Dagarna ni missade.
Ph1; fika med Irma på Espresso House i går. Ph2; den oslagbara utsikten från Dalvik. Ph3; fika innan föreläsningen i dag med fältstudiegruppen.

Hallå där peeps! Nu var det ett tag sen bloggen uppdaterades, men det har hänt en del. Tänker, som vanligt, starta där jag avslutade. I lördags blev det min sista dag hemma och den spenderades med att chilla. I söndags åkte jag, mina föräldrar, farmor och Irma ner till Jönköping. Vi fixade en ny spegel till mig och lite. När co. åkte hem stannade Irma kvar. I måndags hade jag tenta på morgonen, fikade på Espresso House, köpte kurslitteratur och åkte sedan hem. I tisdags hade jag föreläsningar hela dagen och nya kursen startades! Den verkar jättekul och kreativ, men däremot ganska tidskrävande. På kvällen kom tjejerna över och vi hade filmkväll - mycket trevligt!

går hade jag en föreläsning och sedan visade jag Irma Jönköping - inte för att Jkpg är så stort men i alla fall. I dag följde jag med Irma till tåget och sedan vidare för att träffa fältstudiegruppen, vi klämde in en fika däremellan. Därefter föreläsning följt av träff med projektgruppen i Hype. Fullt upp med andra ord! Just nu tvättar jag och resten av kvällen ska spenderas pluggandes. Inte jättekul, men måste kompensera för det jag inte gjort förut i veckan. 

Känns så himla tomt i mitt rum just nu. Nu är jag van med att någon alltid är i mitt rum när jag går och kommer hem. Kommer nog ta ett tag innan jag börjar uppskatta att vara ensam igen. Däremot är det fortfarande skönt att vara tillbaka i Jkpg. Var i alla fall mycket kul att ha bästa vän här nästan en vecka! Btw, bokat tåg hem till november nu! Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

När det regnar.Ph1; Örebros sjukhus i går. Ph2; spelkväll osv hos Elin i går.

Hallå där! Så... I onsdags jobbade jag mellan 9-19 och efter det var jag så gott som död. Blev en kvällsfika hos morbror innan jag försökte plugga lite. Den här salstentan börjar verkligen närma sig nu och det känns faktiskt inte alls bra. I morgon ska defintivt vara en pluggdag, måste dessutom börja packa för i övermorgon sticker jag ner till Jönköping igen. I går tittade jag på en halvdålig film, pluggade (som alltid), skjutsade mormor och morfar till Örebro, köpte verktygslåda (vuxenpoäng där?!), fixade saker till min halloweenkostym och veckohandlade på Willys. Kvällen spenderades hos Elin med Irma och Jennifer - det blev spelkväll med chipsätande. Hittar verkligen inga fel med det!

I dag har jag jobbat 9-17:30 - sista jobbardagen för oktober! Känns iofs väldigt bra att ha haft möjligheten att få jobba denna vecka då en students plånbok alltid behöver pengar. Denna fredag är det dags för en riktig hemmakväll då jag haft mer eller mindre fullt upp sedan jag landade i Närke för precis en vecka sedan. Därför sitter jag framför tv:n, iförd mjukiskläder, med tekoppen och ostbollarna nära till hands. Vet inte hur denna kväll kan bli mycket bättre faktiskt.

Börjar faktiskt sakna Jönköping lite, men självklart är det skönt att vara vid toppen på Vättern också! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

När en bestämmer sig för att åka hem.


Ph; blev så förvånad när jag såg en häst på Råslätt - var tvungen att ta kort! 

Ph; i väntan på tåget hem.

Ph; Örebros slott i fredags.

Ph; Irmas söta mopsar, dör av söthet ♥

Ph; lillkusinen Meya i går efter jobbet hemma hos moster.

Ph; gårdagens kväll, sett likadant ut i dag också...

Hallå där peeps! Nu har det blivit en ganska stor lucka här på bloggen, men jag har verkligen haft fullt upp. Det eller så har jag varit för trött för att ens orka göra någonting. Låter som livet eller hur? 

fredags lämnade jag in min hemtenta, kollade serier och satte mig på tåget som skulle ta mig hem till Närke. Var inte hemma alls länge innan det blev dags för utgång i Örebro - har nog överskattat Strömpis en aning och stod i stället och saknade Aka nästan hela kvällen. Det som gjorde kvällen värd var väl nostalgin, människorna och lite nattmat på McDo. 

lördags gick jag upp hyfsat tidigt och medan jag åkte till mormor och morfar för fika stannade Elina kvar hemma och kollade på film. På eftermiddagen kom tjejerna till mig - vi fikade och uppdaterade varandra om det senaste. Det blev en hemmakväll med jättegod mat (som jag önskat) och film med föräldrarna. 

söndags fikade föräldrarna och jag hos min kusin (som skaffat hus nyligen) och därefter åkte jag vidare till farmor för ännu mer fika. Fick dessutom reda på att jag har jobb mån, ons och fre! Eftermiddagen och kvällen spenderades med Irma och Elin - har saknat dem något enormt! 

går jobbade jag 9-16:30 och därefter blev det fika hos moster med mamma, lillkusinen och kusinbarnen - mycket mysigt! När jag kom hem därifrån satte jag mig och började plugga, men det gick inte så bra... Bytte snabbt plugget mot film och somnade halvt om halvt i soffan pga så himla trött!

dag har jag pluggat, lagat mat, kollat film och åter pluggat. Vill bara avlida för att jag hatar begreppslistan?! Vädret gör mig ledsen och något som gör mig ännu mer ledsen är hur mörkt det är?! Ser knappt ljuset längre. Kvällen kommer, förhoppningsvis, spenderas med Irma men annars tänker jag lägga mig i soffan och kolla på första bästa film. 

Filmkväll, plugg och sittning.

Ph1; mitt rum i tisdags. Ph2; halvvägs upp till Dalvik ser det ut såhär. Ph3; när en studerar måste en tydligen plugga också. Ph4; men sen kan en gå på sittning också, två dagar innan hemtentan ska in.

Hallå där! Nu är det torsdag kväll och jag ska precis börja packa inför hemresan i morgon. Lämnar nämligen Jkpg för livet på landet för helgen. Ska bli riktigt skönt att träffa igen - i helgen är det nämligen reunion som gäller! Åter till dagarna som gått...

I tisdags åkte jag till skolan för att plugga med tjejerna och kvällen blev spontanfilmkväll hos Louise - mycket mysigt! Så snäll som hon är fick jag sova över då mitt rum stank av målarfärg. I går vaknade jag upp hos Louise, pluggade lite, åkte hem och åkte sedan till stan för att möta upp Joss. Kvällens planer: sittning, mellanfest och aka. Sittningen var grym och älskade verkligen maten och alla spex! Blev allt som allt en lyckad kväll. I dag var jag otroligt seg när jag vaknade, men drog mig till slut upp ur sängen för att åka och plugga med tjejerna i skolan. Sedan vidare till A6 med Louise och Katarina - skulle ha en spegel, hittade present till bästa vän i stället. Helt okej ändå. Fick dessutom reda på vilken projektgrupp jag kom med i inom Hype! Tror det kommer bli jättekul och utmanande!

Nu måste jag verkligen ta tag i min packning, min tvätt och resten av mitt liv! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

14-10-13


Phs; min dag i bilder.

Hallå där peeps! Detta har varit en väldigt lång dag faktiskt. Den började med att jag tvättade en massa - tvättstugan brukar oftast vara ledig på morgonen. Fick däremot rusha till bussen och hann inte hänga upp min tvätt. Bra där! Lämnade in mina glasögon hos optikern och gick sen till Condeco för att vänta på dem. De blev klara på en halvtimme så hann knappt öppna worddokumentet?! 

Därefter gick jag till skolan för att lämna in min bokrecension ("bara" hemtentan och salstentan kvar nu) och möta upp tjejerna. Vi gick vidare till Condeco där vi fikade och pratade ikapp - mycket trevligt. När verkligheten kom ifatt oss åkte vi hem (ett snabbt stopp för att några skulle köpa froyo) för att ta tag i våra liv. Jag ställde mig och lagade mat och rensade mitt rum. Anledningen till det sistnämnda är för att mitt rum blir ommålat med start i morgon! Kvällen har spenderats med att skype:a med Alex - mycket länge sedan jag pratade med den människan!

Anyway, borde verkligen sova nu, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

MP3 love.

Fm Static – Take Me As I Am
Miriam Bryant – Satellite
Miriam Bryant – Dragon
Miriam Bryant – Adrenaline
Isac Elliot – Tired of Missing You

Varför sova på natten när en kan vara vaken?
1. 2. 3. DANCE. 

Vill inte gå ut i regnet.

Phs; i stället för att skriva på hemtentamen kan en fotografera - en fjärrutlösare vore något att ha! Den första bilden är på en bok som jag lånade i biblioteket... Har tänkt läsa den när jag har tid!

Hallå där peeps! Söndag i dag alltså. I fredags gjorde jag om min bloggdesign - kände att det verkligen behövdes! Blev i vilket fall som helst nöjd. Skrev dessutom klart min bokrecension. Kvällen spenderades hemma hos Louise där hon styrde hemmafest - mycket kul! I går var verkligen en seg dag - en dag fylld med serier helt enkelt. Gav mig ut på en promenad framåt kvällen, men annars satt jag och myste på mitt rum. I dag vaknade jag rätt sent, fick ångest och kände direkt att denna dag inte skulle bli så produktiv. Att regnet slog mot fönstret gjorde inte saken bättre. Har i alla fall börjat skriva på hemtentamen och tänker att i veckan... Då ska jag vara produktivare.

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Regn, plugg och bra sällskap.
Ph1; utsikten från fjärde våningen på HLK. Ph2; Fr. V. Jessica, Louise (födelsedagsbarnet), Joss och Katarina. Ph3; maten jag beställde.

Hallå där! Nu har det åter igen gått en stund sen sist jag uppdaterade här. I går skrev jag lite på en bokrecension som ska in på måndag, stack till föreläsningarna som började kl 13. När jag kom hem kändes det som natt, vilket det såklart inte var, och jag ställde mig och lagade mat. Sällskapet bestod av Elina och Emma på Skype. Det måste verkligen vara det bästa när man bor långt ifrån varandra och, som jag, är pratsjuk 24/7. 

I dag pluggade jag lite på morgonen och kl 11 befann jag mig på skolan för gruppseminarium. Därefter satte jag mig på HLK för att redigera klart min text. Väl hemma åt jag mat, kollade på en dokumentär om Swedish House Maffia och pluggade lite till. Plugga är ju verkligen livet osv. Mötte upp tjejerna på en av bilderna ovan framåt eftermiddagen för att fira Louises födelsedag. Det gjordes på en thairestaurang vi hittade när vi strosade runt i Jkpg:s centrum. För att summera blev det en riktigt bra kväll med god mat och MYCKET skratt - får helt enkelt ta och tacka er tjejer för i kväll (om ni skulle läsa detta). 

Anyway, i morgon är en ny dag med "nya äventyr"... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Egalias döttrar - Gerd Brantenberg

 <-- Boken.

Nu har jag läst ut denna bok och jag måste verkligen skriva om den. Den hade mig från första sidan och nu har jag vänt uppochner på den för att jag inte kan förstå att den tagit slut. Den har 257 sidor som du läser igenom hur lätt som helst. På framsidan står det att "Egalias döttrar är en träffsäker parodi på det moderna patriarkatet." och det stämmer verkligen. Något att ha i åtanke är att boken publicerades 1977 och att utvecklingen har gått framåt sedan dess, men enligt mig är boken fortfarande relevant. 

Landet heter Egalia och där råder matriarkat - ett omvänt patriarkat. Kvinnorna är det första könet, det starka könet, och männen är det svaga könet som slavas omkring. Huvudpersonen är Petronius som inte vill knuffas in i ramarna och acceptera allt som samhället och kvinnorna säger. Han vill ha jämställdhetrespekt och makten att bestämma över sitt eget liv. Jag känner igen mig i Petronius i många fall, inte alla men många. Även språket är omgjort och istället skrivet på "egaliska".

Allt detta gav mig perspektiv om hur samhället faktiskt ser ut i dag. När jag läser om matriarkatet ser jag så tydligt orättvisan och den obefintliga jämställdheten. Jag är inte ute efter ett matriarkat, då jag anser att det är precis lika dåligt, utan ett samhälle där jämställdheten segrar. Till sist vill jag bara säga att boken är riktigt LÄSVÄRD och jag ångrar verkligen inte att jag ägnat x antal timmar till denna bok. 

14-10-07Ph1; en bit av campusområdet - känns verkligen att hösten tagit Jkpg med storm! Ph2; Laila Bagge.

Hallå där peeps! I dag har verkligen varit en bra dag. Första föreläsningen kickade igång kl 10 och handlade om strategisk politisk kommunikation. Rätt intressant, men nu såhär till kvällen kommer jag inte ihåg så mycket av vad han pratade om. Andra föreläsningen handlade om lobbying och var mycket intressant! Inbokat i dag var även att gå på en föreläsning där Laila Bagge pratade så Louise och jag satt kvar en timme (då vi annars slutade kl 15). Jättemysigt att bara sitta och prata. 

Föreläsningen hon höll i handlade mycket om mål, ambitioner och att man kan ta sig vart som helst bara man är redo att satsa på det! Mycket inspirerande med andra ord. Sen jag kom hem har jag bara hunnit göra mig ett glas oboy för snart börjar Portkod 1525 som jag ska se på. Förutom det ska jag läsa ut min bok som jag håller på med (ska skriva en bokrecension om den. Egalias döttrar heter den och är väldigt bra! Självklart kommer jag skriva lite mer detaljerat om den här på bloggen när jag får tid. 

Anyway... Alla tycker att studenter har HUR MYCKET TID SOM HELST, vilket vi har, men jag har lyckats fylla alla tänkbara luckor med aktiviteter så det är nog bäst om jag rundar av nu! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Very Good Girls

 <--- Filmen.

Denna film handlar om Lilly (Dakota Fanning) och Gerri (Elizbeth Olsen). De två är oskiljaktiga och deras vänskap är den här klassiska "bästa vänner för evigt" - typen. De anförtror varandra med allt och delar mer eller mindre på hus och föräldrar. Allt detta skakas om när David en dag stiger in i deras liv. David är en charmig fotograf som skulle kunna få vemsomhelst på fall, vilket han får. Vad händer när bästa vänner börjar gilla samma kille? Självklart allt det som de sa aldrig skulle få hända. 

Jag kunde inte låta bli att falla för David själv, trots att han bara skapar problem. I slutänden cirkulerar filmen inte om David och hans kaosartade beslut, utan om den starka vänskapen mellan Lilly och Gerri som får smaka både på den ena och andra utmaningen. Jag rekommenderar den här filmen STARKT! 

#gråtfestPhs; tänkte ni ville se lite av hösten i Jkpg.

Hallå där peeps! Ifall ni undrar, jag har inte en fest där jag gråter som rubriken antyder... Men jag tyckte den rubriken passade så bra i dag. Ni får helt enkelt nöja er med internskämt. Dagens föreläsning började först kl 13, men jag var uppe långt före det. Jag vet inte om jag ska vara glad över att mina gamla sovrutiner kommit tillbaka eller vara ledsen över det för att de egentligen var ganska kassa? 

En annan rubrik som hade passat i dag hade varit #tealover. Den skulle nog passa alla dagar i veckan förresten. Det jag älskar med sovmorgnar, trots att jag går upp samma tid, är att jag inte behöver stressa alls men ändå komma igång rätt tidigt. Jag åkte till skolan en och en halv timme tidigare för att kunna köpa biljett till återinsparkssittningen som är nästa vecka på onsdagen - fick köa i mer än en timme och hann PRECIS till föreläsningen. 

Föreläsningen i sig var inte så givande, men att träffa folk var i alla fall trevligt. Efter skolan knallade jag till stan för presentletande och kom till slut hem med två stycken presenter. Jag har alltid såna bekymmer när jag ska leta presenter - hur kan man köpa något personligt? Alla kan ju köpa precis samma sak? Håller i alla fall tummarna för att det blev bra. Jag kan å andra sidan spendera månader till att fundera på vad jag ska köpa för presenter och för den delen också planera min egen födelsedag. 

Andra saker som hänt i dag: 
- Blev anfallen av löv - trodde det var en våldtäcktsman... (TIPS: följ min twitter för andra roliga vardagskommentarer)
- Webcamen är inte smartaste sättet att spana på någon...
- Trodde vi hade en spindelinvasion i lägenheten pga skrik men det var bara en köttbulle som
flög?!

Nu ska jag dricka mitt te, som vanligt, slå in lite presenter och sedan lägga mig i sängen och fortsätta pluggandet. Lämpligtvis med tända ljus så jag kan inbilla mig om att jag njuter av att plugga. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"We were hanging up on the roof"


Ph; standardmaten.

Hallå där! Nu är vi alltså i slutet på vecka 40 och jag tycker att veckorna bara har sprungit i väg. I går var inte en produktiv dag, men däremot väldigt social. Runt lunch åkte jag ner till stan för att fika med en klasskompis - mycket trevligt då vi inte pratat så värst mycket innan. Därefter skype:ade jag med Emma, Elina och Alva tills klockan var alldeles för mycket. 

I dag däremot har dagen varit betydligt produktivare! Jag har tvättat, pantat flaskor, gått en promenad i höstsolen, stekt pannkakor i mängder, raderat och sorterat bilder på datorn (har väldigt mycket kvar) och pluggat lite. Den senaste timmen (om inte mer) har jag suttit och kollat på Moderskeppets kurs "Stora Photoshopkursen". Lite som nämns visste jag sedan innan, men det är mycket små knep som jag aldrig hört talas om och flera sätt att redigera bilder på är alltid välkommet! Självklart har jag en kopp te bredvid mig också. 

Dessutom såg jag schemat för hela november och nästa kurs i dag också! Det verkar som att den kommer bli mycket mer praktisk (jättekul) och behandlar bland annat Photoshop, Illustrator och InDesign. Jag kan bara tacka och ta emot. Känns verkligen som att jag måste ta upp fotograferandet igen - det riktigt kliar i fingrarna. Jag borde egentligen också ta tag i bloggdesignen, men den får helt enkelt komma i andra hand. 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

MP3 love.Tre versioner av en sång.

14-10-03


Ph; Inne på synoptik.

Hallå där! Just nu är jag väldigt glad. Det går bra nu helt enkelt. Vill bara sprida min lycka överallt!

Dåliga saker som hänt i dag:
- Kuggade på en inlämningsuppgift, men det var mest småsaker.
- Min syn har förändrats.

Bra saker som hänt i dag:
- Har pga den dåliga synen beställt nya glas till mina glasögon.
- Säsong 6 av TVD började ♥
- Bokade biljett till konsert Markus Krunegård, Thomas Stenström och Hurula för bästa priset någonsin! ♥
- Köpte två nya nagellack som passar väldigt bra nu till hösten.
- Dagens gästföreläsare var bra och intressant.

Överöst i plugg.


Ph; allra käraste ovven ♥

Hallå där! Nu har jag alltså missat en onsdag och en torsdag... What a shame. Igår hade jag två föreläsningar, pluggade en hel del samt bokade synundersökning pga ser inte vad det står på tavlan längre. Det är lite av ett problem. I dag hade jag endast en föreläsning och antecknade för första gången på datorn. Så himla mycket bättre - det är något jag verkligen ska fortsätta med. Förutom skolan har jag hunnit med Hypes första möte (är supertaggad på att börja på riktigt), kollat på film (Tips: Walk of Shame) och försökt plugga. Dessutom limmade jag fast mina märken på ovven ♥

Har egentligen inte så mycket mer att berätta... Det är otroligt mycket plugg just nu, även om jag inte orkar plugga hela tiden. 
Imorgon är det äntligen helg! Jag har inga speciella planer, men ska nog ta tillfället i akt att bara andas ut! Nästa vecka är det dags att börja skriva på två inlämningar som ska in nästnästa vecka (ångest)! 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Vi väljer inte vart vi föds - valet 2014.

Jag borde egentligen sova nu, men det är för många tankar som snurrar runt. Jag lovade att komma ut med ett inlägg om valet, men det har inte kommit ännu. Det ligger som utkast, men längre än så har det inte kommit. Nu har jag däremot lust att skriva lite åsikter. För ett par minuter sedan läste jag en artikel om ordet "Negerkung" som är aktuellt just nu - nu är jag ledsen, förbannad och besviken. Jag är ledsen, förbannad och besviken på all idioti som finns just nu och cirkulerar bland kommentarsfälten. 

Jag är, precis som många andra, upprörd över de 13% som SD fick i valet. Jag är inget fan av SD, inte alls faktiskt. Det kanske inte är så förvånande. Jag är också upprörd över att jag känner personer som ingår i de 13%. Jag tycker det är läskigt att deras värderingar kan skilja sig så mycket från mina. Detta är ändå människor som står mig mycket nära. Vi väljer inte vart vi föds. Du väljer inte att du ska födas in i kungahuset, du väljer inte att du ska födas in i en familj med taskiga löner, du väljer inte att födas i ett land med krig. Det bara blir så. Mitt land, ditt land, aldrig vårt land? Aldrig allas land? 

Jag är, som många vet och förstår, inte född i Sverige. Istället är jag född i Vietnam och adopterad. Jag valde inte att födas i Vietnam, jag valde inte heller att adopteras till Sverige - jag hade bara tur. Nu kommer den stora frågan: är jag svensk? Jag känner mig svensk, pratar svenska, är svensk medborgare - gör alla de där "svenska sakerna" som en ska göra. "Ja, du är svensk, du är ju adopterad" Vad skiljer då mig från alla som flyr till Sverige? Alla de kriterier som jag rabblade upp fyller många andra människor också, däribland de som väldigt många anser "inte har någon rätt att vara här" och som "tar vårt land och våra  jobb". 

Jag tror de flesta vet exakt vad jag tycker om SD, så jag kommer inte gå in närmare på det. Detta inlägg är inte till för dem. Detta inlägg är istället till dem 87% som ser allt ur ett annat perspektiv. Kanske ett perspektiv som inte skiljer sig så mycket från mitt eller som (om vi pratar blockpolitik) är på andra sidan blocket längst ut. Jag följde valvakan hela tiden - på twitter, aftonbladet, facebook och SVT. Jag satt ivrigt och ville se hur det gick. Vi bytte regering, SD fick 13%, moderaterna tappade % och F! kom inte in - det är så jag ser på valet 2014. Resultatet blev inte som jag hoppades och vi är (som medierna säger) i ett kritiskt läge med fyra svåra år framför oss. 

Avslutningsvis: vi väljer inte vart vi föds, vilket alla borde tänka på en extra gång.