Saker som gör mig vardagsglad.

Ibland är det svårt att se det där lilla extra, eller att se någonting positivt i någonting alls för den delen. Jag försöker att se någonting positivt i allt. Jag letar verkligen efter saker som gör mig glad och som får mig att må bra. Jag tror det är jätteviktigt att försöka ha en bra inställning, för väldigt mycket hänger på just inställningen. Att vara runt positiva människor ger ofta energi, medan negativa människor tar energi och får en att vilja slå huvudet i ett bord. Här kommer därför en lista på saker som gör mig vardagsglad! 

Matlådor. Jag är verkligen ingen mästerkock och gillar inte att spendera mycket tid i köket. Eller, rättare sagt, jag gillar inte att spendera tid på att laga mat eller baka. En vill inte lägga ner tid på saker som inte är kul helt enkelt. Därför blir jag vardagsglad när jag inser att jag har gjort mat för flera dagar och kan leva på matlådor ett tag. 

- En helt tom tvättstuga. Mitt lägenhetshus har två stycken tvättstugor med 6 stycken tvättmaskiner totalt. När en tvättstuga är helt tom blir jag hur glad som helst! Det brukar hända rätt ofta faktiskt, och jag tror att jag har någon oförklarlig tur när jag ska tvätta. Istället för att det ska ta flera timmar att tvätta tar det inte alls lång tid. Det är någonting som är hur tråkigt som helst, men så himla nödvändigt också. 

- Fina sms. Åh. Fina sms får hela min dag att bli 10 gånger bättre. Det kan vara allt från "Ha en bra dag!" och "Jag har tur som har dig." till "Jag såg denna och tänkte på dig." Det kan vara något så litet, men betyder ändå så mycket. Det finns ingenting som är så fint som att ge och få uppskattning. Detta är nog min favorit när det kommer till fina saker i vardagen. Egentligen är det väl uppskattning i vilken form som helst nu när jag tänker efter. Underskatta inte uppskattning. 

- Olika flows. Ni vet när en bara kommer in i vissa perioder, helst kreativa sådana. Såna gillar jag! Jag har alltid ett behov av att skriva, och det är inte ofta det står helt still... Men när jag verkligen känner kreativiteten. Wow! Det drivet är helt fantastiskt varje gång det händer vill jag verkligen ta vara på flowet. För mig är inte att skriva bara en kul grej, det är också min lösning och fristad. Genom att skriva ner alla tankar får jag lite mer ordning på livet och mig själv, och utan den ordningen skulle ingenting fungera. 

- Musik. Det är ett riktigt gammalt knep! Jag lyssnar väldigt ofta på musik. Från att jag går upp på morgonen till att jag går och lägger mig. När jag äter mat, när jag hänger tvätt, när jag är ute och går. Ofta lyssnar jag på väldigt peppig musik på morgonen för att verkligen sparka igång dagen. Gör jag inte det blir dagen automatiskt lite tråkigare. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback