Quintek - dag 1 & lite av dag 2.

Phs; dag 1 på quintek! 

Hallådär peeps! Har inte bloggat sen i onsdags, men det har inte hänt så mycket. Firade, som många andra, fars dag i söndags med en middag hos mormor och morfar. Trevligt! Annars så håller vi fortfarande på att renovera vårt hus så det är lite dysfunktionellt. 

Igår satte jag mig på tåget till Katrineholm, vidare till Linköping med destinationen Linköpings universitet. Just nu är jag på quintek - Liu:s sätt att värva fler tjejer till teknikutbildningarna. Det känns som ett stort pyjamasparty/tjejkväll med ca 40 tjejer! Galet. Jag hittade roliga människor direkt på stationen i Linköping - så himla bra! 

Det började med en liten "lär känna varandra" - lek, rundvandring och info om utbildningarna. Däremellan var det massa ätbarheter - inte dumt. Runt 17 kom min värd och hämtade mig och fyra andra tjejer. Roliga människor allihopa... Galet hur mycket man kan lära känns någon på bara en dag! Öppen och utåtriktad är två nyckelord känns det som. Hjälper ju lite att det är naturvetare (mest av dem) och lite teknister här och att vi har gemensamma mål. 

Idag vaknade vi tidigt, efter en natt i låtande tältsängar, men det var inga problem att komma upp. Nu sitter jag på bussen mot Norrköping då vi ska kolla in campuset där! Det känns lite extra intressant då min utbildning som jag vill gå finns just där! Har ju varit där förut men kändes inte som att jag fick så mycket info då. 

Anyway, uppdaterar nog imorgon för idag är det fullt upp! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback