Hotel Transylvania 2


Jag tycker att barnfilmer är det perfekta botemedlet mot att vara uttråkad och därför rullade denna igång häromdagen! I uppföljaren till Hotel Transylvania är Mavis vuxen och har, tillsammans med sin zing Jonathan, sonen Dennis. Allt är frid och fröjd tills Dracula får höra om Mavis planer om att flytta från hotellet. Dennis 5-årsdag börjar närma sig och han har inte visat några tecken på att vara vampyr, vilket får Mavis att tro att han är säkrare någon annanstans. Detta vill Dracula hindra till varje pris och försöker skynda på Dennis möjliga vampyrsida – något som inte är så populärt hos Mavis. 
 
Jag tycker att filmen är väldigt fin för den kommer med budskapet om att familjen är viktigast. Åh, ja, barnfilmer överlag ger mig en feel good-känsla. 

Första advent, jul på Tändsticksområdet och annat söndagsfix.

Ph; hit drogs jag direkt när jag kom till Tändsticksområdet. Att gå utan vantar är inte nådigt.

Nu börjar verkligen julen närma sig! Första advent är här och nu är det väl socialt accepterat att tagga till jul. Jag är i och för sig alltid taggad inför jul, men nu mer än annars antar jag. Jag började dagen med att kolla gårdagens avsnitt av Så mycket bättre medan jag åt frukost och dagen rullades sakta men säkert igång medan jag lyssnade på podd i hörlurarna. 

Ph; inne på någon restaurang på Tändsticksområdet. På övervåningen visades konst-iga saker. 

Det blev också en förmiddag där jag försökte hitta en ny bok att djupdyka ner i. Så, imorgon är det jag som går raka vägen till biblioteket! Jag är lite osäker på hur mycket jag egentligen kommer hinna läsa innan jag tar mitt pickpack och lämnar Jönköping, men det visar sig väl. Jag har verkligen kommit in i en läsperiod just nu. Hoppas den håller i sig.

Ph; jag vet inte varför, men jag gillar detta. Fast lika mycket ogillar jag den. Den är symmetrisk, fast ändå inte, och det stör mig verkligen.

Jag åkte till Tändsticksområdet i hopp om att få lite mer julkänsla, men tyvärr åkte jag hem utan att lyckas. Om det hade varit snö på marken hade det kanske fungerat bättre. Snö som faller från himmelen och sedan knarrar under mina fötter för varje steg jag tar. Jag längtar! 


Sedan jag kom hem har det tittats film och dokumentär, ätits taco och lästs kurslitteratur. Jag är lite glad över att tacon äntligen är slut, för det blev så himla mycket när jag lagade, och för att kurslitteraturen jag har nu är som att läsa skönlitterärt?! Det är inte ofta det händer. Jag hoppas att ni haft en lika fin och icke-stressig första advent som jag har haft. Nu är det dags för en kopp glögg! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

Två dagar i slutet av november.

Ph; min text tillsammans med Lovisas bilder i Nöjesnytt.

Hallå där! Just nu är jag så himla less på människor över lag. Jag har precis sett på två avsnitt av Absolut svensk och vill bara gå och lägga mig under täcket, fastän jag vet att det inte skulle hjälpa någon. Så himla värt och viktigt program – alla borde kolla på det! Tips, tips, tips! De senaste två dagarna har kanske gått lite i teman? Igår var jag helt inne i min bok och allt vad skrivande är, idag är jag helt inne i adoptionsfrågor och rasism. Jag undrar vad morgondagen kommer innehålla! Antagligen en hel del söndagspepp som gör mig redo för nästa vecka. Egentligen tror jag inte att jag har återhämtat mig från föregående veckor än. Det har varit rätt mycket de senaste två veckorna och jag tror att jag blivit mer sliten av det än vad jag vill medge. 

Just ja! Bilden ovan. För ett tag sen fick jag chansen att skriva en artikel för Nöjesnytt genom KårsOrdet och såg idag att den blivit publicerad/tryckt nu. Blir ändå lite stolt över att se mitt namn i slutet. En så konstig känsla ändå?! Jag har inte riktigt sett mitt namn på det sättet förut. Hoppas att jag aldrig vänjer mig vid den här känslan! 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Livet efter dig - Jojo Moyes

Ph; boken.

För lite mer än ett år sedan lånade jag denna bok på skolans bibliotek. Jag hann till sida 72 innan det blev alldeles för mycket i skolan och jag var tvungen att lämna tillbaka boken outläst. När jag var till Ullared bestämde jag mig för att köpa boken och läsa ut den innan det blev för mycket i skolan igen. Sagt och gjort, här kommer en liten recension.

En av huvudpersonerna är Louisa Clark. Hon är 26 år gammal och bor hemma hos sina föräldrar. Hon är fast i den lilla staden där hon alltid bott, men känner inget behov av något mer. Livet går varken framåt, eller bakåt, tills den dagen hon blir avskedad från sitt kaféejobb och måste leta efter ett nytt. Louisa börjar jobba som personlig assistent till Will Traynor, som är bokens andra huvudperson. Will var med om en trafikolycka och blev förlamad i benen, fötterna och begränsad rörlighet i händerna. Will har haft flera svåra år sedan olyckan och det är 6 tuffa månader som väntar Louisa. Hon upptäcker snabbt att lika mycket som hon inte vill vara där, vill Will heller inte ha henne där, men allt eftersom blir deras gemensamma vardag lite enklare.

Boken handlar om hur en persons närvaro kan göra otroligt stor skillnad, men också om hur viktigt det är att leva livet medan en kan! Jag tycker det var en väldigt fin berättelse och fastän jag inte grät, så hade det inte förvånat mig om jag hade gjort det. Den var lättläst och jag plöjde igenom kapitel efter kapitel tills boken var utläst, allt i ett enda svep. Historian kanske inte är helt unik, men det gör inte boken mindre läsvärd. Tips, tips, tips! 

Inspiration och tips till att skriva.


Klockan är lite för mycket och jag borde redan kommit igång med dagen, men istället har jag fastnat på skrivarinspo. Att skriva är min första prioritet när det kommer till fritidssysslor och någonting jag ständigt försöker utvecklas inom. Det finns alltid i bakhuvudet, vare sig jag vill det eller inte. Det är min lösning för nästintill allt. Från att strukturera upp alla måsten till att reda ut tankar som trasslat ihop sig.

Av någon anledning klickades jag in på National Novel Writing Month och jag var för en timme sedan helt ovetande om NaNoWriMo. Tanken om att det faktiskt finns novelltävlingar har aldrig slagit mig. I samma sekund som jag kom in på deras hemsida åkte att delta i en novelltävling upp på min bucket list. Tänk vad kul! Och framförallt utmanande! Och motiverande! Tänk att hänge sig åt skrivandet i en hel månad. Det finns definitivt något fint över det. 

Jag klickade mig vidare och hamnade på Tidningen Skriva. Jag visste inte ens att den existerade förrän nu! Väl här hittade jag artiklar som inspirerande mig en del. Tänkte länka dem här ifall ni också vill läsa lite: 

13 citat om att skriva
Tegelstenshelvetet
Det läkande skrivandet
11 frön till 11 mästerverk

Just nu är jag inte alls på det skrivarhumör jag vill vara på, men det är så det kan vara ibland. Ibland brukar jag vänta på att skrivarlusten ska komma till mig och ibland brukar jag helt enkelt söka upp den. Drivet, behovet, av att skriva kommer helt och hållet från min sida, och det kanske verkar galet att jag fokuserar så pass mycket på mitt skrivande som jag ändå gör? Men på något sätt är det ändå det mest logiska jag vet. Jag har ett par "knep" och jag intalar mig själv att de fungerar, ni kan ju läsa och säga om de fungerar även på er! 
 
1. Ha inte för höga krav. Detta kan variera mycket beroende på vad du skriver. Det är skillnad på ett blogginlägg och en akademisk text. Huvudfokus kanske inte ska vara att skriva x antal sidor, utan att just skriva? Det är oftast mitt mål –  att just skriva.
 
2. Skriv, skriv, skriv. Det går ihop med den föregående, men jag tar den iallafall. Det viktigaste är att just skriva och det behöver inte vara något användbart eller halvklart. Jag tror att om jag skriver, fastän jag inte har lust överhuvudtaget, så kommer jag tillslut att höja min lägsta nivå. 

3. Variera texterna. Jag tror en lär sig mycket på att skriva olika sorters texter. Att ständigt skriva blogginlägg kanske inte är speciellt lärorikt, medan att kanske skriva akademiska texter, intervjuer och små insändare är det. Att skriva texter som har vissa ramar och som jag vanligtvis inte brukar skriva har jag märkt ger mig lite mer i slutändan. 

4. Läs mycket. Detta är en punkt jag ständigt faller på. Jag gör verkligen inte detta. Jag vill läsa skönlitterärt, men hamnar istället på twitterflödet alltför ofta. Jag har ingen tid till att läsa skönlitterärt längre eller rättare sagt: jag gör inte tid till att läsa skönlitterärt. Kanske behöver du läsa fler intervjuer eller någon annan sorts text? I slutändan är det bara att läsa, tänka på om du gillar det du läser och isåfall varför. 

5. Låt dig inspireras. Jag blir inspirerad av filmer, böcker och människor i min omgivning. Det är oftast där jag hittar någonting jag vill skriva om. Ibland är bästa sättet att få igång skrivandet att helt enkelt gå och göra motsatsen! Ut och gå, träffa människor, åk iväg på äventyr. Ja, hamna i olika situationer helt enkelt. 

6. Bolla texter. Jag brukar inte göra detta speciellt ofta. Ibland med olika skoluppgifter, men aldrig andra texter. Ibland önskar jag att jag hade någon att bolla tankar, idéer och texter med. Ibland inte. Just när någonting är halvklart vill jag försöka pussla ihop texten själv och då är det svårt att låta någon ha åsikter. Det blir som att någon hänger över axeln på en och tittar på varenda ord en skriver dit eller suddar bort. Jag har dock hört om att det kan vara extremt givande, så kanske nåt att prova?

7. Ta dig tid till att skriva. Allt här i livet tar tid och att skriva är inget undantag. I vissa fall hamnar skrivandet i kläm när livet går i 120. Jag vill verkligen skriva, fastän jag måste leta efter tiden, och då gäller det att kasta om prioriteringslistan. Detta står på min "att göra"-lista och jag har tänkt att skrivandet och läsandet ska ersätta mitt mobilberoende. Eller ja, iallafall minska det. Vi får se hur det går! 

Hoppas att ni blev lite inspirerade till att skriva eller att er skrivkramp blev lite lättare att hantera. 

Och här sitter jag och äter brända hamburgare.

Hallå där! Denna dag har varit händelserik! Jag kickade igång dagen med att titta på PLL:s specialavsnitt. Blev riktigt pepp på att det ska starta igen i januari och har verkligen längtat efter PLL-onsdagarna på hemmaplan. Åkte in till skolan för lite "sista minuten"-plugg och intalade mig själv att det hjälpte. Klockan började närma sig 14 och det blev dags för tenta! Detta att jag satt i nästan tre timmar av fyra möjliga?! Vidare till möte för KårsOrdet och gick därifrån jättepeppad med två nya skrivsaker på "att göra"-listan. 

Har varit hemma i ungefär två timmar och har inte gjort någonting vettigt. Så får det vara ibland också. Mitt huvud är helt slut efter tentan och jag tycker att en kväll fri från allt vad plugg heter verkar rimligt. Just nu sitter jag och lyssnar på Radio Ks olika radioprogram och har ni inget bättre för er kan ni ju också klicka er in! Idag blev dessutom rummet i Belgien officiellt mitt! Det känns inte längre tungt att ha sagt hejdå till en termin i Paris och det är väl tur det! 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

MP3 love.

Same Old Love
Kom och lek med mig
Ett sista glas
Limousin
I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix) - Låten jag lyssnar på för att peppa igång dagen.
Don't Be So Hard On Yourself
If I Could Fly - Så himla fin och sorglig.
Addicted - Och låten för att hålla igång hela dagen.
Stationen - Är mer eller mindre besatt av alla Miriams covers, men mest denna.
Love Yourself - Bieber har levererat.
The Only One
Hångellåten - Kul låttitel och halvdant innehåll, men skön iallafall.
Life Is A Flower

One Last Time

Saknade vänner, tentaplugg och en biljett härifrån.


Ph; är så jäkla stammis på Espresso House.

Hallå där peeps! Jag är tillbaka i Jönköping och kastades tillbaka in i studentlivet i samma sekund som jag klev av tåget. Har iallafall fått en riktigt fin start på denna vecka och jag vet inte riktigt hur det kan toppas. I måndags pluggade jag nästan hela dagen och framåt eftermiddagen mötte jag upp Ricky i Örebro för fika. Igår pluggade jag på förmiddagen för att sedan åka in till Örebro för shopping och fika med Linnea. Detta att jag varken sett Ricky eller Linnea sedan i somras?! Så himla galet! Att träffa dem får mig att kastas tillbaka till gymnasietiden och fastän det var länge sen, kan jag inte riktigt greppa att det var så länge sen. Himlans fint iallafall! 

På kvällen åkte jag till Irma för att dricka glögg och mysa med mopsar. Spenderade med andra ord tisdagskvällen på bästa sätt! Därefter åkte vi hem till mig för packning och häng. Detta att jag spenderar mer tid med henne än vad jag gör med min egen bror. Imorse skjutsade hon mig till tågstationen och jag sa hejdå till Hallsberg, och hemmaplan för denna gången, genom ett smutsigt tågfönster medan regnet föll. Jag har ägnat hela dagen, och kvällen, åt plugg. Imorgon väntar en tenta på mig och jag känner mig så himla oförberedd.

Idag bokades förresten flygbiljett till Belgien och det känns så orealistiskt att jag inte hunnit ta in det än. Jag flyttar tillbaka till hemmaplan om lite mer än tre veckor och det känns också orealistiskt. Lika orealistiskt som att jag flyttar till Belgien om lite mer än två månader.

Anyway, kanske är dags att runda av? Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Jobb, plugg, en massa människor och en utgång.

Ph; igår morse. 
Ph; igår kväll när vi firade Irma.
Ph; tentakaoset håller mig sysselsatt.

Hallå där peeps! Det är söndag och jag sitter vid barbordet i köket omringad av tentaplugg. Det är påläggskalkyler, budgetar och en massa mer. Att det är tenta på torsdag känns så långt bort, men ändå alldeles för nära. Klockan är inte ens 22, men jag är mer eller mindre död. Det känns verkligen i kroppen att det aldrig är en lugn stund. Sån himla hatkärlek till det. 

Anyway. Onsdag. Ja, i onsdags jobbade jag för att sedan åka på kalas för moster på kvällen. Mysigt att träffa en del av släkten! I torsdags handlade jag med farmor på förmiddagen för att sedan följa med och hämta mina kusinbarn i skolan. Därefter blev det fika hos mormor och morfar. Jag åt upp deras mackor, löste korsord och tittade på när Ida pusslade. Eftermiddagen spenderades på marieberg där det letades födelsedagspresent. Jag har verkligen saknat att gå runt där. Dessutom kom första snön och jag ångrar verkligen att jag bara tog med mig mina converse. 

fredags jobbade jag prick hela dagen och kvällen spenderades hos kusin. Jag fick gosa med både bebis och hundar så ni kan ju gissa om jag var nöjd! Igår pluggade jag mer eller mindre hela dagen för att sedan fira Irma på kvällen med förfest och Satin. Just nu är jag bara riktigt taggad på utgång vid jul när alla kommer tillbaka. Det kommer bli så himla fint! Idag var jag lagom seg. Efter ett besök hos farmor var det tentaplugg som stod på schemat och denna söndag har inte varit roligare än så. 

Imorgon väntar en ny vecka och jag är så redo jag kan bli. Jag ska träffa vänner jag inte träffat sedan i somras och om inte det är peppande så vet jag inte vad som är! Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"En har inte sett sin dag till kvällen."


Ph; ljusmanifestation på HLK igår. 

Ph; standard hos farmor. 

Ph; en halvdan mobilbild, liksom övriga bilder, vid Askersunds hamn.

Och så plötsligt var jag på hemmaplan! Var egentligen på hemmaplan redan igår, men det blev mer en snabb avlämning av saker innan jag åkte vidare. Igår hade vi redovisning av vårt grupparbete, vilket gick bra, och på eftermiddagen satte jag mig på tåget hem till Närke. Efter en del tågkrångel var jag äntligen på Hallsbergs station för att bli hämtad av mamma och pensionärerna. Därefter vidare till Askersund för att spendera kvällen med födelsedagsbarnet! Idag har jag spenderat förmiddagen med farmor och uträttat en del ärenden. Fint ändå att få umgås lite med farmor. Det är ofta jag tar de äldre för givet. Förut satt jag och kikade på flygbiljetter och jag blir helt pirrig i hela kroppen?! Det är så himla snart. Snart äventyrar jag runt i Europa. Sinnes.

Jag känner mig verkligen på besök nu när jag är tillbaka. Det känns konstigt att vara tillbaka också. Samtidigt som ingenting har ändrats, så har allt ändrats. Jag känner inte igen mig längre. Det märks att jag inte är en del av människors vardag längre och jag konstaterar nu att jag har vuxit ur det som brukade vara mitt hem. Jag kan inte se mig själv bo här igen, iallafall inte för mer än ett år, och det är lite sorgligt. Jag är bara så himla rädd för att bli fast, och då är det bättre att fly innan någon eller något får chansen att ens hålla en kvar. Den oplanerade tiden efter examen skrämmer mig som bara den, men den ger mig också ett rus som får mig att vilja resa till världens alla hörn! Just nu skulle jag vara så himla nöjd om jag bara fick resa och skriva. 

Anyway, skulle väl kunna skriva hur mycket som helst egentligen... Hoppas ni fått en bra start på veckan! Btw, rubriken är ett citat som min farmors mamma brukade säga, och jag tycker att det passar in rätt bra just nu. 

Den som säger att överraskningar är kul har fel.


Ph; sittning i onsdags. 

Hallå där! Kanske dags att uppdatera bloggen lite. De senaste dagarna har varit stressiga och röriga, men på något sätt har det bara fått fungera ändå. I onsdags satt jag i skolan i princip hela dagen och kvällen spenderades på America-sittning som Fezztingen (de vita) arrangerade. Det är bäst att gå på sittningar nu, för nästa termin blir det väl inga överhuvudtaget. I torsdags satt jag i skolan hela dagen och fick en hel del gjort. Fick dessutom ett boendeförslag till Gent också, så snart är det bara att boka flyg kvar?! Helt sinnes. På kvällen blev jag överraskad av människor från hemmaplan. De spontanåkte ner hit för att överraska mig, och ja, mission accomplished. Jag blev så förvånad att jag hamnade i chock efteråt.

fredags blev det grupparbete nästan hela dagen. Jag är så himla trött på det där grupparbetet nu, men det är över imorgon så det är bara att hålla ut! Igår var en tvätt- och pluggdag och på kvällen åkte jag hem till Joss för att kolla film. Rätt skönt ändå att få tankarna på något annat. Känns mer nödvändigt nu än innan. Idag är en plugg- och packdag! Lämnar ju Jönköping för hemmaplan ett tag, fastän det inte känns som det. Hade faktiskt glömt bort att jag ska hemhem, och på något sätt hade det varit skönt om jag bara råkade missa tåget. 

Anyway, har haft bättre veckor än denna, men är övertygad om att jag kommer ha sämre också. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

En aning stressad.

Hallå där peeps! Just nu är det aningen mycket, och så typisk som jag är tar jag frivilligt på mig mer att göra också. Min "att göra"-lista växer och växer och ingenting verkar försvinna därifrån! Såhär kände jag förut idag, men mycket har ordnat sig nu. Jag har suttit med grupparbete sedan klockan 10 imorse och lämnade skolan klockan 17. Då blir en rätt slut i huvudet. Jag börjar däremot se en ände på det, vilket är bra då redovisningen inte är så långt bort! Det är är utan tvekan ett av de grupparbeten som gett mig mest och det känns som att vi har fått det roligaste projektet. 

Om inte grupparbetet, vad stressar jag då om? Jo, men salstentan och hemtentan såklart! Det är två veckor kvar tills dess, men jag har ett sånt framförhållningstänk att jag redan stressar upp mig över saker som inte ens är aktuella än. Idag kom jag förresten officiellt in på skolan i Gent! Det är så officiellt nu. Detta ledde till att jag ansökte om boende också, så nu är det bara att vänta. Som pricken över i:et sa jag även ja till att skriva en liten artikel till Nöjesnytt, när jag egentligen borde fokusera 110 % på grupparbetet och allt annat plugg. Men, det verkade så kul! Vänta bara tills artiklarna kommer ut! Ska klippa ut varje artikel och spara någonstans. Kan ju vara kul att kunna titta tillbaka på ändå. Tänk att ha en låda med massa artiklar en skrivit. 

Anyway, det är väl ungefär det som händer i mitt liv just nu. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! Till nästa gång kanske jag har några bilder att visa också. Hoppas.

Saker som gör mig vardagsglad.

Ibland är det svårt att se det där lilla extra, eller att se någonting positivt i någonting alls för den delen. Jag försöker att se någonting positivt i allt. Jag letar verkligen efter saker som gör mig glad och som får mig att må bra. Jag tror det är jätteviktigt att försöka ha en bra inställning, för väldigt mycket hänger på just inställningen. Att vara runt positiva människor ger ofta energi, medan negativa människor tar energi och får en att vilja slå huvudet i ett bord. Här kommer därför en lista på saker som gör mig vardagsglad! 

Matlådor. Jag är verkligen ingen mästerkock och gillar inte att spendera mycket tid i köket. Eller, rättare sagt, jag gillar inte att spendera tid på att laga mat eller baka. En vill inte lägga ner tid på saker som inte är kul helt enkelt. Därför blir jag vardagsglad när jag inser att jag har gjort mat för flera dagar och kan leva på matlådor ett tag. 

- En helt tom tvättstuga. Mitt lägenhetshus har två stycken tvättstugor med 6 stycken tvättmaskiner totalt. När en tvättstuga är helt tom blir jag hur glad som helst! Det brukar hända rätt ofta faktiskt, och jag tror att jag har någon oförklarlig tur när jag ska tvätta. Istället för att det ska ta flera timmar att tvätta tar det inte alls lång tid. Det är någonting som är hur tråkigt som helst, men så himla nödvändigt också. 

- Fina sms. Åh. Fina sms får hela min dag att bli 10 gånger bättre. Det kan vara allt från "Ha en bra dag!" och "Jag har tur som har dig." till "Jag såg denna och tänkte på dig." Det kan vara något så litet, men betyder ändå så mycket. Det finns ingenting som är så fint som att ge och få uppskattning. Detta är nog min favorit när det kommer till fina saker i vardagen. Egentligen är det väl uppskattning i vilken form som helst nu när jag tänker efter. Underskatta inte uppskattning. 

- Olika flows. Ni vet när en bara kommer in i vissa perioder, helst kreativa sådana. Såna gillar jag! Jag har alltid ett behov av att skriva, och det är inte ofta det står helt still... Men när jag verkligen känner kreativiteten. Wow! Det drivet är helt fantastiskt varje gång det händer vill jag verkligen ta vara på flowet. För mig är inte att skriva bara en kul grej, det är också min lösning och fristad. Genom att skriva ner alla tankar får jag lite mer ordning på livet och mig själv, och utan den ordningen skulle ingenting fungera. 

- Musik. Det är ett riktigt gammalt knep! Jag lyssnar väldigt ofta på musik. Från att jag går upp på morgonen till att jag går och lägger mig. När jag äter mat, när jag hänger tvätt, när jag är ute och går. Ofta lyssnar jag på väldigt peppig musik på morgonen för att verkligen sparka igång dagen. Gör jag inte det blir dagen automatiskt lite tråkigare. 

15-11-09

Hallå där! Idag har varit en riktigt fin dag. Shit, vad bra den har varit ändå! På förmiddagen försökte jag förstå mig på det här med ABC-kalkyler och bidragskalkyler. Det gick helt klart framåt! Förutom det var det en ganska mejl-ig förmiddag och jag blev stressad över att skriva personliga brev till mina kanske-sommarjobb. Jag vet att det bara är november, men mina tankar är på sommarjobb. I mina tankar har jag redan varit i Belgien i flera månader och är tillbaka på hemmaplan igen. Det kanske är dags att sakta ner lite. 

Det blev pannkakor till middag och himmel vad länge sen det var jag åt det! Måste också berätta att jag fick en överraskning på posten idag! Eller ja, det var ett vykort ifrån bästa vän, men iallafall. Jag blir så himla glad över såna småsaker att det nästan är löjligt! Nog för att jag gillar fina sms, men saker som kommer med post är ju svårt att toppa. Är väl egentligen svag för alla små saker eller gester som har ett stort symboliskt värde. 

Anyway, nu är det dags att sova. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Obefintligt skrivflow, en lägenhetshelg och mycket "jag känner".


Ph; instagram, utsikten från mitt fönster.

Söndag, söndag, söndag. Jag har helt och hållet dykt ner i en blogg, Flora Wiströms närmare bestämt, medan Fredagspodden med Hannah & Amanda spelas i bakgrunden. Just nu känner jag bara att jag behöver himlans mycket inspiration! Jag tänker också att skrivarkurser på folkhögskola inte vore en så dum idé. Det kanske är det jag ska pyssla med när studietiden i Jönköping är över? Eller ja, resa först och plugga sen. Vet ni förresten bloggare som skriver sådär galet fint kan ni ju kommentera! Jag vill bara komma in i mitt skrivflow igen. Det är så skönt att vara där. Allt känns lite bekymmerslöst då. Lite som att vara i en drömvärld.

Jag har i princip inte lämnat lägenheten på hela helgen, vilket har känns konstigt men även skönt. Jag har sträckkollat på Teen Wolf (tills jag bara kunde se de 10 första minutrarna av varje avsnitt), pluggat från och till och överlevt på nässpray och halstabletter. Just nu känner jag ett stort behov av att sitta på något alldeles för mysigt café, typ Condeco, med någon skön själ och prata bort flera timmar. Jag känner också hur pepp jag är över att åka hemhem om cirkus en vecka! Himmel vad jag känner mycket. Tror jag överanvänder det ordet, men bara en aning.

Nåväl, jag känner mig rätt redo för en nya vecka, så jag antar att helgen har gjort sitt jobb! Jag har inga föreläsningar överhuvudtaget veckan som kommer, men däremot ett grupparbete vars redovisning är på måndag. Jag ska försöka tentaplugga och spåna på hur min hemtenta ska skrivas för att behöva plugga så lite som möjligt när jag är hemmahemma. Vi får väl se hur det går! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

Att pausa sig själv.

Nu har nästan hela helgen gått och bloggen har ekat av tomhet. Ett utkast jag skrivit handlar om att vara vardagsglad, att verkligen uppskatta det lilla, och ett annat om att jag känner mig lite ur balans. Jag är helt enkelt inte i ett flow just nu. Gränsen mellan att vara peppig och irriterad är hårfin och just nu är det väl tur att mina lägenhetsmänniskor nästan aldrig är i lägenheten. Det kanske är höstmörkret som gör detta? Kanske är det mina tankar som bara trasslar ihop allt för mig. Kanske är det mitt fokus, eller ja, rättare sagt det att jag inte riktigt har något. 

Jag tror det är viktigt att kunna pausa lite. Att verkligen tillåta sig själv att känna efter hur en faktiskt mår. Detta är någonting jag tror att många måste jobba på, inklusive mig själv. För många är att stanna upp och känna efter tecken på svaghet. Ibland är det en av de svåraste sakerna en måste göra. Det svider att behöva lägga band på sig själv. Att veta att nej, jag klarar inte av detta just nu. Känslan av att en förlorar tid, erfarenheter och upplevelser. Det svider. Men att inte lyssna på sig själv och alla varningssignaler, det kommer definitivt svida mycket mer. Det är i såna här situationer det är mer än okej att vara egoistisk. 

Ibland fokuserar vi lite för mycket på själva målet, istället för vägen dit. Vi ställer väldigt höga krav på oss själva. Krav som är nästintill omöjliga. Istället för att glädjas åt hur långt en kommit så tittar en istället på hur mycket längre någon annan kommit. Ibland pushar vi oss själva för hårt och det kan vara svårt att veta vart gränsen går. Jag tycker det är enkelt att veta när jag kan göra mer och jag kan göra bättre, men inte lika enkelt när jag gör för mycket

Det svider att ta ett steg tillbaka när alla andra går ett steg framåt. Det är lätt att tänka att "jag kommer ikapp, vänta bara", men det är inte heller bra. Att jämföra sig själv med andra kan vara det som förstör allt. 

Plugg, födelsedagsfirande och lite till.


Ph;
 instagrambild.

Hallå där! Nu har det gått ett par dagar igen och jag måste verkligen bli bättre på att börja inlägg. Känns dock lite som en tradition nu, och traditioner är ju tråkiga att bryta. Hittills har det varit en rätt upptagen vecka, rolig men upptagen. Vi börjar med tisdagen! I tisdags var det en långdag i skolan med föreläsningar och sedan introduktion till grupparbetet. En föreningsstämma på kvällen och sen kostymfix när jag kom hem. Igår åkte jag in till skolan för att lyssna på Kultur på campus och plugga. Framåt kvällen åkte jag vidare till förfest följt av utgång. Det var halloween-tema på Akademien och jag var utklädd till en tärning! Tyvär fick jag ingen bra bild på den innan den mosades sönder. Note-to-self: gå inte ut när folk har klätt ut sig läskigt, du kommer bara bli skrämd. Jag är numera ärrad för livet. 

Klockan blev midnatt och utgången ännu mer party! Vi hade ju ett födelsedagsbarn att fira! Stad i ljus spelades, mat införskaffades och nattens äventyr började. Det resulterade i alldeles för lite sömn och visade sig i att jag har varit övertrött hela dagen. Sånt kan ju vara kul ibland. Idag är för övrigt en dag jag blivit förvånad, ja, mer än vanligt då. Människor slutar aldrig förvåna, lite kul ändå. Förut sökte jag dessutom boende under utlandsterminen, ni kan ju hålla tummarna så jag inte behöver sova på gatan. Nu sitter jag och stirrar på en omvärldsanalys, men det är lite för sent och ingenting kopplar riktigt längre. 

Annars då? Har ni sett att de börjat med julpynt i affärerna nu?! Jag. Är. Så. Pepp. December, en så himla bra månad! Tänk, snart sitter jag här igen och summerar ihop 2015. Galet. Det har ändå hänt en del. Anyway, kanske dags att sova nu? Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Slutet av oktober och början av november.

Böckerna är uppslagna, word-dokumenten öppna och post it-lapparna ligger utspridda både högt och lågt. Här sitter jag och har just tagit en pluggpaus. Jag gäspar lite mer än vad jag borde, men tänker att detta måste gå iallafall. Just det, hej! Det glömde jag också. 

lördags spenderades hela förmiddagen med att skypa med Alva. Det finns mycket att prata om när en inte pratar så ofta. Kvällen spenderades hemma hos Kat med Jessica och Mathilda där vi tittade film och åt pizza. Det kändes väldigt bra att ta en skön hemmakväll medan många andra firade alla helgons dag på krogen. Igår var en "försöka plugga"-dag, men blev mer en "titta serier"-dag. Så kan det vara ibland! Jag är fortfarande förvånad över att det numera är november. Tiden går alldeles för fort! 3 månader till Belgien och mindre än 2 månader tills jag flyttar från Jönköping – jag dör! 

Idag är det måndag och det har varit en riktigt bra sådan också! Nya avsnitt av Boys, Måndagspepp, Flora & Frida och Clara Henry. Hur bra som helst att de släpps nya saker på måndagar så en blir sådär jättepepp på veckan, men sen framåt onsdagen då när peppigheten försvunnit? Då blir det genast lite jobbigt. Fast så blir det ju inte så för att det finns något som heter lill-lördag, eller Aka, som gör en peppig ända tills helgen kommer. Andra bra saker som hänt idag? Köade till sittningsbiljetter och fick de sista. Lite närmare målet att ha gått på en sittning från varje sexmästeri. 

Annars då? Jag lyssnar på Mayday Parade, vilket ger nostalgikänslor, och går runt i Gent på Google maps. Hittills har jag sett pizzeria, caféer och väldigt många gråa byggnader. Gatorna verkar rätt smala och jag ser redan nu att det finns stor risk för att jag kommer gå vilse. Men men, den dagen den sorgen! Så himla pepp ändå, på att åka på utlandstermin alltså. 

Anyway, hoppas ni haft en bra måndag! Nu är det dags för serier och uppladdning inför morgondagen då det är heldag i skolan. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!