Lillördag och roadtrip över dagen.

Ph1; Brunneby. Ph2; Bergs slussar. Ph3; kaoshår. 

Hallå där! Det är tydligen fredag idag, men jag tycker mer att det är som söndag. Håller verkligen inte koll på dagarna. I onsdags hade jag en superbra dag som började med ett besök av Alex för att sedan äta mat på Saigon med Irma, Nanne och Linnea. Därefter vidare till Strömpis där vi såg Norlie & KKV tillsammans med Amandorna. Det var en så sinnes bra dag och kväll att jag knappt vet vart jag ska ta vägen? Har velat se dem hur länge som helst så ni kan ju gissa om jag var glad?! Hann dessutom med ett par låtar på övervåningen och det kanske inte säger er så mycket, men det påminner mig så himla mycket om förra våren och hur sinnes kul det var. Den där känslan där det inte finns någon morgondag, eller rättare sagt: det finns en morgondag, men det är bara just NU som räknas. Jag älskar den känslan alldeles för mycket. 

Morgondagen, även kallad torsdagen, kom och jag började jobba klockan 7. Jag var väl kanske inte den piggaste direkt på morgonen, men utgången var så himla värd iallafall. Ibland är det värt att vara lite trött, för om en inte skulle vara det så lever en alldeles för säkert! Det jag däremot inte visste var att jag behövdes för kvällen också, så jobbade delad tur och i princip hela dagen. Trodde att jag skulle ha varit tröttare, men det gick förvånansvärt snabbt och bra! Idag blev jag ledig då jag jobbade igår istället, och åkte därför på en roadtrip till Brunneby, Cloetta, Bergs slussar och Motala med föräldrarna. Vi brukar åka dit, samt till Karlsborg och Hjo, varje sommar men denna sommar har det inte riktigt funnits tid till det. Iallafall inte för mig. 

Det känns så konstigt att det är 1 augusti imorgon, eller rättare sagt om 20 minuter. Det går så himla fort! Två veckor kvar att jobba, träffa släkt och vänner och njuta av att bo mitt ute i ingenstans innan Jönköping kallar. Anyway, jobbar ju denna helg och ska försöka ladda upp inför två jobbdagar genom att sova mig i form. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Det där som ni har missat.

Phs; random den senaste veckan. Är så himmelskt dålig på att ta med mig kameran. 

Hallå där peeps! Nu har det gått mer än en vecka och jag har väl ingen riktig ursäkt. Mestadels har jag jobbat och när jag inte jobbat har jag varit för trött för att ens försöka blogga. Lovar att det blir annorlunda när jag kommer tillbaka till Jönköping och min vardag. Jag tänker att: jag fortsätter väl där förra inlägget tog slut. Förrförra fredagen innebar jobb och sedan en tur till optikern där jag åter igen insåg att jag bara blir blindare och blindare. Jobbade sedan hela helgen och var nästintill död på söndagen

måndagen var jag ledig och dagen spenderades hos Elin med Irma där vi åt taco för att sedan åka in till Örebro för äventyrsgolf och häng på satin. I tisdags vaknade jag upp, otroligt trött, till en delad tur. Blev inte mycket mer med den dagen. I onsdags jobbade jag också, *låtsas vara förvånade*, och eftermiddagen spenderades på middag hos mormor och morfar. I torsdags jobbade jag och eftermiddagen spenderades med Irma och Elin. Fredagen innebar också jobb och därefter dog jag i min säng resten av kvällen. 

I lördags träffade jag det nyaste tillskottet, mitt kusinbarn, i släkten för första gången. Hon var alldeles för söt för att vara på riktigt. Dog söthetsdöden flera gånger om! Kvällen spenderades på Julias 20-årsfest och hade verkligen en jättebra kväll med människor jag inte träffat på jättelänge. Vi pratade nostalgi, men även om allt nytt alla varit med om det senaste året. I söndags kände jag att det blev en rätt sen kväll kvällen innan, men det var så himla värt det. Vaknade verkligen till medan jag cyklade runt på jobbet vilket fall som helst. 

Nu är vi äntligen framme vid denna vecka och hittills kan den sammanfattas: jobb och sömnbrist, liksom nästintill alla andra dagar. Jag räknar ner dagarna tills jag åker till Jönköping tills att jag kliver ut från jobben och inte kommer tillbaka dit mer i sommar. 12 jobbdagar kvar. Fattar ni ens hur få dagar det är?! Får lite ångest för att det gått så himla fort! Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Med vänliga hälsningar en vilsen människa.

Ibland är det svårt att ta sig själv i kragen. Ibland är det svårt att acceptera och det är svårt att förstå. Det är svårt att säga ifrån och det är svårt att behandla sig själv med respekt. Ofta är det svårt att veta hur en ska hantera olika situationer, och fastän en vill göra så mycket så vet en inte vad. Ofta känner en sig maktlös och värdelös.

Det gör verkligen ont att se någon en bryr sig om ha ont, och att samtidigt veta att "vad jag än gör så kommer det inte hjälpa". Synliga skador känns mycket lättare. Stoppa blödningar och sy ihop sår – det syns rätt väl. Det känns mycket svårare med skador en inte kan se. Människor kan gå hur länge som helst, och behöva hjälp, fastän det inte syns. En del är så himla bra på att låtsas och det gör mig så himla ledsen. Ibland handlar det om att inte vilja vara en börda för närstående, ibland om att försöka förtränga och/eller inte tänka på problemet. Och det gör ont att vara så långt borta, när allt en vill är att hjälpa till. Men det gör också ont att vara så nära, men inte behövas alls. 

Min filosofi är att kramar och te löser alla problem, vilket jag verkligen tror. Inte bokstavligt talat såklart, men själva idén. En kram för mig är värme, trygghet och kärlek. Det är ett "jag finns här för dig om du vill prata eller bara sitta tyst" i kroppsform. Jag är väldigt sparsam med mina kramar, mestadels för att jag tycker att det är en så fin gest. Det är inte så att jag inte gillar att kramas, jag tycker bara att det betyder lite mer än ett sätt att hälsa på varandra. Te för mig är lugn och ro. Det ger mig ett tillfälle att fundera på saker och ting – en stund för att prata igenom allt som hänt. En kopp te är det jag börjar dagen med, för att komma igång, och ofta det jag avslutar dagen med, för att komma ner i varv. 

När jag skrev detta hade jag varit hemma i 37 dagar och det var då 37 dagar kvar tills jag åker igen. Halva sommaren hade gått och jag hade inte ens gjort hälften av det jag velat göra eller träffat hälften av alla människor jag velat träffa. Jag tyckte att det hade gått alldeles för fort. 

Nu är det tre veckor, 21 dagar, kvar tills jag åker tillbaka. Tiden har sprungit iväg. För ett par dagar sen tänkte jag att nä, jag vill bara tillbaka till Jönköping nu. Det är som en helt annan värld, på sätt och vis. Jag trodde att jag skulle komma tillbaka till det jag lämnade för nästan ett år sen, men mycket händer på ett år. De jag umgicks med är inte samma personer längre, och inte jag heller. Kanske till viss del, men ändå inte. Däremot vet jag inte riktigt vad jag kommer tillbaka till i Jönköping heller och jag vet inte riktigt vart jag vill vara egentligen. Är väl egentligen ganska vilse. Lika många gånger som jag verkar ha koll, så är jag hur jäkla vilse som helst. 

Det jag däremot vet är att jag måste säga till mig själv på skarpen. Jag måste sluta vara så naiv och stå upp mer för mig själv. Jag måste tänka mer på mig själv. Jag säger alltid det till mig själv, men det fungerar inte. I slutändan är det ändå jag som sitter där, sviken och nerprioriterad. I slutändan är det ändå jag som förlåter, tröstar och alltid finns där. Jag blir trött på mig själv för att jag låter mig själv bli överkörd varenda gång. Jag tar emot usla ursäkter och blir ofta trampad på tårna, och lika ofta blundar jag för allt det där. Skärpning. 

Med vänliga hälsningar en vilsen människa.

Jobb och lite till.Ph1; i tisdags. Ph2; igår. 

Hallå där! Nu har snart en hel vecka gått och det är endast tre jobbdagar kvar på denna vecka! Jag hoppas verkligen att det går fort. I måndags jobbade jag och kvällen spenderades med Irma. Det plus ett tillskott i släkten, ett kusinbarn, och att biljetter till Norlie & Kkv blev beställda gjorde dagen grym! Är så sinnes taggad på att se dem. I tisdags jobbade jag och kvällen spenderades med Lolls som kom till Askersund. Så konstigt att se någon som "ska vara" i Jkpg på någon annan plats än där. 

Igår var jag ledig, så agerade chaufför åt pensionärerna. Framåt eftermiddagen åkte jag in till Örebro för att fika med PG. Det är verkligen kul att träffas när en inte träffas så ofta längre. Att prata om allt och inget är så himla mycket värt. Idag har, även det, varit en dag på jobbet. Hela dagen gick förvånansvärt fort! Eftermiddagen spenderades med Irma vid poolen. En måste ju njuta av det fina vädret när det väl är fint väder! Känns inte som att det är så kul att läsa min blogg längre? Jobbar nästan alltid och har inte mycket som händer utöver det. Btw, idag är det en månad kvar innan jag flyttar tillbaka till Jkpg – har en hatkärlek till det tror jag. 

Anyway, dags för sängen kanske! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

Molnigt och blåsigt.Phs; bilder sen igår. 

Hallå där peeps! Försöker komma ihåg vad jag gjort de senaste dagarna och nu har jag fått lite flashbacks. I onsdags jobbade jag och sen hjälpte jag farmor att handla. I torsdags jobbade jag och sen följde jag med till marieberg. I fredags jobbade jag också (suprise osv) och framåt kvällen blev det hämtmat och utgång på Frimis. De hade färgkanoner och framåt natten var jag både gul och rosa. Lyckad kväll! Alltid en lyckad kväll när en får dansa till Håkan. Dessutom spelades Håkan när vi lämnade Frimis och åh vilket fint ögonblick det var. 

Igår tog jag ikapp förlorad sömn, njöt av vädret och doppade fötterna i poolen. Vaknade upp med täppt näsa och svårt att andas då färgen kommit in precis överallt. Framåt kvällen blev det ett kvällspass och jag försökte att inte bli överkörd då det var cruising i Askersund. När jag kom hem blev det ett tunnbad. Mycket välbehövligt då min rygg gör ont. Idag är jag LEDIG och ska därför inte göra någonting. Har legat i soffan i timmar och lyssnat på musik. Ibland är livet härligt! Hoppades på fint väder, men molnigt och blåsigt är det jag fick. Försöker ladda om till en ny arbetsvecka och planera veckans äventyr. Känns som att jag jobbar mest hela tiden och det är nästintill omöjligt att försöka träffa folk på grund av olika scheman. Tiden här hemma börjar ta slut och det är en ständig kamp att försöka träffa alla jag vill träffa. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Jag ska inte bli sentimental och sådär.


Phs; ett stycke Alex. 

Hallå där! I söndags chillade jag mest omkring här hemma och dog efter arbetsveckan. Invigde min uppblåsbara fåtölj och njöt i solen. Igår jobbade jag på Ica ett tag och eftermiddagen spenderades åt min nyfunna serie IZombie, som jag verkligen rekommenderar. Gillar verkligen att hitta serier som jag fastnar för direkt. Idag har jag kollat serie, fikat med Alex i Hallsberg och träffat Ricky en sväng innan ett kvällspass på jobbet. Inte ofta en träffar två saknade vänner på en och samma dag! Btw, idag har jag varit hemma i 37 dagar och därmed har halva sommaren redan gått! Tiden går för fort alltså. Det är dags att börja öva in saker inför insparken och börja tänka på hemgång. 

Anyway, ska inte bli sådär sentimental utan istället gå och lägga mig då det är fyra stycken arbetspass kvar denna vecka. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Äntligen helg!


Ph; chill i kvällssolen. 

Hallå där! Hur har ni det i sommarvärmen? Jag är helt död. Hela veckan har varit troligt varm och vill bara stänga in mig i ett kylskåp. På måndag jobbar jag på Ica så då kanske drömmen blir verklighet! Igår jobbade jag min första delade tur och det blev inte så mycket mer med den dagen. Hade ett par timmar där jag försökte vara ute och njuta av solen, men det var för varmt för att vara ute! Idag jobbade jag min sjätte och sista dag för denna vecka och har äntligen tagit helg nu! Kollapsade i soffan när jag kom hem och imorgon ska jag inte göra någonting! Usch vad skönt det ska bli! Denna vecka har ändå gått riktigt snabbt och innan jag vet ordet av det så är även denna sommar över. Anyway, nu ska jag njuta av denna fina sommarkväll. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Och poff så var det sommar.

Phs; dagens. 

Hallå där! Oj, imorgon är det fredag och det känns verkligen inte som det. Denna vecka har alltså gått hyfsat fort, men än är den inte över. Jobbet är min främsta sysselsättning just nu, och den kommer antagligen vara det under hela sommaren. Förutom att ha jobbat hela veckan, hittills, gick jag på Lerbäcks teater i tisdags och såg Madicken och var på 4-årskalsas igårIdag blev det en tur till Marieberg efter jobbet. Jag gillar verkligen att värmen äntligen bestämt sig för att komma, men det är inte kul att cykla runt hela dagen medan värmen är olidlig?! Bara värmen gör en tre gånger tröttare. Om en hade fått önska väder hade jag önskat efter: molnigt när jag jobbar och solsken när jag inte jobbar. Det blir inte mycket intressantare än såhär tråkigt nog. Livet är lagom kul när en jobbar. Nu ska jag försöka lägga mig och sova i mitt rum (läs: där det är lika varmt som i en bastu). Kommer säkert sluta med att jag sover nere i källaren för att jag är en svag människokropp som inte vill lida i värmen. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!