Beautiful creatures - Film och bok

<--- Filmen/boken.

I en liten stad där förändring inte är välkommen och där alla känner alla, förändras plötsligt allt. Du som åskådare/läsare får se allt ur Ethans perspektiv, vilket jag inte trodde. Jag hade hoppats på att få se allt ur ett annat perspektiv men det gick bra iallafall. I staden, Gatlin, finns det två sorters människor... De som är för dumma för att lämna Gatlin och de som är för fast för att flytta därifrån. Ethan är en kille, som bor med sin pappa och Amma. Plötsligt flyttar en ny tjej till Gatlin... Gamle Ravenwoods systerdotter Lena. 

Trots att Amma sagt åt Ethan att hålla sig borta från henne är det oundvikligt. Staden behandlar henne och gamle Ravenwood som pesten själv... Men Ethan kan inte hålla med. Istället dras de till varandra och tillsammans är dem med om äventyr de bara kunde drömma om. Lena är en besvärjare och på hennes sextonårsdag ska hon bli tagen. Den dagen känns ganska avlägsen... Men verkligheten kommer ikapp. 

Jag läste boken, innan jag kollade på filmen, och jag gillade den mycket. Den var spännande och ny på ett vis. Även om storyn påminner mycket om twilight-serien finns det skillnader. Jag älskade detaljerna i boken, men på något vis hade de flesta försvunnit i filmen. Eftersom jag läste boken först blev filmen en stor besvikelse - Inte alls vad jag hade förväntat. Filmen hade coola effekter och var i stort sett bra, om du inte läst boken först. 

Tips: Läs boken eller kolla på filmen - Inte både och. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback