Quotes.

Phs; Weheartit. 

"Boys and girls across the world, putting on our dancing shoes"


Ph1; fr. v. Joss, Katarina och Louise på bröstcancergalan i går. Ph2; Lussekatter som Joss bakade i torsdags.

Hallå där! Sååå... Lördag i dag då. På schemat i dag står tvätt, städning, plugg och andra tråkigheter, men även julpepp i form av att kolla gamla julkalendrar (har fått skäll från olika håll om att jag inte kollat på Mysteriet på Greveholm), lyssna på julmusik och dricka glögg! En rätt så chill lördag ändå måste jag säga! 

torsdags åkte jag till Joss där jag bosatte mig i hennes soffa. Hon bakade lussekatter, vi åt pizza och kollade film - skön dag eller vadå?! Kan ju nästan börja kalla hennes lägenhet mitt tredje hem. I går befann vi oss i skolan rätt tidigt för att avsluta delkursen och kolla på varandras infographics. Efter det blev det en sväng på stan med tjejerna innan jag åkte hem till lägenheten. Kvällen bestod av bröstcancergala på Aka och en utgång som inte blev av - däremot tycker jag ändå att det blev en lyckad kväll med mina fina (varav någon springer fel och ger oss andra skrattattacken deluxe ♥). 

Anyway, ska väl ta tag i mitt liv och därmed denna dag! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"Känner ni som jag sträck upp era händer"Hallå där! 
Kanske dags att slänga in ett inlägg nu?! Kommer knappt ihåg de senaste dagarna så vi får väl se hur detta går. I måndags åkte jag till skolan för att möta upp Joss och jobba med vår Infographic - produktiva tjejer, nästan i alla fall. Kommer faktiskt inte ihåg vad jag gjorde mer i måndags så det var nog inte så viktigt. I går åkte jag till skolan för att göra lite ärenden och satte mig sedan och pluggade i biblioteket - duktig tjej! I dag åkte jag in till skolan för att göra det sista på Infographicen, träffa farmer event och sedan blev det en fika med Louise. Long time, no see kändes det som! Kvällen spenderades på förfest - kul att komma ut lite! 

Annars då? Den senaste veckan har min sömn kaosat och har haft huvudvärk från och till - alltså inte alls kul. Det största i-landsproblemet jag har just nu är Bråvalla eller Summerburst, men har i alla fall kommit överens med mig själv om att jag SKA på festival nästa år också. Förutom det har jag bara december och hemfärd i mitt huvud - trots allt kul som händer här i Jkpg hela tiden så vill jag hemskt gärna hem och kaosa med mina fina! Vi behöver inte ens kaosa, att bara chilla i soffan med chips skulle funka för min del. Det är trots allt min favoritsak att göra, typ i alla fall. 

Anyway, mindre än en månad tills jag befinner mig i Närke - kommer kännas så konstigt att vara hemma i 2,5 veckor?! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

MP3 love.

Martin Tungevaag – Wicked Wonderland
Amanda Jenssen – När planeterna stannat
Omi – Cheerleader - Felix Jaehn Remix Radio Edit
G.R.L. – Ugly Heart
David Guetta – Dangerous (feat. Sam Martin)
This Wild Life – Don't Say
Phillip Phillips – Fool For You
Wheatus – Teenage Dirtbag

Senaste tillagda på min spotify - däremot är jag inne i någon "svenska låtar" - period just nu så detta är inte riktigt vad jag lyssnar på :$

Det som alla undviker.

Har ni märkt hur alla undviker att prata om allt det som är svårt? Allt det är tabubelagt. Det får inte höras eller synas. Upp med fasaden, visa ingen hur du verkligen känner, var ditt allra bästa jag. Jag tycker det är så falskt och att det egentligen inte är något att dölja. Jag kommer på mig själv med att vara mitt allra bästa jag, och allt som inte passar in i den mallen knuffas undan. Det handlar om att vara stark inför alla andra, för om dem inte har någon att luta sig mot... Hur ska det då gå? 

Det är här mina "egentidsdagar" kommer in i bilden. Såna dagar tillåts jag vara mänsklig, jag tillåts vara nere och jag tillåts tänka på allt det som är just tabubelagt. I kväll går tankarna till förlorade människor och jag tänker på allt de har missat. Jag tänker på min vän som aldrig hann uppleva detta, som inte tilläts, för att hon blev bestulen på livet. Jag tänker på alla dem som önskar att inte uppleva livet, på alla dem som ständigt vaknar upp i ett helvete. Jag tänker på att livet kan försvinna på en sekund och att det är så himla flyktigt. Vi tar det verkligen för givet. Jag tänker på att jag inte grät, på att jag inte förstod och antagligen aldrig kommer att förstå fullt ut. I mitt huvud är det overkligt hur orättvist livet egentligen är. Jag tänker på att jag aldrig vill ta någon för givet, men att det händer i alla fall. För att jag felar, för att jag är mänsklig, för att jag inte kan styra allt. 

Sinners never sleep

Ph1; julpynt på A6. Ph2; finaste gåvan från Joss. Ph3; gårdagens mat. Ph4; skypedejt med dessa saknade människor ♥

Hallå där peeps! Vet faktiskt inte vad som hände med detta inlägg då jag postade det i går, men det verkar inte ha kommit upp? Jätteskumt i alla fall. Anyway, i går stod A6 på schemat med Mathilda och Joss där vi skulle julhandla. Hittade däremot inte mycket alls, närmare bestämt en sak, men det är ju alltid något. Därefter kom jag hem, gjorde crêpes (brände såklart några pannkakor i tron om att kunna göra fler saker samtidigt) och skypade med människorna ovan. Så himla svårt att hitta tid till att prata när ALLA har olika scheman och lever så olika liv, men vi lyckades! Självklart höll det på i flera timmar och självklart pratade vi om ingenting speciellt - precis som det ska vara. 

I natt satte jag mig på en buss mot Huskvarna med Mathilda med slutdestinationen Joss. Inte första gången jag blivit "räddaren i nöden" och åkt någonstans mitt i natten - practise makes perfect med andra ord. Det är helt enkelt något som ingår när en blir kompis med mig. Jag somnade någon gång runt 4 (känns som att det är standard numera). Hela dagen har varit allmänt seg och oproduktiv, men känns inte som att jag hinner förbättra något av det på de få timmar som är kvar av dygnet.

Anyway, nu ska jag boka tågbiljett hem samt hitta något ätbart! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Går alltid runt i ett mörkt Jönköping.


Ph; en av många gånger när vi varit på väg till Condeco.

Hallå där peeps! Kör väl på ett nattinlägg då. Har blivit lite dåligt med sömn de senaste nätterna - gick och la mig vid 4 natten till i går. Inte det bästa beslutet jag tagit kanske. Anyway, kom upp i lagom tid och åkte därefter till skolan för att skriva tenta. Den gick bra så "firade" det på donken med tjejerna. Kvällen spenderades i tvättstugan - kul osv. 

I dag stod föreläsning på schemat - jättelänge sen vi hade någon?! Efter den åkte jag hem till Joss - bosatte mig i hennes soffa medan hon krigade i tvättstugan. En riktig chillkväll med andra ord, men såklart inga fel med det då de som verkligen känner mig vet att jag mer än gärna bosätter mig i andras soffor... Och när jag får mat också så kan jag ju inte tacka nej?! 

Anyway, i morgon är en nu dag och då står A6 på schemat! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"Anna hade en vän med en bil och vi åkte långt bort"

Phs; från Jul på Liseberg i söndags.

Hallå där peeps! Nu har det åter igen gått ett par dagar och så kan vi ju inte ha det. Har äntligen "fått" tid till att redigera bilderna, men är egentligen inte alls nöjd med bilderna jag tog. De flesta blev suddiga och allmänt usch. 

Anyway, söndags fyllde bästa vän år och det firades med att åka till Jul på Liseberg. Självklart kidnappade Nanne, Sandra och jag henne; ögonbindel och allt. Jag körde till Göteborg (vi körde vilse) och det är något jag inte vill göra om! Det var filer överallt - KAOS med andra ord. Det var i alla fall otroligt mysigt där och fick med mig en julklapp hem. Har velat åka dit ett tag och nu blev det av! Hoppas att födelsedagsbarnet hade en lyckad dag, trots att vi körde fel och att någon bröt sig in i bilen. Shit happens. I måndags var jag på Marieberg för att byta ut Irmas födelsedagspresent och träffade Linnea av alla människor där?! Det visar verkligen på hur liten världen egentligen är! Kvällen spenderades hos farmor med moster där jag lämnade tillbaka bilen. Väl hemma blev det filmtittande varvat med tentaplugg - det är i alla fall det jag försöker intala mig själv. 

går började jag dagen med en tågresa hem till Jkpg - hann vara hemma 20 minuter innan jag åkte till skolan för att luncha med tjejerna. Som sagt, rätt skönt att komma hem till Jkpg igen och fortsätta vardagen (som inte alls är strukturerad egentligen), men självklart känns det lite halvt att lämna alla där hemma. Tröstar mig själv med att jag kommer hem om en månad och att jag då får kaosa runt med mina vänner ♥ Inget kan jämföras med det, am I right?! Hade en workshop, plugg och därefter en föreningsstämma som verkligen var LÅNG?! Iofs kunde den ha varit längre, men tänker ändå trycka på hur lång den var. Kom hem sent och gjorde inte mer än att sova när jag väl landade i sängen. 

dag fick jag börja dagen med att inhandla frukost då kylskåpet ekade tomt - livet som student. Åkte till skolan för att plugga - pluggade självklart inte. Eftermiddagen spenderades på bio där vi såg tredje Hunger Games filmen - den var mycket bra och rekommenderas varmt! Har inte hunnit läsa alla böcker än, men kanske får ha det på min "att göra" - lista? Anyway, ska väl "försöka" plugga lite inför tentan i morgon! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Några dagar i november.Ph1; fika på Espresso House i torsdags. Ph2; Missan i torsdags. Ph3; Markus Krunegård på Ritz i fredags.

Hallå där peeps! Nu har det gått ett tag sedan jag uppdaterade här, så tänkte ta ikapp ett par dagar. Åkte som sagt hem i torsdags efter redovisningen, som förresten gick jättebra, men hann med en fika på Espresso House innan tåget. Har kommit på mig själv med att fika alldeles för mycket de senaste månaderna; bor praktiskt taget på Espresso House och Condeco. Det kanske är dags att spara lite på pengarna, men hur kan en säga nej till chailatte?

Jag kom till Hallsberg 12:20 och där blev jag upphämtad av Irma - räddaren i nöden då jag helt glömt bort hur kass kollektivtrafiken är?! Helt klart blivit bortskämd med att bussar går var 10:nde minut. Eftermiddagen spenderades hos farmor där jag fick mat samt hjälpte henne att handla. När jag väl kom hem sen blev det att baka marknadschoklad - så gudomligt gott! Det är verkligen någonting jag saknat. 

fredags jobbade jag 9-19 och därefter blev det middag med familjen. Kvällen spenderades på Ritz där jag såg Markus Krunegård och träffade Irma och Elin. En väldigt lyckad utgång! Däremot är jag väldigt trött på människor som krossar en i publiken?! Förstår inte grejen med er. Usch. Är dessutom trött på människor som rycker en i håret i garderobskön?! Jaja, allt som allt en lyckad utgång med bra människor. 

går var jag rätt seg med att starta dagen, en anledning är kanske för att jag somnade kl 4 föregående natt? Dagen spenderades i alla fall hos mormor och morfar + att jag fick träffa lillkusinen en snabbis! Så mycket glädje och kärlek som den ungen sprider finns ju inte att hitta någonstans?! Kvällen blev en riktig hemmakväll och då jag inte haft någon på väldigt länge njöt jag självklart jättemycket. I Jkpg har jag oftast kommit hem rätt sent och då bara hunnit laga mat innan det varit dags för sängen. 

Anyway, ett inlägg om denna dag kommer när jag är tillbaka i Jkpg och kan redigera bilderna med den rättvisa dem förtjänar! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Plugg på Condeco.


Ph; tentaplugg på Condeco.

Hallå där peeps! I dag har varit ännu en dag i studentvärlden. Den började tidigt med grupparbete följt av tentaplugg som höll på till eftermiddagen. Var ändå rätt produktiv där ett tag så en klapp på axeln kanske sitter bra just nu? Handlade dessutom en julstjärna till mitt rum i dag - så himla redo för julen nu! Har sedan jag kom hem pluggat, packat, städat och allmänt kaosat! Känns så ofattbart att jag åker hem i morgon?! Kommer kännas så skönt och tråkigt på samma gång - blandade känslor där. Anyway, kommer ha det suveränt iallafall! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Blandar ihop dagarna.

Hallå där peeps! Detta inlägg får helt enkelt bli utan bilder. I går jobbade jag grupparbete och därefter var det information om utlandsstudier. Är verkligen så pepp på att utomlands, men jag vet inte vart jag vill åka. Det finns så många partneruniversitet att välja på! KAOS. Därefter blev det chailatte på Condeco - det är där vi bor just nu. I dag började dagen med workshop följt av grupparbete - vi har redovisning på torsdag, vilket känns rätt halvt just nu. Dagen fortsatte med lunch, tentaplugg och avslutades med middag (LÄS: pizza) på hlk - vår nya tradition. Jag gick däremot mot strömmen och åt mackor i stället. Kom inte hem så himla sent, till skillnad från alla andra dagar, så lagade mig lite middag och nu har jag suttit och pluggat lite. Tar med mig kurslitteraturen till sängen - produktivitet på högsta nivå! Anyway, ska upp tidigt i morgon så är nog bäst om jag avrundar här! 

Ett halvdant inlägg.


Ph; dagens plugg.

Hallå där! Nu är även denna helg förbi och den har faktiskt varit rätt lugn om man jämför med alla andra dagar. Det har varit skönt för omväxlingens skull, men självklart är det kul att träffa tjejerna också. I går satt jag "bara" hemma, pluggade, kollade serier och sådär. Hade annars en väldigt produktiv dag för tvättade och städade också. Märks verkligen att jag inte lägger ner så mycket tid på det. I dag åkte jag in till skolan för att plugga och fick iallafall en del gjort. Annars har jag planerat för fullt inför helgen som kommer - den kommer bli grym! Åker ju nämligen hem till Närke på torsdag. Just nu sitter jag och skypear med Elina - long time, no see. Tror däremot att det snart är dags för sängen, mina ögon håller på att stänga igen sig. 

Anyway, ett lite halvdant inlägg... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Cause it's a two-way street.

Nu har det börjat - jag har bara gått och väntat på det. Skillnaderna. Den långa tystnaden. Det att livet inte stannar upp utan istället går vidare varken vi vill eller inte. En träffar nya människor och flera nya vänskaper bildas, en lever olika liv i olika städer, en glider sakta men säkert isär. Vänner sållas ut eller försvinner i mängden. Allt detta händer nu. Plötsligt räcker inte tiden till och det går allt längre tid mellan att en hörs av. Ibland är allt som vanligt, men i värsta fall känns det bara obekvämt. Den ena åsidosätter den andra och plötsligt är en inte ens på prioriteringslistan längre. Kvar finns bara minnen, men det är så långt det sträcker sig.

Något som jag ofta glömmer är att "friendship is a two-way street". Jag får alltid skuldkänslor när jag inte hört av mig på länge och jag är ofta den som försöker hålla ihop gruppen. Det känns inte längre som att det är till någon nytta. Jag kan inte bestämma vilka som ska umgås och inte, jag kan bara önska. Kanske är det egentligen ett rätt naturligt steg? Att kämpa för några/någonting som inte längre känns relevant är kanske att ta ett steg tillbaka? Ett steg i fel riktning helt enkelt. Jag är trött på att jag alltid försöker. 

Nu fick jag flashbacks och tillbakablickarna går till för ungefär ett år sedan. 
Det är väldigt mycket som skiljer sig. Det är verkligen på gott och ont. Det ska bli spännande att se vart jag befinner mig vid årets slut. Ibland tror jag att jag kommit över den delen där en blir förvånad över hur människor bara försvinner, men jag antar att jag har fel. För jag har lärt mig att allt är föränderligt och ingenting kommer vara precis som det är nu

Fredagshäng.
Phs; dagen i bilder.

Hallå där peeps! I dag har verkligen varit en lång dag. Den började med grupparbete följt av en väldigt seg photoshopgenomgång. Efteråt gick vi till condeco för en fikapaus och miljöombyte - mycket välbehövligt! För en stund försvann verkligheten, men vi slungades tillbaka rätt snabbt igen. Det ledde till fredagsmys på hlk i form av plugg i datorsalen. Vi beställde pizza och kvällen bjöd på många skrattattacker - alltså en väldigt lyckat kväll, trots att den spenderades i skolan. Kom hem rätt sent, men fick ett pluggflow så ska precis gå och lägga mig nu. Gillar spontana dagar/kvällar! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

När en skrattat så mycket så det gör ont.


Phs; senaste från min insta.

Hallådär peeps! Det har verkligen varit ett par bra dagar nu. I går hade vi workshop och sedan grupparbete. Efteråt gick jag med Louise på stan där jag hittade presenter - mycket bra! Därefter hann jag inte mer än hem innan jag skulle iväg igen. Kvällen började med förfest hos Louise och fortsatte nere på Aka i form av dans med tjejerna på mittersta bilden. Verkligen en lyckad utgång måste jag säga - mycket dans, shotoskulden försvann och hade bästa sällskapet!

I dag stod klockan på 8 och två timmar senare befann jag mig i skolan. Denna dag har innehållit Farmer event-möte, plugg, fika på mysiga Pique Nique - ett kafé i Jkpg, mötte upp tjejerna för mer plugg i skolan och sedan blev det tacokväll hemma hos mig. Inte en dum dag måste jag säga. Dessutom kom första snön i dag - blev så himla glad när jag såg snöflingorna utanför fönstret imorse. Vinterjackan och vinterskorna åkte på!

Nu är det verkligen dags för sängen för i morgon väntar en hel drös med plugg! Antar att en kanske får offra en fredag för helgens bravader. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

"Vi var kaos och önskningar"

Phs; två bilder som jag tog i måndags när jag, Louise och Therese var på besök på kaféet Kaffebönan.

Nu är det en ny vecka och den har kickats igång i samma tempo som resten av veckorna! Tiden går så himla fort just nu och har egentligen gjort det sen jag började skolan. Redan november liksom?! Jag håller inte tid på dagar, veckor eller månader känns det som. Lever i min egna lilla studentbubbla med fika i massor, föreläsningar, filmkvällar, utgångar och hushållsfix.

I går började dagen med en intervju på Kaffebönan tillsammans med Therese och Louise - vi gör ett arbete om hur företag använder sociala medier i marknadsföringssyfte. Vill ni sitta på ett mysigt kafé i Jkpg rekommenderar jag det! Därefter träffades vi i gruppen och jobbade lite. När kom hem blev det matlagning och fix med powerpoint - det sistnämnda är till en annan skoluppgift. Planen var att komma i säng tidigt, vilket inte hände då gruppkonversationen mer eller mindre spårade.

I dag vaknade jag upp seg och halvdöd - resultatet av att ständigt sova för lite. Masade mig iväg till skolan där jag fortsatte jobba med min animation i powerpoint och därefter grupparbete. Självklart spårade grupparbetet mot slutet, om det nu inte började med att det spårade. Allt blir så himla kul när man fått för lite sömn, right? Hann hem, kolla en halv film och äta mat innan jag åter igen åkte till skolan. Denna gång för att delta i engagemangsstämman (kan jämföras lite med ett väldigt seriöst klassråd, fast för alla utskott).

Åter igen halvdöd har jag nu lagat mat, ätit mat och vikt tvätt. Nu har jag tänkt läsa lite kurslitteratur alternativt slipa mer på min powerpoint innan jag verkligen tar kväll och serietittandet kan börja! Tänker mig att allt detta ska göras med en massa tända ljus i rummet och en kopp te bredvid - inte alls dumt faktiskt!

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

MP3 love.

Tove Lo – Stay High - Habits Remix
Love Antell – En av oss kommer att dö ung
Thomas Stenström – Forever Young
Thomas Stenström – Blixtar och dunder
Thomas Stenström – Dirty Harry och en tung refräng
Thomas Stenström – När allting faller
Thomas Stenström – Dansen före döden
Thomas Stenström – Detsamma
Markus Krunegård – Hela livet var ett disco
Markus Krunegård – Jag är en vampyr
Thomas Stenström – Trasig med dig
Amanda Jenssen – When We Dig for Gold In the USA
Against The Current – Habits (Stay High)

Dessa spelas konstant just nu ♥

Halloweenparty
Ph1; the crew - kan ju inte ha tråkigt med dem om jag ens försökte?! Ph2; Joss á la hippie. Ph3; någon som tyckte det verkade kul?

Hallå där peeps! Jag hoppas att ni hade en lika grym dag i går som jag hade! På dagen i går lagade jag pannkakor och pluggade lite, vilket jag ska göra i dag också. Kvällen spenderades hemma hos Louise på halloweenparty! Kvällen var grym; drickeslekar, dans i dimma med tomtebloss, chips och bra vänner gjorde hela kvällen. Känns verkligen som att jag har 3 (egentligen 2,5) roliga och spännande år framför mig med mina partypinglor. Som sagt, i dag står plugg på schemat och även lite städning. Dessutom har jag börjat lyssna på jullåtar nu - hur mysigt som helst! Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?

Ph1; fr. v. Jessica, Louise, jag och Malin. Ph2; Thomas Stenström. Ph3; Hurula. Ph4; Markus Krunegård.

Hallå där! I går vad det fredag och den var ju bara helt jäkla underbar. Sov rätt dåligt, men masade mig upp workshop och föreläsning efter det. Blev en sväng ner till stan innan jag åkte hem, åt mat, kollade tvd och gjorde mig i ordning för kvällens bravader. På schemat stod det Markus KrunegårdThomas Stenström och Hurula! Nu såhär i efterhand kan jag konstatera att Markus Krunegård var precis lika bra som första gången jag såg honom på Bråvalla och Hurula var mcket bättre än när jag såg honom på Bråvalla. Däremot hamnade vi så långt bak då försvann bara in i folkmängden?! Har även bestämt mig för att lyssna mer på Thomasa Stenström, så det är vad jag gjort hela morgonen! 

Anyway, nu ska jag ta tag i mitt liv innan det är dags för nya bravader i kväll!