Ultimat sommarkväll.


Ph; sen igår kväll.

Hallå där! Nu är även denna vecka mot sitt slut och imorgon kväll väntar ett kvällspass och dessutom mitt första pass på mitt sommarschema. Jag har inte riktigt kommit in i allt än, men det ser riktigt ljust ut! Har egentligen inte ens jobbat en arbetsvecka än, så ska väl inte kräva för mycket heller. Det finns så himla mycket att lära sig att det är sinnes. Igår gick hela förmiddagen åt till förberedelser inför grillkvällen som väntade. Vi blev ett skönt gäng som spelade kubb och grillade – en toppen sommarkväll med andra ord. Idag blev det en sväng till marieberg och jag hittade både kläder, skor och små inredningsprylar. Drömmer om den dagen jag har en alldeles egen lägenhet och får inreda den precis som jag vill ha den. Drömmen. Förutom det blev det fika hos farmor och annars har det varit en klassisk söndag.

Det är inte förräns nu jag faktiskt har insett att jag är hemma och är här i 1,5 månader till. Det är så galet! Faktum är att det har känts som att det varit en extra lång helg bara. Jag jobbar, försöker ta ikapp förlorad tid med mina vänner (fastän jag vet att det inte funkar så), hälsar på släkt och samtidigt försöker jag leva upp till den där idylliska sommardrömmen. Det känns så himla bra att vara tillbaka, men på nåt sätt känns det inte riktigt som att jag hör hemma här längre. Det är en så himla skum känsla. Fast det är klart, har väl alltid vetat att jag inte skulle vara kvar här... Och jag vill inte falla tillbaka hit efter högskoletiden. Varför stanna på ett ställe när det finns så himla många olika platser att se och leva på? 

Anyway, egentligen sitter jag och tänker på rätt mycket just nu, men det spar vi till ett annat inlägg. Har haft många tankar kring att klippa av mig håret, bara lite kortare än till axlarna, och bokade en klipptid direkt när jag kom till Närke. Den är samma vecka som jag åker tillbaka till Jönköping så jag har tid att tänka, men visst vore det fint med kort hår? En annan idé är att spara ut håret mer för att sedan klippa av mig, skänka bort och låta någon göra en peruk av det. Vore inte det en himla fin grej att göra? Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kravlöst häng.

Ph1; mina fina. Ph2; häng vid Multen. 

Hallå där! tisdags blev det en heldag med människorna ovan – vi åt hämtmat från Coco Thai, tittade film och njöt en stund av det fina vädret. I onsdags jobbade jag på Ica innan det blev dags för satinhäng framåt kvällen, även det med människorna ovan. Har verkligen saknat att bara kunna vara. Och jag ska torka varje tår som rinner ner längs din kind ♥ Igår vaknade jag upp i Örebro, åkte hem, städade huset samt hjälpte farmor att handla innan jag åkte för att jobba ett kvällspass. Det var ett riktigt rörigt pass då jag bland annat blev inslängd i en annan grupp. Däremot väldigt lärorikt och utmanande – precis som det ska vara! Spenderade natten i Askersund på grund av att jag dog trötthetsdöden efter jobbet. Idag har varit en rätt seg och jäklig dag. Jobbade heldag på Ica och lyckades få massa salami i huvudet, en lastbilssak på benet och när jag kom hem slog jag det andra benet i dammsugaren. Vem är mer lyckad än mig? Svar: ingen. Kvällen har spenderats framför nyaste PLL-avsnittet, men nu är det dags för sängen! 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Midsommarhelgen plus ett par dagar.
Ph1; bara för att det var midsommar. Ph2; throwback till 19 juni 2010. Ph3; i väntan på bästa vän.

Hallå där! Vill bara börja med att klaga så sinnes mycket på vädret?! Det måste vara ett skämt. Hoppas verkligen att resten av sommaren blir bättre, men det ser rätt så mörkt ut. I torsdags hjälpte jag farmor att handla (+ fika) för att sedan åka till marieberg. I fredags firade jag och Irma vår dag med att kolla PLL innan jag åkte iväg för att jobba mitt första pass själv. Tänk, 5 år av vår fina tradition och vänskap ♥ I lördags sov jag i princip hela förmiddagen för att sedan bli inringd till kvällspass. Börjar lära mig Askersunds gator nu – kommer nog inte bli allt för vilse i sommar. Igår försov jag mig, men hann till jobbet iallafall. Kvällen spenderades hemma hos Irma med Elin där vi kollade Big Hero 6. Lätt en av de bättre barnfilmer jag sett. Hur kommer det sig att barnfilmer är så sinnes kul, fastän en inte är barn längre? Idag jobbade jag kortdag på Ica, vilket var rätt skönt. Alltid skönt att komma någonstans där en vet hur det mesta ska vara redan. 

Dessa dagar representerar väl min sommar rätt bra också tror jag nog. Mestadels jobba inom hemtjänsten, kanske ströjobba på Ica, umgås med saknade vänner och fika i mängder. Låter väl ändå helt hyfsat? En roadtrip eller två hade ju inte suttit fel heller, men det enda inplanerade är en tur till Jönköping för att kolla till lägenheten och kanske lite häng vid bryggan. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Jobb, fika och träningsvärk.


Ph; glass i hamnen. 

Hallå där peeps! Nu har det, som vanligt, blivit ett uppehåll här. Dagarna har varit ganska fullspäckade. Det är så konstigt att förr, det vill säga ett par år sen, innebar sommarlov TOTAL ledighet, men nu innebär det bara jobb, fullspäckade dagar och försök till att hinna träffa alla en vill träffa. Har egentligen inte ens sommarlov längre, det heter ju sommaruppehåll numera. 

I lördags kollade jag OITNB på dagen och kollade film med Elin på kvällen. Mys! I söndags var jag på middag då min farmor fyllt år. Kollade OITNB även den dagen. Som jag gått och väntat på säsong 3! Vet däremot inte vad jag tycker om säsongen? Har kollat klart hela, men känner att det blev lite halvdant. Äskande däremot sista scenen – den var så himla fin! 

I måndags var det dags för första introdagen för sommarjobbet. Trodde jag skulle vara van vid att sitta och lyssna en hel dag, men åh vad trött en blir?! Det är sinnes vad det är krävande att sitta och lyssna så länge. Framåt kvällen blev det fika hos mormor och morfar. Igår var det den andra introdagen inför jobbet och nu ska jag tydligen vara rätt redo för att jobba inom hemtjänsten som semestervikarie. Det känns rätt läskigt egentligen, men jag är även rätt säker på att det kommer gå finfint när jag väl kör igång! Innan jag åkte hem blev det en glass i hamnen med Elin. Det jag verkligen saknat med Askersund är den där glassen i hamnen och hur fint Askersund faktiskt är på sommaren. "Glass i hamnen"-häng är så himla oslagbart. 

Idag gick jag bredvid en gång till och nu känner jag mig ännu mer redo inför att börja jobba på riktigt! Hade väl, liksom många andra, förutfattade meningar innan jag började, men de har mer eller mindre försvunnit. Bara genom att gå bredvid 3 stycken gånger har jag lärt mig otroligt mycket! Det känns bra att ha ett jobb där en hjälper någon annan och verkligen ser att en behövs. Det finns inte mycket som är finare än att kunna, och göra, någons dag. 

Kvällen spenderades hos mormor och morfar och sedan framför en film. Har cyklat runt på elcykel hela dagen, ståendes, och har därför ont i ben och armar. Kommer antagligen få uppleva livets, eller snarare dödens, träningsvärk imorgon. Att aldrig träna har sina nackdelar. Kanske borde "komma igång" efter sommaren? Ska aldrig mer röra de där elcyklarna. Känns mer eller mindre som en trafikfara... 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Ett år sen studenten.

Phs; från studentfotograferingen. 

Alla flöden har bombarderats med studentfiranden och det är svårt att tänka att det var ett år sedan jag stod där, iförd vit klänning och alldeles för dyr mössa, skrikandes och jublandes för att fira att jag hade klarat det. Det känns som om det var sinnes länge sen, men detta år har bara flugit iväg och det känns som om det var igår allt hände. Det har inte alltid varit en dans på rosor, och periodvis riktigt jobbigt, men jag är sinnes glad över att jag lämnade min comfort zone en aning. Att ta studenten en gång till hade jag inte tackat nej till, men just nu längtar jag verkligen efter hösten och insparken! Det är så skönt att jag har Jönköping ändå. Det är mitt nya kapitel, min nya start, och fastän jag vill falla tillbaka till det som är gammalt och invant, så vet jag att Jönköping är min språngbräda till ett ännu större äventyr. Jag har inte tid att titta tillbaka eller släpa på gammalt bagage. När jag springer på den där språngbrädan är att stanna och vända om inget alternativ.
 
Jag är lite rädd för att inse, när jag fått min kandidatexamen, att jag fortfarande är vilsen. Det är mycket lättare att blicka tillbaka, för det har redan hänt, och jag vet precis vad som hände. Det egentliga budskapet med detta inlägg är väl: ta inte skit från någon, vilket jag gjort till mitt mantra de senaste åren. Det är fortfarande work in progress though. Det har allt, och ingenting, att göra med studenten, men studenten är en sorts milstolpe och representerar slutet på min gymnasietid och allt vad det innebar. Jag är trött på att behöva förklara mig själv hela tiden och jag är trött på att jag blir ifrågasatt av dem som inte ens borde fråga från första början. Trött på att veta och trött på att inte veta. Kanske en aning osammanhängande, fast ändå inte alls. Min avslutande mening får helt enkelt bli: människor är så jävla dåliga. 

Äntligen lite solsken!

Ph; ätbara saker i solen.
 
Hallå där! Nu har helgen tagit vid och jag sitter här och funderar lite. I tisdags hade jag delegeringstest, åt mat hos farmor med henne och faster följt av hejdå-middag hos Alva med tjejerna. Kan knappt tro att hon ska vara borta i ett år och vara med om ett så stort äventyr?! Så coolt! Det är en så fin linje mellan valet att fortsätta plugga direkt efter gymnasiet eller ta ett sabbatsår eller två. Efter ett år på högskola borde jag väl veta om jag valt rätt, men jag tvekar ofta. Det som kändes så himla självklart då gör inte alltid det numera – allt är så förvirrande. 

onsdags var planen att Irma och jag skulle ha picknick, men vädret svek oss på dagen. Lagom till min första bredvidgång, på kvällen, blev vädret genast bättre. Det var en hel del saker att ta in! Tror däremot att det kommer fixa sig, och all nervositet sitter nog mer i att det inte är någonting jag gjort tidigare än att jag inte skulle klara av det. Igår hade jag bredvidgång på dagen och framåt kvällen blev det en tur till marieberg. Tycker verkligen att jobbet är, och ska bli, kul – att jobba med människor är ju ändå någonting för mig! Idag hjälpte jag farmor och handla och därefter åkte jag hem och städade huset. Nyaste avsnittet av OITNB är sett och Soran Ismails föreställning är lyssnad på. Framåt kvällen blev det 6-årskalas för kusinbarnet – tiden går så fort?! Shit, det är så galet!

Anyway, dags för sängen! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

Hemma, fast ändå inte alls.

Phs; har lovat mig själv att använda kameran mer. 

Hallå där! Nu har dagarna sprungit iväg igen och jag ska försöka återberätta dem. Har knappt varit hemma sen jag kom hemhem? Känns inte så iallafall. I fredags stod marieberg på schemat följt av att vara barnvakt åt lillkusinen. Hon sov här och vi spenderade hela fredagskvällen med att kolla på någon Barbiefilm. I lördags åt jag mat, kollade film och spelade spel hemma hos Elin. Igår kom Elina hit för att umgås och det slutade med "Sagan om ringen"-maraton hemma hos henne med Emma. Kollade alltså film i 11 timmar?! Gillar inte ens Sagan om ringen. Hade inte sett filmerna innan, så det var första och sista gången – dessutom kollade vi extended versions. Vi började kl 20 igår kväll och blev klara kl 7 imorse. Var lagom död! Sov ett par timmar i soffan innan jag åkte hem för att börja denna dag. Idag har jag bakat marknadschoklad och njutit av det fina vädret. Hoppas verkligen att sommarvädret är på väg! 

Nu ska jag läsa igenom häftet inför delegeringstestet imorgon, följt av film och till sist välbehövlig sömn för att få lite energi till morgondags bravader! Känns fortfarande konstigt att vara hemmahemma, men ändå inte alls. Det känns så naturligt på något sätt – att det är här jag hör hemma och borde vara. 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Klar med första året.

 
Ph; från insta.
 
Hallå där alla fina! Nu är det sommaruppehåll på riktigt och jag vill bara att betygen ska ramla in så det står svart på vitt att första året är avklarat! 
 
måndags hade vi opponering som var otroligt segt. Vi fick däremot inte alltför mycket kommentarer och tror därför att vår uppsats kommer bli godkänd! Vill inte ta ut något i förskott, men det känns väldigt bra. Kvällen innebar att packa och jag har alltid lika svårt att bestämma mig vad som ska med och inte. 
 
tisdags satt vi med uppsatsen och lämnade in den lagom till lunch. Äntligen klara! Kändes lite ofattbart att vi inte behöver komma mer till skolan eller skriva sinnes akademiskt mer. Trodde det skulle vara mycket värre att skriva uppsats än vad det faktiskt var – måste ha varit för att vi var ett dream team. Bakslaget kanske kommer när jag skriver c-uppsatsen? Efter inlämningen blev det lunch på McDonalds och paraplyjakt. Jönköpings väder har blåst sönder x antal paraplyer...
 
I går packade jag det allra sista, kollade serier och städade innan mamma, moster och kusinbarn kom och hämtade mig. Äntligen på väg hemhem! Direkt efter att jag kom hem åkte jag till bästa vän och kollade PLL – så mys. Det känns väldigt konstigt att jag ska vara här i 2,5 månader. Det är så länge
 
Jag kommer självklart sakna Jönköping, och människorna jag träffade där, men innan jag ens hinner blinka så är det höst igen och vi är redo för vårt andra år. När jag satt där på uppropet trodde jag inte att det skulle vara såhär efter ett år, men det har ändå blivit bra! Sinnes egentligen hur mycket ett år av studentliv har gett mig. 
 
Dagens planer: umgås med bästa vän, fika hos farmor och hämta bilen, kanske hinna med en fika hos mormor och morfar också, läsa på inför delegeringstestet och sist, men inte minst, packa upp mina saker
 
Hoppas ni har en jättebra dag! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

MP3 love.

Dreaming Alone - Against the Current
Allting börjar nu - RMK & Toppen
See You Again (feat. Charlie Puth) - Wiz Khalifa, Charlie Puth
Are You With Me - Radio Edit - Lost Frequencies
Die Distance - Frida Öhrn
Hold Back The River - James Bay
Om du är ensam är du inte ensam - Markus Krunegård
Liv och död - Maskinen
Stora Fötter Stora Skor - Maskinen, Dim Out
Painkiller - Rozzi Crane, Adam Levine
Shelley - Håkan Hellström
Mitt Gullbergs kaj paradis - Håkan Hellström
Bermudatriangeln - Panda Da Panda
Let's Go - Tiësto, Icona Pop
Du får göra vad du vill med mig - Norlie & KKV
It Ain't Easy - Ida Redig
Like No One's Watching - Molly Sandén 
Emergency - Icona Pop
Number One - Tove Styrke
 
En blandning mellan gammalt och nytt ♥