-lista, tillsammans med te. Och nässpray. Jag låter sjukare än vad jag egentligen är och vill egentligen inte klaga, men att vara förkyld gör mig jäkligt bitter. Eller ja, mer bitter än vanligt då. Idag mötte jag upp Isi och Mischa för att gå på söndagsmarknad – tyvärr kom vi fram när det redan var slut. Bättre lycka nästa söndag! Istället utforskade vi Gent lite mer och hamnade sedan på ett café för lite varm choklad. Har helt klart ersatt chai latte med varm choklad, men det är väl ingenting jag sörjer särskilt mycket.

Väl hemma igen lagade jag matlådor + kollade QX-galan innan det var dags för att möta upp gänget ovan. Vi strosade runt längs Gents gator innan vi hamnade på en italiensk restaurang. Himla bra alla hjärtans dag-middag ändå! Kommer knappt ihåg hur mycket pizza jag ätit sedan jag kom hit?! Vilket i sig är rätt konstigt då jag helst inte äter pizza hemmahemma, men gör det desto mer i Jkpg. Nu är jag hemma igen och ska fortsätta kolla på QX-galan och ladda upp inför morgondagens sinnes långa lektion. 

Btw, har en del saker som jag cravar, nämligen:

1. OWLs sweet chili chips. 
2. Cider. Här finns knappt någon cider, och om jag lyckas hitta det så är inte alls samma sak som Xides raspberry blossom (aka min favorit). Haha, fast egentligen tror jag inte ens att det klassas som cider? Anyway, jag vill ha den och den finns inte här. Punkt.
3. Korvstroganoff med ris. Jag har inte riktigt hittat någon motsvarighet till falukorv, men även om jag skulle kunna hitta något liknande så skulle det antagligen inte smaka "precis som det ska", och det gör mig lite ledsen.

Hoppas ni haft en himla bra dag. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

En utefredag och en lördag i Leuven.

Ph1; någon kyrka i Leuven, också det första jag tog kort på. Ph2; det kallas konst. Ph3; utsikten. Ph4; sällskapet.

Hej där människor! Hoppas ni är piggare, och friskare, än vad jag är. Jag är nämligen lite för täppt i näsan och lite för trött för mitt eget bästa. Igår hade vi föreläsning i event management på förmiddagen, vilket var sinnes intressant, och efteråt inhandlade jag nödvändigheter, det vill säga halsduk, halstabletter och Ben & Jerry's. Rent spontant känner jag att jag redan är stammis på apoteket, och jag har svårt att avgöra om det är positivt eller negativt. Hoppas verkligen att denna förkylning är över snart.

Framåt kvällen bytte jag ut B&J's mot speed dating och dans på klubb. Vi gick till en klubb som hette Charlatan (som tydligen är ett café också) och det är det första utestället jag varit på som jag verkligen gillar. Det är inte bara en bar, och inte bara ett dansställe, utan både och vilket är en perfekt kombo. 

Idag satte vi oss på tåget mot Leuven och spenderade hela dagen där. Vi mötte upp ett par klasskompisar som gör sin utbytestermin där och strosade runt tillsammans med dem. Vi hamnade även på M – Museum Leuven, vilket var intressant. Tyvärr var inte vädret med oss, vilket det aldrig har varit, så besöket blev kanske inte det ultimataste. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

Två föreläsningar, ett drömmigt café och en båttur senare.

Ph1,2&3; igår på Le Bal Infernal – used book café.
Ph4&5; vi åkte båt idag.
Ph6; rundade av eftermiddagen med lite varm choklad efter båtturen.

I mina hörlurar sjunger Krunegård att han är någons och jag suckar över att jag inte kan se någon av hans akustiska konserter. Himmel vad fint det hade varit. Igår gick jag på kullerstensgatorna, med Håkan i hörlurarna, och tänkte att detta är en himla fin stad

Igår blev det ärenden och skypedejt med Clara på förmiddagen, för att sedan spendera hela eftermiddagen på föreläsningar. Basic french och Introduction to Belgium stod på schemat. Känner väl mest att 'Basic french' borde ha hetat 'Basic french if you've studied french several years before'. Mina små högstadiekunskaper i franska kunde slänga sig i väggen. Vi skulle presentera varandra inför klassen och jag kommer inte ihåg senast jag var så nervös över att prata inför människor. Där och då kändes det som en avrättning, men desto bättre när det väl var över. 

Framåt kvällen hamnade vi på Pizza Hut och sedan gick vi vidare till Le Bal Infernal - used book café. Vill knappt skriva ut namnet för jag vill inte att fler människor ska få nys om det. Det är det drömmigaste och mysigaste caféet jag någonsin varit på. Jag gillar det verkligen och tänker att det kommer bli mitt/vårt stammisställe! Konceptet är så kul och atmosfären så härlig! Vid en första anblick är det ett café med väldigt mycket böcker, men egentligen är det mycket mer än så. En kan ta med en egen bok och byta bort den mot vilken som helst i caféet, vilket bara det är en himla fin sak. Framåt kvällen svidar caféet om till bar och musiken som spelas är skön och inte alls för hög, så det går utmärkt att prata med människor. I bokhyllorna finns inte bara böcker, utan sällskapsspel också, vilket är en himla fin kombo! De visade även stumfilm i entrén. Så. Fint. Den enda nackdelen är att de bara tar kontanter, men det är verkligen värt att leta på en ATM för att kunna spendera tid där. Detta att jag just ägnade ett helt stycke till ett café... 

Idag har jag lagat mat och planerat tågluff! Jag. Är. Så. Pepp. Vår i Europa med fina människor – det kan inte bli bättre än så?! Eftermiddagen spenderades på båttur, som jag blev rätt besviken på, och efteråt blev det varm choklad med ett härligt gäng. Annars då? Min hals känns som ett rivjärn och jag försöker dricka te i mängder. Anyway, hoppas ni haft ett par lika bra dagar som jag har. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Och så var skolan igång.

Phs; igår var det filmkväll + "ta med nåt från ditt hemland och bjud på".

Hallå där människor. Nu har äntligen skolan börjat och det känns ovant att vara tillbaka bakom skolbänken. I måndags hade vi första lektionen i graphic communication – vi satt och ritade optiska illusioner och jag blev mindfucked. Fick verkligen inte ihop det. "Längtar" tills den dagen då jag sitter och doodlar och så PLÖTSLIGT, dyker det upp en optisk illusion där på pappret. Annars verkar kursen väldigt praktisk och kreativ. Kvällen spenderades på zumba, vilket var kul, men upplevelsen var inte zumban i sig, utan det att instruktören pratade på holländska, såklart. Jag, min icke-existerande kondition och koordination gjorde det bästa av det. 

Igår började kursen PR strategies & lobbying, vilken känns kul också! Det enda jag börjar störa mig på är 1. alla obekväma stolar och 2. att de har en ytterst liten skärm så om en sitter i fel ände av rummet ser en ingenting alls. Kul. På eftermiddagen lagade jag mat i köket och hade sällskap av några spanjorer – himla spännande att se vad de gjorde för mat. Tror dock deras matlagning kommer leda till att köket brinner upp eller liknande. Känns inte alltför tryggt. På kvällen var det film- och "ta med nåt från ditt hemland och bjud på"-kväll. Vi svenskar fixade knäckebröd och kaviar, kanelbullar och köttbullar. Det verkade mycket uppskattat! Förutom köttbullarna och kanelbullarna tror jag att jag gillade all choklad mest. Och ostarna från Schweiz.

Idag är ännu en grå och regnig dag (ser det ut som) men denna dag blir nog lika bra som de föregående. Anyway, hoppas ni har det jättebra. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

Belfort, STAM och lite till.

Ph; en gata i en outforskad del av staden.
Ph; utsikten från Belfort.
Ph; uppe i Belfort.
Ph; karta över Gent på STAM.
Ph; och så kunde en bygga lego där. 
Ph1,2&3; tagna i en gränd full av graffiti.
 
Hej där människor! Här sitter jag, klockan är lite för mycket och jag är på gränsen till att somna på mitt skrivbord. Att skypea istället för att sova var nog inte ett så genomtänkt val såhär i efterhand. Imorse gick jag och Jess runt och utforskade Gent. Vi gick upp i Belfort där vi kunde se ut över hela staden. Det är inte den ultimataste platsen för den höjdrädda eller klaustrofobiska människan, men ger mig själv en klapp på axeln för att jag hanterade hela situationen rätt bra. 
 
Eftermiddagen spenderades på STAM – Gent city museum, vilket var helt okej och intressant. Dock fanns det ingen information på engelska, vilket gjorde att hela besöket blev halvdant. Känner att det måste finnas mer värda museum att gå till, det vill säga såna där informationen finns på engelska. Resten av eftermiddagen spenderades i stan med kameran i handen och efterarbetet med bilderna känns som pest eller kolera. Det är i såna här stunder jag saknar att ha en större datorskärm. Önsketänkande

Imorgon börjar skolan och vi har vår första lektion/föreläsning. Tyvärr verkar den hållas väldigt långt härifrån, vilket gör att resetiden är sinnes. Nåväl, det blir säkert en spännande dag imorgon också. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

En halvdan utgång och en blandad lördag.

Ph1; fina fina Gent. Ph2; redo att tvätta! 
 
Hallå där! Idag är första dagen det inte regnar – en får ju nästan en hjärtattack pga så förvånad. Igår blev det en snabb, men rätt onödig, sväng till skolan. Kvällen spenderades först på en förfest, och sedan på en överfull klubb. Inte den ultimataste utgången. Hade iallafall fint sällskap att köa igenom kvällen med. Idag blev det en tripp till Ikea och sedan raka vägen till busstationen för att möta upp Jess. Det är inte varje dag en får finfrämmat från UK. Vi gick även för att tvätta för första gången idag. Huset vi bor i har ingen tvättstuga så vi gick till ett tvättomatställe. Så himla ovant och så himla dyrt! Får definitivt leta vidare när det gäller tvättställen. Annars då? Är himla pepp på alla resor som kommer göras denna termin och förut fick jag reda på att bästa vän bokat flygbiljett ner hit! Det kan inte bli mycket bättre än så. Södra Europa vet knappt vad som väntar! Kvällen spenderades framför melodifestivalen och jag tror att melodifestivalen blivit ännu mer ett måste nu när vi inte är på hemmaplan längre. Anyway, det är en dag imorgon också... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Pannkakor och torsdagsbio.

Ph1&2; fika. Ph3; vi hamnade på bio.

Hallå där! Idag är det torsdag och vi har snart varit här i en vecka. Det känns verkligen som att vi har varit här längre. Det känns däremot hur naturligt som helst att vara här – det finns ingen plats jag hellre skulle vilja vara på. Imorse introducerades vi till skolans läroplattformar och jag förvånas verkligen över hur icke-engelskaanpassat det är här?! Många vill inte prata engelska, hemsidorna står enbart på holländska och menyer/skyltar är också på holländska. Fick också "uppleva" ett belgiskt tangentbord idag – det mindfuckade mig redan från början. 

Har iallafall fått mitt schema för vårterminen nu och jag är så himla pepp på att kurserna ska börja. Tror det kommer vara lättare att få någon slags vardag då. Just nu känns det som att vi turistar runt, vilket i och för sig inte heller är så dumt. Efter skolan lagade jag och Sophia taco i köket och jag tänker att det inte blev så illa för att vara första gången. Att ta matvaror i affären är alltid lite av ett mysterium. Det mesta blir bra, men det smakar ju inte riktigt som det skulle ha gjort hemma. 

Framåt eftermiddagen hamnade vi på ett café där det premiäråts pannkakor. Jag kan inte sluta älska den varma chokladen de har här och känner att om det är något jag måste ta med mig hem, så är det den varma chokladen. Ja, det och Primark vill säga. Och våfflorna. Kan definitivt se mig själv leva på varm choklad och våfflor resterande månader. Vi mötte upp Linnea och Louise, hängde på deras loft en stund och bestämde oss sedan för att gå på bio. Vi såg The Danish Girl, som jag verkligen rekommenderar. Btw, här är det så att filmerna är textade på holländska och franska, samt att en får välja sittplatser direkt när en kommer in i biosalongen. Ifall ni ville veta. Jag såg ingen form av kiosk, men kanske missade det helt. 

Jag förvånas även över hur stark alkoholkulturen är här och tänker att ja, systembolaget är ändå en himla bra grej. Jag tror att det är en av de större kulturkrockarna som verkligen kommer att märkas av. Anyway, nu är det dags att avsluta. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Två dagar i ett regnigt Gent.

Phs; när jag strosade omkring hittade jag detta ställe. Bokaffär och café i ett! Hur fint?!

Hej där. Här sitter jag, invirad i en filt, och lyssnar på Maskinen. Ganska skön onsdag ändå. Igår var det en väldigt seg dag i skolan, då nästan all information vi fick var upprepning. Vi registrerade oss även på skolan så nu har jag ett fint oranget studentkort. Efteråt gick jag i diverse affärer för att leta efter affischer. Himla skönt att kunna strosa omkring själv ibland. Är väl inte den som brukar tacka nej till sällskap, men har börjat uppskatta egentid mycket mer än vad jag gjorde förr. När jag strosade omkring hittade jag caféet/bokhandeln ovan. Himla mysigt! Där ska jag hänga i framtiden! Tror det skulle kunna vara det perfekta läs- och skrivcaféet faktiskt. Framåt kvällen blev det förfest uppe i köket och fastän inte min kväll slutade som jag trodde, så var det kul så länge det varade. Himla tur att jag har så fina vänner som jag faktiskt har. 

Idag stod serietittande på schemat på morgonen och framåt eftermiddagen mötte jag upp Isi för lite shopping i stan. Därefter mötte vi upp Louise och Linnea för en välförtjänt lunch på McDonalds. Har cravat det ända sen vi kom hit, det vill säga i hela 5 dagar. Cravar väl egentligen allt som går under kategorin onyttigt. Sedan jag kom hem har jag mer eller mindre chillat, och det blir inte mycket mer intressant än så. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Miss You Already

 
Miss you already är en berättelse om Jess, Milly och deras vänskap. De har känt varandra i en evighet och upplevt allt tillsammans. Fastän de inte alltid kommer överens finns det ingen tvekan om att det är de två mot världen. Ja, det verkade så iallafall. Medan Jess drömmar äntligen slår in och hon blir gravid faller Millys liv isär då hon blir diagnotiserad med cancer. Det här är en film som bjuder till både skratt och gråt, men också en riktigt fin vänskap. Se den, perfekt som vardagsfilm! 

Info-bombarderad och första belgiska våfflan.

Ph1; utsikt från högsta våningen på skolan. Ph2; första belgiska våfflan, men absolut inte den sista! 

Hallå där! Idag är det måndag och jag startade dagen med poddavsnitt. Perfekt att lyssna på när en börjar göra sig redo för dagen. På dagens schema har det varit väldigt mycket information och vi fick hur mycket papper som helst från skolan. Förvirringen är total. Tror det kommer ta ett tag innan allt det administrativa är ordnat och vardagen rullar igång. På eftermiddagen gick vi till stan för att äta belgiska våfflor. Tyckte den var väldigt krispig och god – definitivt någonting ni borde prova! Nu ska jag fortsätta lyssna på poddavsnitt och skriva vykort! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!