Naomi and Ely's No Kiss ListDenna typ av film är nog den sortens film jag gillar allra mest! Filmen är baserad på boken med samma namn, vilken är skriven av Rachel Cohn och David Levithan. De har även skrivit boken Nick and Norah's infinite playlist, som också finns som film. Ni kan ju gissa om jag gillar dem?! Konstigt nog hittade jag ingenting skrivet om varken boken eller filmen, men se och läs! 

Naomi and Ely's No Kiss List handlar om två människor som varit bästa vänner så länge de kan minnas. De bor i samma lägenhetshus och allt de behöver är varandra. Det är Naomi och Ely mot världen. I en butik, medan halloweenshopping pågår för fullt, ändras "Naomi och Ely"-fenomenet för alltid. Gränser korsas och löften bryts. En tid av saknad, ilska och tysthet startar. Kan man förlåta det oförlåtliga?
 
Jag gillar verkligen deras vänskap. Det finns något fantastiskt, och nästintill overkligt, över den. Filmen tar upp kärlek i olika former, men kärleken mellan två bästa vänner står i centrum. Jag gillar verkligen hur karaktärerna kompletterar varandra också. De har en vänskap som utmanar och uppmuntrar till att verkligen leva och samtidigt är stöttande på alla plan. Det är en vänskap som ändras med karaktärerna och som tillåter karaktärerna att växa. SEVÄRD. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback