Vecka 35
måndags var det hälsohäng och nattupdraget på HLk som gällde! Innan hälsohänget tog Louise och jag lite fika på Espresso House. Nattuppdraget innebär att man springer runt på HLK och gör en massa stationer på kvällstid. 


tisdags var det stadsvandring som gällde, vilket är ungefär likadant som nattuppdraget fast i stan och under dagtid. På sista bilden ser ni även maten jag lagade (antagligen) den dagen och som blev min matlåda för ett par dagar framöver.

onsdags var det dags för slutsittningen och sista dagen på insparken! Det firades med sittning på Aka, förfest med chartergänget och dansdansdans på Aka till sent! 

torsdags hade jag en föreläsning 09:15, vilken jag gick på. Efter att ha fått 4 timmars sömn kände jag mig liiite trött efter halva föreläsningen, men det var så värt det. Rösten, halsen, och näsan höll inte med mig. Efter föreläsningen blev det "pluggning" på Espresso House med Katarina och Louise. Självklart pluggade vi inte, men lärde känna varandra bättre istället! I fredags hade jag ett besök hos tandläkarn på morgonen, följt av föreläsning och plugg med Mathilda och Jessica. När jag kom hem satte jag mig och pluggade ännu mer, men tog fredag vid 21! Det är så himla viktigt att belöna sig själv, ta små pauser och sådär när man pluggar konstant. 

Igår 
kände jag mig riktigt seg och spenderade halva dagen till att plugga. Kul liv jag har. Kvällen spenderades på inflyttningsfest hos en chartermänniska. Det var sjukligt mycket folk, men självklart trevligt att träffa nya människor! När de andra drog ut så stack jag hem pga inte helt frisk. Btw, blev hotad med polisanmälning också... För att jag och en kompis ringde på fel dörr. Jobbigt läge att det var en riktigt sur tant som öppnade dörren.

Idag
på schemat står tvättning, matlagning, handling, plugg och annat nödvändigt! Det känns inte sååå himla kul, men har man flyttat hemifrån så har man! Det känns ändå rätt okej när det är ens egna grejer osv. Imorgon väntar föreläsning: journalistiskt skrivande och mer pluggande!

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! Ska försöka uppdatera varje dag istället för veckovis...

MP3 love.

Colbie Caillat – Never Gonna Let You Down
Alina Devecerski – Mina Vänner Med Vapen
Shawn Mendes – Life Of The Party
Josef Johansson – Blickar kan mörda

Senaste tillagda på min spellista och självklart låtarna jag lyssnar sönder just nu!

Vecka 34


Nu ni! Här kommer en väldigt fullspäckad veckouppdatering. Jag har verkligen inte haft tid att blogga. Faktum är att jag knappt varit i lägenheten heller. Där sover jag bara, om inte för att äta frukost i. Detta är alltså min första vecka som jönköpingsbo! 

måndags fixade jag lite mer med mitt rum och vid 12 åkte jag ner till stan för att möta upp ett par MKV-are. Pga regnet sökte vi upp närmaste café, tog en fika och pratade. Kändes väldigt bra att lära känna några redan innan uppropet! I tisdags var det upprop! Det började med VÄRLDENS BLÅSNING av faddrarna (jag gick på det) och därefter lite info om första kursen och MKV i allmänhet. Därefter tog faddrarna över totalt, vi nollor delads in i insparksgrupper och allt kickades igång! Jag blev medlem i chartergruppen. Kvällen bjöd på utgång på Aka (Akademien, studentkrog). 

onsdags var det inspirationsdag som gällde i Kinnarps arena. Höll på att dö pga höjdrädd?! Däremot var det rätt inspirerande och såg även Sarah Dawn Finer! Inte världens största fan av henne, men nu kan jag iallafall säga att jag sett henne live. Hade även min första föreläsning i onsdags och tyckte det var intressant. Även om det bara var den första föreläsningen så känns det verkligen som att jag har hamnat rätt! Efter inspirationsdagen blev det beer pong på Aka. Jag måste erkänna att jag inte är världens bästa på beer pong heller. Var däremot inte kvar för utgång på Aka, utan åkte hem för att orka med veckans andra utgångar. 

torsdags hade jag, tydligen, också en föreläsning? Ärligt talat... Just denna vecka har dagarna bara gått. Jag vet knappt vad som hände på vilken dag. Anledningen till att jag vet vad jag har gjort är pga schemat på min ovve och sms jag skickat till människor. På eftermiddagen var vi vid vätterstranden och körde lite lekar (vem kan slå BC?). Kvällen spenderades på förfest (har aldrig sett så många i en lägenhet?!), i kö in till Aka och full moon partyt. 

fredags var det ännu fler aktiviteter, men det började regna så det ändrades. Kvällen spenderades på SWE (poolparty). Fastän jag inte gillar att bada så var det riktigt kul och sådär. Igår var jag lagom sliten, men orkade mig upp till ovvepimpningen. Min ovve blev superfin (även om den var fin innan för att den är blå). Därefter LOK-dag på HLK, förfest hos en fadder och togaparty på Aka! Att gå ut fyra gånger på en vecka är numera mitt rekord. 

Idag är det vilodag som står på schemat och det är verkligen välbehövligt! Ville knappt öppna ögonen imorse när klockan ringde. Åkte ner till skolan för att köpa kurslitteratur av en tjej så nu är det fixat också. Annars har jag tvättat och sådär idag. Plöjde även igenom en film förut. Nu ska jag ut i köket och fixa någonting att äta och börja skumma igenom kurslitteraturen lite. Det är ett par böcker jag ska läsa, men ämnet är något jag valt själv vilket gör allt mycket mer intressant! 

Allmänt om flytten till Jönköping: det känns fortfarande riktigt bra, men självklart har jag liiite hemlängtan. Däremot har jag inte hunnit känna av den så mycket för schemat har verkligen varit fullspäckat hela tiden! Vädret har bestått av regn ända sen jag kom hit, men jag hoppas på att få se lite sol veckan som kommer nu. Jag har träffat så otroligt mycket folk på bara några dagar och längtar tills vardagen börjar på riktigt här. Trots att Jönköping inte var mitt förstahandsval så ångrar jag verkligen inte att jag valde att gå här iallafall. 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Vecka 33


Phs; bilder från instagram.

Hallå där! Tror detta med veckouppdatering är lite av min grej! Anyway... Det är sent och jag borde gå och lägga mig. Alltså: låt oss få detta inlägg överstökat! 

måndags jobbade jag som vanligt och jag fick dessutom studentrum i Jönköping! Var därför glad hela dagen och sådär. Var jätteorolig där ett tag för att få tälta/bo i husvagn. I tisdags åkte jag och pappa ner och kollade på lägenheten på morgonen, vilket var bättre än jag förväntat mig. Efter det spenderade jag hela dagen och kvällen med Elina. Vi shoppade "flytta hemifrån" - saker och började packa ner saker. Det slutade med att vi drack te nere i köket istället. 

onsdags jobbade jag och efteråt åkte jag till mormor och morfar för fika där även min moster var. Mysigt! Kvällen bestod självklart av mer packande. I torsdags var jag till tandläkarn och tog bort min tandställning (överlycklig), handlade med farmor, träffade Irma (jag packade, hon hjälpte till) och kvällen gick åt till ännu mer packning. I fredags jobbade jag min sista dag på Ica och även den kvällen gick åt till att packa (känner att det låter såååå kul). 

Igår packade jag det sista och vi lastade in allt i bilen. På eftermiddagen hämtade Irma upp mig och vi begav oss till Elin, Mariedamm och roliga människor. Det blev grillat, lekar och massa skratt - inte en dum "sista kväll" på hemmaplan alltså! Jag somnade runt 3 och gick upp runt halv 8, 8 imorse. Idag gick flyttlasset kl 9 och har hållt på ända sen dess! Nu har jag börjat få ordning på mina saker, mitt rum och en som ska dela lägenhet med mig har flyttat in också. Tror detta kommer bli jättebra! 

Random fakta: tidigare idag fick jag en av mina koppar i huvudet vilket resulterade i en fin bula i pannan. Jag hoppas verkligen att den går ner. Det enda som är bra med bulan är väl att jag har en ganska konstig historia att berätta. 

Anyway, imorgon är en ny dag och jag har en del saker att ta itu med! Känns verkligen bra att flytta hemifrån, men hemlängtan kan såklart fortfarande komma. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Vecka 32


Phs; senaste från insta.

Åter igen dålig uppdatering men jag har mina ursäkter! måndags regnade det otroligt mycket och på dagen så jobbade jag. I tisdags blev det morgonpromenad, tandläkarbesök och därefter spenderades eftermiddagen med saknade Linnea! Vi shoppade, pratade och åt mat på Saigon - lyckad eftermiddag med andra ord. I onsdags jobbade jag och kvällen spenderades med att leta boende! Fick nämligen reda på det slutliga beskedet - i höst bor och pluggar jag i Jönköping. Jag hade hoppats på Norrköping, men är rätt säker på att Jönköping blir lika bra! Jag har varit tveksam, velat en del och undrat om jag ska ta ett sabbatsår åt att arbeta istället. Däremot vet jag att det är precis vad jag vill hålla på med när jag läser vad kurserna innehåller! Detta kommer bli bra. 

torsdags spenderade jag också hela dagen till att leta boende (utan något napp), men hann med en promenad också. I fredags vaknade jag upp till nybakt bröd följt av jobb. Kvällen innebar först middag hos mig och sedan dans på frimis med Alva och Elina. Tycker egentligen inte om frimis, men för en gångs skull spelade de rätt bra musik. Igår och idag har innebärt mer lägenhetsletande, cykling och annat chill. 

Nu är det dags för sängen och ladda upp för sista arbetsveckan samt sista veckan på hemmaplan! 

Vecka 31


Phs; instagram-bilder från veckan.

Hallå där peeps! Ännu en vecka med dålig uppdatering som jag ska försöka ta igen. Kommer faktiskt knappt ihåg vad som hänt under veckan, pinsamt. I måndagsonsdags och fredags jobbade jag som vanligt och kvällarna spenderades antagligen med sol/mat/sömn. I torsdags veckohandlade jag med farmor som vanligt och därefter bjöd vi henne på middag här hemma! I lördags åkte jag in till Askersund för att gå på antikmarknaden med Alva (köpte bara marknadschoklad), vilket var kul, och kvällen spenderades i Olshammar där Irma bjöd på taco. Igår (söndag) städade jag min garderob (duktig tjej) och på eftermiddagen följde jag med moster, kusin och min kusins sambo ut på Vättern - så fint! Trodde att vi skulle få vända direkt, men vädret ändrade sig och blev superfint!