Körkort.

Hallå där! Jag vet att klockan är rätt mycket, men denna dag förtjänar VERKLIGEN ett blogginlägg! Idag blev det ingen skola för mig, utan åkte istället till Skövde för att ha uppkörning. Jag var jättenervös hela tiden här hemma och började nästan klättra på väggarna... Första uppkörningen jag blev nervös inför. Detta är/var dessutom min 4:e uppkörning - 3 i Örebro och 1 i Skövde. Jag känner att antalet har en betydelse. Anyway, jag klarade uppkörningen och fick mitt körkort! Hoppade verkligen ur trafikverkets bil och kunde inte sluta le på hela hemresan. Jag och pappa åkte direkt till pappas jobb och därifrån körde jag hem själv. Så jäkla oslagbar känsla! 

Inte långt efter att jag kommit hem igen rullade bilen iväg till Askersund för att hämta upp Irma och vidare till donken. Denna dag har varit så jäkla bra! Vi satt där ett bra tag och bara pratade - hade kunnat prata tills det blev morgon igen, om inte det var skoldag imorgon. 

Nu tänkte jag skriva lite mer om min resa mot körkortet, speciellt de olika uppkörningarna. Först och främst: jag har kört på trafikskola och privat. På körskolan har jag kört i Hallsberg/Kumla samt i Örebro. Jag vill knappt veta vad jag lagt ut på körkortet (körlektioner, lån av bil, teoriprov, uppkörningar etc.). Jag tror att en variation av körskola och att köra privat är det ultimata. Däremot är det inte för alla, men det passade jättebra för mig! Jag tror också att det är bra att övningsköra med olika människor (handledare, körskolelärare) samt med olika bilar (stora, små, diesel, bensin, 5-växlad, 6-växlad) för att få större variation och kunna anpassa sig till olika situationer. Dessutom är det ju bra att variera sin körning (inte bara det man kör ofta och är bra på, utan sätta sig själv i svårare situationer). 

När det kommer till teorin är det bara att PLUGGA! Om det uppstår situationer när du övningskör och du blir osäker, kolla upp hur boken "säger" att man ska göra då. Teorin för mig gick på första försöket och jag var inte ett dugg orolig för den delen. Det var värre med uppkörningen. 

Jag är en person som googlar på ALLT och många säger att vart och med vem man kör upp inte ska påverka ens körning. Blir man kuggad ska man alltså inte ha körkort. Efter fyra uppkörningar kan jag väl lägga in min åsikt. Jag tycker att det spelar roll vart och med vem man kör upp. Okej, visst, man ska kunna köra MEN att bli kuggad för småsaker känns ju sådär. Jag har kört med tre män och en kvinna; två rätt trevliga, en jättetrevlig och pratsam samt en helt okej trevlig; tre äldre och en yngre. 

Antalet uppkörningar... Okej, ja, fyra gånger är väl lite mer än medel. Jag har vänner som har klarat det på första och uppåt i sifferskalan. Det är inte konstigare än så. Jag tycker inte att man ska jämföra hur många gånger man kört upp. Det ger ingenting positivt. Det ger press, ångest och dåligt självförtroende. Det är viktigt att komma ihåg att körningen inte måste vara perfekt, men att säkerheten går först. 

Tänkte avsluta detta inlägg med att be er alla köra säkert och jag hoppas att ni haft en lika bra dag som jag. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback