Pluggade tills jag dog och återuppstod.


Ph; Instagrambild som vanligt.

Hallå där! Har precis slutat plugga för dagen, trots att jag har väldigt mycket kvar att läsa. Jag har försökt strukturera upp mitt pluggande genom att sätta en gräns för när jag får och inte får plugga. Kl  21 är en sådan gräns. Där tar pluggandet stopp! Den gränsen kommer med största sannolikhet flyttas när det kommer till större uppsatser och liknande, men än så länge är den kvar. Planerar även roliga saker att varva med pluggandet, även om jag MÅSTE plugga. Hela idén med att strukturera är ju för att både ligga bra till i skolan och att ha ett liv utanför skolan.

Min dag i korta drag: 
- Kände mig rätt pepp på tisdag
- Hade två stycken föreläsningar
- Lagade spagetti och köttfärssås
- Åt maten (ofc)
- Pluggade tills jag dog och återuppstod
- Nu: serie-tittande och chips

Anyway, hoppas ni haft en jättebra tisdag och har planer för imorgon också! Det har nämligen jag. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

14-09-29


Ph; dagens instabild.

Hallå där! Hur har er höstdag varit? Min har faktiskt varit rätt bra. Hade två stycken rätt värda föreläsningar (en om hur vi lär och en om en presstalesmans arbete). Det låter kanske inte så intressant, men ångrar iallafall inte att jag gick! Efter föreläsningen gick Louise och jag för att plugga på Condeco - gick sådär. Jag tror faktiskt inte att jag är en sån person som kan plugga på café. Det bullrar för mycket, folk pratar och utrymmet är mycket begränsat.

Min dag har inte varit mycket mer än plugg, vilket är hur de flesta dagarna brukar vara. Har iallafall plöjt mig igenom all kurslitteratur som ska vara läst hittills - det är verkligen mycket att läsa just nu! Jag förstår ungefär hälften så hoppas lite klarnar på föreläsningen imorgon.

Känns dessutom väldigt konstigt att det snart är oktober?! Har jag varit i Jkpg så länge redan? Innan ordet av det är jag hemma i Närke igen. Bokade faktiskt tåg hem i dag också. Har faktiskt rätt mycket att se fram emot så det kompenserar väl all ångest alla tentor ger?

Anyway, ville bara slänga in ett inlägg som vanligt! Nu är det verkligen dags för sängen så vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Klassisk söndag.

Ph1; rosa bandetPh2; en av mina kurslitteratursböcker. Den är i princip bara årtal och statistik, låter underbart va?

Hallå där människor! Så... Söndag. Kom hem runt kl 3 inatt och vaknade kl 8. Mina fem timmars sömn är ett tecken på att jag håller på att bli frisk alternativt redan är frisk. Fastän jag ogillar min konstiga dygnsrytm så är det snart som det brukade vara. Gårdagen var väldigt bra och en utgång med Joss och Louise var välbehövlig! Jag vet inte vad jag älskar mest: att dansa medan lamporna blinkar så pass mycket att alla runtomkring en verkar stå stilla eller att gå hem kl 3 på natten och andas in den kalla höstluften? Det är två saker vid en utgång som får en, iallafall mig, att känna mig lite mer levande. Förstår ni?

Denna söndag innebär handlande av mat (som jag snart ska göra), vika tvätt, städa rummet (om grannarna kommer tillbaka med dammsugaren snart?!), kolla serier och läsa kurslitteratur. Dagens outfit är definitivt mjukiskläder och tänker inte byta om förens imorgon bitti! Undantag: när Tilda drar med sig Karro och mig ut på promenad.

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Hösten blåser genom staden.

Ph1; en liten park mellan busshållplatsen och skolan. Ph2; Louise och Joss i svartvitt på fotoutställning. Ph3; en del av en fotoutställning, egentligen är det inte i svartvitt. Ph4; Joss:s kaka på Wayne's. 

Hallå där! Dagen började kl 7, tills jag halvsov till kl 8. Därefter städade jag toaletterna (mitt städområde denna vecka) och sedan hoppade jag in i duschen. Frukost på det och sen åkte jag in till centrum för att möta upp Joss och Louise, kolla igenom staden (någon kulturdag i dag så vi kollade lite foton och målningar) och avslutade med fika på Wayne's . Nu är jag hemma igen och ska försöka städa mitt rum och steka pannkakor innan det är dags för utgång i kväll! Kameran följde dessutom med i dag - det har varit alldeles för länge sen. Hädanefter ska jag försöka fotografera ännu mer! 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Alla idéer kommer om nätterna.

Klockan är lite över midnatt och jag borde sova. Istället sitter jag här, framför datorn, och stängde precis ner ett word-dokument. För en halvtimme sen ville jag skriva en novell, sådär som jag brukade göra, men inte längre. Nu vill jag bara skriva av mig, sådär som jag brukar göra. I kväll drömde jag för ett ögonblick om att jag skulle skriva något omvälvande, något stort, något fantastiskt. Därefter halkade jag in på samma bana igen - att uppmärksamma olika sorters problem här i världen. Kanske en något naiv tanke? Det är antagligen en naiv tanke, men som blivande kommunikatör måste jag väl tro att ordet och språket har makt nog att förändra? Det är trots allt mitt främsta vapen. 

Häromdagen sa jag ifrån. Jag sa att "en får äta hur lite eller hur mycket en vill". Självklart vet jag att den meningen är problematisk, men av egna erfarenheter tror jag att jag är kvalificerad nog att säga den meningen. Jag försvarade inte ens mig själv. Personen i fråga behövde antagligen inte ens försvaras? Men kanske försvarade jag mig själv indirekt? Det är något jag fått lära mig - den direkta betydelsen och den indirekta betydelsen. 

Sitter och tänker på mitt hem. Hemmet som är 2 timmar bort med bil. Hemmet som inte är mitt enda hem längre. Hemmet som är så långt bort, men fortfarande så nära. Jag tänker på rummet som ekar och de tomma hyllorna där mina saker brukade stå. Jag tänker på mitt rum här i lägenheten. På hur jag verkligen trivs och känner mig som hemma här. 

Tänker på mina vänner. På att jag vill att de ska se världen, att de ska utforska allt de kommer i närheten av och ta alla tillfällen i akt. På att de inte ska känna sig begränsade, inlåsta eller vilsna. På att de inte ska känna sig ensamma, otillräckliga eller vilsna. I slutändan vill jag bara att de ska vara glada och lyckliga. Det är allt jag vill. Glädje för mig är när jag ser dem le, när de berättar om deras dagsäventyr eller funderar över livets svåra gåtor. 

Detta inlägg har ingen röd tråd i sig, men vad förväntade jag mig? Jag skriver det som kommer upp i huvudet och låter fingrarna glida över tangenterna. Inte så mycket eftertanke, men mycket NU-känsla. Jag vet inte om en skulle lära känna mig bättre av att spendera en dag med mig eller bara läsa mina "tankar som svävar" - inlägg? Är inte det skrämmande? Kanske. 

MP3 love.

Cruise Control – Blue (I'm Blue da Ba Dee) <-- Blue Crews theme song!
AronChupa – I'm an Albatraoz <-- Tar mig tillbaka till insparken ♥
The Veronicas – You Ruin Me <-- Gruppen säger väl allt?
Zara Larsson – Rooftop <-- Officiella "dansa i köket och överallt i lägenheten" - låten ♥
Echosmith – Cool Kids <-- Så skön att lyssna på.

The Great GatsbyDenna film... Verkligen länge sen jag såg den, men jag rekommenderar den starkt! Den borde vara på "att se" - listan. Mr Gatsby är verkligen en intressant karaktär och du som åskådare får se honom ur hans grannes perspektiv. Filmen innehåller mycket drama och hela miljön fick mig fångad - tiden den utspelar sig på, kläderna, händelserna. Jag vill inte spoila något, om någon inte sett den, men jag kommer verkligen ihåg hur jag reagerade på slutet! OJ. SHIT. SE DEN. 

14-09-29


Ph; utsikt från mitt fönster.

Hallå där! Nu är det äntligen helg och jag har tagit en paus från pluggandet. I går hade jag två föreläsningar och sedan satt jag kvar i skolan med Louise, Katarina, Jessica och Mathilda. Fick kanske inte så mycket gjort som jag hade hoppats på. Kom hem rätt sent så var halvt död. Dessutom var det min fina Elinas födelsedag i går! Spenderade nästan 5 timmar med att prata med henne och det blev även skype-samtal med henne, Emma och Alex. Var så himla kul att prata med dem då vi blivit mer eller mindre off från vår "gamla" värld. Känns dessutom konstigt att gå från att ses varje dag till att prata väldigt sällan. Vi hade iallafall mycket att prata ikapp om! BTW, hade en riktigt intressant föreläsning om polisens kommunikation internt och extern - vill numera jobba inom polisen bara så att ni vet.

I dag var det en ny dag, men däremot inga föreläsningar. Pga skype-samtalet blev det varken plugg eller sömn. Det visade sig rätt bra i dag. Introföreläsningen började kl 9 och sen körde Joss och jag på med vår nyhetsanalys. Vi blev klara halv 14 då vi lämnade in uppgiften (den första för denna kurs) och välkomnade istället helgen! Uppgiften kändes väldigt bra så får hoppas att magkänslan är rätt. Efteråt stannade jag kvar och pratade lite med två andra tjejer från klassen och vi tog sedan sällskap hem - trevligt! När jag kom hem till lägenheten hade jag verkligen ingen ork - satt i x antal timmar och kollade på mobilen. Runt 18 bestämde jag mig för att vara produktiv till att Idol började, vilket jag var, så har hunnit ikapp rätt mycket i min kurslitteratur nu! G R Y M T ! Som ni kanske anat är det Idol som visas på tv:n just nu.

Anyway, detta blir dagens inlägg och i morgon väntar nya äventyr i Jönköpings stad - tror det kommer bli en bra dag! 

Höstmys be myself.

Phs; släpade fram kameran för att visa att jag pluggar, har tänt ljus och bäddat nytt i sängen. 

Hallå där! Ännu en dag i detta höstmörker. Det dröjer inte länge förens det är mörkt när jag lämnar lägenheten och mörkt när jag kommer tillbaka. Jag gillar hösten och vintern, men lite fler soltimmar skulle väl inte skada? Imorse började jag kl 9 så var lite segare än vanligt. Dagens föreläsningar var intressanta, men kanske inte så givande som jag hoppades att de skulle vara. Hade även extra lång lunch i dag. Beställde även en ryggsäck från Nelly förra veckan så jag hämtade ut den på posten i dag. Den är otroligt stor så kommer få rum med precis allt jag ska släpa till och från skolan. Perfekt!

Onsdagen till ära är det aka, som vanligt, men jag valde att stanna hemma. Istället har jag tvättat, bäddat nytt i sängen, läst kurslitteraturen och druckit oboy. För att höja mysfaktorn tände jag även lite ljus. Tycker det är otroligt mysigt, men brukar vara lite glömsk av mig så måste se till att släcka dem också. Kursboken jag försöker plöja mig igenom är F A K T A rakt igenom. Den dödar, bokstavligen! Stor är den också. Usch. Har möjligtvis lite hemlängtan just nu, men jag vet inte om det är för att jag bara har 3 kuddar i min säng... När jag brukar ha 5? Mitt rum hemma är också lite mysigare än här, men tror jag lyckats rätt bra iallafall. 

Anyway, imorgon är det två till föreläsningar som väntar och lite plugg efter skolan! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Nu plockas halsduken fram.

 
Phs; senaste från min insta. Upptäckte nu att de bara är egobilder? Lagom pin.

Hejsan! Denna dag alltså... Jag har varit glad inombords hela dagen pga att jag fick veta att jag kom med i Hype. På något vis har det däremot inte kommit hela vägen ut, vilket resulterat i en halvdan Hanna. Har ju hört att jag har en tendens till att 1. uppfattas som snäll, rar, gullig, fröken ordningssam, typical nice girl eller 2. dryg, tjurig, bitchig, bossig och det finns liksom inget mellanting. Självklart föredrar jag nummer 1,  men det händer rätt ofta att nummer 2 blir det visas. Nummer 1 kan beskrivas som hjälpsam, trevlig och gullig, nummer 2 är den personen du får när du spoilat slutet på en serie/film/bok. Bara älskar min personlighet.

Iallafall, denna dag då. Har haft föreläsning från 10-15 med en timmes lunch. Mitt huvud kändes som mos. Känner att jag verkligen måste ta med mig mackor utöver matlådan för att ha någerlunda fokus! Trodde inte det var så svårt att koncentrera sig och BARA lyssna, men ah, det tar ska jag säga er! Det är hur mycket information som helst och det går rätt fort också. Kurslitteraturen dödar mig, men jag försöker. Har haft en paus nu, men ska läsa ut kapitlet jag håller på med tills imorgon. Ligger egentligen efter med flera kapitel i en annan bok, men raderna bara flyter ihop. Bara älskar att plugga.

Efter skolan gick jag ner på stan för att inhandla nytt paraply och sykit - kom hem sent. Ska vi prata om dagens väder också? KALLT. HÖST. HALSDUK. Usch. Mys. Hösten har alltså kommit till Jkpg. Imorgon ska vädret bli något varmare, men istället ska det regna?! WTF?!

Anyway, nu ska jag göra mig en kopp te och läsa kurslitteraturen.

Hoppar av glädje.

Hade verkligen inte tänkt blogga i dag, men känner att jag måste iallafall! Imorse skjutsade pappa ner mig till Jkpg och vädret var verkligen inte kul. Det har regnat konstant i dag, både i toppen av Vättern och i botten. Hann äta mat och kolla en stund på nya Transformers-filmen innan jag gick iväg till bussen. 

Vi hade kursstart på en ny kurs. Var inte i skolan alltför länge, utan vi rundade av rätt tidigt. Jag tycker att kursen verkar jätteintressant (den handlar om kommunikationen inom politiken). Efter föresläsningen gick Katarina, jag och Jessica för att leta regnjacka till mig, men jag hittade ingen. Känner verkligen att jag måste införskaffa mig en eller iallafall ett helt paraply! 

Det blev en sväng på Willys innan jag gick tillbaka till lägenheten. Kollade klart resten av Transformers-filmen, har börjat läsa i min kurslitteratur, försökt leta på en bra skönlitterär bok och funderat på vad jag ska ha med mig imorgon! Den egentligen anledningen till varför jag ville skriva det här inlägget är för att jag kom med i Hype. i dag! Förstår ni ens?! Är iallafall otroligt glad och tror verkligen att jag har en spännande tid framför mig! 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Turné, rally och kalas.Oj! Nu har nästan hela första hemma-helgen gått och det är dags för en summering. I fredags gick jag upp rätt runt halv 7, 7 för att kicka igång dagen. Först på schemat var ett besök hos mormor och morfar där Meya var och därefter hade jag klipptid i Askersund. Känns jätteskönt att ha nyklippt hår. Direkt efter styrde jag bilen mot Åsbro där Alva, mat och fikade väntade. Hon är en utav dem jag inte sett på över en månad! Var jättekul att prata ikapp och uppdatera varandra om vad som händer. Blir så lätt att man inte hörs av så ofta som man skulle vilja.

Runt 16 åkte jag vidare till Irma där jag myste med hennes hundar och chillade i hennes tv-rum - precis som vanligt med andra ord. Vi gick ner för att få fika hos farmor och tog oss en turné runtom i Askersund med farmors bil. Spontant och sådär, askersundslivet är verkligen spännande (eller kanske inte). Umgicks med Irma tills klockan var 22. Har verkligen saknat henne, fastän vi hörts av rätt ofta. Jag somnade efter tolv - vänder på dygnet.

Igår stod alarmet på 04:45 och kl 6 befann jag mig på Rejmes, redo att sälja korv och diverse ätbarheter. Jag tyckte det var mycket folk och full rulle hela dagen! Där befann jag mig till kl 19. Fick iallafall umgås mer med mamma, moster och Irma. På kvällen åkte jag till min kusin för att fika, därefter kom min andra kusin och helt plötsligt blev det filmkväll. Det har inte hänt förut så det var väldigt mysigt! Gick och la mig efter tolv - död.

Imorse hade jag inget alarm, men vaknade runt 9 iallafall. Dagen har innehållit cv-skrivande och ett 3-årskalas. Just nu är jag dödstrött men ska försöka packa ner lite grejer då jag åker hem imorgon. Har en föreläsning klockan 13, så hinner gott och väl hem innan!

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Mot Juneporten och vidare.
Ph1; campus. Ph2; Random staket/galler i Falköping. Ph3; äntligen framme i Hallsberg!

Hejsan! Tänkte bara slänga in ett inlägg såhär på kvällen för att summera denna bra dag! Dagen började med att packa ihop det sista och sedan åka till skolan för att fixa det sista inför gruppredovisningen. Den gick bra, tyckte jag iallafall, och var inte alls sådär nervös som jag trodde att jag skulle vara. Därefter hem för att äta pannkakor, kolla serier och packa det allra sista. Kl 16 åkte tåget från Juneporten/Jönköping för att ta mig hem hem! 

Jag kom till Falköping innan SJ visade sin sanna anda! Där fick jag vänta i 1 timme och 20 minuter extra för att sedan gå på tåget som skulle ta mig till Hallsberg. Har aldrig varit så glad över att se Hallsberg ska jag säga er! Blev upphämtad av mamma och moster, vidare till mormor och morfar för ett snabbt hej. Kvällen har tillbringats framför tv:n med mina föräldrar.

Känns verkligen så skumt att vara tillbaka! Det känns bra och tryggt, men i bakhuvudet finns tanken om att "jag bor inte här längre". Jag har börjat bygga mig ett liv i Jönköping - kanske inte ett nytt eller ett till, men jag har slutat bygga här och fortsatt bygga där. Jag antar att det är vad som händer när man flyttar till en annan stad. 

Anyway, imorgon är det mycket som händer och jag ska träffa många människor jag inte sett på ett tag! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Början på vecka 38.Ph1; plugg-mode on! Ph2; detta ser en om en går utanför min dörr på nederplan.

Hallå människor! måndags vaknade jag upp kl 7 och var hur pigg som helst. Jag var även ledsen, förbannad och tveksam till om jag ville möta världen. 13%, 13% gott folk?! Blir så arg, ledsen och besviken. Jag tänker däremot inte ägna detta inlägg till valet, jag har ett planerat och det kommer att komma innan veckan är slut. Outfiten för den dagen var svart för att det var sorgedag. Runt lunch mötte jag upp Joss på skolan för plugg - 3,5 timmar spenderade vi där. När jag kom hem pluggade jag mer och sedan kollade jag på idol. 

Igår träffade jag min grupp för grupparbete kl 9 och satt där ett bra tag. Vi har redovisning på torsdag. Åkte hem, åt mat, gjorde ovettiga saker och eftermiddagen spenderades på BC:s mingel på Aka. De ska nämligen ta in nya medlemmar. BC, eller Blue Crew, är vårt utskott på HLK (kommunikatörernas utskott). De anordnar sittningar, insparken och andra roliga event under terminernas gång. Hade verkligen inte tänkt söka utan tänkte bara gå dit för minglet, men blev övertalad så nu får vi se!

dag är det verkligen plugg som gäller! En analys måste bli klar och gruppredovisning måste övas in! I eftermiddag väntar ett informationsmöte för "Hype.", som är ett annat utskott på skolan. De jobbar som ideellt som reklambyrå och eftersom det är ungefär det som jag vill jobba med så känns det givet att söka! Ser verkligen fram emot mötet! På schemat idag står även att PACKA eftersom jag åker imorgon. Har nästan ingenting kvar "hemma" så får släpa med en hel del på tåget. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Filmkväll, tacokväll och plugg däremellan.

Ph; bild från min insta som vanligt!

Hallå där! Slutet på denna vecka har varit riktigt bra. Låt mig berätta! I torsdags hade jag föreläsning på morgonen, grupparbete på eftermiddagen och matlagning i form av pannkakor (KÄRLEK). På kvällen kom det ett gäng till "mitt rum" för filmkväll. Skönt med något som bryter av studierna lite! I fredags lämnade jag in min artikel, pratade med Elin i telefon (as always), åkte till A6 med Mathilda, sov (ovanligt nog) mitt på dagen pga död, gick en promenad, pluggade (as always) och såg en tredjedel av en dålig film. 

går vaknade jag hyfsat tidigt och försökte plugga hela dagen utan att jag kom någonstans. På eftermiddagen kom min saknade Elina hit, vilket såklart var ett kärt återseende! När man träffat en människa nästintill varje dag i 3 år så blir det så konstigt när man helt plötsligt inte gör det. Hon fick självklart en lägenhetsvisning. På kvällen kom Joss hit, vi gjorde taco, pratade och spenderade resten av kvällen med att kolla på roliga klipp på youtube. Så himla skönt att man inte behöver göra någonting speciellt. 

dag tog jag en liten sovmorgon. Min dygnrytm är på väg tillbaka och min förkylning försvinner! Morgonen började med lite hushållssysslor men efter det övergick jag till pluggdelen. Förut la Word av och sparade inte - jag blev förkrossad och tveksam på livet. När jag startade datorn igen visade det sig att Word hade autosparat mitt dokument! Den lyckan alltså! Dessutom har jag skrivit ungefär halva uppgiften nu så jag hoppas jag tänkt det rätt! I dag ska jag dessutom utvidga mina matkunskaper och ge mig på korvstroganoff och ris - OMG. Enligt Google är det inte mer komplicerat än att göra spagetti och köttfärssås - bara att byta ut pastan mot ris och köttfärsen mot falukorv! Tror jag kan fixa det! 

På torsdag åker jag dessutom hem! Känns inte som att jag har varit borta i drygt en månad, men det har jag. Mina lediga dagar (då kursen är avslutad) är redan planerade med människor och kalas! Det känns så konstigt att åka hem eftersom Jönköping numera är mitt hem? En sån konstig tanke helt enkelt! 

Vi hörs är vi hörs och ses när vi ses! 

Vill också dansa runt i min ovve.


Ph; bild från min insta.

Hallå där! Nu är det dags för ännu ett blogginlägg. Just nu sitter jag och tycker synd om mig själv för att jag inte dansar på Aka ikväll i ovven. Vill ockå visa min blå-ighet. Som på beställning kom "Blue (I'm Blue da Ba Dee)" uppspelandes på spotify också. Härligt! 

I går hade jag föreläsning 10-12, vilken jag tyckte var rätt tråkig och ointressant. Denna vecka är det introduktionsföreläsningar till alla föreläsningar, men jag bestämde mig för att gå på alla för att få en mer överskådlig blick av programmet som helhet, även om jag ska marknadskommunikation. Mycket ovärt! Eftermiddagen spenderades på ännu en föreläsning, denna gång om studieteknik. Om jag ska vara ärlig var inte den något att hänga i granen heller. Blev besviken. Kvällen innebar te, legally blondes och skrivning på min artikel. Nu är det bara lite finputs imorgon och sedan lämnas den in! 

I dag började jag dagen med ett samtal till vårdcentralen. Jag har varit förkyld och hostig i två veckors tid nu och det liknar väldigt mycket det jag åkte på efter Bråvalla. Till svar fick jag att jag skulle vänta ut det. Underbart! Efter föreläsningen och minglet med föreningarna blev det en tur in på apoteket också. Dessutom försöker jag dricka så mycket vatten som möjligt, vilket jag tror är bra. Är egentligen väldigt dålig på att dricka vatten så detta kanske blir ett normalt dagligt intag egentligen? Vi får se helt enkelt! 

För er upplysning är det onsdag i dag, men jag är inte ute. Onsdagar är Aka-dagar där studenter dansar, vinglar och minglar runt i sina ovvar. Jag vill också dansa runt i min ovve. Jag vill också lära känna nya människor. Jag vill också andas in den kalla luften medan jag går till bussen när klockan blivit lite för mycket. Men nej, jag är sjuk. Förkyld. Jag har fått ordern att "vara hemma, ta det lugnt". Känns dumt att inte lyda när jag hemskt gärna vill bli frisk. Istället väntar ingefärste på mig i köket. 

Jag kanske ska berätta om mitt flow jag hade förut idag, istället för att deppa ner allt med min förkylning? Nästa fredag är det inlämningsdags igen! Det är en analys av populärkultur som ska in och i dag hade jag verkligen flow. Jag bytte ämne (eftersom jag inte skrivit något på det föregående) och orden bara ramlade ner på pappret! Såna tillfällen måste man ta i akt! Nu är jag faktiskt taggad över att sätta mig ner och skriva mer på den imorgon?! Jag antar att det är så det ska kännas när man vet att man gör någonting som man verkligen vill! 

Anyway, imorgon är en ny dag! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Ingefärste, mat och promenad.

Hallå där peeps! Ny vecka igen, måndag alltså. I lördags var jag hur trött som helst (och har varit det ända sen dess). Jag skakade iallafall liv i mig själv och tog bussen in till stan för att rasta kameran lite. Det var så himla länge sen då den mest legat i bokhyllan och samlat damm. Känner att motivationen till att ge mig ut och fotografera är lika med noll just nu, men jag hoppas verkligen på att fånga mer av Jönköping på bild så jag kan visa er vilken underbar och vacker stad det är. Kvällen spenderades på inflyttningsfest hos Mathilda borta i andra huset, vilket var mycket trevligt. Många nya människor (mest gula) och nya drickesspel. 

I går var min hals död och jag likaså. Som alltid när halsen krånglar kommer det gamla husmorsknepet in i bilden: ingefärste. Första gången jag prövade det var det verkligen inte en favorit, men nu "på senare dagar" har det blivit något som faktiskt går att dricka. Dessutom lagade jag, för första gången, spagetti och köttfärssås! Den blev ätbar så jag tycker allt att jag lyckats! När den maträtten tar slut ska jag försöka mig på korvstroganoff och ris - en av mina favoriträtter. Kvällen spenderades framför film efter att jag skrivit ner hela min intervju på datorn. 
 
I dag har också varit en rätt seg dag faktiskt. Jag gick upp kl 8, åt frukost, diskade och började skriva på min artikel som jag ska skriva utifrån intervjun jag gjorde i torsdags. Den stora utmaningen är att få ihop allt på bara 300 ord?! Jag tycker det är nästintill omöjligt. Fick iallafall ihop ett utkast innan jag åkte till skolan. Väl i skolan dök inte gästföreläsaren upp och tjugo minuter senare var föreläsningssalen tömd. Louise och jag gick till Orangeriet (en del på skolan med lite växter och glasväggar) för att plugga lite. 
 
Mat direkt när jag kom hem och därefter en promenad som jag hoppades skulle ge mig lite mer energi. I vilket fall som helst känner jag mig iallafall lite mer produktiv och "nyttig". Fick om inte annat rensa huvudet lite. Kul att jag har ont i huvudet nu. Det är ett par timmar kvar av kvällen och produktivt nog ska jag vika tvätten (som hängt i en evighet) och sedan kollade legally blonde 2 (som jag tänkte ha gjort i går). 

Jkpg ♥


Bilderna är tagna i lördags när jag rastade kameran (på väldigt länge) i min nya stad Jönköping!

Dansar av glädje.Phs; bilder sen gårdagen. 

Hallådär! Nu är det dags för lite uppdatering! Är ungefär SÅHÄR glad just nu. Anledningen? Klarade just begreppstentan! Men, vi spolar tillbaka lite och börjar där föregående inlägg tog slut. 

Igår hade jag en intervju på Moderskeppet kl 10 - blev helt starstruck och ställde antagligen liite för lite frågor, men blev lite nervös. Fick en liten rundtur också - så coolt! Jag vet inte om ni vet vad Moderskeppet är, men det är en hemsida där det finns massor med videokurser om foto, photoshop, indesign och liknande saker! Jag har varit inne där x antal ggr och tycker att det är en rätt cool sak. Efter intervjun mötte jag upp Mathilda vid skolan och vi pluggade inför begreppstentan. Fick även spontanbesök av Rebecca uppe på fjärde våningen. 

Fick även en massa post igår, däribland mitt csn-beslut och mitt röstkort! Självklart gick jag och förtidsröstade direkt. Hittade ingen egentligen anledning till att vänta med att rösta då jag redan visste vad jag skulle lägga min röst på. Vi kan diskutera varför jag väljer att visa vad jag röstade på i en evighet, men personligen är jag en sån person som verkligen står för sina åsikter. Dessutom, det är ju inte så att jag försökt att gömma att allas rätt i samhället osv är lite av min hjärtefråga? Kvällen spenderades i köket, pluggandes, med Mathilda och mina kära lägenhetskamrater. 

Idag, eller ja, klockan är inte ens tolv. Har iallafall gjort min första tenta nu, vilken var begreppstentan, och jag blev lite nervös när jag såg själva tentan. Min webbläsare tror jag gav upp tre gånger så blev jättestressad?! Dog typ, och återuppstod. Jag var precis på gränsen till att klara den så är såklart överlycklig! Nu sitter jag här, i mjukisbyxor, och dricker mitt te som hunnit bli fisljummet. 

Nu ska jag städa toan i lägenheten (inte så mysigt) och därefter kolla på Aktuellt - duellen: Schyman vs. Åkesson. Brukar aldrig titta på tv-programmen när de visas, utan är det något jag vill se kollar jag på det i efterhand. Känner att de 40 minutrarna kan ge mycket, fastän jag redan röstat. Senare idag blir det häng på Ikea, förfest och utgång på Retro! Kul tycker jag! En promenad kanske ska klämmas in någonstans också? 

Begreppshelveten.


Phs; från min insta.

Hallå där peeps! Nu har jag tänkt att komma tillbaka lite i det här med bloggning och inte bara ha veckouppdatering. Känner att det blir lite väl tomt på bloggen och det finns ju ingen anledning till att ha blogg om den inte uppdateras ofta! 

måndags hade jag föreläsning på förmiddagen (om svenska) och efter föreläsningen pluggade jag med Louise och Joss. Vi har, som kanske nämnt, en begreppstenta på fredag som känns som dödens död. Därför har det även fått äran att vara huvudperson i min rubrik idag/ikväll. Förutom att plugga på kvällen blev det att kolla debatter inför valet. Låter sååå kul osv. Är fortfarande orolig för mitt röstkort har inte kommit och just nu vill jag bara gå och göra min röst hörd! 

Igår hade jag ännu en föreläsning och därefter träffade jag min grupparbetesgrupp för att snacka ihop oss lite. Vi ska göra ett arbete om teoretikern Stuart Hall. Han är tydligen en mångsysslare och stod väldigt mycket åt vänster när han väl levde. Eftermiddagen spenderades på Ikea, Espresso House och liiite A6 med Louise och Katarina. Känns som att jag hänger på Espresso House hela tiden numera. Kvällen innebar pluggande och en film efter det. Filmen var jättesorglig också, bara för att nämna. 

Idag vaknade jag kl 7 och kunde verkligen inte somna om. Brukar alltid vakna tidigt men efterinsparken rubbades mina sovrutiner, men jag antar att de kommit tillbaka nu. Istället begav jag mig ner till tvättstugan för att tvätta och underbart nog var det inte en människa som tvättade då. Har därför kläder och sängkläder i hela mitt rum pga tre tvättmaskiner får inte rum på en tvättställning. Idag hade jag ingen föreläsning men åkte till skolan iallafall för att plugga. Lite halvt tråkigt att dem jag skulle plugga med inte dök upp av olika anledningar. Däremot hade jag något moment där jag kände mig så "studentig" så jag pluggade i solen, åt lunch och hade bara världens bästa känsla. Något i den stilen iallafall. Dessutom hade jag ju Mathilda, så helt ensam var jag ju inte. När jag kom hem till lägenheten la jag mig nere på en gräsplätt och pluggade/solade ännu mer innan jag förflyttade mig till sängen för att fortsätta läsa. Nu har jag iallafall läst alla sidor inför begreppstentan och tänkte göra resterande begrepp imorgon! Känns som att jag är ute i liiite dålig tid, men inte tillräckligt dålig för att sitta uppe halva natten. 

Inflik: underbart väder idag så det blev klänning! Brukar inte gå runt i klänning, men jag gillar det bara mer och mer. Ge det ett halvår så kanske jag övergett leggings och rockar runt i klänning istället. Hade i tankarna att gå över till jeans mer och mer, men klänning känns ju så underbart?! 

Imorgon står det, självklart, plugg på schemat men även en intervju med en kille som jobbar på Moderskeppet?! Hur coolt! Kanske är jag bara lite nördig av mig, men ah, nä, det är coolt. Jag har tänkt ta med mig kameran ut på en fotorunda här i Jönköping där jag, kameran och musiken i mina hörlurar bara strosar runt... Men vädret har inte varit med mig än. Kan tänka mig att jag kan hitta tid för det i helgen och isåfall har ni bilder att vänta er! 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! Nu är det dags för sängen och imorgon väntar en ny dag i Jkpg. 

Det här med att flytta hemifrån.

Det har gått lite mer än två veckor; två veckor sedan jag lämnade Rönneshytta, två veckor sedan jag lämnade min trygga zon och två veckor sedan jag började ett nytt kapitel i mitt liv. Innan jag flyttade var jag osäker, vettskrämd och bara kaos. En annan sida av mig var exalterad, nyfiken och i lyckorus. Det jag väntade mig var en ny skola, nya människor, en ny stad och framför allt en ny Hanna. 
 
Jag menar inte på något sätt att jag var missnöjd med mig själv förut, mer åt det hållet att jag ville uppleva en ny sida hos mig själv. Nu låter det kanske istället som att flytta hemifrån är rena rama himmelriket, men så fint och överskattat ska vi nog inte måla upp det som. Jag var trött på samma gamla rutiner, samma stad och samma tankesätt som genomsyrade det mesta. Jag ville ha nytt. 
 
Jag kunde ha valt en skola närmare min hemort, men hade det blivit samma upplevelse? Antagligen inte. Jag har, bara på dessa två veckor, träffat många oerhört intressanta och roliga människor som jag inte hade haft möjlighet att träffa annars. De har jobbat utomlands, åkt som au pairer, rest genom Asien och känt på kulturen i andra världsdelar. Ålder har inte längre en så stor betydelse och jag älskar att det inte har det. Jag, vi, är inte längre fast i "vilken klass går du i?" där vi blir dömda efter vilket år vi är födda. Här är det erfarenheter, intressen och framtidsplaner som tar den platsen. 
 
Åter till hemlängtan-delen för jag känner att jag gled ifrån ämnet en aning. Hemlängtan. Jag tror att oavsett plats och ålder så "drabbas" alla, iallafall jag, av hemlängtan. Jag trodde att min hemlängtan skulle vara enorm, men jag har helt enkelt inte haft tid att känna efter. Mina föräldrar och jag hörs av nästan varje dag; ibland för att fråga hur dagen varit, ibland för att fråga om tips när det gäller köket och andra "flytta hemifrån" - saker som jag inte har någon koll på. Dessutom har jag möjligheten att pendla hem och jag har faktiskt redan bestämt ett datum! 
 
Att flytta hemifrån innebär väldigt mycket frihet, men också väldigt mycket ansvar. För mig är det ett steg in i "det riktiga vuxenlivet". Fastän man blir "vuxen" när man är 18 så tycker inte jag att det nödvändigtvis stämmer. På grund av att jag delar lägenhet känns det som att "flytta hemifrån" - kontrasterna suddas ut. Det är ofta någon hemma när jag kommer hem och det låter oftast en del - det märks helt enkelt att jag inte bor själv. Tanken på att komma hem till en tyst lägenhet känns ensamt och övergivet. I en delad lägenhet är jag omringad av människor, men kan fortfarande ha en plats som bara är min. 

Bara för att jag flyttat hemifrån betyder inte det att jag inte kommer att flytta hem igen. När jag är klar med mina studier är jag 22 år och har, optimistiskt sett, alla möjligheter i världen! De flesta jag pratat med har, som sagt, äventyrat runt i världen medan jag hoppat från skolbänk till skolbänk. Det vore verkligen en upplevelse att resa runt efter studierna, men jag skulle också kunna tänka mig att flytta hem igen. Det är jag, 18 år, som säger detta. Fråga mig igen när jag är 22 om jag skulle vilja flytta in i mitt gamla rum igen. Kanske, kanske inte.

Avslutningsvis: funderar du på att välja en studieort som innebär flytt eller har någon annan anledning till att flytta? Är du osäker och har seperationsångest? Gör det. Våga. Personligen visste jag inte om jag egentligen var "redo", men nu tänker jag "det är klart att jag var redo". Skulle det mot all förmodan vara hemskt - ta dina flyttlådor och flytta hem igen!