15-04-24

Hallå där, här kommer min dag i punktform! 

♦ Studiebesök på NY. med Hype. På förmiddagen fick vi i Hype möjlighet att besöka NY. som är en reklambyrå här i Jönköping, eller jag kanske ska säga bland annat reklambyrå. Blev iallafall väldigt imponerad av deras lokaler och det syntes att allt var väl genomtänkt – till och med kaffetermosarna gick i samma stil som inredningen?! Älskar dessutom att lokalerna var väldigt öppna – det utstrålade kreativitet och nytänkande.

Blev dessutom väldigt inspirerad av att höra hur deras organisation och bransch fungerar. En dag ska jag jobba inom den branschen – det är ett av målen. Det känns skönt att få bekräftat för sig att jag är på rätt väg, att jag har valt rätt utbildning och att jag faktiskt ser mig själv sitta där, om ett par år, och brainstorma idéer med mina kollegor. Det är en av drömmarna och jag hoppas innerligt att jag får möjligheten att prova lite av varje! Att vara copywriter på reklambyrå är en dröm, att jobba som journalist eller krönikör en annan och författare en tredje. En dag, då, då kanske jag har lyckats. 

 Läs, läs, läs. Efteråt gick jag till skolan, i sällskap av Lolls, för att läsa lite material inför B-uppsatsen. Tycker ändå att ämnet till B-uppsatsen är väldigt intressant så att läsa om det är inte alls lika jobbigt som det skulle kunna vara. Jag + genustänk = sant ♥ Jag bär nästintill alltid genusglasögon och att se någonting från en annan vinkel känns ofattbart. Det händer däremot att glasögonen behöver putsas och där, för ett ögonblick, missar jag någonting som jag i vanliga fall hade uppmärksammat utan att ens blinka. 

♦ Körsbärsblommor och körsbärsträd. Det märks verkligen att våren kommit nu – mycket blommar och värmen har letat sig hit. Överallt ser jag rosablommiga träd och riktigt drömmer mig bort. Jag drömmer mig bort till Kungsträdgården i Stockholm där det är rosa överallt, men jag har faktiskt inte fått se det med egna ögon. Det ser så himla magiskt ut – jag vill också bevittna lite magi. Däremot tröstar jag mig själv med att om ett år får jag uppleva en vår i Paris. Bara ett år kvar. Jag tror det kommer bli en period i mitt liv som jag tittar tillbaks på och tänker att "ah, jag åkte iväg och skapade mig själv". Det är iallafall vad jag hoppas på. 

♦ A6. Eftermiddagen spenderades på A6 där det inhandlades nya byxor, men framförallt ätbarheter till morgondagen. Däremot måste jag åka tillbaka dit imorgon för jag har födelsedagspresenter att inhandla! Det påminner mig om hemfärd på onsdag – är bara lite pepp på det! Dessutom är det sista tågresan innan "sommarlovet" kickar igång! Måste säga att jag är rätt så trött på tågresorna nu... Jag är egentligen ett kollektivtrafikfan och har inga problem att åka buss eller tåg, men i längden tär det. Detta att jag är trött på kollektivtrafik, så jag flyttar tillbaka dit det knappt existerar kollektivtrafik. 

Anyway, det har helt enkelt varit en bra dag. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback