Tvåtusenfjorton.

Det har blivit dags för årets resumé och jag antar att det är lika bra att börja med den på en gång! Förra året firades nyår hos Alva med Elina och i år är inte annorlunda. Jag gick in med förväntningarna om att 2014 skulle bli förändringarnas år och så har det verkligen blivit! Januari - Mycket körkortsplugg, ångest över "tiden efter gymnasiet", KROGENDEBUT med Elin, PIERCADE NAVELN, mycket övningskörning i Örebro, x antal utgångar samt "dog" av oro pga vänner som kaosar. 

 
Februari - Peppade Bråvalla otroligt mycket, umgicks med mina fina, övningskörning i Örebro, x antal utgångar, plugg, fika på God Smak, klarade uppskrivningen (57/65?!), kollade på duktiga esteter från Rytmus, körde upp och kuggade, hade så jäkla mycket otur samt åt mat på Coco Thai med Alva och Becca.

Mars - Gick på kalas, umgicks med mina fina, studentmössan kom, föräldrar var utomlands, min studentklänning kom, x antal utgångar, kaoskväll på Frimis, accepterade att jag skulle komma att flytta, övningskörning i mängder samt kuggade på en uppkörning.


April - Ännu mer övningskörning, kuggade åter igen på uppkörning, övningskörde i Skövde, KLARADE KÖRKORTET och firade det med Irma på donken, drömde mig bort till "framtiden", bosatte mig i Irmas soffa x antal gånger, uppmärksammade feminism i min blogg väldigt tydligt, umgicks med fina människor, tjejkväll hos Elina, mycket plugg, fika i mängder, underbart väder, premiärglass i hamnen på Askersundsmarken, utgång, pärlade "fuck cancer" - armband och hade djupa tankar. 


Maj - Firade valborg med Alva och Elina, Godegårdsmarken, låste bloggen (av någon anledning som jag inte kommer ihåg), hjälpte till på infokväll i skolan, fika på God Smak, plugg, kollade på Elins konsert, kollade bio med Elina + åt mat, Irma fick sitt körkort, fika för bror, umgicks med mina fina, bowlade med tjejerna + mat, bosatte mig i Irmas källare, kalas för morbror, fika hos släktingar, dag i Sthlm med klassen och parallellklassen, första gången jag fick rösta i eu-valet, blev stoppad av polisen för första gången samt STUDENTFOTOGRAFERING med tjejerna.


Juni - Kämpade på med det sista på GA, kalas hos mormor och morfar, kaos pga dålig dygnsrytm (som inte blivit bättre), helkväll på bio, fika i mängder, lämnade in skåpnycklarna, umgicks med mina fina, SÅPAFOTBOLLSKATTJAKTEN, ångest över "vuxenlivet", TOG STUDENTEN, studentkväll på Frimis, Karlsborg, årliga "Hanna och Irma" - dagen spenderades på bio (TFIOS) med Elina och Elin, midsommarfirande hos Elin, hade ett par dåliga dagar, tappade (tydligen) kattsand på min fot på jobbet ♥ samt BRÅVALLA med bästa Elina. 


Juli - Jobbade, kollade bio med Elin, fastnade för OITNB, fika hos diverse släktingar, åkte med Wettervik, premiärbad med Irma, reunion med Sofia, utgång med Sofia, Elin och Irma, KOM IN SOM ANDRAHANDS, dagstripp till Karlsborg, hjälpte till på hundutställning, överraskningsfika för Alva, umgicks med mina fina, bio med Elin, poolparty samt fick ångest över att flytta. 


Augusti - Jobbade, umgicks med mina fina, spenderade en kväll på Vättern, började leta efter boende i Jkpg, sista utgången i Örebro innan flytt med Alva och Elina, roadtrip ner till Jkpg, shoppade "flytta hemifrån"-saker med Elina, TOG BORT TANDSTÄLLNINGEN, packade ihop i princip hela mitt rum, grillkväll hos Elin, FLYTTADE TILL JKPGINSPARKEN och träffade awesome människor.

 
September - Reflekterade över att flytta hemifrån, hängde på Ikea med Louise och Katarina, Espresso House ♥, plugg, intervjuvade en kille på Moderskeppet, röstade i valet, fotograferade i Jkpg, var förkyld, filmkväll, taco med Joss, åkte hemhem, hjälpte till på rally, kalas för Meya, KOM MED I HYPE, skype med mina fina, kolla fotoutställningar med Joss och Louise, bra utgång på Aka med Joss och Louise, Condeco ♥. 


Oktober - Plugg, skype med mina fina, gick på föreläsning som Laila Bagge höll i, firade Louise med tjejerna, bytte glasögon, Condeco ♥, filmkväll hos Louise, sittning med Joss, A6 med Louise och Katarina, mitt rum blev ommålat, åkte hemhem, hade reunion och umgicks jättemycket med precis alla, jobbade, Irma bodde hos mig här nere i Jkpg samt såg Krunegård, Hurula och Thomas Stenström i Huskvarna. 

 
November - Halloweenparty hos Louise, utgång på Aka med Joss och Louise, tacokväll hos mig med tjejerna, första snön kom, pizzamys på hlk, plugg, Condeco ♥, tentaplugg, åkte hemhem, jobb, Krunegård på Ritz med Elin och Irma, firade Irma genom att kidnappa henne till Gbg, såg tredje Hunger games filmen med tjejerna, bosatte mig i Joss soffa, julhandling på A6, skypedejt med mina fina samt bröstcancergala med Katarina, Joss och Louise.


December - Började delkursen från helvetet, jobbiga föreläsningar, A6 och ikea med tjejerna, kaosat över kursen, sett gråtfilmer, hade en grym torsdag (kul föreläsning, julklappsbyte, klassförfest och bongo som avslut), åkte hemhem, blev firad av tjejerna, blev firad av släkten, uppesittarkväll, hade en grym julafton ♥, jobb, bio, mellandagsrea med Elina och fika. 


 


Det känns så himla galet att 2014 redan är över?! Har knappt hunnit tänka över vad som faktiskt skett i år. Det har gått så himla snabbt och allt känns fortfarande lite overkligt. Jag vet inte vad som varit det bästa med det här året - det har ju varit så himla mycket bra saker som hänt?! Händelser som toppade i år var nog ändå studenten, Bråvalla, att jag flyttade hemifrån och började plugga i Jkpg. 

Jag har lärt mig att... Att... Jag vet inte vad jag lärt mig i år. Jag antar att jag vuxit upp en del och det känns bra. Det känns verkligen som att jag är på väg någonstans och inte har fastnat i det gamla och trygga. Under det här året har människor kommit och gått, på gott och ont, men allt jag ser är hur mycket jag vunnit. Jag har aldrig träffat så många inspirerande människor på en och samma plats som när jag började plugga. 

Nyårslöften då... Hm, ja, jag har inte riktigt haft några de senaste åren. Kom på några för ett tag sen, men kommer inte ihåg dem nu. Under 2015 ska jag sluta anpassa mig efter alla andra hela tiden, gärna hålla upp dörren för människor som inte vill vara en del av mitt liv längre och inse att vänskap is a two-way street. 

Jag tror det kommer bli svårt att maxa 2015 så pass mycket att det blir bättre än 2014, men en kan ju alltid försöka! Jag hoppas att ni haft ett lika bra år som jag haft. Det känns så konstigt att tänka att jag egentligen inte behöver sitta vid skolbänken mer - lite vilsett, men så spännande. "Vuxen", på riktigt.

Någonting jag kommer sakna med 2014: att ligga i bästa väns soffa, bara för att. 
Någonting jag kommer lämna i 2014: känslan av att inte räcka till. 
Någonting jag ser fram emot med 2015: att leva studentlivet i Jkpg med mina sinners! 
Någonting jag ska försöka göra innan 2016: leva mer.

MP3 love.

One Direction – Act My Age
Martin Tungevaag – Samsara 2015
Ace Wilder – Riot
Ace Wilder – Bitches Like Fridays - Filip Jenven Remix Radio Edit
Bebe Rexha – I Can't Stop Drinking About You

Mina "senaste" beroenden ♥

Vi gör fel, vi gör om, vi gör rätt.

Så... Vad ska dagens ämne vara? Ska det vara nyårsångest, hur en försöker pussla ihop sitt liv eller något i-landsproblem som alla kan relatera till men som egentligen är helt orelevant om en sätter det i ett annat perspektiv. Ja, ni hör ju, alternativen är många. Tror däremot att jag fastnade vid det här med pussel, det kan nog bli nåt om jag får skriva ett tag.

Pussel. Det första jag tänker på är mina vänner som sitter och pusslar under föreläsningar. Där pratar vi om att pussla ihop allt så att en kan "sitta av" sin tid på föreläsningen, med tanken om att vara så oaktiv i själva föreläsningen som möjligt. Det är en variant av pussel, men det är inte det jag egentligen tänker på. 

Jag tänker på livspussel; hur en alltid försöker få allt att gå ihop. Att försöka disponera sin tid så bra som möjligt för att hinna göra så mycket som möjligt. Alltid, alltid, alltid. Det handlar alltid om att maximera. Jag tänker på när jag kom hem från Jkpg och försökte träffa så många som möjligt, fastän jag bara hade en helg på mig. Det fungerade oftast, men ofta kändes det som att jag bara åkte fram och tillbaka mellan olika platser. Kvantitet före kvalitet - jag måste lära mig att prioritera mer. Vilka bitar får mig att se helheten och vilka bitar gör mig bara mer förvirrad?

Jag tror nog att hela livet är ett pussel - det svåraste pusslet av alla. Det är i konstant förändring; bitarna och det slutliga motivet ändras. De bitar som en gång passade gör inte det längre och pusslet blir aldrig klart. Det är alltid en bit som försvinner och en annan som behöver plockas bort. Stoltheten som kommer när du ser att en bit passar ihop med en annan bit är obeskrivlig, men åter igen kommer föränderligheten in.

Jag tror att vi alla letar efter den där biten som tycks ramlat under bordet eller gömt sig bakom elementet. Vi försöker bygga en ram för att lättare kunna placera bitarna, men det är fortfarande inte lätt. Hela tiden försöker vi pussla ihop vårt liv, ibland blinda för de bitar som ligger alldeles för nära. Vi gör fel, vi gör om, vi gör rätt. 

Just nu känns det så meningslöst att försöka pussla ihop någonting som ändå kommer förändras imorgon. Tänk om det vore så att ett pussel lever sitt eget liv under natten - det känns så ibland. Jag är trött på att få allt att försöka passa i min ram; jag kommer så småningom hitta de där bitarna som jag letat efter, frågan är inte om utan när. Vi har en viss påverkan över vårt eget pussel. Vi kan välja att låna ut bitar eller hjälpa någon annan med sitt pussel - det är så enkelt och så snällt. Straffet är när den utlånade biten kommer tillbaka och inte alls är sådär hel och fin som den var innan. Ditt pussel kommer aldrig vara detsamma efteråt. Det kommer synas; det som alla ser men även blundar för. 

Kanske är vi alla en del av ett större pussel? Isåfall, hur vore jag som bit? Kanske är jag en bit som inte verkar passa någonstans. Kanske är jag en bit som är trasig i kanterna? Kanske är jag en av bitarna som tillhör ramen? Kanske är jag en av bitarna som ramlat under bordet och väntar på att bli hittad. 

Nej, jag vet egentligen inte vad denna text skulle resultera i. Jag kunde inte skriva mer på mina skoluppgifter på grund av idétorka, men kände ändå att jag ville skriva. Jag ville låta tankarna sväva sådär som jag brukar. Jag ville se mina tankar ur andra perspektiv. Jag ville skriva för det får mig att må bra. För er är säkert ena hälften obegriplig och andra hälften irrelevant, men för mig är texten varken eller. Det är en nedskriven tanke och tankar behöver inte vara perfekta.

Det är sån glädje en får gåshud av.


Ph; från min insta.

Hallå där! Nu börjar även denna helg gå mot sitt slut. Däremot har det inte riktigt känts som helg? Jag vet faktiskt inte vad det känts som. I går jobbade jag 9-14, åkte hem och pluggade och kvällen spenderades på bio med föräldrarna. Tror jag sänkte medelåldern rejält i biografen som den rebell jag är. 

I dag stod mellandagsrea på schemat! Elina hämtade upp mig och sedan åkte vi iväg mot marieberg. Blev så himla förvånad över hur lite folk det var där?! Kom iallafall hem med flera fynd, men också med mindre pengar i plånboken. Var iallafall hur kul som helst att ta en shoppingdag med henne - alltför länge sen! ♥ Gillar verkligen hur en kan vara ifrån varandra i flera månader, men fortfarande umgås som om ingenting ändrats. 

Just nu sitter jag och försöker skriva lite skolarbete, men tror jag gjort mitt för ikväll (stämmer inte, skulle publicerat detta förut men fastnade framför Håkan). Just nu sitter jag och tittar/lyssnar på Håkans film om hans konsert på Ullevi. Ångrar så himla mycket att jag inte gick på hans konsert. Nåväl, det hjälper inte att att ångra sig. För övrigt blir jag bara så himla taggad på konserter och festivaler nu?! 

Anyway, tre dagar kvar av 2014! Dessa dagar ska det jobbas, pluggas och umgås med fina människor. Innan jag vet ordet av det är det 2015 och jag är tillbaka i Jkpg. Ska däremot inte klanka ner på Jkpg; det är en finfin stad jag kallar hem med finfina människor som jag kallar mina vänner ♥

"It's all the same handshakes and names"

Phs; i dag fick kameran följa med till Askersund. Nyårslöfte: fotografera mer med kameran.

Hallå där peeps! I dag har jag varken bestigit berg eller hittat botemedlet för någon sjukdom. Har däremot varit produktiv på mitt eget lilla vis; har fotograferat, sökt jobb och pluggat. Måste verkligen komma igång och fotografera mer med kameran! Den borde alltid hänga med i väskan, för en vet ju aldrig när ett fint motiv kan titta fram. Det är egentligen många saker jag borde börja med... Äta bättre, plugga mer, fotografera mer, skriva mer... Maximera mina dagar helt enkelt. Hur hittar en ens ork till allt sånt om det bara känns som en massa krav?! Motivationen kommer och går som Sverige byter årstid och väder - låter lovande eller hur? Svar: nej.

Nu ska jag stänga ihop datorn för i dag och i stället förflytta mig till tv-soffan. Har haft det så galet chill de senaste dagarna, men i morgon ändras det så passar på att njuta nu! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Inte alltid party.

Ph; en bild från promenaden tidigare idag. 

Hallå där peeps! Juldagen idag då. Denna dag har varit otroligt chill med en promenad mitt på dagen. Skulle kunna säga att det var härligt att gå på promenad på "landsbygden", men det var jäkligt kallt så egentligen fanns det inget härligt med det. Mina tår domnade bort och min näsa frös som aldrig förr. Hur underbart som helst att komma in i värmen igen med andra ord. Imorgon däremot ska jag börja vara produktiv och "att göra" - listan måste betas av. Denna dag verkar ju inte ha varit så party och det har den inte varit heller. Det är lite det som är meningen med jultider - att det är helt okej att bara chilla igenom en hel dag! 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Tjugofjärde december.

Ph; det ryktas om att det är jul i dag?! 

Hallådär och god jul peeps! Hoppas ni haft en riktigt grym jul, eller en riktigt bra onsdag om ni inte firar jul. Denna dag började hos farmor med julbord nummer 1 och fika nummer 1 innan vi rullade därifrån. Lagom till Kalle Anka anlände vi hos mormor och morfar för tv-tittande, julbord nummer 2 följt av fika nummer 2. I år hade jag turen att träffa mestadelen av släkten, vilket är rätt sällsynt numera. Har allt som allt varit en riktigt fin dag med nära och kära! Känner mig verkligen som ett barn på julafton; vad finns det att inte gilla liksom?!

Vill också ägna en tanke till er som inte firar jul enligt er tradition i år på grund av tråkiga förändringar under årets gång. När jag tänker på jul förknippar jag det direkt med familj, släkt, mat i massor och julklappar under en gran. Många tycker att det är för mycket och överskattat, men jag tycker att tiden med familjen och släkten är underskattad. Varför inte ha en dag på året där det är fullt acceptabelt och lite påtvingat? Vad är det för fel med att visa lite extra kärlek?

Nu ska jag sitta och slipa lite på min årsresumé! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses ♥

#uppesittarkväll


Ph; fika på marieberg. 

Hallå peeps! Stör jag i er uppesittarkväll kanske? Jag ber så hemskt mycket om ursäkt isåfall. Just nu sjungs det på tv:n och Bingolotto är självklart på - en del traditioner är inte till för att brytas. 

Denna dag kickades igång med en tur till marieberg. Märkte verkligen att det var fler än jag som inte var klara med julhandlingen! Nu är jag iallafall klar med "alla" julklappar och hittade dessutom lite till mig också. Var däremot så himla otajmad med Elina och vi lyckades helt gå om varandra #gråtfest. 

Efter turen till Örebro blev det en sväng till Askersund för att byta julklappar/få presenter av Irma. Därefter hem och förbereda inför uppesittarkvällen! Mackorna är uppätna och glöggen är varm - fattas inte mycket nu inte. 

Anyway, nu ska jag dricka upp min glögg, ha en fortsatt bra uppesittarkväll! 

Lucy

 <--- Filmen.

Detta är en film jag såg för ett tag sen, men inte hunnit skriva om. Kommer däremot fortfarande ihåg den, vilket innebär att den var mycket bra! Lucy råkar komma i kontakt med en ny drog och en "helt ny värld" uppenbarar sig. Drogen tillåter Lucy att utnyttja sin hjärna (eller hjärnkapacitet) mer och mer, men det finns konsekvenser. Att ha tillgång till 100 % av sin hjärnkapacitet är livsfarligt på så många plan. SEVÄRD. 

Two night stand

 <--- Filmen! 

I kväll fick denna film stå för underhållningen och det är ingenting jag ångrar. Den var rolig och fin på samma gång, alltså en film helt i min smak. Megan, en person som har svårt för att gå vidare, utmanar sig själv genom att fixa ett one night stand. Alec är killen som blir hennes byte. Allt går som planerat tills en snöstorm snöar in dem båda. Detta leder till awkward situationer och mindre bra idéer. Hur kul som helst med andra ord! Mycket sevärd film!

"Someone might tell you life is deadly, but with us it's one of many"

Ph; marknadschoklad ♥

Hallå där peeps! Current mode: livet leker. Denna dag har innehållt jobb 9-16, filmtittande, glöggdrickande och marknadschokladsbakande (är det ens ett ord?! Hittade på det nu annars...) Inte en dum dag alls med andra ord. Att jobba brukar förknippas med jobbigt och tråkigt, men håller inte riktigt med. Det bästa med mitt jobb är helt klart att få träffa människor hela dagarna - på gott och ont. Negativt som är förknippat med mitt jobb: att ha cykelavstånd till jobbet och pga det cykla omkull när en ska hem ifrån jobbet och inte inser att det är superhalt fören det är försent... Ska inte cykla mer från jobbet. 

Blev förresten jättepepp på ca ALLT just nu. Det är jul om bara några dagar och jag ska verkligen försöka njuta nu när jag är på hemmaplan igen. Många säger att jag är en positiv och optimistisk person, vilket kanske stämmer ibland, MEN i december stämmer det ALLTID. Kan verkligen inte låta bli att bara älska december? Det är verkligen min månad. Börjar ni också känna julkänslorna där en känner att det finns kärlek i överflöd?! Eller kanske nyårskänslorna där en känner att ALLT är möjligt?! Allt känns så jäkla bra just nu! 

Anyway
, i morgon kommer också bli helt awesomeVi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"I won't act my age, no I won't act my age"

Phs; bilder från helgen.

Hallå där peeps! Nu befinner jag mig åter igen på hemmaplan, även kallat Närke. I fredags hade jag en föreläsning på förmiddagen och sedan satte jag mig på tåget kl 14. Känns så himla konstigt att ha lämnat Jkpg och sedan inte komma tillbaka fören efter nyår?! Kvällen spenderades hos Elin på förfest, men var halvdöd så var väl mest en party pooper som sedan åkte hem när alla andra gick ut. Är så himla social osv. I går fixade jag och förberedde hela dagen inför att mina vänner skulle komma på kvällen. Kvällen blev väldigt lyckad med mat, vi såg Frozen (mys deluxe) samt pratade ikapp en hel del. Så himla kul att se alla igen! 

morse vaknade Alva och jag och sedan var det bara att sätta igång och förbereda dagens kalas. Släkten dropade nämligen in under eftermiddagen för fika. Väldigt mysigt! Just nu sitter jag i sängen i mitt "gamla" rum, men ska snart titta på någon film. Känner att jag behöver ta igen förlorad sömn, så kanske borde sova redan nu?

Har för övrigt svårt att förstå att jag numera är 19, och inte 18. 19 känns mer som ett "mellanår" och det händer egentligen ingenting speciellt. Förra året när jag fyllde 18 tyckte jag det lät så stort, vilket det är, men att fylla 19 känns nästan mindre? Så ologiskt. Fick en fjärrutlösare till kameran som present från bror, vilken han hade fått ner som "andra lagret" i en paradisask?! Roligaste idén ju! Funderar fortfarande på hur min familj kom på idén... Men jag ska helt klart köra den på någon av mina kompisar någon gång. #mindfucked

Avslutningsvis har det varit en kanonhelg med massa härliga människor som jag inte sett på en evighet! Finns inte mycket som kan toppa det. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

10-00 SNS är lagom awesome

Phs; nästan hela min torsdag i bilder. 

Hallå där! Tänkte att jag sammanfattar torsdagen lite. Om det inte var en bra dag så vet jag inte vad som är! Den började med föreläsning 10-12 och vi fick veta att detta med liveuppdateringar är otroligt kul (#anonymtyckertill). Vidare till Joss för att byta julklappar - så mysigt (flashback till när mina vänner och jag brukade byta julklappar på God Smak)! 

Efter det åkte jag hem, försökte packa och sedan iväg på klassförfest. Väldigt kul initiativ tycker jag! Tycker ibland det är tråkigt att vi är en så stor klass för det blir ingen riktig sammanhållning, fast den kanske kommer sakta men säkert. Kvällen avslutades på Bongo, vilket var pricken över i:et (inte toppen)

Torsdagen var så grym att jag glömde bort att det kommer en fredag efter en torsdag... Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Den ena dagen är inte den andra lik.


Ph; senaste från min insta.

Hallå där peeps! Nu skriver jag här igen. Skriver mycket hellre här än på min reflektion. Allt för att inte behöva skriva på den. Den känns så himla seg just nu. I går var en sjukt seg dag - grammatik 10-15 och två timmar referenshantering efter det. När jag började MKV trodde jag inte att det skulle vara så mycket fokus på grammatiken som det är i den här kursen. Jag håller på att avlida och det känns som att resten av klassen tycker likadant om det också. Började iallafall att packa i går och i nuläget ser det lovande ut! 

I dag har varit en halvseg dag, men med endast en föreläsning. Föreläsningen däremot var sjukt intressant och nu har jag plötsigt inte alls ångest över nästa uppgift som ska göra mig sällskap hem till Närke. Känns så himla bra! För övrigt i dag då... Tror att jag börjar få lite resfeber?! Tänk er det plus att jag är jättetaggad på allt kul som väntar?! Galet! 

Nu ska jag iallafall försöka packa lite småsaker, skriva på min reflektion samt slå in paket! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Det här med jul ♥Julen är verkligen min favorithögtid - den är, för min del, fylld med så himla mycket glädje och kärlek. Jag vet att alla inte har den kopplingen till julen, vilket jag tycker är otroligt synd. Tanken av att det är en högtid som börjar i december och slutar efter nyår är så mysigt - det är väldigt mycket som händer kring julen, vilket jag gillar. Jag gillar dessutom att många blir mycket trevligare under december, även om jag önskar att det kunde hålla i sig året runt.

Fastän jag snart är 19 år fyllda finns barnasinnet fortfarande kvar. Jag blir fortfarande lika glad över att se när de börjar med julpynt i affärerna och min absoluta favorit är att klä julgranen innan jag fyller år. Det sistnämnda är dessutom ett måste, om inte granen är klädd kan jag inte fylla år... Det ges alltså inte mycket till alternativ när allt kommer till kritan. Den ska vara klädd när jag fyller år. Jag gillar julen så mycket att mitt rum är juldekorerat året runt. Paketen är mindre viktiga. När jag var yngre fokuserades det väldigt mycket på julklaparna, vilket jag inte tycker är lika viktigt längre. Förr brukade jag fira jul hos farmor först och sedan åka till mormor och morfar på eftermiddagen. Efter årens gång har det ändrats och i år vet jag inte alls vart jag ska fira jul. Traditionen har helt enkelt försvunnit en del. Jag är en sån som gillar en del traditioner och julen är en sån. Att inte ha en julgran eller inte kolla på Kalle Anka går verkligen inte ihop för mig. 

De senaste åren har jag även hypat min födelsedag extremt mycket. Första tanken är att jag är en bekräftelsehora, men jag tycker inte att den stämmer. Den andra tanken är att jag verkligen gillar att fixa ihop tjejkvällar, filmkvällar och liknande. Den tredje tanken är att när julaftonarna (s?) blivit mer splittrade har min födelsedag fått agera julafton istället. Jag ser alltså min födelsedag som en tillställning då nära och kära kommer för att fira och äta gott. Det är dessutom allt jag begär för julafton. 


Phs; alla bilder är från julen 2012 och 2013. 

Jag drömmer om en stor släkt med världens mysigaste julaftonar.
Vi pratar om nästan kaosartade julaftonar nu. En drömjul vore ett vinterland, ett stort hus helt i julanda och massa människor som sprider värme. Hade jag fått bestämma hade det varit jul året om. 

Jag tycker att julen är en tid med nära och kära och jag anser att det är barnens högtid. 
Det är barnen som ska vara i fokus och ingen kräsen vuxen som gnäller om att det är samma varje år. Därför ser jag inte heller julen som ett tillfälle att dricka. Egentligen ser jag ingen mening med alkohol överhuvudtaget och skulle lika gärna kunna bli nykterist på heltid. Jag ser mycket oftare att alkohol stjälper än hjälper och det är tråkigt att en dryck kan åstadkomma så mycket. Nej, alla barn borde få uppleva en vit jul, men också ett vitt år. 

Jag antar att jag bara ville berätta om min kärlek till julen och få mer julkänsla än vad jag redan har! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Till alla som är vakna.

Hej alla sömnlösa själar, vad tänker ni på just nu? Tänker ni på dagen som varit eller på dagen som kommer? Jag tänker på allt på samma gång. Jag tänker på att jag kanske slösat bort denna dag och inte gjort bästa tänkbara av den... Vilket egentligen är otroligt synd. Jag vill ju leva istället för att bara finnas, men det glöms bort ibland. Jag vill leva för att känna glädjen, euforin och lyckan som fullständigt tar över. Jag vill leva för att känna sorgen, besvikenheten och gråten i halsen. Jag tror att det alltid måste finnas kontraster för att verkligen kunna mäta hur bra eller hur dåligt någonting är. Lycka kan inte existera utan sorg och sorg kan inte heller existera utan lycka. 

Kanske är ni bara såna människor som analyserar? Ni övertänker, överanalyserar. Så många varför, hur och när. Det finns så mycket en kan tänka på att det aldrig tar slut. Jag har en bekännelse: jag gör detta också. Det behöver inte ens vara någonting speciellt. Det kan vara att någon gjort ett idiotiskt uttalande, men det kan också vara ett skämt. Ofta är det något där någon visat att hen bryr sig, om vad som helst egentligen. Det visas en speciell glädje i människors ögon när de pratar om något de verkligen älskar. Har ni tänkt på det? Att se det får mig att le, det är verkligen så fint. 

Anyway, kanske har skrivit tillräckligt för en natt... Imorgon upptäcker jag antagligen meningen med detta inlägg... Eller inte. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Söndag 2.0.

Hallå där människor! I dag har jag inga bilder att bjuda på, men jag antar att mitt skolarbete inte är så kul att titta på heller. Känns verkligen inte som måndag heller, vet inte vilken dag det känns som... Kanske söndag? Dagen då en sitter med plugg och inte har lämnat lägenheten på hela dagen. Har varvat plugg med The Hills hela dagen och tror jag börjar komma någonstans iallafall. Nu är det däremot dags för matpaus och på matschemat står: att äta "ur kyl och frys". 

För övrigt börjar jag bli mer pepp på livet; utgång, hemgång och massa firanden! Roligheterna börjar på torsdag och fortsätter tills på söndag. Någonting som verkligen gör mig glad är när en har massa roligheter saker inplanerade. Jag tycker det är extremt viktigt att ha någonting att se fram emot, speciellt när en har det svårt eller plugget tar över. 

Mitt största bekymmer just nu är nog min röst då den håller på att ge upp. Det har alltid varit en utmaning för mig att inte prata, men om jag inte kan prata så ger det mig ju inte något alternativ?! Nyss skrev min kompis "tänk om du inte kan prata på din födelsedag" och det vore ju bland det sämsta tänkbara?! Känns iallafall inte alls bra. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!  

Lånar soffa, filt och ljusstake.Ph1; min mat igår - korvstroganoff. Ph2; i nuläget. Ph3; joss ljusstake - har nämligen ingen egen så passar på att låna hennes när jag är här.
 
Hallå där! Tredje advent i dag då. Bara hela fem dagar kvar i Jkpg, en vecka kvar tills jag fyller år och endast 17 dagar kvar på 2014! Visst är det galet?! Det har verkligen gått fort! I går försökte jag, åter igen, skriva på min text och vara allmänt produktiv. Det slutade med att jag gjorde allt annat än att skriva på min text. Lägenheten blev iallafall fin och maten grym! På kvällen åkte jag till joss för att titta film, och det är vart jag befinner mig just nu också. I morse vaknade jag upp i Joss soffa, där jag alltid hamnar, och har sedan dess skrivit på min text, kollat film och ätit frukost. Nu vill Word däremot inte samarbeta längre, vilket gör att allt går halvt åt helvete. 
 
Nåväl, ska försöka vara positiv iallafall! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Blir glad av snö.

Phs; bilder från för ett tag sedan när jag skulle fota snön. 

Hallå där! Äntligen, äntligen har snön kommit hit på riktigt till Jönköping. Jag har verkligen längtat! Nu börjar det verkligen kännas att julen är så nära som bara runt hörnet. Ikväll har jag druckit glögg och julspellistan spelas för fullt. Snart är det dags för en julfilm också - kan det bli mycket bättre än såhär?! Klart det kan! Annars idag då? Tvättat, kollat film och tvd, börjat läsa en bok samt försökt skriva på en skrivuppgift. Imorgon har jag lovat mig själv att vara produktiv från det att jag lämnat sängen - kanske bara ska ligga kvar isåfall? Satt förut och lyssnade igenom Håkans konsert han hade på Ullevi - ångrar mig verkligen nu i efterhand! Nästa gång han har konsert ska jag vara där, såvida det inte är Norrland... Då får det vara! 

Även om denna dag har varit rätt chill så har den fått mig på mycket bättre humör! Att sjunga med till Håkan, dricka glögg, höra snön knarra under fötterna, tvd, att se utbytesstudenterna leka i snön och höra julmusik ger så mycket ♥

If I stay

 <--- Filmen.

Denna film såg jag för ett bra tag sedan, men kan verkligen inte släppa taget om den. Filmen är en filmatisering av boken med samma namn. Jag har läst boken, men det var ett tag sedan. Tycker däremot inte att den var så bra. Anyway, filmen handlar om Mia och hur hon väljer att fortsätta. Mia är med om en bilolycka varpå hon hamnar i koma. Därefter får vi följa henne genom tillbakablickar, men även hur hennes "själ" går runt på sjukhuset. Filmen lämnar en utan tvekan med massa tänkvärt och tårar på kinderna! 

You're not you

 <--- Filmen.

Såg just You're not you och har knappt återhämtat mig än. Jag vill verkligen tipsa om denna film. Den handlar om Kate, en kvinna som blivit diagnotiserad med ALS, och om Bec, en student som ska ta hand om Kate. Genom hela filmen får en verkligen följa med och se hur deras vänskap växer allt eftersom. Filmen har verkligen berört mig och fick mina tårar att rinna. Filmen visar hur viktigt det är att verkligen leva och att ge alla en chans även om en är tveksam - något jag själv kan lära mig något av. Se filmen nu! 

Alla dessa grammatiska termer får mig att spy.

Hallå där! Just nu spelas någon "Afternoon Acoustic"-spellista som jag hittade förut på Spotify, Samtidigt dricker jag te och ska precis börja kolla på ett avsnitt av the Originals. Känner verkligen att jag behöver en paus från allt som heter plugg. I dag stod klockan på 06:45, vilket resulterade i lite mer än fem timmars sömn. Plågade mig igenom två föreläsningar, men är osäker på vad föreläsningarna egentligen handlade om. Var däremot inte ensam med att tycka detta - satt i stort sätt med ett gäng frågetecken kring mig.

Det jag däremot vet är att:
1. de kastar grammatiska termer på mig
2. jag inte vet om jag kommer överleva denna kurs,
nervsammanbrott eller sömnbrist kan vara några faktorer som spelar in
3. det går utmärkt att göra allt annat på föreläsningar, än att lyssna.

Jag måste verkligen försöka hitta motivationen nu, men det är svårt när allt känns så luddigt. Kan väl erkänna att det inte bara är på grund av kursen allt känns luddigt, men den är en stor bidragande faktor. Har rent allmänt känt mig rätt luddig på sistone och kanske har jag börjat dala lite? Ni vet när en verkligen vet att "nej, du är inte på topp - du var mycket bättre förut. Vart har du tagit vägen?". 

Det kanske är dags för en "må bra"-dag? En dag när en inte tänker på allt plugg, utan bara på att boosta sig själv. Det är viktigt att ta hand om sig själv; ibland kan det vara att ta en dag för sig själv, medan det andra dagar kan vara att unna sig något med sina närmaste. Allt det är så individuellt. Ibland behöver en inte vara produktiv överhuvudtaget - ibland är det också okej. 

Nu är det långhelg och det innebär hela fyra dagar tills jag åter igen befinner mig i en föreläsningssal. Det känns jobbigt att veta att tisdagen nästa vecka fylls med föreläsning på föreläsning... Det känns ju redan ostabilt med två på samma dag. Det känns däremot bra att veta att dagarna tills hemgång bara blir färre och färre! 

Anyway, paus - kanske borde ta en paus från plugg, blogg och sociala medier när jag ändå håller på? Tvivlar på mig själv och tror faktiskt inte att jag skulle klara det, iallafall inte bloggen eller de sociala medierna. Att ta en paus från bloggen... Varför ta paus från något som får en att må bra? Så dumt. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Vill ha ett vinterland.


Ph1; vaknade upp till det imorse. Ph2; jag iförd kläderna jag klickade hem. 

Hallå där! Nu har det åter igen varit tyst här ett tag. Känns som att jag börjar alla mina inlägg med den frasen. Skärpning! I måndags hade jag föreläsningar och sedan stannade jag kvar i skolan för att plugga lite. Kvällen spenderades pluggandes, i telefon med Elin och Elina på Skype. Känns som att det är så mycket just nu att jag bara vill gå i ide. 

går hade jag åter igen föreläsningar. Allt faller under kategorin grammatik, vilket jag avskyr, och det går verkligen inte in?! Det är omöjligt att fokusera så pass länge - speciellt på grammatik! I dag vaknade jag upp till snöblandat regn - kanske inte det väder jag hoppats på. Vill verkligen att marken ska vara vit nu, men nej. Dagen har innehållt ett besök till Internationella relationer, städat, vattnat blommorna och handlat. Allt för att inte behöva plugga. Nu är det dags för matpaus innan jag ska kriga mig igenom all kurslitteratur!

Hoppas ni har fått lite julstämning! "Bara" 9 dagar kvar tills jag är i Närke igen! Jag lovar att tiden kommer springa ifrån mig och innan jag vet ordet av det så sitter jag på tåget uppåt i landet. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

"But I have my moments, I have my moments"

Ph; en bild som blev ur fokus - kan också beskriva hur jag ser på studieguiden och hela kursen just nu. 

Hallå där peeps! Söndag och andra advent i dag alltså. Början av dagen var väldigt oproduktiv - fastnade på youtube alternativt bara låg i sängen och stirrade upp i taket. 

Jobbiga saker i dag: 
- Fått nervsammanbrott på den nuvarande uppgiften i skolan...
- Vädret gör en trött och opepp
- Mina ostbollar är slut
- Gruppkonversationen väljer att utesluta vissa människor - ger dålig stämning i gruppen

Bra saker i dag: 
- Fått tag i kurslitteratur till nästa termin! 
- Har läst lite kurslitteratur
- Jag har kommit på de sista julklapparna
- Har inte behövt lämna lägenheten på hela dagen

Allt som allt en hyfsat bra söndag! Nu är det bara att ladda om inför nästa vecka av förvirrande föreläsningar, enorma köer till microrna (microsarna?) och halvdant väder. Nu låter det som att det är jättetråkigt att plugga på högskola, men det har sina fördelar också såklart. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

MP3 love.

Charli XCX – Break The Rules
SayWeCanFly – Intoxicated I Love You
The Veronicas – Sanctified
The Veronicas – Did You Miss Me (I'm a Veronica)
The Veronicas – Cruel
The Veronicas – Line of Fire
The Veronicas – Teenage Millionaire
The Veronicas – Born Bob Dylan
The Veronicas – Always
The Veronicas – Mad Love
The Veronicas – More Like Me
The Veronicas – If You Love Someone
The Veronicas – Cold
The Veronicas – Let Me Out
The Veronicas – You and Me
Tove Lo – Talking Body
Tove Lo – Not On Drugs
Tove Lo – My Gun
Tove Lo – Timebomb
Tove Lo – Moments

Senaste tillagda på min spotify, blev otroligt många låtar men har The Veronicas släppt nytt album så har dem. Kan faktiskt inte bestämma mig för mina favoritlåtar på det albumet, så skickar med allihopa. 

"We can run around in circles we make, or we can run straight ahead"
Ph1; te ♥ Ph2; "Let's go to Ikea they said, it will be fun they said" Ph3; fr. v. Katarina, jag, Joss, Jessica och Louise. 

Hallå där! Nu har det gått ett par dagar igen, men jag har inte gått sysslolös. I torsdags hade jag seminarium på Hur vi lär - hade jagat upp mig så himla mycket men hade egentligen ingenting att oroa mig för. Känns i alla fall sjukligt bra att ha det överstökat, nu är det bara de andra uppgifterna kvar... Hade även en rätt seg föreläsning om vetenskaplig sökning. Efter att Mathilda och jag hade haft föreläsningen mötte vi upp de andra lite snabbt innan vi åter igen gick skilda vägar. Så konstigt att vara uppdelade när vi brukar hålla ihop hela tiden. 

går fick jag kämpa lite för att komma upp ur sängen - ville egentligen bara ligga kvar och gömma mig under täcket. Det var en riktig "headset" - dag. Började dagen med ett avsnitt av tvd och frukost innan det var dags att åka mot A6 och Ikea. Vårt huvudsakliga syfte var att vara bärhjälp åt Joss, men självklart följde lite annat med hem också, som alltid. Vidare till Huskvarna där jag blev kvar över natten - varför åka hem och sova i sin egen säng när en kan sova i Joss soffa? Var i alla fall skönt att sitta där och inte göra någonting speciellt ♥

dag har inte varit en produktiv dag, än. Har hämtat ut mitt paket på posten (beställde två plagg kläder i måndags) så nu är jag helt kär i mina nya plagg. Ska ta itu med min tvätt som hängt i rummet ett tag nu. Det är så himla lätt att tvätten får hänga hela veckan... Ser lagom fint ut osv. Försöker även att plugga men word vill inte samarbeta så vet inte riktigt hur jag ska kunna spara artikeln jag hittat?! 

Anyway, kanske dags att ta tag i livet nu... Eller kanske en kopp te innan? Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Vad är hemma?

Just nu sitter jag hemma, hemma i min delade lägenhet i Jönköping. Jag kallar detta för mitt hem. Jag har även ett till hem, två timmar härifrån, som jag också kallar mitt hem. Det ena kallas hem, lägenheten, Jkpg, Jönköping eller "där nere" medan det andra kallas Närke, Örebro, Askersund, hålan, skogen, landet, hemhem eller hemmahemma. Kärt barn har många namn eller vad är det man säger? Tids nog har detta vuxit till att bli mitt andra hem, vilket jag inte trodde till en början. Nu känns det lika självklart att vara nedanför Vättern som ovanför. 

Tanken på att åka hem till jul känns mysig och efterlängtad, men jag känner inte samma hemlängtan längre. 
Känslan av att "bli lämnad" i lägenheten när ens föräldrar släppt av en känns så långt borta nu. Känslan av att gråta när ens bästa vän skriver att hon saknar en känns också så långt borta. Jönköping, högskolan och vännerna här har kommit att bli min vardag och att inte träffa dem varje dag känns rätt overkligt nu. Ibland funderar jag på vad jag ens gjorde innan "detta liv" - det känns också så långt borta nu.

Alla hanterar hemlängtan på olika sätt och detta inlägg är egentligen riktat till dem som känner hemlängtan. Jag vill säga att det är okej att känna hemlängtan, det är ingenting ovanligt. Ett hem är så mycket mer än fyra väggar och ett tak; det är ett ställe fyllt med värme, kärlek och trygghet. Det finns ett citat, "home is where the heart is", som jag tycker syftar till att där din familj och dina vänner är, är hemma. Det är delvis sant, men inte helt. 

De flesta av mina vänner har/kommer att flytta - de kommer/har precis som jag få ett till hem. En anledning till hemlängtan är just vännerna, men hur gör en om ens vänner också flyttat? Då återstår familjen och släkten, vilket är tillräckligt hemma för mig. Självklart kan platser också vara hemma, även om människorna som bott där flyttat därifrån. Att gå längs landsvägen en sommarkväll, att gå gata upp och gata ner för kullersten, att göra alla "standard" - saker med ens vänner - det är också hemma för mig. Det är ibland som hemlängtan tar över och det är okej. 

Vad är hemma för er?

Rätten till min egen kropp.

Härom dagen tänkte jag att: det är bara jag som bestämmer över min kropp. För visst är det så? Att det bara är jag som får bestämma över den, att det bara är jag som får ha åsikter om den? Eller? När jag tänkte lite till så insåg jag att det inte alls var så. Snarare tvärtom faktiskt. Det jag är ute efter är något slags drömland - det är inte på riktigt. 

Genom att bara finnas till har allmänheten möjligheten att kommentera min kropp, vare sig jag vill eller inte. Jag behöver inte ens vara en allmän person (känd) för detta. Du, jag och alla andra blir ständigt "avskannade", vi blir ständigt bedömda efter vårt utseende. Kommentarer om andras kroppar är ständigt i cirkulation - människors åsikter om andras utseende verkar aldrig ta slut. Det är allt från hår, kroppsform och kläder till naglar, hud och skostorlek. När ska detta ta slut? Sist jag kollade var jag inte en ägodel som tillhörde allmänheten, men jag har tyvärr inget val i denna fråga. Det är att finnas eller att inte finnas och då väljer jag det förstnämnda. 

Det slutar däremot inte vid kommentarer utan fortsätter mer fysiskt. Min kropp är inte någonting vemsomhelst får ta på. Inte känna, inte klämma, inte nudda, inte highfive:a - ingenting. Jag vill ha min privata zon och att bryta den utan tillåtelse är kränkande på så många plan. Ingen har någonsin tillträde till någon annans kropp - aldrig, aldrig, aldrig. Att objektifiera någons kropp är inte heller okej - det berövar personen rätten till sin egen kropp. Du har inte någon rätt att på ett eller annat vis kritisera någon annans kropp.

I början snöade jag in på att jag är den enda som FÅR bestämma över min egen kropp, vilket stämmer, men tyvärr är verkligheten inte så. Det tar inte heller slut vid kommentarer eller att lägga beslag på en kropp fysiskt, nej, det sitter i det undermedvetna också. Media och allmänheten; alla skönhetsideal som omringar och stänger in oss har en stor påverkan också. Jag skulle vilja säga att jag inte låter mig påverkas av alla dessa skönhetsideal, men jag skulle ljuga. Jag kan säga att jag försöker motverka dem och påverkas mindre, men jag kommer aldrig komma ifrån dem. Detta är inte heller någon garanti på att jag inte gör dessa saker också, men isåfall är det inte ett aktivt val. 

Jag vill därför ta tillbaka makten; jag vill ha rätten till min egen kropp. 

Som avslut vill jag tipsa om DETTA inlägg som Egoina skrivit. Mycket läsvärt!

Trodde att kramar och te kunde lösa det mesta.Ph1; ett citat från Så mycket bättre, tyckte det stämde så himla bra att det är värt en plats här på bloggen. Ph2; dagens mat.

Hallå där! Hur är det med er i dag då? Gårdagen innebar att skriva om Hur vi lär - det vi alla ogillar extremt mycket just nu. Hade förutom det föreläsning i går, men den var ungefär lika kul. Denna dag då? Ja, inte så mycket bättre. Den har bestått utav matlagning, föreläsning, plugg, lite filmtittande, städande och nu en kopp te. Jag tror verkligen att kramar och te kan lösa det mesta, men nu är jag inte så säker längre. Sverige går in i extraval och nyval, men jag känner bara idioti. Finns inte så mycket mer att säga om denna dag så avslutar med min senaste tweet "Dygnsrytmen kaosar, skolan kaosar, Sverige kaosar - hört att det går bra nu osv". Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Plugget tar över.

Hallå där peeps! Nu har jag alltså ett par dagar att ta igen här på bloggen (igen). I går fortsatte dagen där lördagen slutade. Det innebar film, lite plugg och att inte lämna lägenheten. Det innebar även glögg (♥) så nu har jag återigen "bara" en halv flaska kvar. I dag, däremot, har varit en mindre bra dag. Började med att kolla på årets julkalender (vad är det ens?! och ja, kollar på det) följt av två föreläsningar i skolan som gav i princip ingenting. Gick därifrån som ett frågetecken (läs förra inlägget för bättre förståelse). Nu på kvällen har jag läst kurslitteratur och känns som att de flesta kvällarna kommer se ut på det viset. Hoppas jag överlever! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

När en bara vill lägga sig ner.

Jag har nyss kommit hem från dagens föreläsningar och vi hade kursintro på den nya delkursen, även kallad kursen från helvetet. Jag visste att studera på högskola skulle vara ett stort kliv från gymnasiet, men nu har det verkligen blivit bevisat. I föregående delkurser har det inte alltid varit så lätt och jag har fått göra omtenta, men ingenting tycks mäta sig med denna delkurs. Ibland brukar en kunna se en horisont, någonstans där det börjar gå lättare, men inte nu. Nu känns allt bara svårt och oklart - så himla oklart. 

Jag har kommit in i den fasen där en, istället för att gråta, bara skrattar för att allt känns så omöjligt. Jag vet att detta antagligen inte är någonting att mäta med "verkligheten", men i alla fall. Jag vill inte vara den som ger upp eller säger att "nej, detta går inte" när jag inte ens försökt... Men just nu känns det som att även om jag försöker så kommer det inte vara tillräckligt. Det känns bara lite hopplöst. 

Dessutom har vi fått reda på att om en inte godkänns på "första försöket" på denna kurs så drabbar det ens utlandsterminssökning också. 
Det känns verkligen inte bra. Nu låter det säkert som att jag är rädd för motgångar, fastän jag inte är det. Det kommer definitivt bli en utmaning och jag kommer försöka... Detta inlägg är däremot till för att bara få känna sig lite hopplös för stunden. 

Egentligen är väl detta ett i-landsproblem och jag antar att jag borde vara glad över att ens få den här chansen. Det finns hur många människor som helst som aldrig får denna chans. Jag tycker däremot inte att en kan mäta hopplöshethur dåligt en mår eller något liknande. Det tycks väldigt många tro dock och jag blir lika ledsen varje gång. 

Jag kan inte uttrycka nog hur GLAD jag är att jag har den här bloggen. Det var ett väldigt klokt val jag gjorde där nyårsnatten till 2010. Jag kan verkligen kartlägga mitt liv, mina framgångar och motgångar samt väldigt många tankar jag haft genom åren. Det har verkligen blivit en trygg plats för mig - en plats där jag kan skriva vad jag vill och bara skriva av mig. En plats där endast mina åsikter verkligen räknas - en plats där jag tillåts ta plats. 

Hur bemöter ni motgångar och hur gör ni för att inte köra fast?