Anna Akana


Skulle egentligen gå och sova, men gick in på youtube och hittade denna människa! Hon är rolig, gillar katter, böcker och "pratar med sig själv".

En sista gång.

Min verklighet. Den rasar in, kastas omkring, kräver att synas och höras. Nuförtiden är allting en möjlig "sista gång", ungefär som tiden innan studenten. En visste inte om en stund var den sista med klassen, om det var det sista skämtet i klassrummet eller det sista härliga minnet tillsammans. Ungefär så är det nu, men lite värre. Jag tror att de som verkligen är tajta kommer att hålla kontakten och det skrämmer mig. Avstånd gör så mycket, tid gör så mycket, ens omgivning gör så mycket. Jag vet att jag inte kommer vara samma person om ett halvår och det vill jag inte vara heller. Jag vill uppleva mer, växa mer, se mer, vara mer - leva mer.

Det är inte bara jag som flyttar, faktum är att de flesta flyttar. Kanske ändras jag lite, kanske ändras de lite, men tänk om vi ändras för mycket för att passa varandra? Jag antar att det är vad folk kallar att "växa ifrån varandra". Det är nödvändigt, jag vet, men tänk om man inte vill? Jag vill säga att jag är bra på att hålla kontakten, men det har gått mer än en månad sedan jag såg en del jag brukade vara tajt med i skolan. Säger inte det en del?

"Har inte tid just nu, en annan helg?", "varit så mycket på sistone", "är så himla trött, jobbar 24/7". Det finns så många orsaker och ursäkter och det värsta är att jag tror att jag har hört de flesta. Jag har börjat kategorisera mina vänner enligt: de jag skulle komma hem för på helgen och de jag inte skulle komma hem för på helgen. Det är så det ser ut just nu. Listorna är ostrukturerade och vilseledande - lite som mig själv. Jag måste lära mig att prioritera rätt, men högst upp på min prioriteringslista står ALLA ANDRA och om jag inte prioriterar dem... Hur prioriterar jag då mig själv?

Förut slängde jag iväg ett meddelande till mina fina om en "sista utgång" och den blir antagligen den sista utgången i Örebro på väldigt länge. Sista gången jag går genom ett svalt och halvmörkt Örebro, sista gången jag dansar till blinkande lampor, sista gången jag sjunger med till musiken fastän jag inte hör mig själv. Vem ska jag dansa med till Håkan om inte Elina? Vem ska jag föra hos om inte Elin?  Vem ska låta mig smaka på hennes alkohol om inte Irma, varpå jag säger att jag inte tycker om det? Vem ska jag göra allt det där med? För det är sista gången på väldigt länge som jag kommer att uppleva det där, om jag inte redan har haft min sista gång.

Det är inte bara på krogen jag frågar mig själv det där. Det är överallt. Vem ska vara min house wife om inte Elina? Vem ska jag ringa och prata med, fastän jag sitter på toa, om inte Elin? Vem ska jag smsa, oavsett tid på dygnet, om inte Irma? Jag vet att allt det där går iallafall, men det kommer inte att vara samma sak. Det kommer aldrig att bli samma sak. Vem ska ta deras plats och vem ska ta min?

Vecka 30


Phs; Senaste från min insta.

Nu är det bara en vecka kvar innan jag är tillbaka i nuet, så klämmer in hela vecka 30 i ett enda inlägg! Den veckan var rätt fullbokad, vilket är kul för vill ju (oftast) fylla mina dagar med så mycket som möjligt!

måndags jobbade jag, men slutade übertidigt så njöt antagligen av värmen. Gissningsvis i/vid poolen. I tisdags åkte jag iväg för att kolla på kattungar hos Elina och Julia. Kattungar är alltid så söta så mitt hjärta smälter gång på gång. Därefter kom moster och mina kusinbarn hem för lite bad. När Alva slutade jobba åkte jag in till Askersund för att möta upp henne och ta en glass i hamnen - mycket gott och roligt! På kvällen åkte jag till Irma (där jag oftar hamnar av någon anledning) och vi åkte iväg och badade samt chillade (som vanligt). Kul att jag köpte en Ben&Jerry's och glömde lägga in den i frysen?! Visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

onsdags jobbade jag länge och så mycket mer blev det väl inte den dagen. I torsdags hjälpte jag farmor att handla, stannade till hemma för lite bad och åkte sedan vidare till Kumla för att möta upp Alex för glass och bad. Hade inte träffat henne sen studenten (mer än en månad sen) så det var ett kärt återseende! Inte så lätt när alla jämt är så upptagna. Framåt kvällen åkte jag vidare till Örebro för att gå på bio med Elin och efteråt överraskade vi Micki och Jessi en snabbis. 

fredags jobbade jag åter igen, långdag även denna dag. CASH IS KING är det enda jag tänker på. Eller, vem gör inte det förresten? Ska däremot inte klaga, att ha tredagarsveckor är grymt! I lördags jobbade jag ett par timmar och sedan kom gästerna hem till mig! Hade nämligen lite "poolparty" här hemma så badade, solade, grillade, kollade film och åt BJ's. Mycket trevligt! Det blev även lite av en "sista gång" att se alla då de flesta börjar flytta osv. Kommer kännas så tomt. Alva och jag gick och la oss runt 4 - så död dagen efter. Kommer inte ihåg senast jag gick och la mig så SENT? Åh, känner mig så gammal. Alla som är mitt uppe i krogenlivet är väl det där en baggis för. Måste erkänna att krogen är inte alls lika lockande längre, men jag ska definitivt ut en "sista gång" i Örebro på vääääldigt länge och den ska bli kick-ass! Söndagen spenderades åt att vara halvdöd hela dagen och försöka ta igen den förlorade sömnen. 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Och vi låtsas att detta kan vara för evigt.

Phs; Dessa bilder är tagna den 20 juli, även känd som Alvas födelsedag.

Jag slutar där förra inlägget tog slut. Förrförra fredagen jobbade jag, som vanligt, och på lördagen hjälpte jag till på hundutställningen. Det var så varmt, men väldigt kul att se alla olika hundar. Såg hundar jag inte ens trodde fanns?! På söndagen åkte jag till Irma och chillade, handlade upp allt lakrits på Konsum (kändes det som) och åkte sedan på överraskningsfika hos Alva då hon fyllde år. Fika blev till kvällsmat så där satt vi, i gräset på filtar, åt mat och spelade kubb. Så mysigt! Verkligen den ultimata sommarkvällen. Ville verkligen inte att det skulle ta slut, vilket det gjorde. 

Karlsborg och Hjo

Phs; bilder sen Karlsborg och Hjo 17/7.

Förrförra veckan bjöd på jobb måndag och onsdag och på torsdagen for mamma, pappa, mormor, morfar, moster, Meya, Alva och jag iväg till karlsborg och Hjo. Det blev mat på Sibylla, handlande och strosande i Hjo och bad för Meya. En mycket mysig dag! 

Wettervik

För lite mindre än 3 veckor sen åkte jag med Wettervik och här är lite bilder sen det! Sitter nämligen och redigerar så att tangenterna och datorn snart brinner - har hur mycket bilder som helst att redigera. Dessutom har bloggen stått stilla alltför länge nu. 


"Du har plats nummer... 12... I kön."

Jag visste inte att studera vidare skulle vara en sån djungel. Det är bostadsbidrag, csn, skatteverket, försäkringskassan och letande av boende. Jag känner mig riktigt vilse och när jag trycker på en länk kommer jag till en ny värld. Allt är så obekant. Under de senaste dagarna har jag suttit mer i telefonkö än jag gjort under mina 18 år. Jag blir vidarekopplad till en person, som inte kan besvara mina frågor, och blir sedan vidarekopplad till en ny. När samtalet är slut har jag fortfarande inte fått svar på mina frågor utan de hänvisar till en annan myndighet etc. Älskar telefonköer. Just nu sitter jag i telefonkö hos Photomic (de som tog våra studentkort) och de spelar musik medans man väntar (försenat inlägg, sitter inte i kö längre).

"Jag önskar att jag hade fått en föreläsning om bostadsbidrag, studielån och andra viktiga saker som kan vara bra att veta när man flyttar hemifrån för att studera istället för att höra om meritpoäng varenda gång?!" - Såhär var min facebook-status häromdagen och jag tror att det inte bara var jag som tyckte så. De sa alltid att Alléskolan skulle förbereda oss för vuxenvärlden, men nämnde inte detta. Det är en djungel! Jag känner att jag inte vet någonting. Åh, irritationen tar över! KAOS. Idag kom förresten information från Högskolan i Jönköping - får nästan aldrig brev så är alltid glad över brev! Antar att det kommer ändras. Blev iallafall väldigt pepp på att börja plugga, men det hade varit mycket lättare om allt inte hade krockat med operationerna etc. Anyway, tror ni kommer få höra mycket sånt här den närmaste tiden framöver!

Bagage Claim

<--- Filmen. 

Det var ett bra tag sedan jag såg denna film också, men skriver om den iallafall. Vad jag minns om den var den rätt rolig iallafall. Den handlar om en flygvärdinna som inte har någon tur med kärleken och bestämmer sig istället för att gå tillbaka till sina ex för att se om hon begått några misstag och ge de en andra chans. Ex för ex försöker hon och hennes kompisar matcha hennes arbetspass med hennes ex och hennes liv fylls med dejter och återseenden. Bara idén om att gå tillbaka till gamla ex visar att detta var en film för mig. Detta är komedi, romantik och feel good film helt enkelt och det är PRECIS så jag gillar mina filmer. 

Drinking Buddies

 <--- Filmen.

Så... Denna kategori har inte uppdaterats på L Ä N G E men jag har kollat filmer iallafall. Tänkte iallafall skriva lite om filmen ovan, fastän jag inte kommer ihåg så mycket av den. Den handlar iallafall om två arbetskamrater som jobbar på en ölfabrik (eller något i den stilen?) som, rätt uppenbart, skulle kunna tänka sig att vara lite mer än arbetskamrater. Det finns en hållhake; båda är i förhållanden redan. Det är däremot inte det enda som stoppar dem. Deras känslor kommer bara fram efter en viss promillehalt och i andra fall bubblar de under ytan. 

Detta är inte den klyschigaste filmen jag sett, men det är nog inte heller tanken med den. Det är inte heller den bästa komedin jag sett, men det är nog inte heller tanken med den. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva filmen faktiskt. Den var fin och lätt att se på, men inte en film jag skulle kolla om flera gånger. 

Vecka 28


Ph1; Wettervik i onsdags. Ph2; jag i torsdags. Ph3; Sofia, jag och Elin igår.

Hallå där! Nu har det verkligen varit dålig uppdatering här, men vill ju egentligen uppdatera mer. I måndags jobbade jag och jag kommer inte ihåg hur jag spenderade kvällen. I tisdags var jag hos narkosläkaren följt av en tur till marieberg där jag hittade en jättemysig tröja. Kändes lite fel att köpa höstkläder när det fortfarande är sommar. I onsdags jobbade jag hela dagen och på kvällen åkte jag med Wettervik, vilket var hur fint som helst! Kameran var självklart med, men har inte hunnit redigera några bilder än så ni får nöja er med en instabild så länge. 

torsdags gick jag upp supertidigt för att ringa vårdcentralen och därefter åkte jag in och hjälpte farmor att handla. Efter vårdcentralen åkte jag till apoteket och fick med mig diverse saker. Kollade PLL hos Irma och sen åkte vi hem till mig och badade/solade. Första gången jag badade iår förresten! Resten av kvällen spenderades med Irma. I fredags jobbade jag hela dagen och på kvällen blev det utgång med Elin, Sofia och Irma. När Sofia väl kommer till Örebro så får man passa på - tre år sedan jag såg henne sist?! Igår var jag en snabbis till loppisen som hölls i nygatan, mötte upp Elin, Sofia och hennes pojkvän i Örebro för lunch och fika, snabbfika hos kusin och slutligen cruisingen i Askersund med lite glass från hamnen. Idag har jag inte planer utan ska mest ta det lugnt och ladda inför kommande vecka.

Fick dessutom reda på mitt antagningsbesked i fredags. Det gick inte riktigt som jag hoppats på (reserv på förstahandsvalet, kom in på andrahands). Just nu velar jag väldigt mycket mellan att stå som reserv, men tacka ja till andrahands eller att inte plugga till hösten överhuvudtaget. Att studera kaosar till allt just nu, men jag har inte någon plan b i bakfickan heller. Jag har sån beslutsångest?! KAOS. Vet knappt vad jag vill längre. Tvivlar på att studera, på att flytta hemifrån och på mig själv. Bra där! 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

MP3 love.

Magic! – Rude - Skön att lyssna på.
Ed Sheeran – Photograph - Vem kan skriva om kärlek som Ed Sheeran? Svar: ingen.
Markus Krunegård – Korallreven & Vintergatan - Så mäktig när han sjöng den på Bråvalla. Får gåshud. Gillade den inte innan, nu älskar jag den.
Charli XCX – Boom Clap - Låt från TFIOS, gillar den väldigt mycket liksom filmen.
Bring Me The Horizon – Sleepwalking - Gillar uínte BMTH egentligen, men detta är den enda låten jag kände/känner igen och efter att ha sett dem live sitter den fast i huvudet.
Deep Blue Something – Breakfast At Tiffany's - Denna låt var med i OITNB och blir glad av att höra den. Vet knappt vad den handlar om. Den kanske är jättesorglig? Jaja, har bestämt mig för att kolla på The Breakfast Club och Breakfast at Tiffany's bara för att idag.

Vecka 27


Ph; lillkusinen Meya och morfar i tisdags.

Hade alltså skrivit ett lååångt inlägg om min vecka, men det sparades inte och nu är jag inte glad. Tänker därför dra igenom hela min vecka på bara några rader.

Måndag: Jobb och sedan kollapsa i sängen hela kvällen.
Tisdag: Tandläkarn übertidigt, frukost hos mormor och morfar och sedan kalas på kvällen.
Onsdag: Jobb hela dagen och sedan bio i Örebro med Elin.
Torsdag: Handla med farmor, städ, fix och fika hos mormor och morfar med släktingar.
Fredag: Jobba hela dagen och sedan chilla framför OITNB med Irma.
Lördag: Lerbäcksmarken och sedan lyssna på sommar i P1 hela dagen.
Söndag: Kolla sista OITNB-avsnittet och nu städa.

Jag har varit förkyld hela veckan och sömnen har knappt existerat. Imorse vaknade jag kl 8 bara för att. Så kul att heta Hanna. Kommande vecka är rätt fullbokad och veckan efter det också. Det är så svårt att planera in olika saker när 1. man jobbar, 2. alla andra jobbar och 3. vi jobbar inte samtidigt. Anyway, det var min vecka 27 väldigt sammanfattat. Ska försöka att bli bättre på att blogga, annars lägger jag ner bloggen. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Om jag skulle sommarprata...

Idag, den 5:e juli, sitter jag och lyssnar på sommarprat i P1. Jag tycker inte att årets sommarpratare är världens bästa, men jag lyssnar inte på dem. Jag bläddrar i arkivet och just nu lyssnar jag på Mia Skäringer - en person jag ser upp till väldigt mycket. Förra sommaren lyssnade jag på Jonas Gardells sommarprat och det gjorde mig så glad! Det var fullt av tankar, gav inspiration och väckte tankar - precis som ett sommarprat ska vara. Jag har tänkt ta mig igenom ett par sommarprat och jag vet inte vad jag skulle vilja göra istället en sommardag som denna.

Om jag skulle sommarprata... Så skulle jag prata om... Jag vet inte. Jag skulle antagligen prata om jämställdhet och mina tankar kring det, om vänskaper och problemen som uppstår ibland eller om hur det är att vara ung och ha världen ligga vid fötterna. Det skulle vara en stor sak att få sommarprata och jag skulle välja mina låtar med omtanke. Det skulle vara en blandning av alla möjliga låtar... Inte bara ur en genre, men ur många. Det skulle vara låtar som de flesta kände igen och ett par stycken som inte så många hört förut.

Vad ska man egentligen prata om i sommarprat? Det är inte om den svenska sommaren med ständig sol och blomkransar iallafall. Det är en syn på den svenska sommaren som inte händer särskilt ofta. Det gör att sommaren blir fylld med förväntningar som oftast inte nås upp till. Jag har själv förväntningar på sommaren och vissa vet jag inte kommer bli till verklighet. Jag vill umgås med mina vänner, vara ute i solen, åka på roadtrips (nu när jag har körkort), ladda upp inför hösten etc. Faktum är att det är svårt att få ihop någon tid med kompisarna (en och en funkar, men så fort det blir gruppträffar krockar allas scheman). Folk åker på semester, jobbar eller har helt enkelt inte tid. Solen. Solen är någonting jag inte ser mycket av. Det är svensk sommar i ett nötskal. Regn, regn och åter regn. Vädret går inte att styra över. Roadtrips vore kul, men pga tid, jobb etc är det nästintill omöjligt, iallafall en spontanroadtrip.
 
Det är redan juli och det känns som att sommaren redan är över. Jag har inte ork till att jobba, träffa vänner, åka på äventyr etc. Det går bara inte. Jag jobbar inte hela veckor, men känner ändå att tiden inte räcker till. Ibland vill jag bara vara hemma, titta serier, strosa omkring och vara icke-uppbokad. Har man inte rätt att vara det? Att ha en dag där man säger nej till alla andra och ja till sig själv? Dagen då det är okej att inte vilja hitta på någonting utan bara vara. Det känns som att det är ett krav att alltid vara uppbokad och på vift, men jag förstår inte varför.

Om jag skulle sommarprata så skulle jag prata om hur det är okej att vara icke-fullbokad tror jag. Vad skulle ni prata om? Skulle ni lyssna på mitt sommarprat? Lyssnar ni överhuvudtaget på sommarprat?

Bråvalla festival 2014

Ph1&2; förberedelser. Ph3; donken innan vi åkte till Bråvalla. Ph4; vårt fina tält med en Elina i det. 

Jag har tänkt skriva detta inlägg ända sen jag kom hem i söndags men det har varken funnits tid eller ork. Nu står jag däremot inte ut mer med att det står tomt här på bloggen! I onsdags jobbade jag (slutade supertidigt), kollade PLL och kl 16 åkte jag och Elina från Askersund med destinationen BRÅVALLA. Precis när vi åkte började det regna och vi hamnade i den ena kön efter den andra pga vägarbeten överallt. Vi fick iallafall gott om tid till att fixa vårt spelschema, planera lite osv. Innan vi körde till parkeringen svängde vi in på donken för kvällsmat - så himla gott! 

Väl framme började vi bära våra saker och kön vi ställde oss i var LÅNG. Trodde aldrig vi skulle komma fram och varje gång kön rörde på sig fick man snabbt förflytta sig själv och sina saker för att inte halka efter. Dessutom var vi tvungna att gå två gånger, men vi stod bara i kön en gång som tur var. När vi hade ställt upp tältet, fått in all packning etc gick vi runt på campingområdet ett tag. Det var så stort, så mycket folk och så mycket tält! 

Ph1&2; första dagen när vi väntar på att det ska öppna.

Torsdagen började med toabesök (antagligen) och därefter frukost i form av mackor. Festivalområdet skulle öppna kl 12 och Markus Krunegård skulle göra första spelningen - tyvärr öppnade inte festivalområdet kl 12 utan blev försenat och när det väl öppnade rushade alla för att inte missa för mycket av spelningen. Det var verkligen en grym start på Bråvalla! Dessutom var det jättebra väder på torsdagen - shorts, linne och sol. Förutom Markus Krunegård (UNDERBAR) såg vi Stockholm syndrome (bättre än förväntat), Den svenska björnstammen (fina), Bring me the horizon (kaos och mos), Rone Pope (sämre än förväntat), Netsky (bättre än förväntat), Imagine Dragons (fina), Lana Del Rey (mäktigt men dryg), Iron maiden (se bara för att) och Sam Smith (sämre än förväntat). Vi provade också Red Bulls silent disco som var kul! 


Ph1; på fredagen såg det ut såhär i vårt tält och det blev inte bättre. Ph2; Daniel Adams-Ray - han var så jäkla bra! Ph3; äcklig utklädd människa som störde när vi åt. 

På fredagen spelade det flest bra artister och band så vi peppade rejält! Tyvärr bjöd det på regn också, vilket inte var så kul. Däremot dansade vi i regnet (vilket förklarar min förkylning nu) och hade kul iallafall! Denna dag såg vi Linnea Henriksson (så fint budskap och full av energi), Daniel Adams-Ray (UNDERBAR och gästartist var bl.a. Petter), Passenger (sämre än förväntat, men är inte så stort fan), The Kooks (bättre än förväntat), Mando Diao (helt okej, men inget större fan), Kings of Leon (helt okej, men inget större fan), Veronica Maggio (UNDERBAR och gästartist var HÅKAN HELLSTRÖM, såg däremot bara de sista av låtarna pga krock), Placebo (helt okej, men inget större fan), Broiler (dansdansdans), Blasterjaxx (dansdansdans), You me at six (fina) och Alesso (dansdansdans och ljusshow).
 
Ph1; jag och min Jersey-roommate Jessica återförenade! Ph2; poncho-selfie med Elina.

Förutom dessa människor träffade vi även Linnea och hennes kompis. Såg en del människor jag kände igen också, men missade jättemånga som jag inte ens visste var på Bråvalla. Fick reda på det när jag kom hem. Lyckades även tappa bort Elina och det var då jag hittade Linnea och hennes kompisar Emma. Det fanns knappt någon täckning på hela området, inget internet, smsen kom fram tre timmar senare och det gick inte att ringa - inte ultimat läge. 

Ph1; You me at six. Ph2; fina Maggio! Ph3; i väntan på Placebo. Ph4-6; Alesso och hans ljusshow. 

Hela fredagen var helt underbar, trots regnet, och efter att ha sett en massa bra band, artister och träffat saknade människor gjorde alla kroppsdelar ont när jag försökte dansa till Alesso. Det som tog mest stryk var nog ryggen och fötterna. Kan knappt förstå att jag såg Håkan Hellström live?! Så bra! Var på You me at six först (de krockade med Veronica Maggio) och precis när jag går från YMAS så hör jag Maggio skrika "Var bara tvungen att dela med mig. 


Ph1; NONONO. Ph2; Laleh.

Ph1; Of mice and men. Ph2; Bastille.
Ph1; Melissa Horn. Ph2; Axwell & Ingrosso tror jag? Ph3; en del av festivalområdet efter sista konserten. 

Lördagen var inte lika regning som fredagen, men desto blåsigare! Det var kallt hela dagen och kvällen. På lördagen såg vi Laleh (bättre än förväntat), Bastille (mycket bra och bättre än förväntat), Of mice and men (helt okej, men inget större fan), Melissa Horn (bättre än förväntat och fint), The Offspring (helt okej, men inget större fan), NONONO (såg bara ett par låtar, men annars bra), Adrian Lux (helt okej, men förväntade mig mer), Hurula (fint), Kanye West (inte min musikstil?), Axwell & Ingrosso (dansdansdans, ljusshow och bästa tänkbara avslutet på Bråvalla).

Det var alltså min första festival någonsin och den var helt awesome! Jag ska definitivt tillbaka till Bråvalla och festivallivet! Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så bra för mig, men nu är jag nog härdad. Maten var väl sådär? Vi levde på chips, godis, dricka, vatten, cider, riskakor och ett mål riktig mat per dag på festivalområdet? Jag blev aldrig riktigt hungrig, men å andra sidan brukar jag inte svälja ner mina riskakor med cider innan 12 heller. Det blev lite undantag där. Angående hygienen så existerade den väl knappt? Våtservetter och deo så var man som ny! Jag försökte duscha, men fick duscha kallt. Dessutom var det alltid kö och jag ville verkligen inte stå där varje dag. Vi fick tillochmed planera när vi skulle gå på toa för att ha så lite kö som möjligt. Mycket bra! Iofs spelade väl hygienen ingen roll, för alla var precis lika äckliga. 

söndagen gick vi upp hyfsat tidigt, plockade ihop allt, bar det till bilen och rullade hemåt. Jag var hemma runt 12 och det var så himla skönt! Det första jag gjorde var att tvätta ansiktet och äta rostmackor. Därefter en välbehövd dusch och flera försök till att sova. På kvällen blev det att titta på Lerbäcksteatern men jag kunde knappt hålla mina ögon öppna pga sömnbrist i flera dygn.