MP3 love.

Håkan Hellström – För Sent För Edelweiss
Andrew Belle – All Those Pretty Lights
Overnight Lows – I Got Up
2AM Club – Same Night Sky
Håkan Hellström – Valborg
Håkan Hellström – Det Är Så Jag Säger Det
Fifth Harmony – Sledgehammer
Fifth Harmony – This is How We Roll
Zedd – I Want You To Know

Håkan blir aldrig fel ♥

En lördag med kameran runt halsen.

Phs; fotodag med Jessica.

Hallå där peeps! Just nu sitter jag och väntar på att Melodifestivalen ska börja – det fungerar som bra bakgrundsljud. Idag vaknade jag upp till ett soligt, men blåsigt, väder och fotografering stod på schemat. Mötte upp Jessica efter lunch för att sedan åka till länsmuseet. Vi gick omkring i alla lokaler vi hittade, kollade coola bilder och konstiga figurer. Därefter tog vi bussen upp till Stadsparken för att fota. Fint, men kallt. Var ju tänkt att vi skulle ha picknick också, men det blev inte riktigt som planerat. Istället åkte vi till skolan för att fika inne i värmen – så smarta! 

Har spenderat alldeles för mycket tid på min tvätt ikväll, men nu är allt tvättat och klart! Däremot har jag fortfarande inte skrivit några personliga brev, så jag antar att det är ett projekt som får göras imorgon istället. För att sammanfatta dagen så har den varit mer eller mindre grym, fastän mina fötter inte riktigt har tinat upp än. Måste verkligen försöka fota mer! Kanske blir inspirerad nu när vi ska hänga så mycket på länsmuseet. Förstår inte hur vissa kan vara så himla kreativa?! Det är galet. 

Anyway, hoppas ni haft en jättebra lördag! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

När en vaknar upp till klänningskaos.

Ph1; alldeles för lysnade converse. Ph2-4; något jag råkade gå förbi idag i biblioteket – måste uppmärksammas! 

Hallå där peeps! Idag är det fredag och jag har tagit helg. Vaknade upp till klänningskaos, och jag antar att ni inte har missat det?! Den där klänningen har tagit över mina sociala medier och jag hittar knappt någonting förutom åsikter om den klänningen?! Ändå otroligt frustrerande. Nu när jag tänker efter skulle den kanske kunna passa som "ämne" att analysera till min skoluppgift? Hm, tåls att tänkas på. Förutom det att färgen på klänningen har uppmärksammats så vill jag bara inflika att: klänningen inte heller är så snygg?! Vi ser helt enkelt olika på saker och ting, vilket denna klänning är ett exempel på. 

Har iallafall sovit helt otroligt skönt inatt och hela dagen känns som att den ska gå i "akustisk musik"-humöret. Allt är lite härligt och lite underbart. Inte för lite, inte för mycket, men lagom. Idag använde jag mina vinröda converse för första gången, vilket syns pga skulle kunna lysa upp halva Sverige. Tycker att det är så fult när skor lyser sådär så att "smutsa ner" dem är nästa projekt! Hade en föreläsning innan jag hamnade på den där utställningen som syns på bilderna. Kände att jag var tvungen att gå in där och kika – så intressant! 

Mina vänner ska spela in ett radioprogram om disney idag, vilket är ett sjukt kul ämne, men allt jag kan tänka på är om de kommer nämna påståendet att "varje gång de sjunger i disneyfilmer så har karaktärerna sex"?! Det har mindfuckat hela mig och totalt förstört min syn på disneyfilmer. Funkar såklart inte på alla, men tillräckligt många för att det ska bli konstigt. Kvällens roligheter innebär att skriva personliga brev till diverse sommarjobb jag ska söka. Vet knappt hur många jag skrivit vid det här laget? Galet. 

Anyway, hoppas ni har en grym fredag så att ja... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Blended

 <--- Filmen.

Denna film såg jag i... Oktober tror jag? Har iallafall inte skrivit om den, vilket är konstigt! Tyckte den var rolig, mysig och sevärd. Skådespelare: Drew Barrymore och Adam Sandler – det kan alltså inte bli annat än rätt! Dessa två, i rollerna som Lauren och Jim, går på en blind date de aldrig vill uppleva igen. De vill aldrig mer träffa varandra igen heller för den delen. Ödet vill annorlunda. Plötsligt är de fast på ett hotell med sina familjer och den sköna semestern förvandlas fort till rena rama helvetet. De lär sig däremot att de kanske ändå kan lära sig nåt av varandra. Favoritscenerna i denna film är när ett par bakgrundssångare alltid dyker upp! SEVÄRD. 

Walk of shame

 <-- Filmen.

Det var alldeles för länge sedan jag såg denna film, men jag tänker skriva om den iallafall då den är riktigt bra! I filmen får vi följa Meghan, reporter, som klättrar upp för karriärstegen. Däremot är det inte så bra på hemmafronten och hon blir övertygad av sina vänner att ha en riktig utekväll. Dagen efter får hon reda på att hon måste vara på jobbet direkt något som är lättare sagt än gjort. Hon upptäcker att hennes bil är försvunnen, med hennes handväska i den. Det har nog aldrig varit så svårt att ta sig till jobbet! Tips, tips, tips!

En plats där tankar får ta plats.

En del har fysiska anteckningsblock de bär med sig i väskan. En del har dagböcker med deras djupaste tankar och saker de plötsligt tänker på. Jag har inte det. Jag gillar själva tanken med det, men jag tror inte att jag skulle ta upp anteckningsblocket för att skriva i det. Det känns helt enkelt för klumpigt. Det är nu fina tankar om min blogg vanligtvis brukar komma in i bilden, men inte denna gång. Den här gången ska jag fokusera på något mycket mindre än bloggen. Jag skriver ofta saker som utkast för att kunna fortsätta skriva en annan dag, men ofta börjar idéerna inte där. 

De flesta idéer börjar i min telefon – närmaste bestämt Anteckningar. Där finns allt från böcker jag vill läsa och drömmar jag vill uppnå till diverse kontonummer och citat jag hört samma dag. Jag har på sistone blivit helt besatt av bloggen niotillfem och där läste jag att hon skrev en stor del av utkastet till sin bok på mobilen! Jag skulle nog inte klara av det, men jag gillar själva tanken. En behöver inte ha en massa avancerade prylar för att någonting till slut ska bli stort och bra. 

Jag är en otroligt glömsk människa och kommer knappt ihåg vad jag gjort dagen innan. Jag är även en person som funderar otroligt mycket. Jag gillar att "överanalysera", på gott och ont, och ibland tar alla tankar bara över. Ibland när jag ligger vaken om natten kommer jag på något kul ämne jag vill skriva om här på bloggen. Många gånger har jag gått upp för att skriva ner det direkt som ett utkast, men jag kände att det inte höll i längden. Både små och stora saker hamnar numera i mina anteckningar. Ibland når de min Twitter eller bloggen, men första stoppet är oftast anteckningarna. Då kan jag "släppa" det och försöka somna, för att dagen efter ta upp ämnet igen och skriva det utan sömnbrist. 

"Hur långt får en gå innan konst blir brott?" - 26 februari 2015 11:33, föreläsning om konst.

"Själen är själva livet" - 26 februari 2015 10:21, barns definition på vad konst är.

"Sluta söka efter perfektion.
Våga vägra verkligheten. 
Måste en må bra hela tiden?
Ett utkast om livet.
En plats där tankar får ta plats. 
Detta gör mig glad. 
Vad är meningen med livet?
" - 24 februari 2015 23:20, rubriker till inlägg jag vill skriva.

"279" - 2 februari 2015 23:19, för att komma ihåg vart i en bok jag är just nu.

"Avdelning 93, 3 trappor upp" - 14 januari 2015 23:03, platsen där min mormor låg, potentiell boktitel?

"Vad jag saknar? Alla spontana tillfällen då jag åkt till bästa vän för att ligga på hennes soffa." - 26 december 2014 21:54, någon gång när jag fått såndär plötslig hemlängtan.

"Fröken frimanskrig" - 8 januari 2014 11:58, något en kompis tipsade mig om, fortfarande inte sett.

Ibland måste människor bara sluta pressa sig själva till att prestera. Att skriva behöver inte vara att skriva en hel bokserie, det behöver inte vara att varje vecka skriva krönikor... Det kan vara att låta tankarna sväva i anteckningar. Något litet kan någon dag bli något stort. Allt börjar med en idé, och det är upp till dig att ta vara på den. Exemplena ovan är en del av det du hittar i mina anteckningar och jag vill visa att långt ifrån allt behöver vara relevant eller ens i närheten av färdigt. 

Ibland kan en känna att en vill skriva, men har absolut inga idéer. Något som kan hjälpa då är att leta på ett inlägg där en bloggare bett om önskerubriker. Skrolla ner till kommentarsfältet och se om du själv skulle kunna tänka dig att skriva om några. Om kreativiteten är ett problem kan det hjälpa. Ibland ska en inte fundera för mycket på hur själva texten ska vara uppbyggd – det går automatiskt för mig när jag vet vad jag vill skriva.

Är sömn för mycket att begära?

Hallå där peeps! För tillfället sitter jag och väntar på att andra halvan av dagens första föreläsning ska börja. Stämmer ju inte längre pga skolans internet ville inte samarbeta. Nu sitter jag på föreläsningen och lyssnar på feminism i samband med konst – sjukligt intressant! Känner ändå att föreläsningen börjar bli mer intressant, men är för trött för att kunna fokusera på riktigt. I tisdags hade jag föreläsningar och sedan spenderades eftermiddagen på Books and Coffee med Lolls, Jess och Mathilda. I går hade jag två föreläsningar, vilket bara är början. Denna kurs schema är hur späckat som helst?! Dör. Köade alltså i 1,5 timmar för sittningsbiljetter? Tur att det spelades bra musik! Resten av dagen spenderades i Joss soffa där vi kollade PLL och chillade. Allt annat än en dålig dag! När jag väl kom hem fastnade jag i köket pratandes med en av mina roomies – det fina med kollektiv! Denna dag kommer inte bli mycket till äventyr då jag helst hade velat ligga kvar i sängen hela dagen. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Om jag fick välja skulle jag mysa runt i skjortan hela tiden.

 Ph; instabild, "dagens outfit", skönaste skjortan ♥

Hallå där! Klockan är kanske lite för sent och jag är kanske lite för trött. Snart är det inte måndag längre, så jag får väl skriva rätt fort. Idag vaknade jag upp från en sjukt dålig sömn, vilket gjorde att jag mest ville gå och lägga mig igen. Det borde vara accepterat att strejka från livet en dag eller två. Peppade iallafall upp mig själv ur sängen, hamnade vid frukostbordet och en kul konversation med min roomie. Tänk så kul det kan vara att bo kollektivt ändå?! Även om drömmen om en egen lägenhet finns där såklart. 

Skolan bjöd på kursintroduktion idag och i present fick vi en massa läshänvisningar – härligt osv! Denna kurs tror jag kommer bli väldigt intensiv, men lite mer praktisk än de tidigare kurserna. Vi får se om jag klarar mig igenom den levande. Att vara i skolan varje dag är ovant nu under högskoletiden, men kanske kan bidra till en bättre dygnsrytm?! Who knows? 

Saker jag tänkt på idag:
- Människor måste verkligen peppa sig själva mer. Det är svårt att tro på sig själv ibland, men hur skulle det vara om en såg sig själv från ett annat perspektiv? Det sägs att en ska vara sin egen bästa vän och visst tror en på sin bästa vän vad som än händer? Ibland är det lätt att fokusera på allt en inte är bra på och helt glömma bort det en faktiskt är helt grym på. Föreställ dig att du är i någon annans skor... Hur skulle du beskriva dig själv?
-  Varför blir min mat aldrig sådär perfekt som jag vill? Det sägs att övning ger färdighet... Men när kommer färdigheten då?! Blir så less. All min mat, med undantag för pannkakor, smakar halvdant... Aldrig sådär magiskt som andras mat kan göra. Någon som har tips för att ens mat ska vara som en fin sommardag där en lyssnar på Håkan istället för en gråmulen dag med huvudvärk och grannen har fest?

Anyway, dags för sängen... Håller tummarna för en natt där jag inte vaknar flera gånger i natten eller vaknar flera timmar innan jag egentligen ska gå upp.

Precis som en helg ska vara.

Ph1; detta är alltså Munksjön? Ph2; sista stoppet blev Johans café – rekommenderas starkt! 

Hallå där! Söndag idag alltså. Wow. Oj. Igår, lördag, åkte jag ner till centrum för att prova en klänning jag spanat på ett tag. Det slutade med att jag kom hem med en annan klänning och en skjorta jag råkade se på Monki. Hittar verkligen aldrig något där, men igår så. Kvällen spenderades med Jessica och Mathilda och självklart kommenterade vi Melodifestivalen. 

Idag satt jag hela förmiddagen med mitt inlägg om adoption. Det var faktiskt rätt svårt att skriva och jag ville verkligen få med allt. Det verkar ha blivit uppskattat så kul att ni kikade in för att läsa det! Eftermiddagen spenderades med Clara. Vi försökte promenera runt Munksjön för att sedan hamna på Johans café. Det ligger nära Hemköp. Hade aldrig fikat där förut, men det var så mysigt... Och billigt också! Ska definitivt gå dit mer! Tips, tips, tips! 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Det här med att vara adopterad.

 
I flera dagar har jag försökt att skriva detta inlägg, men det är svårare än jag trodde. Det började med två sömnlösa nätter där jag tyckte det var roligare att läsa om andra adopterades erfarenheter än att sova. Jag kunde verkligen relatera. Mycket de skrev om har jag vid ett eller annat tillfälle också varit med om. Frågan som återstår är: hur ska jag kunna skriva detta inlägg utan att trampa någon på tårna?
 
Vart kommer du ifrån? ... Nej, men jag menar, vart kommer du egentligen ifrån? Jag kommer ifrån Rönneshytta, Askersund, Örebro, Sverige. Jag är däremot adopterad ifrån Vietnam, vilket är svaret alla vill veta. Detta är den första frågan av x antal frågor innan en mer normal konversation kan börja. Jag blir alltid lite förvånad över hur många verkar tro att de har någon slags rätt till min bakgrund, min uppväxt och familjeträd. Jag brukar inte fråga vart någon egentligen kommer ifrån det första jag gör. För en del kan det vara ett känsligt ämne, vilket inte många verkar bry sig om. 

Känner du dig svensk? Hm. Hur svensk är jag? Vad måste en göra för att klassas som svensk? Vad finns det för krav? Vi vet ju alla att det finns formella krav... Och sen informella krav som resten av samhället skapar. Det är så himla svårt att matcha alla krav – det går ju liksom inte. Ingen kan göra så att alla blir nöjda. Det kanske däremot inte är meningen heller. Det slutliga svaret är väl att: ja, jag känner mig svensk. Jag vet ingenting annat. 

Men Hanna, egentligen är du ju inte svensk? Nähä. Identitetskris 2.0. Jag är så medveten om dessa informella krav och tanken på att jag aldrig kommer att vara helsvensk (om det ens finns nåt som heter det längre) är väldigt störande. Detta är alltså ett påstående om att Sverige inte är mitt land. Jag kan inte ändra min hudfärg eller det faktum att jag inte har en historia om att "våra mammor låg bredvid varandra på BB och därför har vi känt varandra hela livet". Däremot är jag inte tillräckligt mycket vietnames för att Vietnam ska bli mitt land. Det är här du som frågar inte riktigt förstår. Jag kan inte kulturen, språket eller alla normer – jag är alltså en turist i, enligt er, mitt eget land. Har ni någonsin tänkt på det såhär?

Under insparken blev jag ofta förväxlad med internationella studenter, vilket jag tycker är mest en kul sak. Det är alltid pinsammare för alla andra än för mig. Däremot är det också en tydlig markör på att jag i första hand är mitt utseende och inte min personlighet.
 
Kan du prata vietnamesiska? Nej. Jag var ett halvår (tror det var ett halvår) när jag adopterades. Åter igen förstår du inte. Hur kan jag inte språket? Jag kommer ju därifrån. Att 6 månader gamla jag inte kunde språket är väl egentligen ingen nyhet. Vilket barn, så litet, kan prata någonting överhuvudtaget?! Intressant, tänker du, hur dum får en bli, tänker jag. 

Vill du åka tillbaka? Har du varit tillbaka? Vill du hitta dina föräldrar? ... Liksom, dina riktiga föräldrar. ÅH, JAG VET, du kan vara med i Spårlöst?! Jag har varit tillbaka, med mina föräldrar, för länge sen. Självklart vore det kul att åka "tillbaka" – jag älskar att resa. Att vara med i Spårlöst är väl inte det ultimataste enligt mig. Först och främst är det ett tv-program, vilket gör att mycket är klippt och aningen falskt. Dessutom tvivlar jag på att de visar allt precis som det är. Det finns ju scenarion där den biologiska familjen faktiskt inte vill ha kontakt, vilket förklarar varför en blivit bortadopterad från första början. 

Måste även inflika med att jag redan har två föräldrar och jag har inga planer på att hitta några fler. Att vara föräldrar är, enligt mig, så mycket mer än att föda någon. Det handlar om att uppfostra någon med bra värderingar och redskap för att kunna ge sig ut i det äventyr som kallas livet. Det ni egentligen syftar på är mina biologiska föräldrar och det är en stor skillnad. Ibland när jag ser mina kompisar med deras föräldrar tycker jag det är kul att se hur lika de är till utseendet och det är väl den jämförelsen jag inte riktigt kan göra. Däremot lägger jag märke till hur lika en kan vara till sättet, vilket är otroligt kul. 

Jag känner inget större behov av att söka upp mina biologiska föräldrar. Det kanske kommer en dag när jag själv håller på att bilda familj. En del adopterade känner att de inte vill söka upp sina biologiska föräldrar för att det, på något sätt, skulle göra adoptivföräldrarna besvikna eller åsidosatta. Jag håller inte med. I min familj har vi alltid pratat öppet om adoption och om att leta upp sina biologiska föräldrar. Jag älskar berättelsen om hur jag kommer till Sverige och släkten står och väntar på mig på Arlanda. Jag kommer särskilt ihåg delen där min familj berättade att jag vinkade – jag var social och utåtriktad redan då! 

Är du tacksam över att ha blivit adopterad? Du borde vara tacksam! Jag är tacksam, tro ingenting annat. Jag är glad över att ha kommit till Sverige. Det jag däremot inte gillar är hur jag ibland kan bli jämförd med ett välgörenhetsprojekt. Det är fint att adoptera. Det är fint att lägga pengar i välgörenhetsbössor. Det är så himla fint. Jag är inget välgörenhetsprojekt. Jag är precis lika tacksam över att ha blivit adopterad som jag är över att ha en frisk kropp. Det är slumpen som avgör vart du föds, kanske är det ödet. Jag tror inte jag hade varit lyckligare om jag redan från början fötts i Sverige. Jag har, trots allt, en viss koppling till andra adopterade som gått igenom liknande saker. Det har gett mig ett visst perspektiv på livet som inte går att köpa. 

Hur känns det att bli övergiven av sina föräldrar? Min bild är att jag blev bortlämnad till ett bättre liv. Jag är född med läpp- och gomspalt (googla om ni vill, jag själv är lite obekväm med att faktiskt se bilder på det). Detta gjorde i sin tur att jag, på ett eller annat sätt, inte hade tillgång till medicinsk hjälp. Detta är ingenting jag brukar nämna och människor som inte kommit i kontakt med läpp- och gomspalt förut brukar inte uppmärksamma det heller. Jag ser detta som den största anledningen till att jag blev bortadopterad. Att Vietnam sedan är ett rätt fattigt land är väl också en faktor. Detta kan vara att försköna det hela, men det är så jag fått det berättat för mig. Kanske var jag bara oönskad, men jag lever hellre med det ovanstående. Jag måste även inflika att: ja, jag kanske blev övergiven av mina biologiska föräldrar, men fick istället två adoptivföräldrar som ville ha just mig. 
 
Tycker du det är jobbigt att folk alltid ställer frågor och är nyfikna? Det kan i längden bli lite påfrestande, men nej, inte egentligen. Jag är relativt öppen med att jag är adopterad, men jag vet att andra tycker det är jobbigt. Därför tycker jag det är konstigt att det anses vara helt acceptabelt att ställa en massa frågor. Jag brukar ofta skämta om hur lika jag och min bror är, vilket alla håller med om att vi är... Tills jag säger att vi inte är biologiska syskon. Människor är, och kommer alltid vara, nyfikna på det som inte är vanligt, på det som inte är kärnfamiljen

Detta inlägg börjar lida mot sitt slut och jag hoppas ni fått lite svar. Jag tycker att inlägget har varit givande för mig med då jag verkligen fått reflektera över saker och ting. Detta stämmer självklart inte för alla adopterade, utan jag kan bara prata för mig. För många som är adopterade inom Sverige stämmer inte detta heller. Om det är något mer ni undrar över får ni gärna kommentera inlägget. Jag har faktiskt varit lite tveksam till att publicera detta inlägg, då det trots allt är rätt känsligt, men kommit fram till att det ska publiceras iallafall. Detta inlägg är till alla er som är adopterade, har adopterade vänner, är nyfikna eller är adoptivföräldrar. Det kanske kan ge en inblick till er som ska adoptera? Jag hoppas, i vilket fall som helst, att det ger er ett lite annorlunda perspektiv på saker och ting. 

Fredagstankar.

Förut åt jag den minst fredagsaktiga maten – fiskpinnar och mos – och var arg på mig själv för att jag slarvar med maten. Det bara händer. Jag bara glömmer. Jag vill inte glömma. Jag vill komma ihåg. Nu när ingen längre pushar på mig om maten måste jag helt enkelt pusha på mig själv. Ska det ens vara så? Är det inte något som ska gå automatiskt? För det gör det inte. Ibland brukar jag äta bara för att jag ska äta, jag måste äta, fastän inte hungern finns där. Kommer fortfarande ihåg hur det var när jag helt enkelt inte blev hungrig. Det ska inte vara så. Jag tänker inte hamna i den situationen igen. 

Efteråt stod jag och dansade i köket medan jag lyssnade på Veronica Maggio och Håkan – bästa, bästa, bästa. Deras låtar gör mig så pepp på livet. Tänk om jag också kunde skapa något som gjorde människor pepp på livet? Tänk om, tänk om... Hur blir en så bra? 

Jag har hittat Ida Pyks blogg, som hon tyvärr slutade driva i maj 2013. Jag hittade den när jag bläddrade förbi en massa bloggar som skrivs av människor som är bosatta i Paris. Vilket fynd! Jag älskar hur hon skriver och har blivit helt tagen av hennes blogg. Suckar lite lätt över att den inte är aktiv idag. Förutom alla inlägg som handlar specifikt om Paris gillar jag verkligen hennes kategori Känsligt om ångest och lyckligheter som jag tycker ni borde bläddra igenom. En dag vill jag skriva lika fint och fångande som hon har gjort. 

Nu ska jag koka mig en kopp te, som passar lika bra i sorgens stunder som till livets lyckopiller, och sedan börja läsa en bok jag lånade för ett par dagar sedan. Detta kanske låter som en halvdan fredag, men faktum är att den har varit mer än bra. 


 

För jag vet vart jag vill.

Ph; Juli 2012. Tiden går verkligen helt otroligt snabbt. Men, jag sa ju att jag skulle komma tillbaka. 

Hallå där peeps! Denna dag har verkligen gått jättefort och vet knappt vad jag gjort. Har hittat och läst varenda Paris-blogg jag hittat och massa "att göra och inte göra i Paris"-listor. Jag är verkligen helt besatt, som om jag inte var det innan... Bara tanken på det får mig att le. Det kommer bli så himla bra! Känner att jag kanske måste tillbaka till verkligheten? Men, egentligen, varför det när en kan drömma sig bort? Det känns fortfarande så himla ofattbart?! Dör. 

Tror att jag kommer spendera resten av helgen på liknande sätt och har verkligen inga som helst problem med det. Lovar att snart kommer den där osäkerheten... Ska jag verkligen bo där ett halvår? Tänk om jag får hemlängtan? Tänk om jag inte hittar boende? Tänk om jag inte klarar studierna? Tänk om jag bara inte klarar det? Däremot har jag inte kommit till det stadiet än – och när det väl kommer ska jag bevisa för mig själv att jag klarar det visst

Anyway, dags att laga lite mat kanske! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Je ne parle pas française.

Ph; en bild från Disneyland Paris 2012 – i'll be back! 

Hallå där peeps! Detta har verkligen varit en bra dag. Den började med förberedelser inför redovisningen vi hade idag, som gick bra den också. Känns väldigt bra att denna kurs är avslutad nu. Har däremot bestämt att jag ska börja småplugga inför omtentan, fastän jag inte vet om jag inte blivit godkänd eller inte. Chansen att jag blir godkänd är så liten att det är lika bra att börja plugga nu direkt. 

Fin sak som hände idag: bästa vän postade finaste inlägget på min facebookvägg (så fult att säga vägg?!). Kan ju inte bli annat än glad över att jag har en sådan fin vän? Synd bara att hon bor en Vättern ifrån. 
"Läskig" sak som hände idag: fick brev från sjukhuset och sådär angående EKG... Ska väl inte vara orolig över resultatet, men känns ändå lite obekvämt och läskigt. 
Bra sak som hände idag: hittade strumpor på Willys, däremot barnstrumpor så var liksom ett par strumpor per dag... Men tänkte att: vad gör det om hundra år? Hellre barnstrumpor än inga alls! 

Något ännu finare och roligare som hände idag: 
fick mejl från Intapps om att jag är nominerad att åka som utbytesstudent på utlandstermin till Paris! Hur kul är inte det?! Jag dog av lycka när jag fick reda på det. Alla jag ringde till blev antagligen döva på grund av att jag skrek av lycka. Har segerdansat/hoppat runt i rummet hela kvällen för att jag är så glad! Jag kan verkligen inte tänka på något annat just nu?! Om ett år sitter lilla jag i något rum i Paris och bloggar. G A L E T. Då får ni verkligen se till att följa mitt äventyr! Det är verkligen skönt att Frankrike har samma tidszon – skulle bli lite skevt annars. 

Anyway, ska nog runda av detta inlägg för annars kommer jag aldrig kunna sluta skriva! Hade ju tänkt att mitt inlägg om adoption skulle komma ut idag, men kan verkligen inte tänka på det när Paris är allt mina tankar hamnar på?! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Tar väl bussen upp till Dalvik.


Ph; kan väl inte annat än gilla Dalviksutsikten?

Hallå där peeps! Idag har verkligen varit en produktiv dag, eller ja, något i den stilen iallafall. Har gjort det där tråkiga som att diska, tvätta, städa och vattna blommor. På eftermiddagen tog jag bussen hem till Lolls och tillbringade kvällen med henne. Så mys – hon bjöd på nudlar och massa prat. Nu ska jag försöka öva inför en redovisning vi har imorgon. Känner mig aningen trött... Det har sina nackdelar att vakna kl 5. Kul liv osv. Blir lagom depp också när jag ser att ca alla är ute idag i Örebro pga "sportlov" därhemma. Nåväl, 2,5 veckor kvar tills jag får finbesök av min fina och då ska jag visa henne något av det roligaste Jönköping har att erbjuda, nämligen Aka! Pepp, pepp, pepp! 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

MP3 love.

Zara Larsson – Weak Heart
Bebe Rexha – I'm Gonna Show You Crazy
Calvin Harris – Outside
Hozier – Take Me To Church
Regina Spektor – You've Got Time
5 Seconds Of Summer – Amnesia
The Pretty Reckless – Blame Me
The Pretty Reckless – Absolution
The Pretty Reckless – House On a Hill
The Pretty Reckless – Fucked Up World
Selena Gomez – The Heart Wants What It Wants
Nicki Minaj – Bed Of Lies
Markus Krunegård – Piller i badkaret
Charli XCX – Doing It (feat. Rita Ora)
Kelly Clarkson – Heartbeat Song

Dessa går på repeat just nu ♥

15-02-17Ph1&2; mys på kaféet piquenique. 

Tisdag, tisdag, tisdag. Har inte alls varit pepp idag och tycker det är hur skönt som helst att inte behöva ställa alarm tills imorgon. Denna dag har innebärt grupparbete och sedan fika med Clara och Mathilda. En rätt lugn dag med andra ord. Imorgon ska jag däremot försöka vara produktiv och göra massa tråkiga, men dock så nödvändiga saker. Jag pratar såklart om att tvätta och städa. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"And I knew better than to look in your eyes"

Hallå där peeps! Måndag kväll, jag har precis druckit upp mitt te och hela dagen har känts hur lång som helst. Dagen började med tenta kl 8, vilket känns omänskligt tidigt numera, och därefter grupparbete. Tentan gick väl inte sådär jättebra, så ska väl försöka ladda om inför omtenta istället! Det är allt annat än jordens undergång att kugga en tenta – det känns bara surt att ha den liggandes. Åkte därefter hem för att äta innan jag åkte tillbaka till skolan för fadderinfo. Är verkligen hur pepp som helst på att vara fadder till hösten?! Tänk så kul?! Har väl i och för sig sina nackdelar med att vara fadder, t.ex. sömnbrist, men vad gör det om hundra år? 

Btw, funderar på att skriva ett inlägg om adoption? Vore det intressant? Har, konstigt nog, legat och googlat på vad andra tycker om att vara adopterad de senaste nätterna. Tycker det är otroligt intressant och kul faktiskt. Känner att jag verkligen kan relatera och har varit i samma sits som många fler som delat med sig av sina erfarenheter. Det är kunskap och erfarenheter som "såna som inte är adopterade" inte riktigt kan förstå, vilket gör att fastän folk försöker förstå går det inte riktigt. Det kommer inte vara ett "åh, jag är så tacksam"-inlägg, ett "jag hatar alla som frågar"-inlägg eller ett "ta mig tillbaka"-inlägg. Jag antar att det kanske blir något mellanting av alla tre. Vi får se helt enkelt! 

Anyway, känner att det blir en tidig kväll ikväll... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kom och prata med mig.

När allt känns helt underbart, kom och prata med mig. Jag vill veta när livet går som du tänkt dig.
När allt känns sådär svårt och jobbigt, kom och prata med mig. Jag vill hjälpa dig när ingenting går vägen.
När du tycker att ingen lyssnar eller förstår, kom och prata med mig. Jag lovar att lyssna och försöka förstå. 
När du har tråkigt, kom och prata med mig. Jag tror att det är roligare att ha tråkigt tillsammans.
När du är fått ett dåligt betyg, kom och prata med mig. Jag kan hjälpa dig komma på benen igen.
När du är besviken på världen, kom och prata med mig. Vi kan glömma världen tillsammans.
När du inte vet vad du ska säga, kom och prata med mig. Jag tror att tystnad ibland är det som säger mest.
När du är stolt över dig själv, kom och prata med mig. Jag är antagligen minst lika stolt över dig. 
När du inte vet vart du ska, kom och prata med mig. Jag kan försöka hjälpa dig hitta vägen. 
När du känner dig oälskad, kom och prata med mig. Jag kommer bevisa dig motsatsen.
När du känner att elaka kommentarer sänker dig, kom och prata med mig. Jag ska höja dig till skyarna. 
När du är osäker på dig själv, kom och prata med mig. Jag har alltid trott på dig.
När du vill prata, men inte vill väcka mig, kom och prata med mig. Jag kan sova när jag är död. 
När du tror att du inte är tillräckligt bra, kom och prata med mig. Jag ska visa dig att du är bäst. 
När du inte orkar med livet mer, kom och prata med mig. Jag vill stå bredvid dig och kämpa för allt som finns att leva för. 
Vadsomhelst, närsomhelst, hursomhelst, vartsomhelst, kom och prata med mig.

"Man kan tänka på allt som går över, man kan tänka på allt som inte är lätt"


Ph; instabild.

Hallå där! Tillbaka i Jönköping och lyssnar just nu på Markus Krunegård. Finfin söndag med andra ord. Imorse gick jag upp rätt tidigt och har därför varit trött hela dagen. Borde verkligen sova mer. Ska iallafall försöka tentaplugga lite nu på kvällen – hade ingen som helst ork förut. Antar att jag borde ha mer panik över morgondagen, men känner att jag inte vill lägga mer energi på det. Borde inte lägga energi på saker/människor som inte värdesätter det. Borde inte överanalysera precis allt. Att vara tillbaka i Jönköping känns skönt och inte alls jobbigt faktiskt. Dessutom väntar jag finbesök ett par veckor framöver, vilket jag är hur glad som helst över! 

Anyway, blev väl inlägg om oviktig info, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"Mr. Grey will you see in a moment."

Hallå där peeps! Vi kör på ett inlägg utan bilder, men det går väl rätt bra det också. Alla hjärtans dag idag och även sista dagen i Närke innan jag åker tillbaka hem imorgon. Det har gått så himla fort – har umgåtts med människor 24/7 (känns det som) och pluggat precis lika mycket som jag stått på händer (alltså inte alls). Yey. Go me. Tenta på måndag – är så inte redo. 

Igår jobbade jag i princip hela dagen för att sedan ta mig in till Örebro, möta upp Elina, hamna på donken och slutligen kolla Fifty Shades of Grey. Filmen var skum och fick väl lite av en uppenbarelse och insåg att första boken är ganska fucked up den också. Stor parentes: musiken i filmen var bra, massa tummen upp på den! 

Idag har jag fixat lite med jobb och sådär. Försökte plugga förut, men alla krav kvävde mig sakta men säkert. Har egentligen så himla mycket ångest över tentan, men tror jag tappat allt hopp och nu orkar jag inte ens ha ångest längre. Jag har helt klart kommit till stadiet där jag lika gärna kan sörja mitt U i förtid. Hallelujah! Kanske ska försöka plugga lite iaf? Vet inte. 

Anyway, ska väl försöka ta tag i plugget nu. Önska mig lycka till! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Paljettparty


Ph1; Askersund. Ph2; tentaplugg. Ph3; är det kalas så är det paljettparty.

Hallå där peeps! Torsdag idag. Dagen började med att jag hjälpte farmor att handla, för att sedan åka hem och försöka tentaplugga. Tror inte det dröjer länge fören jag har mardrömmar om tentan heller?! Känns som mission impossible att försöka plugga till tentan på grund av att jag knappt vet vad jag ska plugga på?! Kul osv. Kvällen har spenderats på 13-årskalas för min kusin, som helt plötsligt är tonåring och inte alls så liten längre. Samtidigt hör jag min lillkusin, 2,5 år liten, som säger att man får inte äta dem och pekar på paljetterna. Snart kommer även hon att ha ångest över plugg, jobbletande och vad hon ska göra för att få livet att gå ihop. Tänk när en var så liten? Födelsedagsbarnet bestämde sig för att spruta paljetter och plötsligt var det överallt. Kul tyckte han, party tyckte jag, man får inte äta dem tyckte lillkusinen. 

Anyway, resten av kvällen kommer spenderas med lite plugg, men förhoppningsvis en film också. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"Vi ses i april"


Ph1; onsdagshäng. Ph2; fika på Coffeehouse by George.

Hallå där peeps! I skrivande stund sitter jag vid köksbordet i Närke. 

Igår packade jag och lyssnade på poddcasts hela morgonen, fastän jag skulle ha pluggat. Därefter en föreläsning i tre timmar... Den var väldigt intressant, gästföreläsare från advokatbyrå/advokatfirma/advokatwhatsoever/, men hängde inte alls med i slutet då det blev för mycket att ta in. Därefter ett supersnabbt Hypemöte innan Lolls och jag satte oss på Coffeehouse by George. Hann precis med att dricka upp min chailatte innan jag var tvungen att gå till tåget. För det mesta gillar jag att åka kollektivtrafik – känslan av att vara påväg någonstans utan att faktiskt behöva köra är hur skön som helst ibland. Igår däremot blev jag åksjuk och bad om att tågresan skulle ta slut. Sista stoppet innan sängen var kvällsfika hos farmor. Nu när jag tänker efter blev det helt enkelt en rätt lång tisdag.

Idag startade jag dagen rätt tidigt men chill. Pluggade en stund på morgonen och gick sedan till jobbet kl 11. Jobbade till stängning för att sedan åka till Örebro för att umgås med Elin och Irma, med ett mellanstopp på donken. Bättre onsdagshäng får en leta efter! Nu känner jag mig hur död som helst pga har fullt upp, men imorgon är verkligen inte en lugn dag. Hela veckan är faktiskt fullbokad, men det är precis så jag vill ha det. Känner att jag alltid försöker göra så mycket när jag väl är hemmahemma, men denhär gången är det ju 1,5 månader tills jag kommer upp igen... Så det ska verkligen hinnas med en del! 

För övrigt då? Bara för att jag är hemmahemma igen så känner jag att livet leker och allt är prima. Känns som att jag redan varit här en vecka, fastän det gått ett dygn. Det lilla uns av hemlängtan som jag hade i helgen är borta, antagligen för att jag är hemma nu... (a) Har ni inte fått den där känslan någon gång när allt känns fel och ingenting känns rätt... Och i den stunden vill en bara hem till allt som känns tryggt och bekant? Eller när ingenting känns rätt, men inte heller fel. Vad ska en göra då liksom?  Så himla mycket nervsammanbrott över det. 

Anyway, som sagt, på hemmaplan igen, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

15-02-09

Hallå där peeps! Idag blir det ett inlägg utan bilder. Dagen började med en föreläsning följt av plugg och prat med Lolls. Det är så himla kul och intressant att sitta och prata – och kanske överanalysera saker, som jag oftast brukar göra. Annars då? Pluggandet har gått på halvfart och likaså min packning. Ständigt detta problem om vad jag ska packa med mig hemhem?! Har dessutom kollat sista avsnittet av Wentworth så nu känns livet lagom tomt och meningslöst. Dags att försöka hitta en ersättningsserie! 

Anyway, har väl inte hänt så mycket mer idag... Dags att göra sig redo för sängen helt enkelt. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"I wish that I could wake up with amnesia"

Ph1&2; Jkpg. Ph3; fika på Condeco. 

Hallå där! Söndag idag då. För andra dagen i rad vaknade jag upp till solsken – en blir verkligen så pepp av det. Vill verkligen att alla dagar ska vara bradagar och inte bara dagar som är. Kan däremot säga att detta faktiskt har varit en bra dag. Dagen började med lite plugg och annat chill innan jag åkte in till centrum för att köpa nya vantar. Därefter en långfika med Hakyung på Condeco och fika är ju aldrig fel! Passade även på att fotografera lite. Nu ska jag åter igen plugga lite innan serietittandet sätter igång. Känner däremot lite hatkärlek till att jag bara har tre avsnitt kvar av Wentworth innan jag måste vänta på en ny säsong... En del i-landsproblem alltså. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"Taking steps is easy, standing still is hard"

Phs; vill en inte plugga kan en ta självporträtt. 

Hallå där peeps! Är det party idag? Här är det då inte mycket party kan jag lova. Igår åkte jag in till skolan för grupparbete, och intervju i samband med det, för att sedan spendera kvällen hos Lolls med tjejerna. Alltid kul! Kul ändå att det kan hända så mycket och att en kan träffa så många nya människor på "bara" 6 månader. Fick dessutom betyg från helveteskursen igår och ser ut som att jag kan söka utlandstermin – segerdans på det! 

Idag har jag tvättat, städat, kollat tvd och tagit självporträtt. Första gången jag provat med fjärrutlösaren och den funkar perfekt! Antar att jag får tacka min broder för den gåvan. Åh, vill verkligen komma igång med fotograferandet igen... Och skrivandet. Det är så lätt att glömma bort varför jag gillade det så mycket. Kvällen kommer spenderas framför Melodifestivalen. Fick precis en släng av hemlängtan, så hoppas det går över snart. Åker ju hemhem på tisdag, vilket ska bli hur skönt som helst! 

Annat som jag går och tänker på:
- Folks första intryck och hur intressant sånt är
- Utlandsterminen och det äventyret i sig
- Att få vara fadder i höst
- Att en bara ska bryta sig ut från sin comfort zone hela tiden
- Att en aldrig ska bry sig om vad andra tycker 
- Att en aldrig ska låta andra trycka ner en 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Överflödig information.


Ph; har ju haft roligare kvällar?

Hallå där! Onsdag igår, gjorde inte mycket vettigt. Försökte plugga – gick sådär. Försökte träna – gick sådär. Har däremot haft träningsvärk hela dagen och det kan ju vara både positivt och negativt. Har för övrigt börjat kolla på Wentworth Prison, en serie som liknar Orange is the new black. Ni borde verkligen se den om ni gillar oitnb! Idag stod föreläsning på schemat, men förstår knappt vad föreläsaren säger så det är riktigt svårt att behålla koncentrationen. Efter föreläsningen blev det kaféhäng innan jag åkte hem och kollade ännu mer serier. Försökte plugga också, men vet knappt vad jag ska plugga på?! Det är så himla mycket information och det mesta känns relevant. Vi har en tenta om 1,5 veckor – låter party osv. 

Anyway, ett avsnitt till och sen är det dags för sängen! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

Begravd i kurslitteratur.Phs; en stor del av min dag – te och plugg.

Hallå där peeps! Tisdag idag alltså. Har väl ändå varit hyfsat produktiv idag. Det är iallafall vad jag intalar mig själv. Igår var jag hos frisören och därefter grupparbete. Kvällen innebar plugg, som vanligt. Imorse startade jag dagen med lite te följt av plugg. Nu är iallafall all kurslitteratur utläst (klappar mig själv på axeln). Det gäller att verkligen ha lite disciplin... Men det är så svårt?! På nätterna brukar jag sätta igång "stör ej" och har börjat ha det när jag pluggar också. Funkar faktiskt! Är det illa när en inte klarar av att lägga ifrån sig mobilen självmant? Kanske lite. 

Nu har jag iallafall haft en lång paus från pluggandet, men ska snart börja igen. Det är dags för att sammanfatta allt jag läst, vilket jag inte kommer ihåg, så det får gå som det går. Däremot vill inte min hårddisk samarbeta, så får inte upp några av mina anteckningar. Det går bra nu osv. Jag är iallafall glad över att jag inte behövt lämna lägenheten på hela dagen – börjar frysa bara genom att titta ut genom fönstret. 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Quotes.


Phs; tagna från Weheartit.

"För det var länge sen jag kände smärtan av att ha skrattat för mycket på en kväll"Ph1; Råslätt. Ph2; i väntan på bättre tider.

Hallå där peeps! Nu har ännu ett par dagar gått och vi har bytt månad. Tiden går verkligen så himla fort. I torsdags hade jag föreläsning, träff med fältstudiegruppen och därefter häng vid Books and Coffee (heter det ens så?) men sinnerserna (fin försvenskning). Passade även på att boka en klipptid då det var ett tag sen. Som student är besök hos frisören inte högst upp på prioriteringslistan direkt. I fredags stod plugg på schemat och därefter ovvepimpning, kakbak och allsång hemma hos Joss. Jag ♥ Joss soffa/säng (/lägenhet... och Joss också). 

Igår stod plugg åter på scemat innan vi rullade till Nässjö och Kat. Vi "gjorde Nässjö" och kom fram till att vi aldrig mer ska göra det. Timmarna efter spenderades med massa prat – kanske är det så att en lär känna människor bättre ju senare klockan visar? Efter en natt med halvkass sömn fick vi finaste frukosten medan vi bosatte oss i Kats soffor med ännu mer prat. Dessa människor alltså... ♥ Kvällen kommer spenderas med lite plugg och någon nostalgifilm. 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!