Om ett år...

Ph1; London 2013. Ph2; Paris 2012. 

Tänk, att om ett år befinner jag mig, förhoppningsvis, utanför Sveriges gränser! Då är det nämligen dags för utlandstermin och jag är så jäkla taggad. Det är mycket som spelar in så jag kanske hamnar någonstans jag aldrig trodde att jag skulle hamna, men jag är säker på en sak: jag ska bort ifrån Sverige. Förut i dag satt jag och kollade på partneruniversitet i Frankrike och blev såklart ännu mer pepp - vem blir inte det liksom?! 

Allra helst skulle jag vilja till England eller Frankrike - två länder jag verkligen gillar! Det ultimata skulle antagligen vara att åka tillbaka till Jersey, den perfekta blandningen mellan England och Frankrike, men det är tyvärr inte ett alternativ. Jag har däremot inga back-up-länder och vet inte vart jag skulle vilja åka annars?! Visst vore det ett äventyr att åka till USA, Canada eller Australien... Men tror plånboken säger nej och det kanske är ett för stort äventyr just nu? Känns verkligen inte som att jag är redo för det.

Däremot, det är ett helt år kvar och mycket kan hända på ett år! Vi får helt enkelt se vart jag hamnar. När utlandsterminen börjar har jag dessutom gått precis halva tiden i Jkpg?! Sjuk tanke, eller hur? Efter alla mina år som elev, sittandes vid skolbänken, ska jag alltså vara redo för "den riktiga världen"?! Egentligen, det kanske inte ens är sant. Innan året är slut ska jag ha den bästa tiden med mina sinners, förhoppningsvis hinna med en festival och sedan jobba hela sommaren. I slutet av året hoppas jag att jag sitter här och har ångest över min packning. Det kommer bli så jäkla grymt - kan knappt hantera lyckan?! 

När jag säger den "riktiga världen" menar jag att bege mig ut på världens äventyr! I stället kanske det innebär att fastna i en tråkig vardag; åka samma kollektivtrafik till och från jobbet och sitta framför tv:n på kvällen, helt utmattad, klappandes på min katt (ja, jag ska ha en katt). Detta är precis vad jag inte vill. Jag vill inte vara fast, jag vill inte bli fast, jag ska inte bli fast. Kanske är det såhär alla "i min ålder" tänker? Någon kanske säger "vad är det för fel på Sverige?"... Och det är inga fel på Sverige, men vad är det för fel på resten av världen? Varför inte åka och se allt som är rätt med världen när en får chansen?! 

Om ett år hoppas jag att jag sitter här, bloggar från en annan plats på jordklotet, och segerdansar när jag tror att ingen tittar. Vad tror ni att ni gör om ett år och vart tror ni att ni befinner er?

Kommentarer
Postat av: Ebba Molin

åh så roligt! jag vill också ta och läsa en termin utomlands, england tror jag finns som val! kram

2015-01-04 @ 21:27:39
URL: http://elephantroom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback