The Fault in Our Stars - John Green

 <--- Boken.

Det var ett bra tag sedan jag läste boken... I somras närmare bestämt. 
Flera detaljer är borta, men när jag tänker på boken ger den mig fortfarande en leende på läpparna. Huvudpersonerna är Hazel Grace och Augustus och de träffas på ett av kyrkans "unga med cancer" - möten. Yes, cancer. Tro nu inte att det bara är en cancerbok - Den är så mycket förutom det! Hazel har varit sjuk rätt länge och behöver en slags tub för att hon ska kunna leva hyfsat normalt. Hon är lite av en ensamvarg och ser på sig själv som en bomb - Redo att explodera närsomhelst. Hazel trodde aldrig att hon skulle hitta en jämlike, men det gjorde hon, och Augustus likaså. 

Detta är en bok om kärlek mellan två unga människor som vet att deras dagar är räknade. Den är full av symbolik och är VERKLIGEN värd att läsa. Den finns översatt till svenska också, men läs den helst på engelska. Har du läst the perks of being a wallflower och gillade den är detta det rätta bokvalet för dig! 

Det här med inspiration.

Inspiration. Jag älskar att bli inspirerad och få idéer till nya utmaningar, "utvidga" mina tankar samt åsikter. Det behöver inte vara rena rama upplysningen, bara ett par idéer eller tankar som får hjärnkontoret att börja snurra. Detta görs genom bloggar, weheartit, podcasts (som jag nyligen öppnat ögonen för), härliga människor i allmänhet och olika sociala medier. Jag tycker att det är viktigt att ha inspirerande människor i sin omgivning, på plats eller på internet. 

Att ofta inspireras gör att ingenting står still. Du kan ändra dig från en dag till en annan och förhoppningsvis hittar du en del värderingar och tankar som du står lite mer fast vid. Jag vill stå still, men ändå alltid vara i rörelse. Jag vill överallt, men jag vill ändå alltid vara kvar på samma plats. Jag vill vara spontan och äventyrlig, men ändå är jag planerande och säker. 

Bloggar ni borde läsa: 

Daniel Paris - känd bloggare i Stockholm som medverkat i bl.a. Ung och bortskämd. Han skriver mycket om sitt vardagsliv men även om sina kloka tankar och åsikter som jag ofta delar. Hans inlägg "handen i fickan fast jag bryr mig" är ett läsvärt inlägg om hur han behandlar sina vänner, särskilt de närmare vännerna. 

Coffeeworld - drivs av en tjej i 19-årsåldern (har jag för mig?) och jag hittade hennes blogg för ett tag sedan när jag klickade runt på måfå. Hon skriver om fina saker, fina vänner, klänningar och vardagsbestyr men även om ätstörningen hon hade (och fortfarande tar upp ibland), självkänsla, självförtroende, kärlek och när livet inte riktigt går som man vill. Hennes videoinlägg "om att älska sig själv." tycker jag är sevärt. 

När det gäller weheartit så är det lite som en drog. Alla bilder och quotes gör att jag mår bra, eller bättre, och jag känner alltid att jag kan relatera och att någon är i precis samma sits som jag. Ibland vill jag bara se på fina bilder - då gör jag det. 

Podcasts är inte något helt okänt för mig... Jag har bara inte lagt ner särskilt mycket tid på det. Idag satte jag mig ner och lyssnade på ett par av hannahs och Amandas fredagspod eller vad det kallas... Och jag fastnade. Jag lyssnade på bl.a. "Skitsnack" och "vänskap" (eller hette den vänner?!). Jag tycker iallafall att ni ska lyssna på dem! 

Härliga människor... Det kan vara allt från din bästa vän eller din förälder till någon du just träffat eller inte känner men som du tycker är inspirerande. Det är inte svårare än så. 

Sociala medier: 

Här pratar vi Facebook, instagram och Twitter! Ah, ställen där man följer folk överhuvudtaget. Jag gillar att följa folk som har samma humor, åsikter eller som bara gör sig lite mer intressanta än resten av befolkningen. Mina personliga favoriter är Jonas Gardell och Gina. Det finns antagligen fler men jag kommer inte på några. 

Som sagt, jag älskar att bli inspirerad, men jag hoppas på att jag en dag kan vara den som inspirerar. Den som kommer med vettiga åsikter och kommentarer, den som alltid låter peppande men ändå vet att allt inte är en dans på rosor, den som tar upp saker vi inte pratar om eller borde prata om mer. 

Resten av vecka 43.Ph1; if-sats... Kul. Ph2; vill vara 18.

Hallådär! Senaste inlägget var i onsdags... Och den kvällen blev lite oväntad. Hela den dagen var väntan och det resulterade i att jag kom hem halv åtta på kvällen - inte kul alls. 

I torsdags for tekniktreorna till Norrköping för att kolla in Linköpings campus där. Vi fick sitta och lyssna på 30 minuters föreläsningar hela dagen - inte vad jag hade väntat mig. Känns däremot som att jag skulle kunna spendera 3-5 år där! Längtar. 

Igår var det äntligen fredag och början på höstlovet! På eftermiddagen övningskörde jag (gick mindre bra) till min morbror och fikade. Hann bara komma hem innan det blev en spontantur till McDo med Irma och Ricky. En bra start på lovet tycker jag allt! 

Idag har det varit en jobbig dag - högskoleprovet! Känner mig helt iq-befriad nu och jag tänker inte anstränga mig mycket mer idag... Eller imorgon för den delen. Rättade mina svar direkt när jag kom hem och är rätt stolt över mig själv då det gick mycket bättre än förra gången!

För övrigt börjar jag märka mer och mer hur jobbigt det är att bara vara 17. Vill verkligen vara 18... Om lite mindre än två månader är det min tur! Längtar så otroligt mycket. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! Måndag, tisdag och idag.


Ph; en bild sen kemin förut idag. 

Hallådär! Onsdag eftermiddag just nu - segt! Denna har, som planerat, varit uppbokad. I måndags följde Alva med hem för lite plugg och ätbarheter - nice. Igår slutade jag supertidigt, åkte hem och åkte på eftermiddagen in till Askersund för att träffa Irma och hennes söta hundvalp Anna. Galet att hon var så söt :')

Idag har jag haft tre stycken lektioner - första och andra var nästan inga lektioner och tredje var repetition. Då jag slutade halv 12 och hade en körlektion kl 17 så hade jag en del tid att slå ihjäl. Det blev därför en spontanresa in till Örebro med Elina och Alex. Hann med otroligt mycket innan vi stack tillbaka till skolan. 

Efter lite om och men har jag blivit medlem i Twitter-världen men jag känner mig inte riktigt hemma där. Jag förstår antagligen inte meningen med mikrobloggar...

Kvällen är fortfarande lite oklar men om inte annat känns det bra att ladda batterierna tills imorgon! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

"We are all misfits living in a world on fire"


Ph; Random.

Hejsan människor! Här på bloggen ekar det tomt och har gjort det sen i tisdags. Veckan har inte varit så annorlunda jämfört med föregående veckor (undantag för inställda lektioner). I torsdags vaknade jag (och många fler) upp till en vit mark (SNÖ!) och i fredags spenderades kvällen hos Elin med ätbarheter och nostalgifilm. Har otroligt mycket bilder att redigera, men har inte riktigt tiden... Så de kommer inom kort. Denna lördag spenderades i skolan (öppet hus) och det var inte så hemskt som det låter. Rätt trevligt att träffa mycket människor och känna att man kan hjälpa till. Mitt framtida jobb ska helt klart innehålla de faktorerna - Träffa mycket människor och hjälpa dem. 

Denna dag har varit kall och rå - Om jag hade bestämt hade jag inte gått utanför dörren idag. Älskar att jag vaknar 3-4 ggr när jag väl har sovmorgon. Idag har jag, som vanligt, övningskört och dessutom fikat 2 ggr inom ett par timmar då mina föräldrar och jag glömde nyckel till huset och broder var till marieberg. Nu är jag iallafall inne i värmen och försöker lära mig lite historia! Det är inte mitt favoritämne men har man prov på tisdag så har man... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

En skoluppgift om ett ämne som borde pratas om mer.

OBS. Detta är mitt "manus" för en skolrelaterad grej, men jag tänkte ändå att det kunde få väcka lite tankar här på bloggen. Uppgiften var att välja en av flera bifogade artiklar, läsa den, skapa sin egen uppfattning och avsluta med en fråga.

Jag valde artikeln "Ministern Lena Adelsohn Liljeroth: Politikere kan inte lösa frågan, men vi kan vara engagerade".
 
Artikelns budskap är att vi som konsumenter måste reagera och ta ställning till dagens skönhetsideal. Idealet befinner sig på den fina linjen mellan hälsosamt och ohälsosamt och det behövs inte så mycket för att det ska gå från snyggt till sjukt. Artikeln tar upp det galna skönhetsidealet, främst bland dagens modeller och deras koppling till olika ätstörningar.
 
Adelsohn Liljeroth har många kopplingar till ämnet och menar att vi måste reagera när vi ser för smala skyltdockor i fönstren, våga vägra köpa vissa tidningar för att protestera och framförallt prata om detta och sprida det vidare. I artikeln nämns det att flera länder har försökt införa regler och lagar för att undvika att undernärda modeller jobbar och fråga "kan vi göra något liknande?" dyker upp, vilket ministern svarar med "den här frågan kan inte politiker lösa, men vi kan vara engagerade i debatten". 
 
Därefter ställs frågan "vems är ansvaret?" och ansvaret bollas runt bland de olika parterna, men artikeln kommer sedan fram till att det är vi som konsumenter som återstår när de ansvariga flyr ansvaret. Det är delvis rätt - vi har ett visst ansvar, eller en skyldighet, att agera.
 
Detta skönhetsideal är något som finns mitt ibland oss och det är samma sak med ätstörningar. Du ser skönhetsideal ofta klart och tydligt, men du ser oftast inte en ätstörning. Det är inte alltför länge sedan tidningarna skrev att en modellagentur hade uppvaktat patienter utanför Stockholms största anorexiaklinik.
 
Om vi inte reagerar och tar ställning nu kommer modeller med ätstörning inte att vara ett undantag, utan en självklarhet. Varje människa kommer ha ett inbördeskrig där kroppsbilden är vriden, självkänslan som bortblåst och självförtroendet likaså. Jag vill inte stå och se på när det händer, vill ni?

Det var väldigt intressant, för en sån som mig som har många åsikter kring ämnet, att se vad mina klasskompisar tyckte och vad de valde för artiklar. Jag tycker att skönhetsideal, självkänsla och självförtroende borde tas upp mer inom skolidrotten.

OBS. Jag är väl medveten om att sista stycket är lite för allvarligt, hårt och drastiskt. 

 


Utkast: 13-10-15, 08:36

Ph; En bild jag snabbredigerade...

Hallå där peeps! Tänkte att jag skulle uppdatera lite här på bloggen. Det var ju ett tag sen sist. Den senaste veckan har rullat på, som vanligt, och jag har varvat plugg, körkort, serier, filmer, marieberg och sömn. Är less på allt som man kan förknippa med plugg så ser fram emot lovet som är om drygt två veckor! 

Anyway, ville inte att bloggen skulle stå helt stilla... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Varför? Varför inte?

Jag har alltid varit rätt försiktig av mig och gärna ifrågasatt nästan allt. Det är något som har följt med ända tills nu. Jag tycker att den egenskapen har både bra och dåliga effekter. Jag tar sällan risker eller är impulsiv, men å andra sidan är jag väldigt låst i min comfort zone och är därför ibland rädd för att göra något nytt. Jag antar att min comfort zone har vuxit rätt mycket på bara ett par år, men jag är fortfarande en väldigt planerande typ. Det är viktigt att veta vart ens comfort zone går för att sedan göra den större. Ordspråket "Learn the rules and then break some" kan nog passa in här. 

Rubriken är "Varför? Varför inte?" och det är precis det jag ska skriva/prata om. Som denna anti-risk och anti-impulsiva person som jag är så kommer dessa ord väldigt ofta upp. Jag ifrågasätter varför man ska göra vissa saker, om de är nödvändiga och vad som händer om man inte gör dem. Detta är tecken på en låst person och jag vill inte vara sån. Jag vill vara impulsiv men inte ansvarslös, en livsnjutare men inte uppe bland molnen och jag vill kliva utanför min comfort zone för att upptäcka mer av mig själv. 

Jag har börjat ändra en del av mitt tankesätt. Inte den delen där mina åsikter spelar roll, för jag vet rätt väl var jag står i olika frågor och det är ingenting jag tänker ändra på. Inte heller den delen hur jag ser på mig själv, för den är också rätt klar. Däremot den delen som alltid har beslutsångest, överanalyserar allt och alla samt den delen som alltid säger nej till impulsivitet. Det är den delen av mitt tankesätt som jag jobbar lite extra med. 

Allt började med en hårklippning, och det är egentligen allt som krävs. "Varför inte?" tänkte jag och klippte av mig håret. Det kändes impulsivt och bra - Förändring kan vara bra. Trots att jag vill ha tillbaka min gamla längd så ångrar jag inte att jag klippte av mig håret. Jag behövde det. Jag ångrar inte heller att jag sa ja till att åka till Linköping i tre dagar eller att jag sa ja till en operation. 

Regeln är enkel - Tacka ja till möjligheter som kan vidga din comfort zone, din vänkrets eller din framtid. Våga säga nej till saker som inte ens är i närheten av din comfort zone - Ta allt gradvis. Lär känna dig själv för "Life isn't about finding yourself, it's about creating yourself"

Let's sleep the problems away.


Phs; Latest from instagram @hhhannahhhs.

Hallådär peeps! Idag har varit en allmänt seg dag och jag har varit trött hela dagen. 
Kan inte säga att gårdagen var så mycket bättre (förutom ett tandläkarbesök och lite
fika i väntan på bussen hos farmor). Somnade på bussen imorse, tog en powernap
när jag kom hem från skolan och lovar att jag somnar tidigt ikväll. Låter lovande, eller?!

Anyway, ska öppna kemiböckerna nu - Prov på torsdag! 
Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!

"Ingen verkar märka av det, alla här är tennsoldater"

Ph; Random. 

Hallådär peeps! Söndag idag och det känns. Söndagsångesten har kommit smygande... Usch. Har alla dessa saker på min "att göra" - lista och den blir då aldrig mindre. Ibland är den listan så lång och ser så omöjlig ut... Då struntar jag i att ens försöka beta av den. Inte bra. Idag när jag vaknade kändes det som en sådan dag. Det var grått och ruggigt utanför fönstret och inte ens dendär sköna känslan av att det var en "grå dag" fanns. 

Som tur var vände dagen och nu såhär på kvällskvisten kan jag säga att jag varit rätt produktiv. Försökte mig på kemin, kollat upp lite grejer inför ett argumenterande tal om kroppsideal (tror det kommer komma upp en inlägg om det ämnet också...), övningskört och gått en skön höstpromenad. Bland allt detta har jag klämt in ett par serier och knappande på min telefon också. 

Nej, nu är det verkligen dags för sängen... Det är trots allt en dag imorgon också! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses.

Spring breakers

 <--- Filmen. 

Denna film ger oss Selena Gomez (Disney), Vanessa Hudgens (Disney), Ashley Benson (PLL) och Rachel Korine. Ett rätt lovande cast tänkte jag. Nu i efterhand förstår jag inte varför jag ville se filmen... Anyway! 

Brit, Candy, Cotty och Faith har varit bästa vänner sen dem var små. Genom åren har de vuxit ifrån varandra lite, mest av allt Faith, men de har alltid haft den gemensamma drömmen om att åka på spring break. De har sparat hur mycket pengar som helst, men inte tillräckligt, så Brit, Candy och Cotty bestämmer sig för att råna ett fik. 

Därefter blir filmen ganska odetajlerad och de är plötsligt i mitten av spring break-firandet! På en strand med en massa människor och alkohol. Härifrån spårar det, rejält. SPOILER: Innan jag vet ordet av det sitter alla fyra i fängelse, en skum kille betalar borgen och dem blir hans slavar/rånare. En efter en åker de hem och ju längre in i filmen, desto skummare blir den. 

Jag blev otroligt besviken på denna film och jag tycker inte den är speciellt sevärd. 

"Blundar tills jag skymtar lyckan och jag vet att allt är för bra nu"


Ph; Äppelpaj.

Veronica Maggios låtar går på ständig repeat och det är helt underbart. Det är det ultimata höstalbumet, åh, gillar albumet så himla mycket. 

Igår startade dagen med tvd och häng i "rummet fullt av böcker", därefter lektioner och en snabbis på marken innan bussen hem igen. Kollade egentligen inte på något speciellt, men fick med mig lite marknadschoklad! Första fredagen på länge som jag inte jobbade på... Den spenderades hos mormor och morfar på fika ♥ Resten av kvällen hände det ingenting speciellt - Mycket skönt. Idag har min mamma fyllt år så hela dagen har varit fylld med förberedelser och på eftermiddagen/kvällen blev det kalas! Mycket roligt, men nu är jag en aning trött... 

Tror bestämt att sängen kallar! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses. 

Så onödigt men ändå så nödvändigt.


Ph; Vaknade halv 7, somnade om till halv 8, musik sprudlade ur högtalarna runt 8.

Ph; Försökte fånga höstens kalla morgon på bild - Det är aldrig för sent eller för tidigt för att skapa.

Ph; Städade huset idag, japp, för så duktig är jag, ibland.

Ph; Pannkaka - What more is there to say?

Detta var min förmiddag och tyvärr kom min eftermiddag inte alls med på bild. Jag har cyklat ner cykeln till bussen, ändrat ang. min körlektion, varit till marieberg (inga inköp...) och försökt att plugga. Nu sitter jag och lyssnar på Veronica Maggios nya låtar och åh vad dem är bra! Iallafall en del. De är numera en självklarhet i min spellista! Borde verkligen rensa min spellista - 1034 st låtar känns så onödigt men ändå så nödvändigt. Dessutom är jag lite småglad för tvd börjar imorgon - Galet! 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Identity thief

 <--- Filmen!

Sandy Patterson
, en man med ett medelklassliv, upptäcker en dag att hans kreditkort har blivit spärrat. Det dröjer inte länge tills han står med skulder upp över öronen. Sandy har fått reda på att det är en kvinna som taagit hans identitet och den enda lösningen är att han själv åker och hämtar henne för att hon ska kunna erkänna. Nu börjar resan mot att ta tillbaka hans identitet - Skakigt, farligt och dåraktigt. 

Detta är en sevärd komedi som fick mig att le! Tror däremot inte att jag tittar om den. 

13-10-02


Ph; En halvdan, ganska halvbra redigerad bild som låg och skräpade.

Hallådär peeps! Denna dag har varit otroligt bra, eller iallafall så bra som en vardag kan bli, och det gör ju att man kan somna med ett leende på läpparna. Trots att jag frös när jag väntade på bussen, segade igenom första, andra och tredje lektionen, skrattade mig igenom fjärde och dog igenom den sista. Studentmössor varit ett av dagens många samtalsämnen och på lunchen gjorde vi om våra så att vi matchar - SÅ BRA

Efter skolan gick jag upp till körskolan och låtsades vara produktiv... 16:25 var det min tur att sitta bakom ratten - Jättebra på att backa och parkera enligt min körskolelärare. Direkt efter körlektionen åkte jag till nästa storstad, Askersund, för att klippa mig. Åkte därifrån med, på mm, samma hårlängd - LÅNGT HÅR "SNART". Nu såhär på kvällskvisten har jag tagit itu med en pyttedel av min plugghög och ätit köttbullar - Kind of nice, yeees

Imorgon är jag ledig från skolan men har ställt klockan på 9 iallafall. Har tänkt städa huset, plugga och på eftermiddagen blir det marieberg. Anyway, vi hörs när vi hörs och syns när vi syns!

Studentmössa och ont i plånboken.


Ph; En tänkbar studentmössa från abcgruppen, lite drygt 700 kronor kostar denna! Är lite osäker på om jag vill ha guld eller silver... Återstår att se. Dessutom la jag till gravyr på innerremen - så fint - och en liten försäkring.

Hallå där! Det har varit en rätt vanlig tisdag, rätt skönt eller mycket tråkigt. Direkt efter skolan gick jag och killarna för att prova studentmössor från abcgruppen. Det var klurigt nog att hitta rätt storlek och sen skulle man designa sin egen! Så många alternativ - Så lite tid. När jag var där landade jag på en mössa som skulle kosta sammanlagt 1300! Aj, aj, aj sa plånboken. Här hemma har jag nu gjort om min mössa, till den ovan, och reducerat priset till 750! Okej, visst, ändå en smärtsam summa pengar... Men mycket mer överkomlig. 

Nä, jag har bestämt mig... Den får se ut såhär tills vidare!