Och det enda som fattas är lite marknadschoklad.


Ph; Hallsberg. 

Hallå där peeps! Nu ligger jag i soffan hemmahemma och halvsover. Känns otroligt skönt att vara hemma och ladda upp inför allt skolarbete som väntar! 

Imorse var det presentation av uppsats-PM – kul att höra vad alla skulle skriva om, men kanske lite segt... Det enda jag satt och tänkte på var vår egen uppsats och vilket helvete den kommer bli. Så himla kul! 

Satt och pluggade ett tag i skolan innan jag satte mig på tåget hemhem. Träffade, av ren slump, bästa vän på tågstationen – kanske det bästa som hände idag, det eller att hon bjöd på marknadschoklad! Önskar dock att jag hade en påse med marknadschoklad nu – bästa godiset som finns! 

Kvällen spenderades hos kusin som jag inte träffat på hur länge som helst. Vi åt mat från coco thai och pratade ikapp – så mys! 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Pluggzon.

Hallå där! Har varit aningen dött här, men det kommer tyvärr inte att ändras på ett tag. Har hamnat i världens pluggzon just nu och det enda jag gör är att: plugga, plugga och åter plugga. Studentlivet har helt klart roligare stunder, men nu är inte en utav dem. Igår var jag i skolan 10-17 (föreläsning, workshop och tentaplugg) för att sedan åka hem och tentaplugga ännu mer. Roligaste livet osv. Idag har inte varit så annorlunda... Städade, åkte till skolan för att hämta tenta, hem för att plugga, äta, plugga, ha faddermöte (så pepp!), hem för att plugga. Så kul. Dagens låt har utan tvekan varit: Are you with me - Lost Frequencies! Nu har jag skrivit klart min sammanfattning så ett Gilmore Girls-avsnitt sitter rätt bra nu! Har dessutom försökt packa, men som vanligt vet jag inte alls vad jag ska ha med mig... Så himla typiskt mig. 

Anyway, det blir inte intressantare än såhär... Och det kommer vara såhär, antagligen, hela maj. Kul. Vill egentligen skriva något mer vettigt och intressant, men all tankeverksamhet går till tentaplugg och b-uppsats. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"All you sinners stand up, sing hallelujah"Phs; bilder från idag. 

Hallå där peeps! Söndag idag och usch vad jag inte är redo för måndag imorgon. Igår fick jag reda på att jag måste skriva omtenta på min omtenta. Jag trodde verkligen att jag skulle klara den – det kändes ju så bra efteråt, men nej. Kvällen spenderades hemma hos Lolls med tjejerna – mat, drinkar och utgång på det. Har väl haft bättre utgångar, men helt okej ändå! Idag har jag varit rätt seg, men tog mig till A6 för att leta presenter – det blev presenter både till andra men även till mig. Efter ett par Gilmore girls-avsnitt ska jag nu göra mig lite te och plugga till omtentan. Om det kommer en fjärde omtenta så kommer jag avlida. 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Tänk dig tanken: att vara så trasig att inte ens silvertejp kan fixa dig.

Jag denna krönika skriven av Sandra Beijer för ett tag sedan. Den handlar om hennes vänskap till någon som stått henne nära under en väldigt lång tid och hur de till slut avlsutar sin vänskap efter flera månader av "det här känns fel"-känslan. Hon skriver om hur hon ville mer medan hennes vän inte ville längre. Hon skriver om hur hon borde känt sig trasig, fastän hon inte gjorde det. Det är någonting med denna sorts texter som gör att det gör lite extra ont. 

Jag har varit där. Jag har känt mig trasig. Det handlar om att växa ifrån varandra och därigenom ha en sorts identitetskris. Att inte veta vem du är, var du är eller vart du ska. Känslan av att aldrig kunna bli hel igen. Där ligger du på marken, som en hög glassplitter, och hoppas att någon ska se dig och din trasighet. Ibland kan det vara så. Jag försöker se det som att olika människor har en viss tid och ett visst syfte i ens liv, men det är svårt att acceptera. Det är vad jag har allra svårast med. 

Men jag har också varit den som inte varit trasig. Det är då människorna en förlorar faktiskt inte är någon större förlust och det märks knappt att de försvann. Då känner jag igen mig i hennes text på ett sätt. Jag borde känna mig trasig, jag har ju förlorat en vän. Men det känns inte så. Det är istället en av de bättre känslorna – som om en plötsligt fått lite mer livsglädje. Jag antar att det handlar om människor som stjäl energi, som ett svart stort hål, och inte ger något tillbaka. 

Jag tror att innan du varit så trasig att inte ens silvertejp kan fixa dig, så har du aldrig riktigt varit hel. 

15-04-24

Hallå där, här kommer min dag i punktform! 

♦ Studiebesök på NY. med Hype. På förmiddagen fick vi i Hype möjlighet att besöka NY. som är en reklambyrå här i Jönköping, eller jag kanske ska säga bland annat reklambyrå. Blev iallafall väldigt imponerad av deras lokaler och det syntes att allt var väl genomtänkt – till och med kaffetermosarna gick i samma stil som inredningen?! Älskar dessutom att lokalerna var väldigt öppna – det utstrålade kreativitet och nytänkande.

Blev dessutom väldigt inspirerad av att höra hur deras organisation och bransch fungerar. En dag ska jag jobba inom den branschen – det är ett av målen. Det känns skönt att få bekräftat för sig att jag är på rätt väg, att jag har valt rätt utbildning och att jag faktiskt ser mig själv sitta där, om ett par år, och brainstorma idéer med mina kollegor. Det är en av drömmarna och jag hoppas innerligt att jag får möjligheten att prova lite av varje! Att vara copywriter på reklambyrå är en dröm, att jobba som journalist eller krönikör en annan och författare en tredje. En dag, då, då kanske jag har lyckats. 

 Läs, läs, läs. Efteråt gick jag till skolan, i sällskap av Lolls, för att läsa lite material inför B-uppsatsen. Tycker ändå att ämnet till B-uppsatsen är väldigt intressant så att läsa om det är inte alls lika jobbigt som det skulle kunna vara. Jag + genustänk = sant ♥ Jag bär nästintill alltid genusglasögon och att se någonting från en annan vinkel känns ofattbart. Det händer däremot att glasögonen behöver putsas och där, för ett ögonblick, missar jag någonting som jag i vanliga fall hade uppmärksammat utan att ens blinka. 

♦ Körsbärsblommor och körsbärsträd. Det märks verkligen att våren kommit nu – mycket blommar och värmen har letat sig hit. Överallt ser jag rosablommiga träd och riktigt drömmer mig bort. Jag drömmer mig bort till Kungsträdgården i Stockholm där det är rosa överallt, men jag har faktiskt inte fått se det med egna ögon. Det ser så himla magiskt ut – jag vill också bevittna lite magi. Däremot tröstar jag mig själv med att om ett år får jag uppleva en vår i Paris. Bara ett år kvar. Jag tror det kommer bli en period i mitt liv som jag tittar tillbaks på och tänker att "ah, jag åkte iväg och skapade mig själv". Det är iallafall vad jag hoppas på. 

♦ A6. Eftermiddagen spenderades på A6 där det inhandlades nya byxor, men framförallt ätbarheter till morgondagen. Däremot måste jag åka tillbaka dit imorgon för jag har födelsedagspresenter att inhandla! Det påminner mig om hemfärd på onsdag – är bara lite pepp på det! Dessutom är det sista tågresan innan "sommarlovet" kickar igång! Måste säga att jag är rätt så trött på tågresorna nu... Jag är egentligen ett kollektivtrafikfan och har inga problem att åka buss eller tåg, men i längden tär det. Detta att jag är trött på kollektivtrafik, så jag flyttar tillbaka dit det knappt existerar kollektivtrafik. 

Anyway, det har helt enkelt varit en bra dag. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Lite sol har inte skadat någon.
Phs; gårdagen. 

Hallå där! Just nu sitter jag i högskolans bibliotek och halvsover. Jag har tagit upp en hel soffgrupp så ingen annan kan sätta sig här, men jag tar bara upp två fåtöljer. Det är egentligen rätt bekvämt att sitta här, och jag borde sitta här oftare, men mina ögon är ovanligt trötta idag. Jag har varit här sedan klockan 9 imorse – jag borde snart åka hem. En workshop, ett uppsats-PM och ett individuellt PM senare borde jag verkligen åka hem. Hemma väntar matlagning, tvätt och ännu mer plugg – jag vill inte. Antar att jag ändå är lite pepp på att skriva B-uppsats, men den känns så himla allvarlig. Vi får se helt enkelt hur det går! 

Igår var det ultimat vårväder och jag gav mig ut på promenad. Kvällen spenderades vid bryggan med Lolls och jag planerar att spendera många härliga kvällar vid den där bryggan innan den riktiga sommaren kommer. Åh, jag längtar verkligen till sommaren! Jag längtar till varma sommarkvällar, grillat flera gånger i veckan och spontanhäng med vänner. Jag längtar till och med till att sommarjobba, för känslan av att tjäna egna pengar är så bra! Det är inga lånade pengar, det är mina och jag har all makt att bestämma hur jag ska spendera dem. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Högstadienivån stannar inte på högstadiet.

Idag när jag satt på bussen gick det på en hel hög med högstadieelever. Det fanns ett fyrasäte där två tjejer satte sig. Båda använde de två sätena som fotstöd. Det kom en tjej som ville sätta sig där – ingen tog bort sina fötter, hon var helt enkelt inte rätt tjej. Hon stod där ett bra tag också. De två tjejerna ignorerade henne genom att titta ner eller på varandra, men inte på henne. Bussen fylls på och en annan tjej kommer gående. Hon sätter sig där utan problem och jag frågar mig själv "vad var det som just hände?". 

Ett annat tjejgäng på bussen. De pratar, fnissar och skrattar. En av dem verkar vara "ledaren", för alla grupper har en "ledare", och det märks så tydligt. Hon står i centrum... När hon pratar är alla andra tysta... Alla vill ha hennes uppmärksamhet. Det jag la märke till var att 3/4 hade exakt samma modell och färg på jackorna... Och den 1/4 som inte hade samma modell hade exakt samma färg. Sammanträffande? I think not. 

Det är så lätt att se allt det där utifrån. När jag själv gick i högstadiet märkte jag ingenting alls, men visst känner jag igen beteendet. Det fanns där. Jag associerar högstadietiden med mycket skitsnack, knivar i ryggen, utfrysning, osäkerhet och en ständig önskan om att få passa in. Att bara få känna sig hemma någon gång. Om det är någonting som osäkra människor gör så är det att trycka ner andra för att höja sig själva. Högstadiet var ett ställe där en tryckte ner och trycktes ner. 

Dessvärre stannar inte högstadienivån på högstadiet. Det sägs att människor växer upp, mognar och blir bättre människor – det stämmer. Det betyder däremot inte att en helt plötsligt är vuxen. Det är verkligen inte samma sak. Att växa upp/mogna är en process som inte är klar den sekund du fyller 18. Du må vara vuxen på papper, men beteendet är ofta flera år efter och i många fall kvar på högstadienivån. Det är minst sagt tragiskt. Snälla du, gå tillbaka till högstadiet, lämna din högstadieattityd och gå vidare. Alla andra tackar dig, men framförallt kommer du att tacka dig själv. 

Hela himlen ser åt helvete ut.

Phs; bilder från dagens promenad. 

Hallå där! Vädret har varit alldeles underbart både igår och idag – kan inte göra annat än att vara ute?! Igår hade jag workshop på eftermiddagen och sen satte jag mig och läste på bryggan efteråt. Måste verkligen ta vara på den platsen så mycket jag kan! Idag städade jag lite för att sedan möta upp Clara för promenad runt munksjön och fika efter det. Kameran fick följa med och blev förvånad över hur fint Jönköping faktiskt är. 

Måste även berätta hur fina vänner jag har?! De är så sinnes bra så det är inte sant. Fastän vi är i olika städer, utspridda över Sverige, så vet vi att vi alltid har varandra. När jag känt mig vilsen eller åsidosatt har ni alltid funnits där. Bästa, bästa ni. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Morgontankar.

09:40. Då gick jag upp. Jag vaknade första gången klockan 6. Det kändes som att jag inte hade sovit på flera dagar. Kroppen kändes tung – som om något riktigt tungt var ovanpå mig. Varje gång jag somnade om och vaknade igen kände jag den tyngden. Oftast brukar jag känna att denna dag kommer bli grym, men det kändes som att denna dag är en i mängden, låt den gå alldeles för fort

Min spotifyspellista går på shuffle – jag vet inte vad jag vill lyssna på. Det brukar jag oftast veta. Håkan Hellström, Veronica Maggio, You Me at Six, det allra nyaste eller det allra äldsta brukar vara bra kandidater. Det är som om ingen låt, band eller genre passar. Ingenting passar. Jag borde rensa spellistan. Jag borde rensa mitt rum. Jag borde rensa mitt liv. Det är ett projekt för sen, men inte nu. För just nu vill jag bara att min spellista ska väcka mig till liv, men det ser ut som att jag kommer förbli levande död resten av dagen. 

Jag säger till mig själv att sluta. Att sluta tänka så negativt. Det ger ingenting men tar allt. Vädret ser underbart ut – det ska bli en underbar dag. Jag ska äta en såndär drömmig frukost och tycka att allt är så himla fint. Fastän jag inte är på topp så ska jag låtsas vara det. När jag ser att andra är på topp, då brukar det vända. Jag hoppas att det vänder idag också. 

15-04-19

Phs; från Stadsparken. 

Hallå där! Idag har varit en rätt så bra dag. Jag har tittat på Min hemlighet (som jag blivit tipsad om ett tag nu) och Gilmore Girls, börjat läsa på Avig Maria, fotograferat i Stadsparken och skypat med vänner. Inte en dum dag helt enkelt! Antar att det är såhär söndagar ska vara – rätt chill helt enkelt. Anyway, hoppas ni har haft en sådär fin dag i solen som jag har! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Gul utanpå av Patrik Lundberg

 <-- Boken!

För ett tag sedan tog jag upp det här med att vara adopterad... Och det är precis det den här boken tar upp! Patrik Lundberg, adopterad ifrån Korea, berättar hur hans resa tillbaka sitt födelseland gick och hans första träff med sin biologiska familj/släkt. Läskigt nog gick han också MKV och bestämmer sig för att ta sin utlandstermin i just Korea.

Jag känner igen mig på så många plan i den här boken och rekommenderar den varmt till alla! Det blir bara bättre av att han, i boken, lyssnar på Håkan. Jag blir ännu mer fast när jag läser att han har läst precis samma barnbok som mig. Boken är 220 lättlästa sidor och tog ett par timmar att ta sig igenom. Jag antar att om en är adopterad ifrån Korea är boken ännu intressantare, men den var intressant iallafall! Däremot behöver en inte vara adopterad för att läsa boken. 

Det känns bra att veta att någon delar samma erfarenheter som en själv, fastän jag alltid haft kontakt med andra adopterade. Fastän icke-adopterade säger att de förstår så gör de inte riktigt detJag vill dessutom tipsa om ett instagramkonto! adopteradisverige är ett konto som skapades i brist på forum och andra plattformar där adopterade kunde dela med sig av sina erfarenheter. Jag känner igen mig i sinnes många texter som publiceras där. Kontot är till största del till för adopterade, men jag antar att icke-adopterade kan gå in och kika också! 

MP3 love.

https://open.spotify.com/track/7JsZeNEpTxrnf2DdqZsUNq
https://open.spotify.com/track/0an2kg0YYLU86gyvjfffdy
https://open.spotify.com/track/3nVpsnFAnFx3BZiZL0vzPu
https://open.spotify.com/track/2Wp29mzrImZpSVAZVfveAL
https://open.spotify.com/track/1NskOEG1KIZwUmWuQLDzjD

Vet inte varför länkarna inte ändrar sig till artist - låttitel... Men orkar inte ändra! Detta är iallafall 5 stycken låtar som går på repeat just nu. De två sista låtarna är med Thomas Stenström – förstår inte hur jag kunnat missa dem?!


"Men jag tänker inte lägga mig på knä nåt mer, ni kan kolla på min rygg när jag springer om er"


Ph; alfapet i kortleksform – så mycket svårare än en tror att det är. 

Nu är det åter igen ett glapp här i bloggen... Och som vanligt kommer jag inte ihåg vad som har hänt. I torsdags tvättade jag och skrev på PM... Tittade antagligen på serier eller nåt på kvällen? Borde försöka öva upp mitt minne eller något i den stilen.

går skrev jag tenta på morgonen – trodde verkligen att jag hade underskattat den... Men det visade sig att den gick bra! Känns skönt att kunna bocka av saker från "att göra" - listan! Jobbigt bara att skolans datorer är långt ifrån snabba så hann knappt logga in innan tentan började. Kvällen spenderades hos Clara på förfest och sen utgång på Aka! Så grym utgång att det är sinnes?! Var drygt en månad sen jag var ute sist, men är så glad över att jag gick ut i går! Dansade tills mina fötter gjorde ont, sjöng tills min röst försvann och fick en ny Håkan-soulmate – så ultimat?! Ni som inte var på Aka i går, shit vad ni missade nåt! 

dag åkte jag iväg till A6 för fika och prat med Lolls – kom tillbaka med 3 böcker. Så kan det gå! Har blivit väldigt off med mitt läsande, så kan ju vara trevligt att läsa böcker som en vill läsa och inte böcker en måste läsa för att det är kurslitteratur. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Vi ramlar genom livet.

Ända sen barnsben har jag, liksom alla andra, ramlat genom livet. Från ett första steg i en självvald riktning till ett maratonlopp sida vid sida med otroligt många fler. Det är oftast i början som en ramlar – en är lite ostabil och osäker på hela situationen. Det är ett stort steg att byta från att alltid haft någon som vakat över en till att stå på egna ben och ta egna beslut. Hur långt vi än går och hur fort vi än springer så kan vi alltid ramla. Ett krokben eller ett felsteg är det enda som krävs.

Det stora är inte om du ramlar, utan hur du reser dig upp igen. Att få dålig kritik på någonting du trodde dig kunna är ett slag i magen och en käftsmäll på samma gång. Det är tufft. Ibland när jag halkar på vintern väljer jag att ligga kvar på marken för att jag inte har energin til att resa mig upp igen. Det finns en viss härlighet med att ligga där – jag kommer inte längre ner, det kan inte bli värre. Samtidigt är det kallt, obekvämt och gynnar inte mig på något sätt. Därefter har jag ett val. Antingen att ligga kvar och behandla mig själv som undanröjd snö eller att resa mig upp, sakta, borsta av mig det värsta och fortsätta gå dit jag skulle. 

Ibland är det värt att gå baklänges eller att hoppa på ett ben. Risken och rädslan för att ramla finns alltid där med eller utan ditt tillstånd. En lär sig så himla mycket mer av att röra sig framåt i livet på olika sätt. Att ta oförutsägbara vägar och att ibland behöva gå ensam en stund kan visa sig vara värt det i slutändan.

Kanske handlar allt om att hitta någon som går i samma takt? Någon som springer lika fort eller som är beredd att vänta medan du rör dig framåt med rullatorn. Är det så att en går sakta för att en inte vet vad som väntar, springer för att komma någon annanstans och går extra sakta för att en inte vill att äventyret ska ta slut? När jag sprungit ett tag, ramlat och rest mig upp igen ska jag hämta andan, titta tillbaka på hur långt jag kommit och sedan gå i mål som en riktig vinnare. 

Om sommarjobb och att plugga konstant.

Hallå där! Här sitter jag, lyssnar på Thomas Stenström, tentapluggar och dricker te. Det är en rätt bra kombo ändå, fastän jag helst hade gjort någonting annat än att tentaplugga. Thomas Stenström sjunger om framtiden och just nu är jag ovanligt pepp på allt som kommer! Idag blev det lunch på McDonalds och fika på Espresso House – vi spenderar sinnes mycket tid och pengar där?! Så mycket stammisar att det är pinsamt. Var dessutom på ett infomöte om utlandsterminen också och nu är jag galet pepp! Jag ska till Paris. Så sinnes. 

Dessutom har jag, mer eller mindre, kirrat sommarjobb också. Blir antagligen så att jag jobbar inom äldreomsorgen. Jag har aldrig jobbat där förut så blir lite nytt för mig. Har hört både bra och dåliga saker om det och var till en början osäker på om jag skulle passa för det jobbet. Däremot vet en inte förrän en har provat, right? Känns iallafall jättebra att jag med säkerhet har ett sommarjobb nu – behöver varje krona till Paris!

Anyway, tentaplugg var det... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"I'm borderline happy and I'm borderline sad"


Ph; såhär fint är det från HLK:s tak ♥

Hallå där peeps! Denna vecka har börjat med regn... Jag som trodde att vi var på väg mot varmare och somrigare väder. Bara en liten skillnad mellan att hänga på uteserveringar och att inte vilja gå ut för att det öser ner. 

Igår började dagen med en alldeles för seg föreläsning. På eftermiddagen hölls ett möte inför insparken och vi fick reda på temat och grupperna. Tror det kommer bli sjukt kul och är så himla taggad! Tänk att få "sparka in" alla nya studenter i studentbubblan som jag snart tillbringat ett år i?! Om de bara visste vad som väntade... På kvällen gick vi för att äta pizza och sedan äventyra runt i HLK – allt för att fira Joss. En grym kväll, minst sagt.

Idag har jag varit på sjukhuset för att göra UKG så nu väntar jag på resultat. Eftermiddagen har spenderats pluggandes i skolan. Ett uppsats-pm ska skrivas och en tenta ska det pluggas till. Kvällen har fyllts med Gilmore Girls och, tråkigt nog, lite mer plugg. Jag är en slav till Gilmore Girls. Btw, bokade tågbiljetter förut idag så i slutet av april sitter jag på väg hem till Närke igen! Det är verkligen bara slutspurten kvar snart... Så galet. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Två dagar i april.

 
Ph1; njuter av vädret. Ph2; Kat & Lolls a la 90-tal.

Hallå där peeps! Nu är ännu en helg över... Så galet! Gårdagen började med omtenta – har väl haft bättre lördagsmorgonar... Hoppas iallafall att tentan gick bra, annars är det väl bara att börja plugga till omtentan. Kvällen spnderades på 90-talsfest och hemma hos Lolls. Idag hade jag en otroligt seg start på dagen och funderade på att stanna i sängen hela dagen. Så trött och så död. Slutade med att jag storstädade i princip hela lägenheten för att kompensera. Förutom det har det skypats och kollats på Gilmore Girls – älskar att den serien har så mycket girl power?! Bäst, bäst, bäst. 

Anyway, borde antagligen sova nu... Borde ha gjort det för länge sen. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Några rader om några dagar.


Ph; mys på Espresso House.

Hallå där peeps! Här sitter jag och slår in paket – det blev rätt fult men jag antar att det är tanken som räknas. Åh, så mys egentligen att fylla år?! Vill också, "bara" 8 månader kvar. Förutom paketinslagning lyssnar jag på podd och har pluggpaus. I onsdags har jag för mig att jag satt i skolan och pluggade, men jag (minneslevel: guldfisk) är inte säker på det heller. Rätt säker att den var fylld med plugg iallafall. Igår blev det en lång dag som började med plugg i skolan, uppgiftsinlämning, lunch på donken och fika på Espresso House. 

Idag var det tentadags och den gick ju rätt bra. Därefter plugg (läs: försök till plugg) i biblioteket med tjejerna. Annars då? Jag ska försöka plugga ännu mer till omtentan imorgon, men det känns rätt värdelöst. Våren verkar ha hittat till Jönköping och häromdagen satt jag och solade på mitt rum. Det är så himla fint! Anyway, ska väl ta tag i pluggandet nu... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

2015-04-07


Ph; gillar utsikten från mitt fönster mest hela tiden.

Hallå där peeps! Idag har det verkligen varit en seg dag. Däremot är det den 7 april idag, vilket är en rätt så bra dag. Förra året blev jag med körkort och kvällen spenderades på McDonalds med Irma – känns inte som att det var alls länge sen?! Jag och mitt körkort har bland annat hunnit med Bråvalla, x antal utgångar och kört vilse i Göteborg. Mycket fint! 

Denna dag har varit fylld med föreläsningar och sedan satt jag kvar i skolan för att plugga. Längtar tills denna tentastress är över så jag kan återgå till ett normalare liv. Borde egentligen plugga nu också, men mitt huvud är kaos. Istället sitter jag och drömmer mig bort till London, och Paris såklart fast det är en evighet dit. Imorgon ska jag verkligen plugga.Känner att hela bloggen består av plugg just nu, vilket inte alls är kul eller särskilt intressant. Att vara student har verkligen sina bra och dåliga sidor. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Och plötsligt var påsken över.


Hallå där! Jag är tillbaka i Jönköping och det känns... Halvbra. Förut har det alltid känts bra att komma tillbaka, men inte den här gången. Känns som att jag missar så himla mycket på hemmaplan – jag missar min släkt och mina vänner, men på något sätt rullar vardagen på ändå. Kanske är jag bara osäker för att det är sjukligt mycket att göra just nu? Vill bara att det ska bli sommar. Kommer antagligen jobba hela sommaren, men att ens vara på hemmaplan slår väl det mesta. 

Igår åkte jag till marieberg för att träffa Irma, vilket var sådär bra som det alltid brukar vara. Galet hur mycket en kan sakna någon, fastän en hörs nästan varje dag, och visst är det konstigt hur vissa människor bara kan få en att må så jäkla bra genom att bara finnas där? Var på jakt efter en kofta också, men kom hem tomhänt. Ett snabbt stopp hos mormor och morfar innan jag stannade på fika hos kusinen. Btw, lyssnade på sommarens ultimata sommarlåt (sommartider) i bilen och blev så himla pepp på sommar?! Vill ha sommar, roadtrip med vänner och en grym spellista ♥

Idag har jag halvsovit i en bil mellan hemhem och hem. Föräldrarna, mormor, morfar och jag i en bil med destinationen Jönköping. Tycker det är så kul att jättemånga åker till Elmia under påsk, medan jag gör tvärtom och åker uppåt istället. Vi stannade vid Brahehus och väl i Jönköping tappade jag bort mina föräldrar på Ikea. Åt på någon kinarestaurang i centrum och åkte sedan till lägenheten. Så otroligt fint väder och bryggan var fullsatt. Hade jag varit i Askersund hade det suttit fint med en glasspremiär i hamnen. Hoppas på en tidig sänggång ikväll då jag är tröttare än tröttast. Det blir säkert så att jag somnar medan Håkan spelas från mobilen. Förbereder mig mentalt för långa föreläsningar imorgon. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

En fullbokad långfredag och en zombiepåskafton.


Ph1; reunion med saknade vänner igår. Ph2-4; ögonblick från denna dag.

Hallå där peeps! Detta med att blogga mitt i natten ja. Alltid återkommande. Jag är i full gång med att förstöra min dygnsrytm – allt för att göra det lite svårare för mig själv. Igår jobbade jag på dagen och efteråt hann med snabbfika hos mormor och morfar med släkten. Så mys! Trodde inte jag skulle hinna, men slutade lite tidigare. Träffade nästan hela släkten, vilket är rätt ovanligt. Framåt kvällen kom Elina, Alex och Linnea hit för taco och filmmys. Så himla länge sen jag såg dem... Eller ja, 2/3 iallafall.

Idag vaknade jag upp och kände mig som en zombie. Det känns som att jag har varit borta mer eller mindre hela dagen – som om jag aldrig riktigt vaknat. Förutom middag hos farmor har jag försökt plugga, men utan framgång. Imorgon förmiddag måste jag verkligen ta tag i det där! Anyway, borde nog gå och sova nu för imorgon blir det äventyr! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

En riktigt lång skärtorsdag.Ph1; plugg. Ph2; byte i Falköping. 

Hallå där peeps! Här sitter jag, på golvet i mitt gamla rum, och lyssnar på Maggio. Hela jag är trött efter en rätt lång dag. Känns iallafall skönt att vara tillbaka på hemmaplan nu – dessa dagar ska bli så himla fina! 

Imorse var det stressigt och jag försökte packa ner det allra sista. Vet tyvärr att jag glömde ett par saker, men jag överlever! Väl i skolan väntade en rätt seg föreläsning om informationssökning. Fastän jag borde lyssna och verkligen "försöka ta in" all information som sägs på alla föreläsningar så går det bara inte?! Så svårt att behålla fokus?! Förstår inte. 

Efter lunch på donken väntade en skrivuppgift som höll oss upptagna hela eftermiddagen. Mot slutet blev den ännu lättare, vilket vi inte säger nej till då det redan är mycket på pluggfronten! Vet inte hur mycket tid jag lägger på att stressa över alla saker som ska göras?! Ska iallafall försöka att inte plugga så mycket denhär helgen, som om jag hade tid till det, och sedan plugga dag och natt nästa vecka! Låter ju nästan ultimat? 

Det märktes på tåget att det var påsk då det var sinnes fullt på tåget?! Hittade ingen sittplats först och syrebristen var total! Sen jag kom hem har jag ätit mat, kollat mamma och pappas resebilder samt bara kollat tv med familjen. Riktigt underskattat att göra det! 

Anyway, ska upp och jobba imorgon! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Tentaplugg och serietittande.

Hallå där peeps! Denna dag har varit nästan likadan som föregående dag och kan summeras ihop med några få ord: föreläsningar, tentaplugg och Gilmore Girls. I mitt förra inlägg skrev jag att jag ville ha besked från doktorn och det fick jag igår. Ett litet kuvert hade dimpt ner genom dörren och fastän det, antagligen, inte är någon större fara känns det bara... Obehagligt. Jag är inte ett så stort fan av sjukhus – det är sterilt och opersonligt. Tycker nog mest att jag spenderat alldeles för mycket tid på sjukhus, fastän jag vet att det var, och är, för mitt eget bästa. 

Idag satt jag igenom båda föreläsningarna och efteråt kände jag inte alls samma stress över tentan. B-uppsatsen däremot... Antar att det är då en får veta att en lever! Satte mig och rensade mina bloggar på Bloglovin' när jag kom hem. Gör väl det mesta för att inte börja plugga. Kvällen har ägnats åt att plugga och packa – två heltidsprojekt om ni frågar mig. Vet fortfarande inte vad jag ska ta med mig hemhem och har ändå åkt fram och tillbaka ett par gånger nu?! Har så ingen koll. 

Btw, hoppas ni överlevt 1 april! Har faktiskt inte sett så många aprilskämt... Eller blivit lurad heller för den delen. Iofs, blir ofta lurad resten av året så antar att jag redan fått min del? Måste vara så. 

Anyway, nu är det dags för Gilmore Girls! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! (bra att jag inte publicerade inlägget när det skulle publiceras...)