Stanna, jag försöker springa ikapp.

Hallå där! Det är drygt 20 minuter kvar av denna söndag, och därmed denna vecka. Kan väl inte påstå att jag håller reda på dagarna sådär jättebra. På något sätt så försvinner dagarna i denhär studentdimman?! Hinner knappt blinka innan nästa dag kommer. I går packade jag och kvällen spenderades hos Joss med Kat + pizza. Slutade med att jag somnade i Joss soffa, som vanligt, men kan väl inte förneka att det var en bra kväll. I dag stod marknad på schemat, men när vi kom fram var marknaden så gott som ihopplockad?! Sån otur! Det blev istället fika på Espresso House följt av en snabbis till Ikea. 

Det känns så himla galet att det bara är tre dagar kvar tills jag åker hemhem – snart bara två dagar! Det går verkligen inte att beskriva vad jag känner just nu. Har såklart rätt mycket separationsångest, som vanligt, men inget kan mäta sig med att jag snart får umgås med mina allra finaste. Har väl en hatkärlek till att lämna Jönköping... Det känns ju faktiskt som hemma nu. Det är här jag har min vardag, detta är Jönköpingsperioden i mitt liv, och det finns knappt tid eller plats för hemmahemma i den perioden.

Känns väl lite som att tiden springer ifrån mig, och allt jag försöker göra är att springa ikapp... Samtidigt som jag bara vill stanna uppnjuta och leva på riktigt

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

När en stressar så vet en att en lever.
Ph1; Jess och Alex på Gröna Lund. Ph2; Jessie J och publikhavet. Ph3; Stockholm. 

Hallå där! Just nu är jag riktigt trött och direkt efter detta inlägg ska jag lägga mig och sova. I onsdags satt vi och förberedde inför opponeringen på måndag – det allra sista vi gör innan vi åker hemhem! 

I går satte Jess och jag oss på ett tåg till Stockholm och vi har verkligen levt på minuten?! Började redan när vi var på Jönköpings station, följt av att komma in 2 minuter innan höjt entrépris på Gröna Lund till att jag glömde min mobil på Hemköp och upptäckte det när vi precis hade kommit fram till Cityterminalen. Denna stress har varit helt sinnes! 

Vi mötte upp Alex på stationen och åkte direkt hem till henne innan vi åkte vidare till Gröna Lund. Väl där såg vi Jessie J och jag kan numera säga att jag ogillar alla långa människor som väljer att ställa sig framför korta människor. Galet hur jobbigt det är att stå på tå... Ni skulle inte ens förstå om jag försökte förklara. Själva konserten var bra och det var kul att ha sett henne – är väl inte hennes största fan, men ångrar inte att jag åkte! + så himla mys att få spendera ett par dagar med Alex också! Händer verkligen alltför sällan...

I dag fick vi rundtur på KTH (så himla fin entré, kändes som att jag var i England), strosade på Drottninggatan, inhandlade mors dag-present, åkte spårvagn bara för att och gick runt i gamla stan. Jag gillar verkligen gamla stan, men egentligen gör hela Stockholm mig stressad och vilsen. Vet väl innerst inne att jag egentligen hör hemma i mindre städer, typ Jönköping – inte för stort men inte för litet. 

Anyway, dags för sängen nu! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

Vi är ett dream team.

Hallå där! Har tyvärr inga bilder men känner att jag måste dela med mig lite nu när livet går så himla bra! I söndags var det, konstigt nog, sol här nere så eftermiddagen spenderades med Joss i solen. Så himla skönt, förutom alla vidriga kryp som ville invadera min filt. Sinnes att vi ens hittade en plats där det var nästintill vindstilla?! Finns ju knappt här i Småland. Igår lämnade vi in vår uppsats – äntligen säger jag! Jag är så himla glad över att vi aldrig kom till "hatstadiet" som en del andra verkar ha gjort. Vadå dream team? 

Idag är jag glad över att det gick sådär strålande bra på omtentan, för att vi har opponering på måndag och för att jag åker hem på onsdag. Vi hade möte med faddergruppen också och den där dansen kommer verkligen bli grym... När jag väl lärt mig stegen och är i synk. Har väl aldrig riktigt haft någon koordination, tragiskt men sant. Annars har denna dag gått åt till att läsa uppsatser. Det är verkligen riktigt segt, men det känns bra att det är slutspurten! Började till och med packa ikväll inför hemgången på onsdag, men jag kanske har skyndat lite för mycket? 

Anyway, känns inte riktigt som att texten blev så sammanhängande... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Ett färgglatt, öppet och accepterande Jönköping.
Phs; tre bilder från prideparaden.

Hallå där! Hela denna vecka har det varit olika event i samband med Qom ut och idag var det dags för paraden! Det började med lite häng på Aka, lunch och sedan samling inför paraden. Tydligen var det 6500 människor som gick i paraden?! Sinnes! Riktigt kul också att det var så många studenter där med sina färgglada ovvar! En riktig folkfest med andra ord! Vädret var verkligen med oss, Irland sa ja till samkönade äktenskap och snart börjar ESC – verkligen en dag i regnbågens färger ♥

Och plötsligt så ser allt så himla ljust ut.


Ph; konst är konstigt. 

Hallå där! Borde verkligen bli bättre på detta med att blogga – känns så dystert när det står still här! Föregående dagar har inneburit lite uppsatsskrivande, handledning och serietittande. I går var jag på jakt efter regnjacka, men upptäckte snabbt att det inte finns ett stort utbud. Hann med en snabb tur genom Länsmuseet innan det blev middag med tjejerna följt av häng på Honeycomb. I dag hämtade jag ut min omtenta och jag är godkänd – så jäkla godkänd! Det är verkligen så himla skönt! En sak mindre att oroa sig för liksom. Detta har gjort mig på så bra humör att jag nu sitter och lyssnar på Håkan – kan inte tänka mig ett bättre musikval än det! Dessutom fixade vi det sista med uppsatsen förut i dag innan den ska skickas in, vilket känns jättebra. 

Faktum är att allt känns ganska bra just nu! Jag har fått information från sommarjobbet och det som förut inte verkade allt för kul känns numera riktigt spännande. Jag är osäker på om att jobba med människor på den nivån är min grej, men å andra sidan gillar jag verkligen människor så tror inte det kommer bli några problem. Håller på att fixa med viktiga dokument som ska skickas in i och med utlandsterminen också och det känns också så himla bra

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

And then there were two...Phs; två bilder sen i fredags.

Hallå där peeps! onsdags var det dags för BC:s sittning och därmed en trip till diverse destinationer. Tyvärr inte lika bra som förra sittningen, men fortfarande kul! I torsdags var det dags för uppsatsskrivande och efter det häng i solen. Kvällen spenderades åt att skriva motivation letter till Paris och översätta mitt CV till engelska. Kan verkligen inte tro att det är på riktigt?! Om ett år, då tar jag tusen kort på Eiffeltornet, lapar sol i parker och irrar runt på Paris gator. 

fredags var det dags för hälsohäng, faddersittning, mellanfest och aka! Kvällen blev väl inte riktigt som jag tänkt mig, men blev lyckad ändå. Riktigt taggad på inspark iallafall! I går hade jag en "titta på serier hela dagen och inte göra så mycket mer"-dag... Enough said. I dag blev det mer uppsatsskrivande och det går så himla bra?! Kvällen har spenderats tittandes på Gilmore Girls och jag har bara en säsong kvar nu?! Galet. 

För övrigt då? Bara några veckor kvar av första året och därmed bara några veckor kvar i Jkpg. Sitter alltså och gråter av lycka på grund av detta? Har så sinnes fina vänner och har just bestämt att vi ska ha den bästa sommaren tillsammans. Vare sig det handlar om att virra runt i Örebro, äta glass i hamnen i Askersund eller spontana och skapa kaos – så jäkla återförenade ♥ Utan er hade jag inte tagit mig igenom de senaste månaderna! 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kan väl säga att uppsatsen är i fokus.

Hallå där! Nu ska vi se... Det har som vanligt gått ett par dagar och de har sett snarlika ut. I fredags skrevs det uppsats och pluggades till tenta. I lördags skrevs det tenta, lite uppsats och fadderutbildning efter det. Tentan gick halvt om halvt, uppsatsen gick sakta men säkert framåt och fadderutbildningen var något lång. MEN, ska se Thomas StenströmThe Royal ConceptMiriam Bryant och Maskinen på insparken då det är insparksfestival?! Hur grymt är inte det?! Jag dör lite halvt. I söndags skrevs det mer på uppsatsen och eftermiddagen spenderades på Coffeehouse by George med Hakyung. Blev helskum på kvällen och mådde inte alls bra så trodde jag skulle bli sjuk, men sån otur hade jag inte! 

Igår blev det, tro det eller ej, mer uppsatsskrivande, en blåsig promenad senare hamnade vi på Max och därefter faddergruppsmöte! Så himla pepp på insparken! Oftast brukar en längta mest till sommaren, men tror jag längtar lika mycket till insparken?! Det kommer hända så himla mycket nästa läsår! Idag har jag spenderat rätt mycket tid på buss och funderat över alla olika ansökningssaker till utlandsterminen. Det känns så himla kaos, men hoppas att det löser sig. Kvällen spenderades hos Joss med Kat – så mys!

Annars då? Allting rullar på i vanlig takt, både framgångar och motgångar, och det är väl inte så konstigt egentligen. Ska bli riktigt skönt att skriva klart B-uppsatsen och bara kunna lägga första året bakom mig, om inte tentan kommer och hemsöker mig vill säga. Kommer kännas så konstigt att flytta hem för 2,5 månader... Men ändå skönt på något vis, och att vara nära alla andra igen känns inte alls fel. För jag kan inte ens komma ihåg hur många gånger jag velat teleportera mig ett Vättern upp ♥

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Tror väl att detta är kärlek.

Och visst vore det kul att prata i vi-form,
att hålla hand på promenad och mysa
runt hela dagarna. 

Och visst vore det fint att vara någons,
att ha internskämt och skratta som om
det vore botemedlet mot allting. 

Och visst vore det mysigt att dela på en
lägenhet, att ha en plats som är vår
egen och laga dagens alla mål
tillsammans. 

Och visst vore det underbart att vara
kär, men jag kommer alltid att vara mer
kär i kärleken än i någon person. 

Ett par dagar i maj.
Ph1; varm choklad på Johans Café. Ph2; Crazy pictures-föreläsning. Ph3; kaosväder idag.

Hallå där! Nu har en halv vecka gått och det har varit ett par trötta dagar. I måndags kom jag med tåget och kastades in i uppsatsskrivandet. Känns inte som att jag bara varit här i fyra dagar? Känns mer som en evighet. I tisdags hade vi handledning, skrev uppsats, jag gick på country mingle, fikade med Lolls och hamnade sedan på föreläsning av Crazy pictures. Tycker att föreläsningen var intressant, men den hade nog varit intressantare om jag varit intresserad av film eller ljudläggning. Jag hatar verkligen att ljudlägga.

går, liksom i dag, skrev vi åter igen på uppsatsen och i vanlig ordning tillbringades kvällen med tentaplugg. Uppsatsen går verkligen bra – lite misstänksamt bra faktiskt. Tentaplugget däremot går halvdant. Tyvärr kan jag inte skriva om så mycket mer än uppsatsen, för det är i princip det enda jag gör om dagarna... Och det kommer vara så de närmaste veckorna. I dag är för övrigt en sån dag då jag verkligen önskade att jag vore hemmahemma. Det känns lite som att jag är på ena sidan av ett fönster och alla andra är på andra sidan. Jag skulle vilja trösta, fira och dansa – men jag kan inte för jag är i Jönköping, 2,5 timmar bort, skriver uppsats och tentapluggar

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Hemliga förebilder

Förut idag satt jag och en vän på kafé och pratade om hur vi ville vara. Vi pratade om klädstil, personlighet och egenskaper vi skulle vilja ha. Jag tror det är viktigt att ha någonting att "sträva mot", vare sig det handlar om mål eller förändring i personligheten. Ibland kan det kännas skönt att dagdrömma lite och "se sig själv om 3 år"... Vad gör jag då? Vem är jag då? Vad har jag gjort då? De tankarna är roliga att leka med ibland och det får en verkligen att fundera. Vem vill jag vara?

Vi pratade om förebilder och att det inte behöver vara någon känd person. Det behöver inte ens vara någon i ens närhet. Jag har inte riktigt tänkt på det, men jag har förebilder i min närhet. Jag ser dessa personer som förebilder, personer jag vill vara mer som. Oftast är det självförtroendet som en person utstrålar som jag också vill besitta – den säkerheten går inte att lära sig. Istället tror jag att det helt och hållet bygger på erfarenheter.

I min omgivning finns det människor som verkar så himla säkra, verkligen lever livet fullt ut och som inte låter sig trampas ner av någon. Jag vill vara en sån person. Jag vill vara någon som är i ständig rörelse, gillar det hon gör och gör det hon gillar. Jag vill ha omväxling och utmaningar. Jag vill kunna sätta mig ner och skriva som jag brukade göra och låta fantasin flöda. Jag vill ta upp fotograferandet och lägga mer tid och energi på det. Jag vill krossa människors fördomar och bryta normer – jag vill göra skillnad, inte bara för mig själv, men också för andra. 

Dessa människor jag tänker på har ingen aning om att de är mina förebilder och de vet inte om att jag ser dem på det här sättet. Tänk ändå att vara någons hemliga förebild? Att någon inspireras av dig, att någon vill vara som dig – är inte det ett mål i sig? Allt dessa människor gör är att leva, men de gör även att jag önskar att jag levde lite mer. Kanske är det lite deras synsätt som jag skulle vilja ha? Jag tänker att om jag bara får leva ett par år till, då är jag nog där jag vill vara och hör hemma. 

Det är lätt att tro att detta skulle vara en identitetskris, men jag skulle inte säga att det är det. Det är helt enkelt en process som alla går igenom, och flera gånger dessutom. Det är lätt att bli vilsen när en flyttar och startar ett nytt kapitel i sitt liv. Det är helt enkelt så att en "växer ur" sig själv, precis som en växer ifrån människor som en gång stod en nära. 

Det finns två frågor att besvara: vem är du och vem vill du vara? Är inte svaren samma på båda frågorna, ja, då har du lite att sträva efter. 

Laddar upp inför slutspurten.Ph1; krossar vänskaper på valborg. Ph2; mys med mopsar idag. 

Hallå där! Plötsligt är det söndag och jag åker tillbaka till Jönköping imorgon bitti. Tiden här hemma har gått alldeles för fort, men om drygt en månad är jag tillbaka igen! Tycker det är rätt galet att 1/3 studier är avklarade då?! 

I torsdags fikade jag hos mormor och morfar för att sedan spendera kvällen hos Alva med tjejerna. Vi åt mat och spelade monopol – verkligen ingen dum kväll! Det är verkligen annorlunda att ha distansförhållanden med sina vänner, men i sommar är det inte längre avståndet som skiljer oss åt – utan jobbscheman som inte kommer fungera ihop. Kul osv. 

I fredags jobbade jag, pluggade och spenderade sedan kvällen hemma hos Elin. Så mys! Speciellt eftersom jag inte sett henne på ett tag också. Vi tittade film och hon fick presenter, fastän hon fyller om en vecka. Det är också en av nackdelarna med att ha flyttat – jag har missat i princip allas födelsedagar. Jobbigt också att jag verkligen älskar födelsedagar och kalas. Btw, kaos att det kom snö i fredags?! Vad händer ens?! Förstår inte. 

I går var jag hemma precis hela dagen och det var hur skönt som helst! Dagen var fylld med tentaplugg, medan kvällen innebar tunnbad och film. Borde verkligen vara hemma mer när jag väl är hemmahemma. Får försöka med det till hösten. 

I dag var jag och fikade hos farmor för att sedan åka vidare till Irma för att mysa med mopsar. Denna dag har varit helt pluggfri, men desto mer plugg väntar i morgon. Nu ska jag gå och packa ihop mina saker, som jag lyckats sprida ut över hela huset! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!