Bråvalla festival 2014

Ph1&2; förberedelser. Ph3; donken innan vi åkte till Bråvalla. Ph4; vårt fina tält med en Elina i det. 

Jag har tänkt skriva detta inlägg ända sen jag kom hem i söndags men det har varken funnits tid eller ork. Nu står jag däremot inte ut mer med att det står tomt här på bloggen! I onsdags jobbade jag (slutade supertidigt), kollade PLL och kl 16 åkte jag och Elina från Askersund med destinationen BRÅVALLA. Precis när vi åkte började det regna och vi hamnade i den ena kön efter den andra pga vägarbeten överallt. Vi fick iallafall gott om tid till att fixa vårt spelschema, planera lite osv. Innan vi körde till parkeringen svängde vi in på donken för kvällsmat - så himla gott! 

Väl framme började vi bära våra saker och kön vi ställde oss i var LÅNG. Trodde aldrig vi skulle komma fram och varje gång kön rörde på sig fick man snabbt förflytta sig själv och sina saker för att inte halka efter. Dessutom var vi tvungna att gå två gånger, men vi stod bara i kön en gång som tur var. När vi hade ställt upp tältet, fått in all packning etc gick vi runt på campingområdet ett tag. Det var så stort, så mycket folk och så mycket tält! 

Ph1&2; första dagen när vi väntar på att det ska öppna.

Torsdagen började med toabesök (antagligen) och därefter frukost i form av mackor. Festivalområdet skulle öppna kl 12 och Markus Krunegård skulle göra första spelningen - tyvärr öppnade inte festivalområdet kl 12 utan blev försenat och när det väl öppnade rushade alla för att inte missa för mycket av spelningen. Det var verkligen en grym start på Bråvalla! Dessutom var det jättebra väder på torsdagen - shorts, linne och sol. Förutom Markus Krunegård (UNDERBAR) såg vi Stockholm syndrome (bättre än förväntat), Den svenska björnstammen (fina), Bring me the horizon (kaos och mos), Rone Pope (sämre än förväntat), Netsky (bättre än förväntat), Imagine Dragons (fina), Lana Del Rey (mäktigt men dryg), Iron maiden (se bara för att) och Sam Smith (sämre än förväntat). Vi provade också Red Bulls silent disco som var kul! 


Ph1; på fredagen såg det ut såhär i vårt tält och det blev inte bättre. Ph2; Daniel Adams-Ray - han var så jäkla bra! Ph3; äcklig utklädd människa som störde när vi åt. 

På fredagen spelade det flest bra artister och band så vi peppade rejält! Tyvärr bjöd det på regn också, vilket inte var så kul. Däremot dansade vi i regnet (vilket förklarar min förkylning nu) och hade kul iallafall! Denna dag såg vi Linnea Henriksson (så fint budskap och full av energi), Daniel Adams-Ray (UNDERBAR och gästartist var bl.a. Petter), Passenger (sämre än förväntat, men är inte så stort fan), The Kooks (bättre än förväntat), Mando Diao (helt okej, men inget större fan), Kings of Leon (helt okej, men inget större fan), Veronica Maggio (UNDERBAR och gästartist var HÅKAN HELLSTRÖM, såg däremot bara de sista av låtarna pga krock), Placebo (helt okej, men inget större fan), Broiler (dansdansdans), Blasterjaxx (dansdansdans), You me at six (fina) och Alesso (dansdansdans och ljusshow).
 
Ph1; jag och min Jersey-roommate Jessica återförenade! Ph2; poncho-selfie med Elina.

Förutom dessa människor träffade vi även Linnea och hennes kompis. Såg en del människor jag kände igen också, men missade jättemånga som jag inte ens visste var på Bråvalla. Fick reda på det när jag kom hem. Lyckades även tappa bort Elina och det var då jag hittade Linnea och hennes kompisar Emma. Det fanns knappt någon täckning på hela området, inget internet, smsen kom fram tre timmar senare och det gick inte att ringa - inte ultimat läge. 

Ph1; You me at six. Ph2; fina Maggio! Ph3; i väntan på Placebo. Ph4-6; Alesso och hans ljusshow. 

Hela fredagen var helt underbar, trots regnet, och efter att ha sett en massa bra band, artister och träffat saknade människor gjorde alla kroppsdelar ont när jag försökte dansa till Alesso. Det som tog mest stryk var nog ryggen och fötterna. Kan knappt förstå att jag såg Håkan Hellström live?! Så bra! Var på You me at six först (de krockade med Veronica Maggio) och precis när jag går från YMAS så hör jag Maggio skrika "Var bara tvungen att dela med mig. 


Ph1; NONONO. Ph2; Laleh.

Ph1; Of mice and men. Ph2; Bastille.
Ph1; Melissa Horn. Ph2; Axwell & Ingrosso tror jag? Ph3; en del av festivalområdet efter sista konserten. 

Lördagen var inte lika regning som fredagen, men desto blåsigare! Det var kallt hela dagen och kvällen. På lördagen såg vi Laleh (bättre än förväntat), Bastille (mycket bra och bättre än förväntat), Of mice and men (helt okej, men inget större fan), Melissa Horn (bättre än förväntat och fint), The Offspring (helt okej, men inget större fan), NONONO (såg bara ett par låtar, men annars bra), Adrian Lux (helt okej, men förväntade mig mer), Hurula (fint), Kanye West (inte min musikstil?), Axwell & Ingrosso (dansdansdans, ljusshow och bästa tänkbara avslutet på Bråvalla).

Det var alltså min första festival någonsin och den var helt awesome! Jag ska definitivt tillbaka till Bråvalla och festivallivet! Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så bra för mig, men nu är jag nog härdad. Maten var väl sådär? Vi levde på chips, godis, dricka, vatten, cider, riskakor och ett mål riktig mat per dag på festivalområdet? Jag blev aldrig riktigt hungrig, men å andra sidan brukar jag inte svälja ner mina riskakor med cider innan 12 heller. Det blev lite undantag där. Angående hygienen så existerade den väl knappt? Våtservetter och deo så var man som ny! Jag försökte duscha, men fick duscha kallt. Dessutom var det alltid kö och jag ville verkligen inte stå där varje dag. Vi fick tillochmed planera när vi skulle gå på toa för att ha så lite kö som möjligt. Mycket bra! Iofs spelade väl hygienen ingen roll, för alla var precis lika äckliga. 

söndagen gick vi upp hyfsat tidigt, plockade ihop allt, bar det till bilen och rullade hemåt. Jag var hemma runt 12 och det var så himla skönt! Det första jag gjorde var att tvätta ansiktet och äta rostmackor. Därefter en välbehövd dusch och flera försök till att sova. På kvällen blev det att titta på Lerbäcksteatern men jag kunde knappt hålla mina ögon öppna pga sömnbrist i flera dygn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback