"I've lost control and I don't want it back"

Hallå där! Kör utan bild idag. I måndags var allt bara segt, ganska chockerande och fnittrigt. Kvällen spenderades med serier, körkortsteori och matteboken. Känner mig verkligen död och begravd i skolarbet just nu - Motivationen sjunker. Igår hade jag random lektioner och sen åkte jag in till Örebro för att ta en fika med Elin innan min körlektion. Alltid kul att prata om "det senaste" och annat trams. Körlektionen gick hur bra som helst och det är verkligen peppande när körskoleläraren själv säger att det gick bra! Körkort, snart är du MITT. När jag kom hem på kvällen var köket fullt med folk och fika - Inte dumt, inte dumt. Säger aldrig nej till fika, och inte folk heller för den delen.

Idag hade jag bara en lektion (där jag gjorde om mitt namn till partiklar) och därefter SYV-info som gav mig ångest. Känns så ofattbart, men det känns mer ofattbart att många tror att Örebros universitet är mitt förstahandsval. Vilken del av "JAG VILL BORT" är svår att förstå? Örebro är mitt sistahandsval. Kanske är jag rädd för att bli kvar på samma ställe? Alla önskar att dem vore fåglar så dem skulle kunna flyga och flytta hursomhelst, men varför bara inte ta ditt mod, ditt liv och dina drömmar och ge dig iväg? 

Anyway, kl 12 klev jag innanför dörren här hemma och på dessa fyra timmar som jag varit hemma har jag försökt laga lasagne (KAOS), ätit min kaoslasagne, halvt analyserat en novell och insett att jag verkligen måste sätta igång med mitt gymnasiearbete. Ångest, ångest, ångest. Istället sitter jag här och skriver ett sådär halvintressant inlägg. Produktivt. Kvällen kommer iallafall spenderas framför Mia på Grötö, antagligen med chips som sällskap. 

14-01-26


Ph; Ängel 1 och ängel 2. 

Hallå där peeps! Så, söndag.  
Sömnbrist; skulle sova runt 12, gick och la mig runt 2 (jag är en orolig människa) → 
Frukost; frukost är nog dagens godaste mål (?!), det eller middag →
Övningskörning; den dagen jag får körkort... Jag längtar! 
Bio (Bamse); kul att barnfilmer innehåller så mycket om rätt och fel, sånt som till och med vuxna inte lärt sig! → Chill → Thaimat → Serier → Söndagsångest.

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

Oro.

Oro. Vårdguiden skriver "Att känna oro ibland hör till livet, oavsett hur gammal man är. Olika saker oroar olika människor och en del oroar sig mer än andra." Detta tycker jag är ett helt okej intro på denna gångs tankeinlägg. Så oro. Det går väl lite hand i hand med nervositet och ångest, men också vänskap och kärlek kan jag tycka. 

Det finns så himla mycket man KAN vara orolig över, så himla mycket man ÄR orolig över och så himla mycket som man kanske BORDE vara orolig över. Plugg, jobb, framtid, olika saker man måste göra, vänner och familj. Listan är lång! När jag var yngre såg jag mig själv lite som Nasse i Nalle Puh eller Lille Skutt i Bamse - rätt rädd, orolig och liten. Som tur är är det inte bilden jag har av mig själv längre, men den där oron hänger fortfarande i. 

Jag har skrivit om ångesten och oron jag ibland känner över livet efter gymnasiet, så detta inlägg inriktar sig på vänskap och kärlek. Jag har, mer eller mindre, slutat bry mig om vad människor, jag inte känner, tycker om mig. Man kan inte gå runt och oroa sig för vad varenda människa ska tycka! Strunt samma om personalen i kassan tycker du köper för mycket onyttigheter, strunt samma om den där människan i korridoren kollar snett på din outfit och strunt samma om alla människor inte gillar dig! Det som räknas är DU och vad DU tycker om DIG! Känns det bra - ät den där chokladen, ser det fint ut - ha på dig outfiten och är du dig själv så är det tillräckligt. 

Däremot finns det människor man ska bry sig om (vänner och familj) och de människorna brukar man oftast oroa sig över. Mina vänner kallar mig för mamma - antagligen för att jag påminner dem om plugg och tjatar om rätt och fel. Det är däremot bara för att jag bryr, och oroar, mig för dem. Jag blir lätt överbeskyddande, men det har väl sina anledningar. Början av 2014 har jag varit orolig mer än vanligt och toppen nåddes nog inatt. Första natten, och överhuvudtaget, som jag hade på ljudet på min mobil. Det brukar vara så sällan att jag inte inser att det är min telefon som ringer när det låter. Innan året är över har jag säkert dött av oro eller hjärtattacker. Ha i tanken att jag bara är 18, men oroar mig som om jag vore 70. Till mina vänner som springer på krogen, dricker för mycket, röker för mycket och åker bil med främlingar - jag vill bara låsa in er för alltid så jag vet att ni är i säkerhet. Jag önskar jag kunde säga att ni är stora och kan ta hand om er själva, men alkoholen gör att omdömet försvinner... Ledsen! 

Jag gillar inte att oroa mig, men tyvärr är det inte valbart och nu i efterhand är väl det en bra sak. Jag oroar mig, och antagligen alldeles för mycket, men hellre för mycket än för lite. Någon som känner igen sig? En del säger att jag inte borde oroa mig så mycket, men jag kan ju säga att när jag inte oroar mig för er... Det är då ni borde vara oroliga. Vill avsluta detta inlägg med att säga att jag tycker det är bra att man oroar sig, LAGOM. Så länge man oroar sig betyder det att man har någonting att förlora (jag oroar mig alltid, men man kan såklart bry sig utan att oroa sig). 

Svammel svammel och bara massa ord, nu såhär i efterhand är detta inlägg kanske inte så genomtänkt. Däremot publicerar jag det iallafall för att jag ska kunna gå tillbaka och läsa om när jag trodde jag var ung och klok (egentligen dum). 

Och vi bara dansar, dansar, dansar.


Ph1; Bild sen i torsdags. Ph2; Bild sen i onsdags. 

Hallå där peeps! Dagens outfit är myskläder och det som ska göras är minsta möjliga. I onsdags slutade jag tidigt så det blev en promenad hem i januarikylan. Resten av dagen försökte jag tina upp mig själv, dricka te, plugga och ett försök till att laga mat. Dessutom kollade jag på Mia på Grötö, vilket är helt jäkla awesome! Hon är en så himla skön och utåtriktad människa... Verkligen en inspiration! I torsdags försökte jag vara produktiv på morgonen, vilket gick sådär, och på eftermiddagen åkte jag in till Örebro. Därefter övningskörde jag och frös på Hindersmässan, men det var det väl värt för marknadschoklad fick jag ju... 

Igår blev det ännu en seg dag i skolan och sen utgång på kvällen. Hade inte tänkt gå ut men blev så sugen i torsdags när Elina sa att hon skulle ut. Antar att jag föll lite för grupptrycket? Det var iallafall kul, träffade gammalt, nytt och bekant folk! + när man får dansa till Håkan kan det ju inte vara annat än bäst? Blev så himla taggad på Bråvalla också, åh, jag längtar! Tre dagar med musik, människor, dans och Elina. 

Idag är det, som sagt, myskläder som gäller och jag har hjälpt till att städa huset. Duktig tjej! Matteboken är emot mig och varje tal känns som mission impossible. Därför blir det nu körkortsteori och kanske en film på det som belöning. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Now you see me

 <--- Filmen. 

Det är dags för världens show! Fyra magiker, kallde The Four Horsemen, intar tv-rutan och en ny scen varje kväll. De förtrollar sina åskådare och aldrig har magi varit så brottsligt! Varje kväll stjäl de pengar och det är ingen som vet hur. Polisen tror sig vara två steg före, men de är alltid tre steg efter. Denna film är otroligt sevärd och cool! Passar lördag kväll som tisdag morgon. Åter igen, SEVÄRD. 

Guilt trip

 <--- Filmen! 

Såg denna film för ett bra tag sen, men tyckte den var så sevärd så skriver om den iallafall. Filmen handlar om Andy, en man som försöker sälja sitt rengöringsmedel och i smyg försöker hitta en man åt sin mamma. Därför frågar han impulsivt henne om hon vill följa med på hans affärsresa, men han visste inte vad han gav sig in på. Filmen är rolig och passar utmärkt till en lördag - en feel good film helt enkelt! 

14-01-21


Phs; Boken jag läser på engelskan - Ca 100 sidor lång. Låter bra. 

Hallådär peeps! Kramens dag idag, mycket trevligt! Däremot ingen i min omgivning som visste om det. Kickade igång dagen med religion, vilket jag tycker är rätt intressant för det finns plats för åsikter och tankar. Så är det inte riktigt i matten... Där är det bara rätt eller fel liksom. Dagen har rullat på, slutade skolan halv 14 och fick skjuts hem av Ricky. Vill inte veta hur många gånger han skjutsat hem mig, måste skaffa körkort så jag slipper tigga skjuts av alla andra.

En av de bättre stunderna på dagen måste nog ha varit när jag satt i köket, med en kopp te och läste en bok. Utan att låta som världens nörd vill jag bara säga att människor underskattar böcker. Hur skönt är det inte att, för ett ögonblick, vara i en annan värld och följa någon annans liv? Böcker låter en pausa verkligheten och dyka ner i det som känns rätt för stunden. Menar inte att man ska fly från vardagen, men visst är det skönt att bara kunna pausa ändå? 

På kvällen blev det en promenad i januarikylan. Trots att det blir otroligt kallt om näsan och det isar till när man andas in den überkalla luften så finns det något skönt med att frysa lite sådär. Tankarna bara försvinner och alla problem löser sig själva! Ibland är en promenad allt som behövs. Oftast har jag kommit på världens smartaste lösningar under promenader eller precis innan jag somnar. 

Anyway, nu är det dags för sängen! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"Om vi faller låt mig falla först"

Hallå där peeps! Måndag så att säga. Igår var det däremot söndag och söndagsångesten smygde sig på, som alltid. Ibland är det bara för mycket saker som behöver göras att det bara blir kortslutning. Känner ni igen er? Gårdagen fylldes med plugg, övningskörning, fika hos farmor och annat smått och gott. Tips #1: säg inte till mor- eller farföräldrar att ni piercat er någonstans (eller att ni tatuerat er någonstans). Btw, inte ens jag som sa det till farmor, men hon fick spel iallafall! Tips #2: Om batterilampan lyser i bilen lär den inte ladda upp sig själv. Istället kommer all "belysning" slockna, alla varningslampor kommer att lysa och alla funktioner såsom ABS etc. kommer inte att fungera. Allt detta kommer resultera i KAOS

Anyway, måndag. Det kändes så jäkla segt när alarmet gick imorse att jag bara ville krypa tillbaka ner i sängen. När man tar bort täcket känns det ju som istiden i resten av rummet?! Dagen har varit helt okej - Från att vara helt less och lack på lektionerna till att prata igenom mina tjejers krogendebut i fredags. Kvällen ska spenderas med min plugghög - pluggis and proud I guess? Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Fullt upp.


Hallå där! Redan lördag... Tiden går fort när man har roligt. I torsdags stack jag till skolan, filmade en grej med Linnea och satt igenom dagens lektioner. När jag kom hem blev det massa fix då det skulle komma lite främmande. 

Igår började dagen med ett tandläkarbesök, lite övningskörning, lång lektion och sen följde Elina med mig hem. Därefter stack jag till jobbet, 15-19, och en halvtimme senare var vi påväg mot Örebro och krogen! Denna gång blev det strömpis, men jag kanske blev aningen besviken. Det blev iallafall en kul kväll med kul människor + om man får dansa till Håkan kan det ju bara resultera i en lyckad kväll! Däremot vill jag ge ett finger till folk som dansar med det dem dricker så att hälften hamnar på andra människor! 

Imorse vaknade jag halv 7, men fröken Kilsberger vaknade inte alls samtidigt som mig. På dagens schema står: plugg, körkortsteori och serietittande, vilket inte alls låter dumt! Anyway, dags att runda av detta inlägg kanske... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 


"Nä, men #yolo"

Phs; Lite av det jag gjort under de dagar jag inte bloggat. 

Hallådär! Slänger in ett väääldigt snabbt inlägg. Ska nämligen sova ungefär nu, men vill inte att bloggen ska stå tom längre. Så... Söndag. I söndags var det en chilldag med promenad och plugg. Nästa dag... Måndag. Lektionerna kändes lite ovärda och eftermiddagen spenderades hos mormor och morfar på fika. Gott! Igår, tisdag... Detta var en rolig dag; lektionerna chill, folk taggade tills på fredag och dessutom åkte jag och Elina till Örebro för att ta hål i min navel efter skolan. Det blev fint och sådär, gjorde verkligen inte alls lika ont som jag trodde att det skulle göra! Missade däremot bussen med en minut och blev kvar i Hallsberg - SÅ SUR. Resten av kvällen var jag halvt handikappad då jag inte kunde böja mig hursomhelst då det kändes i magen. Kul osv. 

Idag, onsdag... Övervägde att skippa allt som behövdes kläs på som går under naveln imorse... Att knyta skorna utan att böja sig är inte riktigt så lätt som alla tror! Rätt sega lektioner annars och fick dessutom vänta tills den sena bussen (vilket jag nu kom på att jag egentligen inte hade behövt). Efter skolan har jag bakat muffins och pluggat ytterst lite. Anyway, nu ska jag verkligen gå och lägga mig! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

MP3 love.

Senaste tillagda på min spotifylista:
Icona Pop – Just Another Night

Ed Sheeran – I See Fire
Oskar Linnros – Gå hem
Demi Lovato – Let It Go - Single Version
Hollywood Ending – Freak Like Me
The Pretty Reckless – Going to Hell
Panic! At The Disco – Nicotine
You Me At Six – Fresh Start Fever

Lizzie VelasquezJag visste inte hur jag skulle kategorisera detta inlägg, men det måste postas iallafall. På klippet ovan berättar Lizzie Velasquez om hur det är att leva med ett syndrom som gör att hon inte har något kroppsfett, överhuvudtaget. Hon berättar hur det är att ständigt ha blivit mobbad och dömt utifrån hennes utseendé istället för vad hon egentligen är - en helt vanlig människa precis som alla andra. Hon berättar också hur hon till slut bestämde sig för att börja beta av sin "att göra" - lista och att det går om man vill, även om oddsen är emot en. 

Detta var en otroligt stark berättelse och om ni har sisådär 13 minuter till övers borde ni kolla klippet! Det var motiverande och inspirerande och jag önskar att jag en dag också kan vara så motiverande och inspirerande. Att jag, med mina upplevelser och ord, kan få människor att faktiskt öppna ögonen.
 

Spontan fredag.


Ph; två stycken hundar och en stycken Irma. Tog inga bilder igår, men å andra sidan vet jag inte hur mycket man skulle ha sett på dem isf...

Hallå där! Igår började dagen med ett historiaprov och resten av skolan. På eftermiddagen fick jag skjuts hem av Ricky (tummen upp för vänner med körkort och bil). Var inställd på jobb, men istället blev det utgång med Elin i Örebro. Frös så mycket när jag först kom till Örebro att inte ens touchen på mobilen fungerade. Vi började kvällen på noise för att se ett band, vars namn jag inte kommer ihåg, med Elins vänner och sedan vidare till satin. Det var sjukligt kul, trots att jag inte drack mycket alls, och jag kan säga att det blev en lyckad första utgång! 

Efter ett tag på satin mötte jag upp Irma, och människor vars namn jag knappt kommer ihåg, vidare till donken och sen bussen hem till Irma. Träffade många nya människor igår, vilket var otroligt kul, men också gamla människor. Nu när jag tänker efter var det många människor vars namn jag inte kommer ihåg... Så kan det ju gå när man har minne som en guldfisk.

Denna dag ska spenderas hemma, antagligen framför serier och filmer, med myskläder! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Från och till.

Phs; Blir bara så less på körkortsteorin... Vill ju ha körkort men trodde då inte det skulle bli såhär svårt! 

Hallå där peeps! Vad finns det att berätta om denna dag då? Skulle nog säga att den varit rätt ovärd. Har varit trött från och till och hade hellre spenderat hela dagen i sängen. Allt har nog varit från och till idag. Produktiv (från och till) med historiaplugg, körkortsteori och gymnasiearbetet. Glad från och till, fundersam från och till, förvånad från och till, pratglad från och till, less från och till. Ja, nä, bara helt från och till. Nej, nu ska jag ta en sista titt på historian, sätta på en film/serie och äta, vad alla andra kallar, onyttigheter! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"Some people are worth melting for."

Hallå där människor! Har blivit så jäkla dålig på att ta bilder och vill egentligen inte ta med min mobil. Dessutom är det mörkt ute när jag åker hemifrån och när jag kommer hem - ultimat. Första dagen tillbaka i skolan idag... Ville så gärna ligga kvar i sängen imorse. Brist på sömn borde vara mitt andranamn. För övrigt har denna skoldag varit rätt så ovärd - tre lektioner, varav inga produktiva, men jag antar att mina så kallade klasskamrater vägde upp det hela! 

Efter skolan stack jag hem till Irma, kollade serier, film och pratade. Lagom spontant! Kul att jag fortfarande inte hittar till hennes hus osv, bara lite pinsamt. Sen jag kom hem därifrån har produktiviteten varit nästintill obefintlig. Shame on me. Anyway, nu är det nog dags för sängen... Det är trots allt en skoldag imorgon också, jobbigt nog. 

Alla tankar kring livet efter gymnasiet.

OBS. VARNING FÖR MYCKET TEXT. 

Så... Livet efter gymnasiet. Oj. Wow. Shit. Så jäkla mycket ångest. 
Överallt uppdaterar alla om att det är si och så många dagar kvar till studenten, att studentmössan är beställd, att hela jäkla vänlistan på facebook har ställt sig i bostadskö och att alla vet precis vart de ska efter gymnasiet. Eller ja, de flesta ska väl till arbetsförmedlingen, I guess? När vi har sprungit "ut", viftat, skrikit oss hesa och dansat hela natten... Då, då är vi arbetslösa. Sad, but true. Jag kom på mig själv med att sitta och jämföra utbildningar, vilket många av er kanske har gjort? Alla är ju så lika. Vill bara skaka uppochner på hela datorn och hoppas att just MIN utbildning ska dimpa ner på skrivbordet. 

Jag går ju, som ni kanske vet, teknikprogrammet med inriktningen information- och medieteknik. Det låter riktigt fancy. Dessutom är det väldigt kreativt, iallafall för att vara en teoretisk utbildning. Hälften av er kanske går ett yrkesprogram eller valde att sluta direkt efter 9:an. Vad vet jag? Iallafall, med min utbildning är det nästan självklart att läsa vidare, vilket jag visste. Egentligen sköt jag väl fram alla mina val i 3 år till, för jag är fortfarande inte riktigt säker på vad jag vill göra med resten av mitt liv. Jag vill resa, för jag älskar att resa, jag vill träffa nya människor, för jag tycker det är hur kul som helst att träffa människor, och jag vill hitta något som jag är riktigt riktigt bra på. Jag tror att alla är riktigt bra på något, det gäller bara att hitta det. 


När jag var liten ville jag bli författare, (svenska)lärare eller journalist. 
Det var inte mycket mer än så, iallafall inte som jag kommer ihåg. Ni märker kanske att skrivandet har en betydande roll i alla dessa yrken och det är för att jag alltid har älskat att skriva. Jag säger inte att jag är bäst, bra eller ens medelmåttig... Men skrivandet är ett sätt att uttrycka sig och jag gillar verkligen den formen. Btw, bara för att man älskar något så behöver man inte vara bäst på det. Jag insåg att en karriär som författare kanske var lite överambitiöst, att läraryrket kanske inte är riktigt mitt yrke och att som journalist skulle jag ständigt behöva prestera på topp då det är ett rätt tufft yrke i sig. 

Nu har mina 3 tankeår snart tagit slut och jag är fortfarande lite osäker. Det är okej. Jag vill hålla på med info- och media. Jag vill jobba med PR, webbutveckling, journalistik etc. Jag vill att mitt arbete ska vara socialt, kreativt och ombytligt. Visst, det är inte "bara" ett yrke, men å andra sidan visste jag inte att man bara "fick" välja ett. Bara för att du utbildar dig, tar en examen och att din kunskap har ett gemensamt namn innebär inte det att det är ALLT du kan. Dessutom innebär inte utbildning automatiskt kunskap och tvärtom. 

Jag vill utbilda mig inom det området för att ha en grund, något att stå på, något att falla tillbaka på... Kalla det vad ni vill! I dagens samhälle är det svårt att få ett jobb utan utbildning, så en utbildning kanske är min reservplan. Däremot kan jag inte säga att det är vad jag sysslar med om 5, 10 eller 15 år. Jag kanske har bytt spår helt och ägnar mig åt något annat som jag tycker är viktigt just då. Om det var helt fel för mig, ja, då vet jag ju det iallafall. 


Så... Vad kollar jag på när jag letar utbildningar? Låt oss se. 

1. Först och främst att utbildningen innehållet det jag söker! Kollar lite kurser osv. Ställer frågor som "är detta något jag skulle gilla?""låter detta intressant?" och "vad kan jag bli om jag läser detta program?". Innehållet är ju så sjukt viktigt och jag skulle inte stå ut i 3-5 år med något jag avskyr. 

2. Vart ligger utbildningen och hur många andra universitet erbjuder denna utbildning? Det är en jäkla skillnad på Örebro och Kiruna, Göteborg och Stockholm eller Gotland och Linköping. Du väljer inte bara utbildning, du väljer stad, pendelavstånd och universitet också. Ha det i åtanke. Det är viktigt att trivas i staden du ska spendera hur mycket tid som helst i, att pendelavståndet är acceptabelt om du vill kunna åka hem någon gång ibland och att universitetet känns som en plats för dig. Bostadsgaranti är också viktigt att kolla på (bostadskö!!!). 

3. Möjlighet till att resa, ta sabbatsår etc? I min utbildning vill jag kunna resa samtidigt som jag studerar, om så bara en termin. Möjligheten till sabbatsår är också viktigt... Du vet inte alltid om du är skoltrött när du börjar. En del väljer att plugga på distans också. Det gäller att anpassa utbildningen så att den passar just DIG. 

4. När jag pluggar vidare vill jag ha det där studentlivet som många pratar om. Jag vill inte missa något liksom. Så, kolla bloggar och vad andra studenter har sagt om att faktiskt vara student. Det är guld värt! Det kan vara allt från studentlivet, vad man gör på kvällarna, att pendla hem, laga mat, tentor, att flytta hemifrån, bo i korridor eller lägenhet, programmet eller bara hur de tänkte när de valde. 


Btw, en del pluggar inte vidare direkt. Du kan t.ex. ta ett år till att jobba, resa runt, jobba som au pair eller så. Anledningen till att att jag inte vill jobba efteråt är för att jag inte riktigt vet vart jag skulle jobba och när jag ändå vet vad jag vill jobba med så kan jag lika gärna utbilda mig. Anledningen till att jag inte vill resa runt efteråt är för att jag inte har tillräckligt mycket pengar och om jag kan plugga och resa samtidigt (utlandsstudier) ser jag det bara som en win win. Anledningen till att jag inte vill åka som au pair är nog främst för att jag inte vill ta hand om barn. Det är inte det att jag inte gillar barn, men det är faktiskt ett stort ansvar! Hela grejen med att bo i ett annat land osv är jättecoolt, men allt det andra... Kanske inte riktigt min grej. 

Det här med att lämna eller bli lämnad då. Vännerna, familjen och tryggheten man (förhoppningsvis) alltid haft. Detta spelar också en stor roll i allt. För, säg ett år sedan, kunde jag inte tänka mig att flytta. Jag tänkte på mina vänner och hur snabbt vi skulle glida isär. Jag tänkte på alla tillfällen med släkten och allt sånt där som bara är där. Nu är det annorlunda. Jag tänker fortfarande på dessa saker, men inte alls på samma sätt längre. Vänner växer ifrån varandra och det är så det är. Dessutom är jag bara i en annan stad, inte en annan planet. Jag är ett frimärke, (antagligen) 1 tågbyte (beroende på vart man åker ifrån) eller 10 siffror bort. Dessutom märker jag att flera ut av mina vänner planerar precis samma sak - Resa, plugga osv! Det känns bra att veta att de har planer, att deras liv inte stannar bara för att människor råkar flytta... Så varför ska mitt det? Då vet jag dessutom att de inte lämnar mig eller att jag inte lämnar dem... Utan att vi lämnar varandra. Kanske inte för alltid, kanske bara för ett år eller kanske bara för en månad. Det handlar inte om att ersätta sina gamla vänner eller hitta nya. Det handlar om att hitta FLER vänner. Nu kanske jag låter jättesäker på allt detta och att det inte alls rör mig i ryggen... För det gör det. Däremot, om jag alltid skulle tänka på vad jag har att förlora... Vad skulle jag då kunna vinna?

Detta surrar i mitt huvud 24/7 och jag vet att det gör det för många andra också. Berätta gärna om vad ni har för planer efter studenten osv! Det vore jättekul att höra!

The Internship

 <--- Filmen. 

Denna film kollade Alva och jag på natten till det nya året... Så kul! Den har bra skådespelare och är så himla klockren. Den handlar om Billy och Nick, två säljare, och företaget de jobbar för har gått i konkurs (eller nåt sånt). De bestämmer sig för att ägna en sommar åt att vara praktikanter på Google, tillsammans med hur många fler som helst. Alla andra som är där är välutbildade och har hela världen framför sig, inte alls som dem. I slutet av sommaren belönas en grupp med anställning hos Google och de vill så gärna få fast jobb. Tyvärr vill alla andra också det. 

Filmen var, som sagt, otroligt rolig och sevärd men inte bara för det roliga replikerna... Utan också för att filmen visar att man inte behöver vara bra på det mesta, eller ens en tredjedel. Att alla kan bidra med någonting, trots att det inte verkar så, och att teamwork verkligen är något man borde värdera högre. 

En tisdag i min mysdress.


Phs; Ja, slänger in ett par webcam bilder för utfyllnadens skull. Bra kvalité osv! 

Hallå där! Nu har det åter igen gått ett par dagar sen jag bloggade, inget ovanligt med det. I söndags fylldes dagen med övningskörning i Örebro, plugg, bokläsande, filmtittande och hockeytittande. Gårdagen spenderades på ungefär samma sätt + en promenad - övningskörning och hockeytittande. Känns sådär att skolan kickar igång igen. Kan dessutom berätta att jag blivit lite beroende av twitter... Vill ni följa mig där ---> @hhhannahhhs (inte lite obvious eller så). Idag var jag inställd på jobb, men det blev inte så, så jag har myst runt i min mysiga dress (och lurviga strumpor) HELA dagen. Livet när det är som bäst! Fick ett ryck och ville baka, men sen kom jag på att jag inte orkade gå och handla ingredienser så det blev inte av. Dessutom tog jag fram min kettlebell, för ovanlighetens skull, och tränade lite så nu behöver jag inte träna förens om 6 månader! How great?! Skämtosido, tränar bara när jag känner för det och det är då inte ofta. (Kan man ens kalla det för att träna om det bara är en gång per halvår?) Anyway, jag lever, mår bra och har dåliga/bra dagar som alla andra... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Hundraåringen

 <--- Filmen! 

I denna film får du följa Allan, en hundraåring som kliver ut genom fönstret på äldreboendet och ger sig ut på sitt, kanske sista, äventyr! Filmen är full med missförstånd och Allan hamnar i kniviga situationer nästan jämt. Parallellt med nutiden får du följa Allan genom hans liv, alla människor han träffat och alla situationer han hamnat i. Det är en mycket intressant gammal man kan jag berätta! 

Jag trodde filmen skulle vara bättre. Det är inte det att den inte var helt okej rolig eller att den var seg. Jag trodde bara den skulle vara bättre. Jag kanske hade för höga förväntningar, inte vet jag? Någon som sett den och kan tillägga nåt? Jag tycker att ni ska se filmen, om ni vill, men det är inte ett måste. Jag vet att filmen är baserad på boken, och nu är jag tveksam till att läsa boken. Har inte bestämt mig än, människor säger ju att den är bra iaf. 

The six wives of Henry Lefay

 <--- Filmen. 

Hm. Jag skulle ljuga om denna film om jag inte sa att den innehöll drama, för det gör den. Egentligen rätt mycket drama. Filmen handlar om Henry Lefay, en man med fler äktenskap på nacken än vad du kan räkna till. Dessutom har han en dotter, som inte vill veta av honom. När Henry är med om en olycka och omkommer ser dottern, Barbie, det som sin uppgift att begravningen ska bli precis som Henry hade velat att det skulle bli. Tyvärr är inte hon den enda och hon måste ta itu med Henrys alla äktenskap, samtidigt. 

Denna film är underhållande och passar som vardagsfilm... Däremot är det inte biokvalité (iofs är den sen 2009) och inte heller lördagskvalité! Men sevärd... Ja. Däremot, inget måste. 

/ Hon som inte uppdaterar fast hon säger att hon ska det.


Ph; Bild i repris i brist på annat. 

Hallå där peeps! Som vanligt har jag varit sådär på att uppdatera så får väl kompensera det lite nu. Igår jobbade jag 9-16 och därefter pluggade jag lite körkortsteori, lite gymnasiearbete och lite historia. Kollade dessutom extremt mycket oth, med paus för en annan film. Idag har det varit tomtebortplockning på schemat och det har väl varit lite av ett heltidsjobb. Förutom det har det tittats film (ovanligt), pluggats körkort och nu ska jag bläddra igenom histoiaboken. Känns inte som att jag lär mig något, men det känns ju bra i själen iaf. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Något mer produktiv dag.

Hallå där! Brukar enligt vanlig ordning vara en bild ovanför, men inte idag. Har nämligen inga bilder och visa. Synd! Idag har jag blivit vuxen enligt banken. Skaffade nämligen bankdosa och en hel regnskog till papper. Nu kan jag alltså betala räkningar, föra över pengar och shoppa online! Inget att klaga på direkt. Dessutom har jag övningskört idag. Inte så ovanligt nu när det är lov... Får verkligen passa på när mina föräldrar har tid! Nästa produktiva grej har väl varit plugget. Jag har nämligen tagit itu med lite körkortsteori och minimalt med historia. Känner hur lovet sakta börjar gå mot sitt slut, men plugghögen har inte minskat alls! Har lite ångest. Även en promenad hann jag klämma in idag. Tycker verkligen det är så himla skönt att rensa huvudet lite; bara jag och musiken i öronen. En fika för att kompensera också. Jag menar, vad vore livet utan fika? Resten av kvällen har spenderats framför oth (såklart) vilket är lite av en tradition såhär på jullovet. Nu måste jag verkligen sova då det är jobbet som gäller imorgon! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Plötsligt blev det 2014.


Phs; mina vänner och jag.

Hallå där människor! Hur mår ni idag? Själv är jag otroligt seg, en aning trött och dessutom har jag lite huvudvärk på det. Kan ju nämna att det enda jag drack igår var Zingo också. Så kan det gå iallafall. Gårkvällen spenderades på bästa sätt, med Elina och Alva, och jag sov dessutom kvar. Vi lagade mat, spelade Eye play, kollade fyrverkerierna i hamnen och när vi kom tillbaka kollade vi på The Internship. Tyckte det var så himla pinsamt att se människor skrika, snubbla och vingla nere vid hamnen. De kan inte må bra idag. 

Kom i säng runt halv 4, men vaknade kl 7, halv 10 och 11. Sömnen har helt klart kommit i andra hand. Kommer knappt ihåg sist jag var uppe så sent... Kan inte riktigt vara uppe halva natten och sen åka och jobba på morgonen liksom. Idag har jag inte gjort något vettigt alls... Övningskört lite och varit hos farmor. Nu ska jag fortsätta mitt oth-maraton! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!