Dör av glädje.


Ph; Spelscheman och kartor över bråvalla! 

Hallå där peeps! Just nu är allt så jäkla underbart och hela dagen har varit helt kaos, fast på ett bra sätt. Jag har packat i stort sett hela dagen, kollat lite serier, premiären av allsång på Skansen och fikat hos mormor och morfar. Jag tror att det mesta är nedpackat nu, men har liite kvar att packa imorgon också. DET KOMMER BLI SÅ GRYMT. Förutom att bråvalla är imorgon så skrev min fina Sofia idag och sa att hon kommer till Örebro i sommar?! Vet inte om min sommar kan bli bättre än vad den ser ut att bli nu?! Dör av glädje. 

Anyway, allt är bara bra nu och detta kanske är min sista bloggning innan söndag! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

"You won't ever be alone, wait for me to come home"

Ph; senaste från min insta.

Hallådär! Just nu spelas Ed Sheeran genom mina högtalare och jag ska lyssna mig igenom hans nyaste album. Jag är väl inget större fan, men det är ju fortfarande intressant att lyssna på ny musik. Jag försökte skriva ett inlägg igår, men det gick inte alls så bra som jag hoppats på. Tänker därför skriva om det, fast idag, och hoppas på att det publiceras denhär gången! 

lördags var allt bara dåligt och jag hade en såndär dålig dag. Jag hoppas innerligt att alla har såna dagar där en gråter utan anledning, inte vill prata med någon och inte göra någonting (förutom lyssna på musik och titta serier/filmer). Det var verkligen en sån dag. Jag avskyr såna dagar. Jag blir sur, arg, och ledsen. Jag ifrågasätter allt och alla. Jag ifrågasätter mig själv. Jag blir den sämsta versionen av mig själv och jag hatar den, men jag kan inte ändra på den. Den versionen är resultatet av den bättre versionen, den glada fasaden, som jag föredrar att vara.

Igår var en bättre dag, inte bra, men mycket bättre. Jag ska inte låtsas som att jag var produktiv - jag kollade på Orange is the new black ungefär hela dagen. Framåt kvällen blev jag så jäkla pepp igen och mitt bättre jag började visa sig igen. Jag gillar verkligen att hitta på saker och umgås med fina människor. 

Idag har varit en ännu bättre dag än gårdagen och dagen före det. Nu är jag bara så pepp på Bråvalla! Det kommer bli underbart, fantastiskt och euforin kommer sprudla! Okej, ja, vi ska tälta och kommer antagligen få svälta... Men 1. jag får göra det med min fina Elina och 2. jag ska ha "room mate" - reunion med Jessica som jag inte träffat på 2 år! Därför kommer det att bli helt underbart och fantastiskt. Bra, då vet ni! Btw, tappade 10 kg kattsand idag på jobbet och den landade på min fot - älskar att leva farligt. Kände smärtan och bara "mmhh, gotta love it". 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

För varje gång jag blundar inser jag hur falskt allt är.

Jag vet inte vad jag ska skriva. Allt är bara uppochner, stundtals, rättvänt. Det är nog inte ens uppochner, men jag vet att det är fel. Ibland känns allt så rätt och enkelt, men sedan känns allt fel och det som en gång kändes rätt känns också fel. Jag försöker intala mig själv att allt kommer bli bra, att det kommer lösa sig, att jag inte kommer kolla tillbaka. Ångra mig. Vända mig om. Jag lurar mig själv. Samtidigt som jag vet att jag kommer att göra det, så intalar jag mig själv att jag inte kommer göra det. Att det aldrig rört mig i ryggen. Jag vill bort, bort, bort. Samtidigt vill jag bara stanna. För varje gång jag blundar inser jag hur falskt allt är. Alla ord, alla människor, alla vänskaper och förhållanden, alla känslor - allt, allt, allt. Jag vet inte längre vad som är verkligt och vad som är på låtsas. Jag har alltid tyckt att något som verkligen betyder någonting ska hålla sin speciella mening/betydelse, men det är inte alla som tycker så verkar det som. Det roligaste med detta inlägg är att ingen, antagligen, vet vad jag pratar om och när jag blickar tillbaka kommer jag inte heller ha det, men det känns så skönt att skriva ut det att jag tänker göra det iallafall.

En vecka efter studenten.
Ph1; drickesbackar på jobbet som jag staplade fint! Ph2; mina fina innan bion. Ph3; jordgubbar - midsommarafton.

Så... En vecka efter studenten alltså? Känns knappt som det. Jag har knappt hunnit smälta att jag tagit studenten? Hur sjukt är inte det? I tisdags gjorde jag ingenting speciellt, men kvällen bjöd på fika hos kusin. I onsdags jobbade jag hela dagen och kollapsade lite halvt när jag kom hem. Självklart sov jag dåligt och självklart skulle jag upp tidigt. 

I torsdags var det dags för den årliga "Hanna och Irma" - dagen, men för min del bestod den först av handling med farmor. Därefter mat, hämta Irma och iväg till Åsbro för att hämta brors studentpresent till mig! Självklart kollade vi på PLL på min studentpresent (så jäkla glad)! Under eftermiddagen hämtade vi upp Elina och mötte upp Elin för att se TFIOS på bio (!!!) men jag blev lite besviken. Jag har ju läst boken och filmatiseringar brukar oftast vara sämre, vilket stämde på denna bok och film. Tyvärr. 

Jag tänker skriva som att det är fredag nu (även om klockan är över tolv)... Idag började jag med att jobba på förmiddagen och framåt eftermiddagen/kvällen cyklade jag till Elin för midsommarfirande! Vi gjorde blomsterkransar, lagade mat och väntade in resten av folket. Det blev en kul kväll med kubb, spel av olika slag, ätbart och drickbart! 

Imorgon vet jag inte riktigt vad som står på schemat... Men det brukar alltid vara något! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

När jag inte kan sova.

Detta collage sammanfattar mina tankar rätt bra just nu och alla bilder är tagna från We♥It.

Karlsborg och Askersund.


I lördags vaknade jag tidigt, men lyckades somna om till 9. Eftermiddagen spenderades på marieberg med moster och på kvällen åkte vi lite spontant ner till Karlsborg för att kolla på alla cyklar och hälsa på min morbror och familj som hade ställt sin husvagn där. Däckade i sängen när jag kom hem. Igår vaknade jag rätt sent och åkte till farmor för att fira henne i efterskott och äta mat. Eftermiddagen spenderades hemma hos Irma med henne, Nanne och Frida. Idag började jag jobba kl 9 och slutade lite innan 18. Därefter ringde jag Elin, vi pratade ikapp en del och planerade midsommar. Jag gillar att vi inte behöver höras av varje vecka, eller ens varannan, men när vi väl pratar eller umgås är allt som det brukade vara. Det är sån vänskap man bara inte kan göra sig av med för att man hållt ihop så länge, trots bråk, tidsbrist osv. På kvällen blev jag chaufför så åkte hem till Irma och satte mig för att vänta på att chaufföra. Resten av kvällen har gått åt till att skriva inlägg, men nu är det dags för sängen! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

Studentstress och studentdagen.
Phs; jag har tagit långt ifrån alla bilder, utan har lånat från facebook osv.

Så... Nu har det gått ett tag här igen, men jag har verkligen inte haft tid! Det har varit fullt upp hela tiden, men nu känner jag att jag har lite andrum. Jag kommer, som vanligt, börja från där jag slutade. I torsdags var det S T R E S S hela dagen - handlade mat med farmor på förmiddagen + fick mat, städade när jag kom hem, hjälpte till med mat, dukning etc och sen blev det en snabbis på barnkalas också. Hade som sagt planerat in en del annat, men fick avboka pga tidsbrist och tur var väl det för jag hade ju inte hunnit alls!

I fredags vaknade jag med pirr i hela kroppen - studenten var ÄNTLIGEN här! Jag gick upp vanlig tid och mamma hjälpte mig lite med mitt hår. Klockan 7 hämtade Elina upp mig och vi åkte till Solis där vi skulle ha vår champagnefrukost. Vi var inte en sån sammansvetsad klass men jag gillade vår champagnefrukost iallafall - Solis höll rörande tal, vi drack äcklig champagne (jag bytte ut min mot cider), myste med hans hundar (jag), åt mackor (alla), skrev i varandras mössor och annat lite sånt. Tyvärr var vi kanske lite väl tidsoptimistiska för vi hann inte ens med ett gruppfoto?! Dessutom fick vi rusha lite till studentfotograferingen.

På vår klasstid fick vi betygen och såg på ett bildspel som innehöll bilder från ettan och framåt. Jag lyckades hålla tårarna inne, men jag hörde allt snyft runtom i klassrummet. Som vanligt väntades esteternas studentshow och tyvärr blev jag besviken. Låtarna var inte alls de jag tänkt mig och stundtals inte alls sådär peppande som man ville att studentshowen skulle vara? Nåväl, de gjorde det bästa de kunde! När vi skulle tillbaka till klassrummet regnade det rejält ute och jag var otroligt glad för ponchon jag tagit med mig tidigare.

Nästa studentgrej att göra: springa ut! KAOS! Vår klass gick ut rätt sent, men det gjorde egentligen inte så mycket. Jag skulle gå först i klassen och hålla klassens skylt - tyvärr syndes bara skylten i folkmassan och jag såg knappt över alla studentmössor. På nästan alla bilder ser man vart jag skulle ha synts... Om jag hade varit längre. När vi hade stått på ställningen ett tag kände min klasskompis och jag två regndroppar och sedan öppnade himlen sig. Som tur var hann vi ta på oss våra ponchosar! Inom några sekunder hade alla fått upp sina paraplyer. ett hav bildades mitt på skolgården och mina ballerinaskor blev plötsligt genomblöta och hade jag tappat dem hade de väl blivit små svarta båtar med rosetter på. Kul.

Därefter var studentkortegen på tur, men min klass gick inte hela utan bestämde oss för att åka flaket istället. Nu hade regnet slutat, men ALLT och ALLA var blöta. Vem visste att det var så kul att dansa på flak? Inte jag iallafall. Trots att vi åkte fel, kom iväg sent och att Solis mamma ringde när vi åkte (hans mobil var inkopplade till högtalarna) så tyckte jag att det var en lyckad färd! Efter flaket var det bara hem, träffa släkten, äta, ta kort och städa undan innan det började bli dags för FRIMIS. Jag hade mycket låga förväntningar (pga 100-dagars) men det var verkligen kul! Jag såg otroligt mycket människor jag inte sett på evigheter och dansade ungefär hela kvällen. Kom hem kl 3 och somnade halv 4. Stabilt.

Däremot är jag inte en av dem som har minnesluckor, tappat saker osv... Men jag vet x antal som tillhör den skaran. Till er har jag frågan: var det kul eller kommer ni inte ens ihåg det? Var det värt det? Jag förstår inte grejen med att ta shot efter shot, att vakna upp och inte veta vart man är, att ha minnesluckor, att gå in för att bli så full som möjligt? Snälla förklara för mig. Jag förstår verkligen inte.

Studentfotografering


På kristi himmelsfärd hade mina vänner och jag bestämt oss för att ha lite studentfotografering och här är resultatet. Vi ägnade x antal timmar åt att hitta det rätta ljuset, fotoställena etc och alla bilder är tagna i Askersund. Normalt sett brukar man ha studentfotograferingen på studentdagen, men då vi inte går i samma klass tyckte vi det vore fint att ta egna. Dessutom är de flesta av oss fotointresserade och då är det väl inget snack om saken? Alla bilder, förutom de på mig, är tagna av mig och de som är tagna på mig är tagna av Elina. Däremot är alla bilder redigerade av mig. 


Bilderna i slutet av inlägget (de ovan) är inte tagna utav mig utan av Linnea/med Linneas kamera. De är däremot redigerade av mig. Detta inlägg är tidsinställt (12:00) och vid det här laget har jag redan haft min champagnefrukost hemma hos Solis, kollat på studentshowen och sagt hejdå till mina klassföreståndare. Nu väntar jag antagligen på att få gå upp på ställningen och titta ut mot folkmassan! 

5-kamp, såpafotboll och skattjakten.

Phs; 5-kamp mellan teknisterna, mina fina och killarna som förbereder sig inför såpafotbollen.

Så... Nu var det ett tag sen igen och jag antar att det är dags att uppdatera er lite. I söndags var det U N D E R B A R T väder så det var väl det jag mer eller mindre gjorde. I måndags började dagen med att hämta upp Alva och vidare till skolan för 5-kamp mellan tekniktreorna. Tyvärr förlorade vi, men ingen större skada skedd. Enligt bilderna kan man se det som att teknister har en eller två lösa skruvar, men det är inte så! På de översta bilderna skulle vi plocka potatis med minimalt seende (otroligt svårt). Eftermiddagen innebar såpafotboll och min klass hade ett lag. Självklart var jag inte med, utan agerade fotograf istället. Tyvärr vann vi inte där heller, men det var otroligt kul att kolla på! I början var det massor av människor som kollade, vilket var kul. När såpafotbollen var över (eller vi bestämde oss för att åka hem) så åkte jag och Alva till Askersund för en glass i hamnen. U L T I M A T  V Ä D E R ! Natten spenderades i Askersund - det där med körkort och bil är inte så dumt.

Igår var det dags för den efterlängtade skattjakten vilket innebär att varje klass får en lååång lista med saker att hämta/göra och den som gör/hämtar flest saker vinner. Priset är att springa ut först på studentdagen. Nu fattar ni kanske att det var go hard or go home som gällde! Vi gick verkligen in för det, hade flera bilar som körde runt, vi hämtade GB-gubben, en kille i min klass drack ett rått ägg, en annan stod i bh och string och en tredje tog av sig ALLA kläder. Tyvärr räckte det inte till någon av de högre placeringarna, men kul var det iallafall! Efter skolan fixade jag och tjejerna studentlakanen (har bilder men vill inte spoila så de kommer väl ut på fredag). Det var iallafall hur varmt som helst men de blev fina. När jag kom hem igen tänkte jag lägga mig och sola alternativt plaska runt i poolen, men det blev inget av det då jag kollapsade i min säng efter en heldag i solen. 

Idag har varit en riktigt seg dag, men inte så dum. Jag vakande hyfsat och runt lunch kom Elina hit. Vi pratade, hade ångest över vuxensaker som att flytta hemifrån, studielån och bostadsbidrag. Därefter planerade vi lite till på Bråvalla, fikade hos mormor och morfar samt åt mat. Överallt har det kryllat med balbilder och alla är så fina! Däremot ångrar jag inte att jag inte gick, men vem vet, den kunde ju ha varit alldeles alldeles underbar? 

Imorgon är det en S T R E S S I G dag och det är mycket som ska hinnas med! Hade bokat in en del saker, men har fått flytta om lite i mitt schema för att det ska gå ihop. Slutet är nära nu! 

MP3 love.

Lana Del Rey – West Coast
Rebecca & Fiona – Holler
AJR – I'm Ready
Paramore – Ain't It Fun
David Guetta – Bad (feat. Vassy) - Radio Edit
Hurula – Stockholm brinner
Afrojack – Ten Feet Tall
Demi Lovato – Really Don't Care
Iggy Azalea – Fancy
Tiësto – Wasted
Hurula – 22
Markus Krunegård – Du stör dig hårt på mig
Markus Krunegård – Helli
Markus Krunegård – Invandrarblues

Här kommer mina senaste tillagda på min spellista! Just nu är det fyllt upp med studenten och allt vad det innebär. Har en del riktigt roliga bilder osv att visa er, men tiden finns inte riktigt till! 

När regnet bara öser ner.Ph1; mina partygirls på dollarstore. Ph2; innan ugnen. Ph3; efter ugnen.

Hallå där peeps! Nu kommer det ett litet inlägg igen. Börjar, som vanligt, där jag slutade sist. Så, onsdag. På eftermiddagen blev det fika hos mormor och morfar med lillkusinen - så himla mysig är hon! Går runt och ropar på mig och leker tittut med mitt hår. 

I torsdags var jag i skolan och satt ett tag med programmeringen för att jobba upp mitt betyg! Nu är iallafall alla betyg satta och det finns inget mer jag kan göra. Däremot är jag ändå nöjd med mina betyg, så får hoppas att de tar mig dit jag vill! Därefter åkte jag och flickorna till dollarstore men det blev en snabb handling för skolan väntade på oss och våra skåpnycklar! Det känns så tomt att inte ha ett skåp längre, att inte ha en självklar plats, att det snart inte är min skola längre. Eftermiddagen spenderades på marieberg - fick med mig två linnen hem och lite chailatte i magen. 

Igår vaknade jag rätt sent - ångest - och på eftermiddagen kom Elina hit. Vi planerade bråvalla, studenten, försökte sola, åt världens godaste mat (mästerkockarna) och pratade. Så skönt att inte behöva göra något speciellt. Hon åkte hem vid halv tolv och jag fortsatte att vänta. Hade nämligen lovat att vara chaufför. Halv tre åkte jag och halv fyra låg jag i sängen igen. Galet att det knappt blev mörkt och att det var helt ljust när jag åkte hem?! 

Idag vaknade jag tidigt, men halvsov tills klockan var alldeles för mycket! Det blev eftermiddagsfika hos farmor och när jag kom hem satte jag igång att baka muffins/cupcakes. Brukar inte baka alls ofta, men dem kommer pryda mitt studentfirande mycket bra. Känns verkligen som att det är söndag idag, fastän det bara är lördag.

Jag är så himla pepp på studentveckan, men det känns så jäkla ofattbart! 

"Det kändes som det var mer än tusen år sen, det känns precis som igår"


Phs; från min insta.

Hallå där! Idag har jag bestämt mig för att  glida runt i mjukiskläder hela dagen, vilket är min absoluta favoritoutfit. Mjukisbyxor/pyjamasbyxor, t-shirt/baslinne, kofta/munktröja och strumpor/sockor beroende på vädret ute! Förutom det är väl min absoluta favoritoutfit bikini, men det är så lite kläder så det kanske inte ens är en outfit. Mitt humör och produktivitet ska matcha dagens outfit och det känns helt okej!

måndags hade jag en hel skoldag, vilket är ovanligt nu för tiden. Det märks verkligen att studenten är påväg nu! På eftermiddagen gick jag på en promenad i det jättefina vädret och den slutade hos moster på fika. Jag har nästan lite abstinensbesvär över att det inte är någonting som händer - jag vill bara hitta på saker med fina mina hela tiden och det känns som att sommarlovet redan börjat. Gårdagen blev inte riktigt som jag tänkt mig, men väldigt bra iallafall! Jag slutade tidigt (är alltså klar med allt plugg i skolan förutom programmeringen nu?!) och sedan följde jag med Irma till marieberg. Eftermiddagsplanen var att kollapsa i min soffa och inte göra någonting, men istället blev det fika på Espresso house med Elin och senare bio med henne och Micki. När vi ändå var igång tyckte Irma och jag att vi kunde se en till bio så då gjorde vi det! Jag kom hem halv 1 inatt, men vad gör det när jag ändå var ledig idag? 

Just nu lider jag med alla människor som fortfarande har skolarbete kvar. Jag kan inte undvika att bli lite nostalgisk och sentimental över mina, hittills, 12 år i skolan. Främst över de 3 senaste åren och allt som hänt. Det är en läskig känsla att inte riktigt veta hur min höst ser ut, vart jag är, vem jag är med eller hur mycket allt kommer att förändras. Jag kan intala mig att det inte kommer vara några problem och att jag kommer kunna träffa mina nuvarande kompisar, men jag vet att det inte är sant. Vi springer, går, åt olika håll. Vi flyr. Försvinner. Bleknar. Plötsligt är hen bara någon som gillar min bild på instagram, någon som kommenterar min status, någon jag hälsar på när jag ser hen för att jag kommit hem över helgen - plötsligt är denna någon ingen alls. 

Nu är det alltså juni.

Bild från min insta.

Hallå där människor! Nu är det alltså juni och jag har inte uppdaterat om mina sista dagar i maj ens. Jag antar att det är bäst att börja där jag slutade sist. I fredags jobbade jag i stort sett hela dagen och på kvällen redigerade jag bilder. Igår vaknade jag upp och började dammsuga mitt rum - så duktig. Resten av dagen spenderades inne där jag kodade klart min hemsida. Den ska lämnas in imorgon och jag fick min mobilanpassning att se acceptabel ut. Om den inte är värd ett E vet jag inte vad jag gör?! 

Idag vaknade jag hur tidigt som helst?! Dessutom somnade jag inte fören halv 2 (?) så ja, sömnbrist och sådär. Det första jag ska göra när jag tar sommarlov är att införskaffa mig lite hyfsad sömnsrytm (kallas det så?). Då jag antagligen inte jobbar hela veckor (mån, ons, fre) så är det rätt svårt att vända på dygnet... Istället vänder jag halvt - går och lägger mig sent och ska upp tidigt. Så har det väl varit ett bra tag nu? Skäms! Min mobil lovade strålande sol idag så hängslekjolen och ett svart baslinne åkte på. Så somrigt! Strosade omkring på marieberg på förmiddagen och allt jag fick med mig hem var en laddare som man kan ha i bilen till mobilen. Eftermiddagen spenderades hos mormor och morfar där det var kalas med släkten. Mys! Nu har jag suttit och redigerat de sista bilderna och nu är jag äntligen klar! 

+ har varit så pepp på bråvalla dessa dagar (!!!)
+ och på studenten (!!!)
+ jag är, efter 9 dagar, inte förkyld längre (!!!)

Har bara en massa roligheter att se fram emot - vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Don Jon

<--- Filmen.

Anledningen till att jag valde att titta på filmen från början var Joseph Gordon-LevittJulianne Moore och Scarlett Johansson för att jag tycker att dem är grymma skådespelare. Närr man sedan läser vad filmen handlar om blir man väldigt skeptisk; sammafattningsvis handlar filmen om en kille som försöker hitta balansen i livet och är besatt av porr. Självklart är detta ett problem i alla tänkbara relationer han har. Så... filmen. Ja, den är faktiskt inte bra. Den är inte sevärd. Den är knappt värd att nämna. SE INTE DEN.