Ja, jag har mens, hurså? - Clara Henry


Hej och hållå. Istället för att skriva på en skoluppgift har jag läst ut denna bok idag. Författaren är Clara Henry och ämnet är mens. Om ni har följt Clara Henry på sociala medier kan ni inte ha missat att hon har skrivit en bok. Jag har varit nyfiken på boken ända sen jag hörde talas om den, men har inte kommit mig för att köpa den. För ett par dagar sen insåg jag att den fanns på skolans bibliotek, varpå jag gick och lånade den direkt. Nu skulle det läsas om mens!

Det jag tänkte på när jag började läsa boken var: 
1. hm, en bok om mens, vad mer exakt kommer den att handla om? 
2. det märks verkligen i språket att det är Clara som skrivit boken och 
3. jag gillar verkligen illustrationerna i boken.

Boken var rolig och full av information och tips, men jag förväntade mig... Mer. Boken har blivit riktigt hypad i media och det kanske var så att jag hade för höga förväntningar? Boken är bra och viktig, men den blev inte så viktig för mig privat. Jag tror att om jag hade varit yngre hade den varit min bibel och rätat ut en hel del frågetecken. Mycket som nämns i boken kunde mitt högstadie-jag relatera till, medan mitt nästan-20-åriga-jag tänker håll ut alla ni som går igenom detta just nu, det blir bättre. Hade jag känt en yngre människa som stod i dörröppningen till puberteten hade detta varit den ultimata julklappen. Nu gör jag inte det, men när jag väl gör det... Då är det denna bok som ska ges bort!

Att prata om mens är inte självklart, men jag tror att denna bok gör det mer accepterat. Kanske har den även kraften att göra så att nästa generation kommer tycka att det är självklart att prata om mens. Jag håller tummarna för att det är så iallafall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback