Känn ingen sorg

 <--- Filmen! 

Känn ingen sorg... För mig Göteborg. Bara den meningen skriker ju Håkan Hellström och jag antar att ni vet om det också? Håkan Hellström är en sådan person som man antingen hatar, gillar eller rentav älskar. De flesta jag träffat har en åsikt om honom. För er som läst flitigt här på bloggen så kan ni lista ut att jag är en sån som är i "gillar" - kategorin. 

Filmen är baserad på Håkan Hellströms texter och karaktärerna är baserade på personerna i texterna. Jag blev väldigt wow när jag fick veta att det skulle komma en film och den hamnade direkt på min "att se" - lista. Huvudpersonen är Paul, en kille som har ett stort intresse men musik men aldrig lyckas dela det med någon. Han har nämligen egna "demoner" som spökar varje gång han ska uppträda inför människor. Paul har en strid mellan sig själv och sina drömmar. En strid som, enligt honom, alltid kommer vara en strid och som han alltid kommer förlora. 

Håkans texter tar oss igenom filmen på ett helt okej sätt. Paul är helt okej, alla andra karaktärer är okej... Allting är okej. Jag gillar verkligen Adam Lundgren och denna film visar att han inte bara är Benjamin i tatuh, även om jag älskade honom där. Däremot blev jag besviken på filmen och skulle nog inte se om den. Jag väntade mig eufori, ändlös kärlek och alla dessa förväntningar som folk har byggt upp. Det jag möttes av var inte riktigt samma sak. Det var egentligen inga fel på filmen... Men jag hade nog för höga förväntningar. 

Till slut säger jag: se filmen, om ni vill, för det är den värd... Men ni behöver inte se den igen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback