Om denna måndag och måndagar i allmänhet.


Ph; Måndag - plugg, idioti och ätbarheter.

Måndag. Jobbiga, sega, trötta måndag. Right? Idag är det den sista september och även den sista måndagen i september. Många ser måndagar som något jobbigt, tråkigt och gärna som slutet på helgen. Varför inte säga att måndagar är en nystart? En start på något nytt, något fräscht, något inspirerande och kul. Bort med jobbiga måndagar och dumma tankesätt - In med mysiga höstkvällar, oavsett veckodag, en kopp te, en bra bok och massa mys! Själv har jag precis börjat läsa en ny bok... Så att... Vi ses! 

En mäktig känsla.

Vad anses vara mäktigt? Kanske är det ett svar från en högre makt, kanske är det att se sitt favoritband/favoritartist på scen eller kanske är det att få samhället att inse vad jämställdhet är. Jag tror att allt som man inte trodde skulle bli verklighet, men som blev det, är mäktigt

Jag såg nyss ett framträdande på tv då Orup sjöng och publiken kunde vartenda ord. Det kallar jag mäktigt. Tänk er att kunna skapa något och få sån respons! Det är vad jag vill - att göra någonting, att skapa någonting, att förändra, att påverka och få sån mäktig respons. 

Jag tror att många vill göra något mäktigt, att känna den euforin, eller? Enligt mig finns det inte många saker som är bättre än att vara uppskattad, att göra skillnad, att göra något mäktigt.


Vecka 39.


Phs; Redigerad till vänster, oredigerad till höger.
 
Hallå där peeps! Har inte bloggat så mycket under veckan så jag tänkte summera upp hela veckan nu. Jag har: övningskört, fikat hos diverse släktingar, varit till marieberg, köpt en kettlebell, pluggat, promenerat, tagit skolkort, gjort om designen här på bloggen, kollat serier, jobbat, haft två studiedagar och lite annat. Tyvärr blev inte helgens planer av, men jag antar att det är roligt att ha något att se fram emot också. 

Jag skulle nog säga att detta är en standardvecka, men det känns som lugnet före stormen. Speciellt vecka 43 (sista veckan innan lovet) kommer bli hektisk då ett och/eller två prov, ett studiebesök och högskoleprovet väntar. Usch, nästan allt jag skriver är skolrelaterat! Anyway, nu är det dags för lite frukost! 

Ego

 <--- Filmen.

Kind of ganska länge sen jag såg filmen... Men men. 
Filmen handlar om Sebastian (Martin Wallström - I rymden finns inga känslor), en stockholmskille som bara bryr sig om sitt utseende, att festa och att verkligen leva. Han råkar ut för en olycka och mister synen. Sebastian vägrar inse vad som har hänt, blir ofta frustrerad och hans gamla liv bleknar mer och mer för varje dag. Det är då Mia, hans personliga assistent, kliver in i hans liv och vänder det uppochner. 

Trots att filmen är svensk så levererar den vad många vill se en fredagskväll. Visst, hur Sebastian förlorade synen vad inte så trovärdigt och inte heller hur filmen tog en ganska knepig vändning heller. Däremot tycker jag att filmen har ett otroligt bra budskap som gör den så sevärd! 

Some quotes.


Phs; Quotes från WeHeartIt - Hitta fler @hhhannahhhs.
 

MP3 love.

Åh, är det inte härligt med höstmusik? Det är en blanding mellan Oskar Linnros, Daniel Adams-Ray, Lars Winnerbäck, Veronica Maggio, en del sköna låtar sen tidigare år, lite sommarfavoriter som inte blivit sönderspelade av radion och några sommarlåtar som kommer ut på hösten för att hålla igång sommarkänslan så länge som möjligt! Det är iallafall vad jag tänkt lyssna på, vad är höstmusik enligt er? Slänger med ett par tips om er spellista inte uppdaterats på länge. 

Veronica Maggio – Sergels torg Underbar.
Avril Lavigne – Rock N Roll - Avril Lavigne blir aldrig fel.
Lady Gaga – Applause - Helt rätt från den galna Ladyn.
Håkan Hellström – Det kommer aldrig va över för mig - Sommarkänsla all the way.
Miriam Bryant – Push Play - Låt som hänger med från sommaren, guld. 
Amanda Fondell – Let The Rain Fall - Upptempo låt med sommar/höstkänsla.
Daniel Adams-Ray – Precis som jag - ÅH, UNDERBAR.
Jessie J – It's My Party - Sommarkänsla med en grym sångerska.

En helg i september.

Phs; Bilder sen igår, Rejmes svängen i Askersund.

Hallå där! Bloggen har stått stilla ett par dagar nu, men jag har gjort allt annat än det. I fredags blev det jobbet direkt efter skolan, men jobbade bara drygt en timme, och därefter åkte jag in till Rejmes för att förbereda inför rallyt. Kom hem runt 21 och somnade runt halv 23. I lördags ringde klockan halv 5 och dagen varvades med fotografering, försäljning, prisutdelning och diverse andra saker. När jag kom hem kände mina fötter hur det blir när man står en hel dag på hårt underlag - SÅ SKÖNT. La mig så tidigt som halv 22 - Nästan direkt efter att jag kom hem. 

Idag har jag hjälpt mamma att plocka undan lite sen igår, redigerat lite bilder och senare ska jag iväg på 1-årskalas hos lillkusinen. Har inte riktigt energin till det så det är bara att gå och leta på den! Ska försöka skriva ett idrottsarbete idag också, som jag skulle ha gjort i fredags men istället satt och kollade resor. Anyway, nästa vecka är det långhelg och 18-årsfirande för en kompis som gäller! Känner att det blir kalasbra så att ja, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

This is 40

 <--- Filmen!

För väldigt länge sedan såg jag denna film... 
Och jag kommer inte ihåg någonting. Nu när jag kollade trailern kommer filmen sakta tillbaka till mig. Denna film handlar om alla dessa problem som uppstår när man är 40-någonting. En lättsam komedi och lite spin-off till filmen "Knocked up". Jag tycker inte att denna film var sevärd. Ibland kommer det uppföljare som inte borde ha gjorts och detta är en sådan. 

Vi omringas av eldfärgade löv.


Phs; Två höstbilder som knäpptes i lördags.

Hallådär! Hur har ni haft det dem kyliga höstmorgnarna, när "londondimman" som stannar kvar väldigt länge och eftermiddagarna blir allt mörkare och mörkare? Fantastiskt mysigt hoppas jag! 

Sen i söndags har mina dagar varit klassiska höstdagar; jag fryser lite lagom på morgonen, min plugghög växer och jag försöker beta av den, kvällspromenader i den åter kyliga septemberluften, många koppar te medan jag sitter nerbäddad under en teddybjörnsfilt med en bra bok och allt detta omringad av höstens eldfärgade löv. 

Som ett stort fan av egentid och "att göra ingenting för att jag kan" - tid är detta en lite mer stressad tid. Läxor, redovisningar, inlämningsuppgifter osv. måste göras, men som ni också vet så finns inte alltid motivationen där. Jag vill däremot inte haka upp mig på alla dessa måste:n utan istället fokusera på alla höstens festligheter! 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

13-09-15

Ph; En bild jag knäppte och redigerade igår. 

Hallådär peeps! Idag har varit en rätt lugn dag - Riktigt skönt! Har glidit runt i världens bästa outfit, pluggat körkort, pluggat annat, börjat läsa en ny bok och övningskört lite. Tankar har virvlat omkring hela helgen, men det känns skönt att man har tid att tänka så mycket. Speciellt då nästa helg kommer ge allt annat än tid till att tänka. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"Ibland gör man rätt, ibland gör man fel, lev med det"


Ph; Bild från arkivet - Det är något med denna bild som jag gillar starkt. 

Hallådär peeps! Idag är det en såndär grå dag igen... Skönt. Idag ska jag gå runt i världens skönaste outfit, kanske ge mig ut på en fotopromenad, plugga lite och kolla serier. Låter inte det som en helt underbar dag? Jag har bestämt mig för att börja fota i raw-format, för att få ut det bästa ur mina bilder, så varför inte börja med hösten som motiv? Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

Allting rullar på.


Ph; premiäråker med Ricky! 

Hallådär peeps! Detta är alltså mitt första mobilinlägg sen appen uppdaterades. Redan fredag eller vad säger ni?! 

I onsdags pluggade jag lite och kvällen avslutades framför idol med hembakt bröd. Igår var jag en sväng till marieberg (handlade såklart ingenting) och pluggade lite till. 

Idag började min dag med första körlektionen på körskola! Var så himla nervös, men det flöt på rätt okej. Bokade även andra körlektionen och riskettan. Efter skolan fick jag premiäråka med Ricky och så snäll som han är så körde han ner mig till jobbet! 

Skönt med helg, trots plugget som ivrigt väntar på att bli gjort... Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"Har alltid drömt om att vara soldat, men om ni tvivlar så stupar jag idag"


Ph; Resultatet av mitt försök till självporträtt.

Hallådär! Jag ska inte börja detta inlägg med att ursäkta mig eller säga att jag "slänger in" ett inlägg... Utan med att berömma den nya "blogg.se" - appen. Har inte använt den väldigt mycket, men det känns lovande. Igår var det en helt vanlig dag och jag kände mig rätt trött när dagen var slut. Plötsligt har vi fått otroligt mycket att göra i skolan... Det kom från ingenstans! Trots behovet av att plugga åkte jag istället ner till kusinen och hennes familj för lite fika. Verkligen inte bra! 

Idag slutade jag tidigt och spenderade därför eftermiddagen på marieberg med mamma. Vi åt på Chili & Wok och jag hittade både det ena och det andra. Plånboken ekar tomt nu... Men känner fortfarande att jag gjorde bra köp. På hemvägen åkte vi in till min kusin och fikade en stund. Dessutom köpte vi med Ben&Jerry's så en sådan ligger i tryggt förvar i min frys just nu. Det har varit en himla bra dag och jag kan knappt hålla ögonen öppna längre. 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Det är cirkus att vara på cirkus.

Phs; Halvdana bilder sen cirkusen i torsdags. 

Hallådär peeps! onsdags var jag rätt produktiv när jag kom hem, eller ja, iallafall innan idol. I torsdags spenderade jag eftermiddagen/kvällen på en liten budgetcirkus som befann sig i lilla Rönneshytta. Trodde att den inte skulle ha så mycket att erbjuda, men blev förvånad fler än en gång på den föreställningen. Synd bara att de inte hade några djur. I fredags åkte jag in tidigt till skolan för att plugga och efter skolan åkte jag direkt till jobbet. 

Igår började dagen med städning följt av en promenad, lite plugg och lite serier. Runkeeper fortsätter att påminna mig om att jag inte rört på mig, även om jag har det, vilket börjar gå mig på nerverna! Argh. Idag har jag gått i myskläder hela dagen, vilket är den bästa outfiten som finns, sytt gardiner, solat, pluggat och haft lite söndagsångest. 

Jag hade tänkt avsluta min frågeställning/skiss/tidsplan/detsommåstegöras av mitt GA när jag satte mig här... Men jag tror jag har ångrat mig. Ja, jo, jag har ångrat mig. Tråkigt nog måste det göras ändå så när den är klar ska jag sätta mig vid poolen med en drink eller titta på ett par "gossip girl" - avsnitt! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

MP3 love.

Det finns en anledning till att jag tyckte att The Veronicas var sjukt bra när jag gick i 7:an, vilket jag fortfarande tycker.

Struck by lightning

 <--- Filmen.

Denna film ger oss Rebel Wilson och Chris Colfer som båda två är helt awesome. Därför tvekade jag inte ens på att se filmen och jag ångrar mig inte heller. Det var ett bra tag sen jag såg den, men jag kan fortfarande säga att den var sevärd! 

Handling: Carson (Colfer) är en kille som längtar bort från hans deprimerande mamma, hans klasskompisar som inte alls har en positiv inställning till honom och till hans framtida utbildning och yrke. För att komma in på hans drömskola räcker det inte med att vara ordförande osv. och då bestämmer han sig för att skapa en tidning. Han får populära elever att delta, genom att utpressa dem, och därmed är tidningen igång. Han är numera allt annat än älskad, men han bryr sig inte för han är snart långt, långt borta. Vad spelar nuet för roll när framtiden är runt hörnet?

Vad tycker jag? Jag tycker denna film är otroligt bra, bortsett från många b-filmer som jag av misstag fått lida igenom. Denna film visar hur viktigt det är att stå emot grupptryck, även om man inte alltid är älskad av alla, att aldrig sluta drömma och tro på att vadsomhelst kan hända, hur mörkt det än ser ut.

Nu är hösten här.


Ph; En liten tjuvkik på det som ska bli mitt gymnasiearbete - En digital portfolie! Detta är långt ifrån färdigt, såklart, men det är bra att något slags mål med det hela. Vem vet, den kanske inte alls ser ut såhär när jag är klar?! 

Hallå där peeps! Nu har det gått ett tag igen sen det senaste inlägget. Det är inte tänkt att det ska vara så, men det blir det på något vis iallafall. I söndags övningskörde jag, åt ätbara saker hos farmor och på kvällen blev det lite fika då min kusin och hennes kille kom på besök. Igår var det en helt okej skoldag, därefter en promenad, fika med moster och idol som avslut. 

Idag har det varit en riktigt bra dag! Slutade skolan tidigt, gick hem från bussen i det fina höstvädret (struntar i att jag frös ihjäl imorse...), cyklade bort till pensionärerna för att hjälpa min kusin med sin telefon, övningskört, har nästan skrivit klart min del av historiaarbetet och rivstartat på mitt gymnasiearbete! Som sagt, inte en så pjåkig dag. 

Nu ska jag lyssna på bra musk, as usual, och sen sova otroligt skönt i min otroliga säng. Japp. 

Finns det något så oförutsägbart som oss?

För ett par dagar sen blev jag förvånad. Mestadels förvånad, men även lite besviken. För väldigt länge sen sa jag till mig själv "Hanna, du kommer aldrig mer bli förvånad över hur människor kan bli". Jag hade så himla fel. Faktum är att människor, vemsomhelst, närsomhelst, hursomhelst, kan bli vadsomhelst. Detta som jag "upptäckt" är allt annat än en nyhet för mig. En del människor vet man ju vart man har, iallafall på ett ungefär, och sen visar det sig att det kanske inte alls är så. 

Jag tror att man aldrig lär känna någon helt och hållet. Det spelar ingen roll vem det är. Alla har vi dem där små stunderna som ingen annan får se. Det känns både tryggt och skrämmande. Jag vet att jag ibland verkar väldigt utåtriktad och ibland otroligt blyg. Nästan lite dubbelmoral, men jag antar att det är sån jag är. Jag kan berätta vad jag gillar och inte gillar, vad jag gör på fritiden och vad jag helst gör en lördagskväll.

Frågan är bara: känner jag någon bara för att jag vet vad hen gillar? Antagligen inte. Jag vet helt säkert att du inte känner mig isånafall. Den där "ytliga" informationen är kanske 10% av allt som egentligen finns där. Så, hur många känner jag egentligen? Hm, ja, om vi inte räknar med släkten så kan jag nog räkna alla på mina fingrar. 

Jag är därför besviken på alla som tror sig veta allt och dömer en så fort chansen ges. Jag är trött på människor som tydligen är tvåsidiga och jag är trött på att jag trodde att dem var bättre. För att ja: människor, vemsomhelst, närsomhelst, hursomhelst, kan bli vadsomhelst.