Medan Lana Del Rays röst ekar ur högtalarna.

Det känns som att allt rasar, fast ändå inte. Det känns som när man glömmer bort att ta det där extra trappsteget och man faller, om så bara för en sekund, och får en minihjärtattack. Så känns det, fast mest hela tiden. När jag säger att "allt" rasar, så vet jag att det egentligen inte är ALLT. Det är bara en väldigt stor del. Genom åren har jag lärt mig att le och skratta även om jag inte är glad och ingenting är roligt. Jag vet fortfarande inte om det är en bra eller dålig egenskap. Ibland går jag omkring precis som vanligt och ibland håller jag uppe någon slags fasad. Det värsta, och bästa, är att det fungerar. Ibland önskar jag att någon bara kunde se rätt igenom mig, men jag antar att jag är riktigt bra på att låtsas? Kanske har jag bara separationsångest?

Jag vill vara den som alltid är med och pratar, diskuterar och kommer med åsikter. Jag vill vara den som får andra att ha roligt, känna sig tillräckligt bra och delaktiga. Jag vill vara den som för människor tillsammans, som alltid bryr sig om andra och visar att jag uppskattar människorna i min omgivning. Ibland undrar jag om det jag försöker ge någonsin kommer tillbaka till mig. Jag vill oftast inte att människor ska se om jag är nedstämd och plötsligt är fasaden tillbaka igen. Det känns som ett krav att alltid vara positiv, framåt, glad, drivande, social och pratglad. Ett krav att alltid vakna upp på rätt sida. Ett krav att alltid vara det bästa jag kan vara. Allt annat än det är oacceptabelt. 
 
Kan det inte bara vara okej att vilja ligga inne en hel helg och titta serier, inte dricka en enda droppe alkohol, gå emot samhällets brister och komma tillbaka på måndagen och bli accepterad över att det är så man spenderat sin helg? Inga galna fyllehistorier, inga roadtrips till andra sidan landet, inga olagliga handlingar, inga skandaler... Bara en helg ägnad åt att vila. Nej, den galna helgen började på fredagseftermiddagen med förfest hos x där flaskorna tömdes fortare än ljusets hastighet. Vi hann med alla möjliga krogar, dansade som vildast och svepte som mest. Det blev shot efter shot, ölen kom på rullande band och jag blev bjuden på jag vet inte hur många ciders. Självklart hade jag minnesluckor, självklart strulade jag med både den ena och den andra, självklart vaknade jag upp på morgonen därefter med en rejäl huvudvärk. När jag tittar igenom min telefon ser jag bilder på människor jag inte ens kommer ihåg att jag träffat. Där finns också fyllesms och ett par missade samtal. Jag somnar om och vaknar på eftermiddagen när det är dags för släktmiddag. Den är över precis tills vännerna kommer över. Festen är igång. Utgång. Dansar till housemusik, tar ett par bloss, men jag feströker bara och jag är bara glad. Söndag. Vaknar. Befinner mig på ett tåg mot okänd ort. Glömmer helt av en inbokad Stockholmsresa. Fortsätter sova och väl framme är jag redo att visa Stockholm vad jag går för!

När man inte känner för att skriva svenskauppsats låter man tankarna sväva istället.

Förvirrad och vilsen, men bara för idag.

Jag känner att jag måste skriva av mig lite och det är just då bloggen är så bra att ha. Dagens tanketema har varit rätt varierande och tankarna har kommit och gått. 
 
Just idag har allting varit lite uppochner och jag lyckas inte få någon rätsida på det. Började med att jag gick in i något i bussen imorse och sen dess har det bara gått utför. Jag vet egentligen inte hur jag ska kunna skriva ner vad jag vill få ut... För jag vet inte riktigt vad jag vill få ut. Jag raderade precis två långa stycken, vilket det inte var några fel på, men jag tyckte inte att de sa vad jag ville förmedla. Inte nu iallafall. 

Åh, brukar ni också ha den här känslan av att något är FEL men ni vet inte vad? Eller så vet ni vad som är fel, men ändå inte? Det är som att man tappat bort något och man vänder uppochner på hela huset för att hitta det, vilket man inte gör. Kanske har jag tappat bort mitt förstånd? Kanske har jag tappat bort mig själv? Kanske har jag tappat bort någon annan? För visst är känslan av att man aldrig kommer få tillbaka något/någon hemsk? Den riktigt äter upp en inifrån. Däremot tycker jag man ska göra med döende relationer som man gör med plåster; rycka bort dem snabbt, stå ut med smärtan och sen leva vidare. 

Jag vet inte. Jag har ingen aning. Jag har ingen aning om någonting idag. Ska jag helt enkelt återkomma imorgon och se om jag har en aning då? Antagligen inte. Låter jag förvirrad? För jag känner mig aningen förvirrad. Förvirrad och vilsen. Det går nog över tills imorgon. Visst har alla dåliga dagar? För jag känner att detta var en av de mindre bra dagarna.

Torsdag, fredag och dagen efter.

Phs; den översta är från i torsdags, miniräknaren sen igår och resten sen idag. Eftersom jag inte installerat Photoshop på datorn än är bilderna direkt från kameran (jag justerar alltid mina bilder innan publicering) men idag blev det inte så.

Hallå där! Nu har det åter igen gått ett par dagar och jag tycker att det är dags för lite uppdatering här på bloggen. I torsdags åkte jag in tidigt till skolan och försökte plugga (gick sådär) och eftermiddagen spenderades på marieberg. Igår åkte jag också in tidigt till skolan (fick knappt något gjort) och därefter hade jag lektioner. Behövde inte jobba igår så kvällen blev helt plötsligt planerad med utgång med två av mina bästa. Ni ska veta att det verkligen inte händer att de är ute på samma ställe så detta var lite förvånande. Hämtade upp Irma och efter ett tag var vi på förfest hos Elin med massa andra människor. Kvällen/natten fortsatte på Strömpis, Satins uteservering och sista hållplatsen var McDo innan bilen rullade hem igen. Jag la mig i sängen kl 4 - skapligt trött. Dessutom första gången jag körde i Örebro efter att jag fått mitt körkort och första gången jag är på krogen utan att ha druckit en enda droppe. 

Idag stod klockan på halv 9, men jag vaknade 8 vilket betyder 4 timmars sömn?! Insåg rätt snabbt att en utgång kanske inte var det ultimataste när man ska upp hyfsat tidigt nästa dag. Blev upphämtad av Emma och Alva och därefter åkte vi mot Örebro. Först på schemat stod "att pärla armband till Ung Cancer", vilket var precis vad vi gjorde. Vi spenderade 1,5 timmar där och jag pärlade totalt 8 armband tror jag? När man gjort 5 stycken eller fler får man göra ett till sig själv också så det sitter runt min handled nu. Har funderat på hur folk fått tag i armbanden men aldrig riktigt vetat. Nu vet jag att man kan köpa ett för 100 kr styck på deras hemsida ELLER volontärarbeta (pärla armband) och på det viset få ett. Det andra som stod på schemat var att ta oss till Stortorget för att se ett gymnasiearbete i form av en konsert som en Rytmuselev gjort. De få band vi såg (var tvungen att gå efter två band för att hinna med bussen) var riktigt bra och det höjde verkligen sommarkänslan! Däremot är det inte sommar än, men det kändes verkligen som det! Hade shorts, linne och solglasögon på mig, solen lyste och livemusik är ju aldrig fel?

När jag kom hem la jag mig och solade och läste bok, men nu när det börjar bli lite svalare ska jag ta itu med lite plugg och annat som behöver göras. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Lovelace

 <--- Filmen. 

Det var ett bra tag sen jag såg filmen, men jag har den ganska färskt i minnet då jag skriver en uppsats om den. 
Detta är en film, med Amanda Seyfried i huvudrollen, och är en filmatisering av Linda Lovelaces självbiografi Inferno. Lovelace var en stor porrstjärna under 1970-talet och detta är filmen som bortser ifrån all glans och glamour. Du får följa henne innan hennes karriär tar fart, när hon träffar "sitt livs kärlek" som sedan styr in henne i porrindustrin och misshandlar henne psykiskt och fysiskt. Du får följa med när hon försöker  bryta sig ut, ber om hjälp och blir nekad hjälp. Du får uppleva den "jämställdhet" som fanns under den tiden och får dig en annan bild av hur det egentligen gick till. 

Jag hade inte hört talas om henne eller något som har någon koppling till Lovelace innan filmen. Numera ser jag henne som kämpe och det är starkt gjort att bryta sig ut ur en sådant förhållande som hon hade, skapa sig ett "nytt" liv, prata om hennes tidiga år i karriären och att till slut kämpa för kvinnors rättigheter. Jag tycker ni ska se filmen för den är verkligen sevärd! Långt ifrån en komedi och istället fylld med allvar, men fortfarande... SEVÄRD. 

14-04-23

Ph1; premiärglass. Ph2; mina fina vänner - Alva längst bort, Linnea imitten och Elina närmast. Ph3; chillar. Ph4; hamnen i Askersund. 

Hallå där! Idag har varit en bra dag. Den började lite stressigt och var lite nervös inte mitt tal på engelskan. Däremot gick det bra! Efter skolan åkte Alva, Elina, Linnea och jag in till Askersund, åt hos Alva, gick på marken och avslutade med att premiäräta glass i hamnen. Åh, har längtat efter att premiäräta glass i hamnen jättelänge. Vi planerade även en massa roliga saker - blir så glad när det händer roliga saker! Framåt kvällen gick jag för att möta Elin och nu sitter vi hos hennes mormor och tittar film. Skönt det är med vänner som man inte behöver göra någonting med, utan bara vara. 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Off the grid.

 
Ph1; mormor och morfars katter. Ph2; drinkar. Ph3;"selfie".

Hallå där människor! Visst har vi ett underbart väder? ÄLSKAR DET! Allt blir så mycket bättre när solen skiner. Alla blir gladare och man ska plötsligt spendera 24/7 utomhus. Man läser ute, går ute, solar ute (svårt annars?), badar ute, äter ute, hänger tvätt ute... Ja, allt som går att göra ute förflyttas ut. Däremot går det inte att ta ut datorn, tv-spelet eller mobilen för att skärmen inte syns... Men jag tycker att det är ett jättebra tillfälle för att stänga av ett tag. Lite "off the grid" så att säga. 

söndags blev det inte alls som jag hade tänkt mig; det plugg jag hade tänkt göra ersattes av bokläsning, fika och drinkar vid poolen i solen. Inte dumt alls, bara inte vad jag hade planerat. Dessutom köpte jag en ny dator, som jag sitter och knappar på nu, och hittills är jag nöjd med mitt köp. Igår jobbade jag på dagen och eftermiddagen spenderades i solen, när jag inte försökte installera saker på min dator vill säga. Tog mig även promenad i solen - kan gå hur långt som helst med bra väder och musik i öronen. Förstår fortfarande inte att lovet gick så fort?! Det var iallafall ett bra lov som fylldes med fika, bra väder, bra vänner och jobb. 

Idag var det skolan som gällde men dagen har känts rätt oproduktiv rakt igenom. Däremot är det snart studenten och klassens planer börjar ta form! Åh, är så taggad! Det kommer bli 24h man sent glömmer. Kan det till och med slå dagen jag tog körkort? Hm, återstår att se. Efter skolan gick jag hem från bussen, la mig och sola nästan direkt och efter ett tag cyklade mamma och jag bort till moster för fika. Nu är vi hemma och jag ska bara skriva klart detta inlägg innan plugget fortsätter! 

Hoppas ni haft det lika underbart i solen som jag har! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

Påsk.


Ph; lillkusinen Meya springer runt.

Ph; premiärfika ute på framsidan.

Ph; påskmat hos farmor.

Ph; ego i farmors spegel, sådär uppklädd och fin håruppsättning har jag också... Eller? 

Ph1&2; fika hos farmor.

Hallå där människor! Tänkte uppdatera lite om hur min påskhelg har varit. I fredags jobbade jag, men blev en kort dag pga röd dag, och därefter blev det kalas hemma hos min morbror. När jag kom hem igen spenderades, det som var kvar av, kvällen med lite serier och därefter tv:n. Igår vaknade jag riktigt tidigt och den dagen var riktigt bra! På förmiddagen kom lillkusinen och det blev premiärfika på framsidan. Jag försökte fotografera Meya men hon gillade att följa efter mig. Det gick alltså inte så bra för mig. Efter det jobbade jag ikapp det jag inte hunnit på matten, så nu tror jag att jag ligger hyfsat till iallafall. Under detta lov har jag läst igenom min klasskompis GA, pluggat matte och skrivit klart mitt engelskatal, MEN jag har inte pluggat på det som jag verkligen behöver göra klart. BRAVO. På eftermiddagen blev det påskmat hos farmor följt av lite fika där också. Älskar fika ♥ Kvällen spenderades i solen med en bra bok och en drink bredvid. Känner att alla kvällar kan få vara såna! 

Idag ska jag försöka skriva på arbetet jag inte börjat på, städa, fixa och sånt där annat "roligt". Måste dessutom försöka SOVA MER. Kanske kan klämma in en promenad med kameran också, vädret verkar vilja att jag är ute. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

MP3 love.

American Authors – Best Day Of My Life
Ellie Goulding – Beating Heart
Kim Cesarion – I Love This Life
John Legend – All of Me
John Legend – All of Me - Tiësto's Birthday Treatment Remix - Radio Edit
Den svenska björnstammen – tgilnav moS
Den svenska björnstammen – nagalK
Den svenska björnstammen – akcyl givE (tseB yreV ehT taef)
Den svenska björnstammen – gnineM
Den svenska björnstammen – lef rattaf nedlräV
Den svenska björnstammen – plavronS <-- Favoritlåten från deras nya album (förutom "Hata allt" som kom ut som deras singel för ett bra tag sen)!
Lana Del Rey – West Coast
Christina Perri – human
Darin – Mamma Mia - feat. Prophet of 7Lions <-- Har inte bestämt mig för om jag ska gilla denna eller inte?

Senaste tillagda på min spellista ♥

Tjejkväll, filmtittande och tedrickande.

Ph1; min katt. Ph2; Elinas hund. 

Hallå där människor! Påskhelgen har knappt börjat, men jag känner redan att jag ätit lite för mycket godis. Jag älskar godis, men gränsen går när man börjar må dåligt i magen... Tyvärr. Igår jobbade jag på dagen och på kvällen åkte jag till Elina mitt ute i skogen. Trodde att jag skulle köra vilse, men hade gps i mobilen och tur var väl det! Väl där blev det tjejkväll, filmtittande och tedrickande mitt i natten. 

Idag vaknade jag rätt tidigt, men vi låg och drog oss så det blev rätt sent iallafall - ångest. Därefter spelade vi tv-spel och jag har åter igen upptäckt att jag inte är den bästa på det. Jag trycker på måfå på knapparna och ser vad som händer. Det värsta är om det är ett stressande spel, vilket det var - KAOS. Åkte hem på eftermiddagen och kort därefter följde jag med till marieberg. 

Kvällen kommer spenderas framför datorn där jag tänkt läsa igenom en klasskompis GA-arbete och skriva lite på min uppsats. Det låter sådär, men har man inte pluggat än på lovet så är det väl dags att sätta fart nu? Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Prat, fika och ätbarheter.


Ph1; fint väder igår. Ph2; studentbiljetter till Frimis.

Hallå där människor! Ser att det är en del som läst mitt inlägg om feminism, men inte en enda kommentar har ramlat in. Jag antar att ni reflekterar över mina åsikter och min syn på feminism för er själva? Intalar mig själv det iallafall. Igår jobbade jag på dagen och kvällen blev inte så mycket mer än en promenad och ett par avsnitt av gossip girl. Det är verkligen en drog?! Vet inte hur många gånger jag sett första säsongen av den serien. 

Idag blev det heldag i Örebro med Julia! Jättekul att lära känna människor bättre, även om man känt varandra ett bra tag. Det blev en massa prat, lite shopping och ätbarheter. Vad kan bli fel? Inget. Det ultimata är ju prat, ätbarheter, shopping och bra sällskap. Hann dessutom köpa med mig ett par studentbiljetter till Frimis på studentkvällen. 

Jag antar att jag föll för grupptrycket? Hade inte tänkt att gå dit efter den dåliga 100-dagarsfesten. Har sedan dess blivit peppad från alla möjliga håll att gå dit ändå för att "alla andra är ju där" och ja, det är väl en rätt bra anledning? I guess. Vill egentligen bara vara med mina kompisar, fira att vi har tagit studenten och att ett nytt kapitel börjar! Sakta men säkert försöker jag ändra min inställning och tänker att det kommer bli den bästa kvällen någonsin! Såvida folk inte kan hantera alkohol, spyr, spårar, får minnesluckor, inte kan gå på toa själv osv. 

Jaja, det blir säkert jättebra! Denna dag har varit jättebra och imorgon väntas jobb och därefter tjejkväll! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Det här med feminism.

För 10 minuter sen bestämde jag mig; nu är det dags för feminism i bloggen. Nu är det kanske en del som tänker "jaha, har det inte alltid varit det?", "jaha, den här bloggen tog just en oanad vändning?!" eller "så typiskt Hanna... i hennes huvud snurrar bara feministtankar". Vad ni än tänkte så tycker jag det är kul att det väcker lite frågor hos er. Jag vet knappt hur jag ska börja detta inlägg faktiskt, eller snarare hur jag ska ta det vidare, men jag tänker fortsätta skriva tills jag är nöjd och har sagt allt jag vill säga om feminism. 

Hur började feminism komma in i mitt liv? Hm, ja, det är nog en bra fråga. Vi kör på den! Ni som känner mig, eller läst min blogg, hoppas jag vet att jag har väldigt mycket åsikter. Jag tycker att man måste ha åsikter och har man inte en åsikt inom ett ämne får man väl läsa på lite och skaffa sig en helt enkelt. Jag har väldigt mycket åsikter kring skönhetsidealnormerätstörningarsjälvförtroendesjälvkänsla och jämställdhet. Dessa åsikter har växt sen jag gick på högstadiet och blivit mer och mer en del av min vardag, framförallt det senaste året. Jag började märka att fler hade samma åsikter som mig och de var feminister. Jag var inte bekant med ordet och visste knappt vad det betydde. Jag kommer inte ens ihåg vad jag trodde att det betydde. Ju mer jag läste på, desto mer medveten blev jag. Jag började märka mer och mer att vårt samhälle inte var/är jämställt. Det är fullt av galna ideal, vridna normer och skillnader så stora att man inte ens kan förstå dem. 

Vad är feminism enligt mig? Hm, ja. Denna fråga har jag klurat på ett bra tag (mellan min feminismuppsats, livliga diskussioner i skolan, mitt feminismtal och min svenskauppsats där jag försöker se hur kvinnor framställs i en viss bok). Enligt mig är feminism jämställdhet. Varken kön, bakgrund, religion eller land, etnicitet och läggning ska spela någon roll. Feminism är människors lika värde. Detta är hur jag ser på feminism och det finns gott om människor som tycker annorlunda. En del som fortfarande tror på feminism och en del som knappt vill veta av det. 

Kallar jag mig för feminist? Nej, det gör jag inte. Jag har aldrig sagt det, skrivit det eller uttryckt det på något vis. ELLER så har jag gjort det på alla möjliga vis genom att framföra mina åsikter (som matchar feministers), gått emot normer och skönhetsideal (som är lite besläktat med feminism), stått upp för feminism i diskussioner osv. Till och med detta inlägg SKRIKER ju feminism?! Eller? Jag har en kompis som sagt "akta dig för att kalla dig för feminist". Ja, tänkte jag, det ska jag verkligen göra. Därefter har jag nog varit lite "rädd" över att klassa mig som det, men jag vet egentligen inte varför. Feminism har otroligt många inriktningar och jag har inte hittat en som känns som MIG än... Det kanske kommer. Det kanske är dags att komma ut ur garderoben och börja kalla mig för F-E-M-I-N-I-S-T? Ofta när ordet feminist används blir de flesta rädda och springer åt motsatt håll. Anledningen till detta är en snedvriden bild av feminism.

Hur stor del av min vardag är feminism? Åh, STOR. Den delen är så STOR. Antagligen pga alla mina åsikter. Ibland kan jag och mina vänner sitta och prata om feminism jättelänge, vilket jag gillar. Dessutom är jag väldigt öppen med mina åsikter och eftersom feminism är, delvis, en åsikt så är jag öppen med det också. Ibland tycker jag att något som är feminismrelaterat ofta är mer givande än vadsomhelst som jag egentligen skulle göra just då. Jag konsumerar feminism dagligen via Twitter, Facebook, diverse bloggar och olika situationer i vardagen. Jag försöker ständigt väcka diskussioner, om så bara med mina klasskompisar. Det är inte så att jag bestämt försöker intala människor att feminism är det enda sättet, men jag tror på att informera människor om feminism. 

Skulle jag sluta umgås med en person om dennes åsikter skiljer sig från mina? Jag vill svara nej, men jag vet att svaret är ja. Däremot tror jag att alla skulle svara ja. Man söker sig till personer med liknande åsikter och om någon skulle klanka ner på t.ex. kvinnors rätt i samhället så skulle denna någon inte vara en del av min närmsta vänkrets. Antagligen inte ens min yttersta. Däremot spelar vilken åsikt det är stor roll i sådana situationer. Jag har faktiskt rätt svårt att förstå hur någon väljer att inte vara för feminism, men det är något jag accepterar. Jag blir rentav förvånad och lite stum när någon säger så.

Har feminismen gått för långt? Nej, det tycker jag inte. Ibland har människor en snedvriden bild av feminism och då tycker jag att den synen har gått för långt. Gör om, gör rätt. Feminismen har kommit långt i vårt samhälle, men vi är inte riktigt DÄR än. 

Jag vill uppmana alla som läst detta inlägg att ställa sig samma frågor jag ställde mig själv och reflektera lite över svaren! Ni behöver inte ens hålla med mig, men snälla, reflektera lite bara. Det låter i inlägget som att jag bara sitter och feminist:ar mig hela dagarna och det gör jag ju på sätt och vis. Jag försöker hjälpa till att få vårt samhälle mer jämställt, inte för att jag vet hur mycket skillnad det gör... Men jag intalar mig själv att det gör lite skillnad. 

Film och ben & jerry's.Ph1; fint och blått. Ph2; ben & jerry's. 

Jag tackar helgen och den har varit jättebra! Kommer knappt ihåg vad jag gjorde igår. Jo, just det! Engelskatalet blev färdigskrivet och därefter rullade en film igång. På kvällen åkte jag spontant och bra iväg till Askersund där jag bosatte mig i Irmas soffa, kollade gammal film och åt b&j's. Verkligen inte fy skam. Imorse lyckades jag sova bort hela dagen och vi hann se en film och äta frukost innan jag åkte hem. Sen dess har jag agerat chaufför till pensionärerna - känns fortfarande helt okej nu när man är nybliven körkortsägare. 

Kvällen kommer spenderas hemma, antagligen framför tv eller dator, för imorgon väntas det jobb! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Te brukar lösa det mesta.

Ph; macka och te sen dagens fika. 
 
Hallå där människor! Nu är det fredag, början på helgen och lovet som är framöver. Det känns verkligen underbart! Däremot har jag en del saker att göra under lovet så går nog inte sysslolös. 
 
onsdags hade jag skola, som vanligt, och det var väl precis som vanligt. På eftermiddagen gick jag till Alva för att prata, kolla in hennes (deras) nya lya och vänta på att mormor skulle vara klar hos frisören. Livet som ägare till ett körkort... Hm... Ja... Att alltid vara tillgänglig chaufför. Tydligen. Efter mormors premiärtur med mig (hon var nog lite nervös) så åkte jag till Irma och bosatte mig i hennes säng och därefter soffa. Låter så typiskt mig. Väntade där för att agera chaufför senare på kvällen också. 
 
Torsdag. Hm, ja. I torsdags var det svenska nationella; vi skrev i aulan med bärbara datorer. Jag valde att skriva om sms-språket och allt det andra som stod i just den uppgiften. Försökte få fantasin att flöda medan alla andra knappade så mycket på tangentbordet så att fingrarna glödde! Eller okej, gillar faktiskt ljudet av att någon skriver på tangentbord. Hade flyttat på lite lektioner och skrev provet på "bara" två timmar så kom hem redan innan ett! Sov däremot bort halva eftermiddagen. På kvällen blev det fika här med en liten del av släkten och lillkusinen skapade kaos som vanligt. Fick brev om att mitt körkort hade kommit till Kumla också! 
 
Äntligen framme vid fredag. Imorse tog jag bilen, åkte till Kumla, hämtade mitt körkort, virrade ut ur Kumla och till skolan. Skoldagen har varit riktigt chill, vilket jag inte klagar över. Efter skolan väntade jobb (CASH IS KING) och därefter hade jag planerat utgång. Däremot kände jag att "nä, jag vill inte gå ut idag och vill hellre ha en hemmakväll" och så blev det! Kan det vara så att tiden med utgångar redan är förbi? Jag hade verkligen lust att gå ut förut i veckan, men idag så tyckte jag att det kvittade. Däremot sägs det ju att uteserveringarna är det bästa så får väl ge det ett par chanser till! 
 
Efter jobbet blev det fika hos kusin med familj och resten av kvällen har spenderats framför tv:n. Vill bara säga att man ALDRIG ska ta folk för givet. Man vet aldrig när man kan förlora dem. 
 
Så... Planer för lovet? En alltför uppskjuten fika med en fin vän ska hinnas med, plugg, tjejkväll och jobb därimellan ska hinnas med! Det är knappt så att dagarna räcker till, men det ska nog gå! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Onsdagsdrömmar.

Ph; tre bilder jag tog från Weheartit. 

Hallå där! Redan onsdag. Sitter här och drömmer mig bort till studenten, bråvalla, att bo någonstans som inte är här, att träffa nya människor och att känna friheten av att flytta hemifrån. Det är så mycket som kommer hända detta år att jag blir helt pirrig i magen. Så himla mycket nytt! Jag längtar. Vad brukar ni drömma om? Jag har väl skrivit om allt det där som väntar efter studenten, men jag kan inte sluta prata om det. Tänk er: ta studenten med mina fina, skrika sig hes på flaket och dansa tills solen går upp igen; tre dagar på Bråvalla med min bästa Elina och helt fantastisk musik; att gå in i mitt studentrum/studentlägenhet (flera mil hemifrån), plugga över en chailatte eller möta upp nyfunna vänner på något ställe som sedan kommer bli standardmötesplatsen. Kan det verkligen bli så idylliskt? Säg inte att det bara är jag som längtar efter sånt här. Jag kan väl inte vara den enda. 

Körkort.

Hallå där! Jag vet att klockan är rätt mycket, men denna dag förtjänar VERKLIGEN ett blogginlägg! Idag blev det ingen skola för mig, utan åkte istället till Skövde för att ha uppkörning. Jag var jättenervös hela tiden här hemma och började nästan klättra på väggarna... Första uppkörningen jag blev nervös inför. Detta är/var dessutom min 4:e uppkörning - 3 i Örebro och 1 i Skövde. Jag känner att antalet har en betydelse. Anyway, jag klarade uppkörningen och fick mitt körkort! Hoppade verkligen ur trafikverkets bil och kunde inte sluta le på hela hemresan. Jag och pappa åkte direkt till pappas jobb och därifrån körde jag hem själv. Så jäkla oslagbar känsla! 

Inte långt efter att jag kommit hem igen rullade bilen iväg till Askersund för att hämta upp Irma och vidare till donken. Denna dag har varit så jäkla bra! Vi satt där ett bra tag och bara pratade - hade kunnat prata tills det blev morgon igen, om inte det var skoldag imorgon. 

Nu tänkte jag skriva lite mer om min resa mot körkortet, speciellt de olika uppkörningarna. Först och främst: jag har kört på trafikskola och privat. På körskolan har jag kört i Hallsberg/Kumla samt i Örebro. Jag vill knappt veta vad jag lagt ut på körkortet (körlektioner, lån av bil, teoriprov, uppkörningar etc.). Jag tror att en variation av körskola och att köra privat är det ultimata. Däremot är det inte för alla, men det passade jättebra för mig! Jag tror också att det är bra att övningsköra med olika människor (handledare, körskolelärare) samt med olika bilar (stora, små, diesel, bensin, 5-växlad, 6-växlad) för att få större variation och kunna anpassa sig till olika situationer. Dessutom är det ju bra att variera sin körning (inte bara det man kör ofta och är bra på, utan sätta sig själv i svårare situationer). 

När det kommer till teorin är det bara att PLUGGA! Om det uppstår situationer när du övningskör och du blir osäker, kolla upp hur boken "säger" att man ska göra då. Teorin för mig gick på första försöket och jag var inte ett dugg orolig för den delen. Det var värre med uppkörningen. 

Jag är en person som googlar på ALLT och många säger att vart och med vem man kör upp inte ska påverka ens körning. Blir man kuggad ska man alltså inte ha körkort. Efter fyra uppkörningar kan jag väl lägga in min åsikt. Jag tycker att det spelar roll vart och med vem man kör upp. Okej, visst, man ska kunna köra MEN att bli kuggad för småsaker känns ju sådär. Jag har kört med tre män och en kvinna; två rätt trevliga, en jättetrevlig och pratsam samt en helt okej trevlig; tre äldre och en yngre. 

Antalet uppkörningar... Okej, ja, fyra gånger är väl lite mer än medel. Jag har vänner som har klarat det på första och uppåt i sifferskalan. Det är inte konstigare än så. Jag tycker inte att man ska jämföra hur många gånger man kört upp. Det ger ingenting positivt. Det ger press, ångest och dåligt självförtroende. Det är viktigt att komma ihåg att körningen inte måste vara perfekt, men att säkerheten går först. 

Tänkte avsluta detta inlägg med att be er alla köra säkert och jag hoppas att ni haft en lika bra dag som jag. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Snurrar runt i Skövde.Phs; utsikt över Skövde. 

Hallådär peeps! Idag har det verkligen varit en lång dag. Den började halv 6 och kl 7 var vi på väg till Skövde. Övningskörde sen dess till kl 16 då vi kom tillbaka till Askersund - paus för ätbara saker med jämna mellanrum. Snurrade runt i alla möjliga rondeller och åkte gata upp och gata ner. Nu känner jag mig lite halvdöd, lyssnar på Håkan och skriver några ord på mitt engelskatal. Ikväll blir det tidig sänggång. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Katten och jag.


Phs; tagna från min instagram. 

Hallå där! Lördag idag då och jag sitter och lyssnar på alla "Punk Goes Pop" - album som finns. Måste erkänna att de flesta låtarna blir bättre när man byter stil lite. "Jaa, men en cover kan aldrig bli bättre än originalet och om inte originalet hade funnits så hade covern aldrig blivit av..." Jajaja. Igår var det fredag, vilket innebar att leta uppkörningstid, skola och jobb på kvällen. Idag, lördag, blev det övningskörning och nu har jag gjort klart GA! Nu är det bara inskickningen kvar och det känns redan underbart. Nu har jag "bara" en uppsats och ett tal kvar, båda handlar på sätt och vis om feminism. Känns som att allt nuförtiden handlar om ♀ men det är helt okej. Mer än okej faktiskt. 

Ikväll är det bara katten och jag, men vet inte vart hon har gått och gömt sig. Anyway, nu blir det lite mer plugg innan jag ska leta på en film att kolla på! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

14-04-03


Ph; chailatte och ostfralla.

Så... Denna dag alltså. Helt klart blandade känslor över denna dag. Den började med panik, stress och ångest inför presentationen av gymnasiearbetet. Jag var rätt nervös i början av mitt tal, men det gav med sig rätt snabbt, pratade fritt och improviserade lite. Mitt tal var 9 minuter och 50 sekunder - maxgränsen var 10 min! Känns jätteskönt att den delen är över! 

Efter skolan åkte jag för att köra upp, vilket inte gick så bra, så nu sitter jag febrilt och letar ny tid! Jag ska terrorisera Trafikverket om det är det som krävs! Därefter blev det vanlig handling och fika på marieberg. 

Nu är det dags för sängen då det har varit en låååång dag. Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Mycket som händer nu.

Ph1; igår morse när jag gick till bussen. Ph2; gymnasiearbetet. Ph3; Skyllberg när jag klev av bussen idag.
 
Hallå där! Slänger in ett inlägg även om jag inte riktigt har tid med dig. Får alltid för mig att göra en massa andra saker när jag inte har tid iaf så. Igår var det tisdag; religionsprov, sluta tidigt, körlektion och gymnasiearbete. Igår gick allting bra, förutom det att jag råkade få in en oplanerad powernap på 1 h. Idag, onsdag, hade vi kastat om i schemat så slutade redan 11:10! Inte varje dag en får sluta så tidigt. Gick hem från bussen, åt mat, skrev gymnasiearbete, kollade Glee och övningskörde i Örebro. När jag kom hem igen satte jag mig åter med gymnasiearbetet - det ska in snart och imorgon är det presentation som gäller! Har mycket att göra just nu och borde kanske vara mer stressad än vad jag är? Jaja, får se hur det blir helt enkelt. 

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig - måste vara pigg imorgon! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

MP3 love.

Style of Eye – Kids
Markus Krunegård – Askan är den bästa jorden
Kent – La Belle Epoque
He Is We – All About Us
Panetoz – Efter solsken
Fergie – A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)
5 Seconds Of Summer – She Looks So Perfect
Donkeyboy – Crazy Something Normal
The Neighbourhood – Sweater Weather
Oh Honey – Be Okay
 
Gamla och nya låtar - senaste tillagda på min spellista ♥