Påskdagen


Ph1; Krokusar - Vårtecken! Ph2; Söta påskakärringar som kom hit igår. 

Hallådär! Just nu har jag låst bloggen för allmäntheten, vilket känns skönt. Det är en annan känsla att bara blogga för mig själv men ska se hur detta går. Igår hade jag tillochmed en idé om att inaktivera mitt facebook-konto... Men det blev aldrig av. Börjar bli trött på vad alla andra tycker, all bekräftelse och beroendet av att alltid behöva höras, synas och finnas. 

Anyway, idag lyckades jag sova lite längre, underbart! Blev dock lite förvånad då det numera är sommartid. Övningskörde till Bauhaus (s?) idag, gick sådär. Det märks att jag behöver köra mycket mer... Men vi kom ju iallafall dit hela och fina. Rondeller och att parkera... Usch. Andra bilar som kör samtidigt som jag... Usch. För övrigt har dagen bjudit på en skön promenad i vårvädret samt en del plugg jag borde ha börjat med för länge sedan. 

Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Bitchkram

 <--- Filmen.

Jag gillar denna film och nu ska jag berätta varför. 
För det första så är skådespelarna okända, för det andra är den svensk och för det trejde, det finns ett djup. Detta är inte en film som producerats bara för att, detta är en film som producerats för att den här historian måste berättas. Samma regissör står bakom bl.a. "I taket lyser stjärnorna" och "I rymden finns inga känslor". Filmen påminner faktiskt lite om "Fuckning Åmål" eller varför inte lite om "The perks of being a wallflower"... Jag kan redan nu avslöja att detta är inte årets komedi, men det är okej, den är sevärd iallafall. 

Vi får följa Kristin som drömmer sig bort till New York. Vi får veta en hel del om henne, saker som inte hennes omgivning får veta. Vi får veta om hennes lista, hennes drömmar, en del av hennes liv. Det är tänkt att hon ska skriva krönikor om storstadslivet i New York och att dem sedan ska publiceras i lokaltidningen därhemma. Det är tänkt att hon ska visa alla att hon kan, att hon inte är talanglös, att hon finns och att hon inte är sådär som hennes syster säger. Kristin missar flyget och kan inte åka tillbaka hem, vad skulle alla säga?! 

Istället flyttar Kristin in hos Andrea och hennes två bröder, några hon nyss lärt känna. Kristin skriver ändå krönikorna och det verkar nästan som att hon är därborta. Bara det att det är hon inte, i verkligheten är hon i ett stort hus, omgiven av skog, och hennes problem verkar vara en livstid bort. Det hon inte anar är att Andrea själv har problem att ta itu med, det är mycket som bubblar under ytan där. Det är bara en tidsfråga innan verkligheten knackar på. 

Detta är en film om vänskap, drömmar, att hitta sig själv, låta andra se vem man egentligen är och vad man vill göra med sitt liv. Jag gillar denna film starkt. Btw, jag gillar uttrycket 'bitchkram', mycket. 

Fun size

 <--- Filmen. 

Vad finns det att säga om denna film? Hm... Vi har Wren, filmens huvudperson, som inte är alltför populär eller töntig. Hon är mittemellan. I filmen finns även hennes, lite slampiga, vän som är villig att göra det mesta för att bli populär. Wren hade planer till halloween men istället måste hon sitta barnvakt åt sin lillebror - Något som inte heller går som planerat. Plötsligt saknas hennes lillebror och Wren, hennes bästa kompis samt två "mindre populära" killar måste hitta honom innan deras mamma upptäcker att han är försvunnen. 

Jag vet inte varför jag såg denna film... Och inte heller varför den heter som den heter. Den var så sjukt ovärd att se... Skratten var få och allt kunde ha gjorts bättre. Skrattade nog faktiskt mest när den var slut. Pinsamt. 

Mina fötter gör ont.

Hej peeps! Just nu sitter jag utanför cubus på marieberg, mina fötter gör ont och jag är rätt trött. Trots detta har jag fått med mig en del saker - ett nödvändigt köp, ett billighetsköp och ett impulsköp. Kanske bor det en liten shopaholic inom mig? Ajajaj. Förutom inköpen blev det även en minisläktträff på fiket mitt i, mysigt! Igår jobbade jag och det är morgondagens planer också. Btw, premiäranvände mina converse för säsongen igår och idag har jag även på mig vårjackan! Nu känns det som att våren kommer... Synd bara att vädermänniskorna på tv säger annorlunda. Anyway, nu ska jag runda av...


13-03-26


Ph; Tagen klockan 8 imorse, men den "mjölkiga" effekten fixade jag i photoshop. 

Hallå där peeps! Vaknade, som vanligt, äckligt tidigt imorse. Förmiddagen var rätt produktiv; två frukostar, en kort promenad och lite fotografering. Framåt eftermiddagen la jag mig på altanen... Men jag lyckades somna. Vaknade sen av att det blev för varmt... Så jag gick in och fortsatte sova. Kvällen har spenderats framför en film och nu funderar jag på att gå och sova. Är jättetrött och ska upp tidigt imorgon... Först ett besök hos tandläkarn och sen iväg till jobbet direkt! Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Där regnbågen slutar - Cecelia Ahern

 <--- Boken! 

Boken är i brevform, förutom slutet, och i början var jag väldigt tveksam då det brukar vara ganska jobbigt att läsa i brevform... Men jag hade fel. Breven tog berättelsen framåt på ett mycket bra sätt. Vi som läsare får följa Rosie och Alex, som varit bästa vänner sen föralltid, och hur deras vänskap förändras med tiden. Till en början utspelar sig allt i Dublin men sen händer det som inte får hända... Alex måste flytta. Till USA. Utan Rosie. Rosie hade tänkt följa med till Boston för att studera men en viss graviditet håller henne på hemmaplan. 

Boken är inte bara ännu ett tonårsdrama med en ung mamma, nej, det är en bok om livet. Det är en bok om drömmar, kärlek, saknad, avundsjuka, bortgång och lycka. Om ni inte redan listat ut detta är detta en klassisk tjejbok, men en läsvärd sådan. Även om den blir lite jobbig imitten är det en så liten del av allt som händer att det inte gör någonting. Även om jag tycker att författaren försökte klämma in lite för mycket på lite för lite sidor... Så ja, den är läsvärd. 

"I don't know where I belong, I don't know where I went wrong"

Hallå där! Igår blev det en standardsöndag - Övningskörning, besök hos farmor, promenad och annat chill. Dessutom körde jag för första gången i en rondell igår... Ohmygash. Skräcksceneriot vore ju att köra in i rondellen och bara fortsätta köra runt runt runt... Tur att det inte hände mig! Idag jobbade jag och efter det blev det en promenad med mamma och moster. Blev även en sväng till kusinen för att fira våffeldagen. Massa gott! Jätteskönt att vara ledig imorgon... Jobbigt bara att jag alltid vaknar supertidigt när jag är ledig. Anyway, nu ska jag fortsätta kolla pll... Så vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! Btw, får försöka ta med mig kameran ut imorgon så det kanske kan komma upp några bilder här! 

"Människor i rad på kö, äta, jobba, sova, dö"

Hallå där människor! På spotify spelas just nu Gyllene Tider och jag har just kommit in från en promenad i vårsolen. Under förmiddagen så har jag jobbat och kvällen kommer spenderas på 30-årsfest. En minst sagt produktiv dag! Anyway, hade egentligen inte så mycket att säga... Utan hoppas ni har en sådär asbra lördag och sen hörs vi när vi hörs och ses när vi ses! 

C as in Champion

Hallå där peeps! Imorse hade jag sovmorgon, men vaknade iallafall vid 7. Satte mig därför och kollade nyaste avsnittet av tvd - Kan fredagen börja på nåt bättre sätt eller?! Därefter kunde jag i lugn och ro rosta hur många mackor jag nu kände för att äta - Brukar inte riktigt hinna äta på "vanliga" mornar. Dagens första lektion kickade igång 10:40 med matematik - Något som sitter ända in i benmärgen. Därefter påsklunch med påskmust och annat gott, ett TRX-pass och genomgång av fysikprovet vi skrev igår. Kan fortfarande inte förstå att jag fick ett helvetesjävla C?! Trodde verkligen inte att det gick så bra... Brukar bli överlycklig när jag får på fysikproven. Ohmygash

Efter skolan stack jag ner till jobbet direkt och ska även jobba imorgon. Förstår inte hur jag alltid lyckas göra mig illa pga kartonger när jag jobbar?! Små, irriterande sår som svider som satan. Anyway, nu ska jag titta senaste "glee" - avsnittet och sedan inta sovposition. Väckarklockan står på 06:45! Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

The Impossible

 <--- Filmen.
 
Året är 2004 och en helt vanlig familj åker för att fira julafton i Thailand. När dem satte sig på planet visste dem inte vad utlandsresan skulle bjuda på, det visste ingen, för tsunamin bara kom, den kom och tog med sig allt i sin väg. Filmen är baserad på tsunamin i Thailand 2004 och jag grät 10-15 minuter in i filmen. Dessutom grät jag ett antal gånger till. Att se ungefär hur det egentligen var, så hemskt. Självklart kan filmen inte mäta sig med verkligheten, men man kan få en bild av hur det kanske var. Detta är en film jag rekommenderar starkt! Om du är väldigt känslosam kanske det kan bli väldigt jobbigt dock. 

Sakna.

Enligt wiktionary är 'sakna' ett verb och kan betyda två olika saker. 
1. Känna sorg eller längtan (för någon eller något man tidigare hade).
2. Vara utan någonting.

Jag har märkt att jag saknar en hel del; människor, stunder, egenskaper etc. I detta inlägg tänker jag huvudsakligen på människor. Människor som inte längre finns runtomkring mig eller är påväg ut ur mitt liv av någon anledning. Människor jag aldrig träffat, människor som lämnat jorden, människor som lämnat min närmsta vänkrets och människor som gjort sig nästintill obetydelsefulla i mitt liv. Detta är människorna jag pratar om.

Varför saknar man någon? Kanske för att när den personen försvinner, försvinner även en del av dig. Du, och alla andra, är trots allt en blandning av alla människor du träffat och alla saker du gjort. Kanske är det för att du saknar att ha just den relationen till någon, men isåfall är det inte personen du saknar utan relationen. När en person försvinner ur ditt liv måste du börja om lite på nytt och bli mer självständig. Att bygga upp sig själv igen är svårt att göra och det är inte svårt att tappa bort sig själv igen innan man kommit en bit på vägen. 

Oftast är människorna man saknar en stor del av ens liv och därför märks det så väl när de försvinner. Ni kanske ses/pratar varje dag, sedan varannan dag och till slut bara någon gång i veckan. Från att ha haft en ständig sms-konversation till att sitta och stirra på mobilen. Från att alltid ha någonting att säga till varandra till att sitta bredvid varandra, omringade av tystnaden. Från att ha kunnat njuta av tystnaden och av varandras sällskap till att sitta där, genomlida tystnaden och vilja springa ut genom dörren så fort chansen ges. 

Ibland är någon du saknar någon du aldrig träffat. Kanske är det den där släktingen som saknas, "den" som alla andra alltid pratar om men som du inte vet någonting om. Kanske är det den där personen som du har en idealisk bild av inuti ditt huvud, men som på något vis aldrig lyckas dyka upp i verkligheten. 

Kanske är det den där personen som funnits där hela ditt liv, som du aldrig trodde skulle försvinna, men som plötsligt tog sitt sista andetag... Den där personen som du aldrig fick chansen att säga hejdå till. Det är den personen som du aldrig uppskattade tillräckligt, som du aldrig besökte tillräckligt ofta - Den du tog förgivet. 

Ibland handlar det inte om en annan fysisk människa... Ibland saknar du dig själv. Tid har en tendens att ändra saker, att ändra människor, att ändra överhuvudtaget. Oftast är förändring bra, men ibland vaknar man upp, tittar sig själv i spegeln och undrar "vart är jag". Ibland saknar man sig själv, sitt gamla jag, och man känner sig vilsen. Hur kan man veta varken upp eller ner om man tillochmed tappat bort sig själv? 

Jag började skriva detta inlägg vid nyår... Men det är inte förens nu som jag avslutar det. De flesta saknar någon och det är okej. Det är och kommer alltid att vara okej, men när du fastnar där, när du låter saknaden ta över, när du även börjar sakna dig själv... Då måste du se upp. 

MP3 love.Och utanför är allt en snöstorm.


Ph; Ett par snäckskal jag tog kort på idag. 

Hallå där människor! I skrivandets stund sitter jag med halvtrötta ögon och lyssnar på hur snön och vinden leker hulliganer utanför. Hade verkligen hoppats på vår men istället kom en snöstorm. Idag kom mina föräldrar hem från Thailand, vilket inte alls var dumt, för det har känts lite tomt här i huset dem senaste två veckorna. Sen jag kom hem från skolan har jag pluggat, mestadels fysik, och jag blir galen! Tror jag börjar bli otroligt skoltrött... Har aldrig riktigt varit det förut. Nåväl, ska snart gå ner igen för att bläddra en sista gång i alla papper... Har trots allt en redovisning och ett prov imorgon. Ohmygash. 

Fick en liten mini-attack förut. Skulle uppdatera min mobil men sen fungerade det inte att uppdatera och jag var istället tvungen att återställa telefonen till fabriksinställningarna?! Som tur var hade jag säkerhetskopierat hela telefonen precis innan ♥ Annars hade jag fått panik. 

Anyway, vi ses när vi ses och hörs när vi hörs! 

13-03-18

Hallå där! Just nu sitter jag i skolan, har just haft idrott. Idag är sista dagen innan mina föräldrar kommer hem - känns bra! Efter skolan idag ska jag åka och äta hos min mormor och morfar och efter det plugga tills jag dör. Har rätt mycket att göra den här veckan... Men det är okej. Trots allt är lovet inte så långt bort! Bloggade ingenting igår men dagen var inte så intressant - gick tipspromenad, åt mat hos moster med mina kusiner samt försökte plugga. Anyway, nu börjar min lektion!


En produktiv dag.

Hallå där! Idag har varit en riktigt produktiv dag. Det enda jobbiga var nog att jag vaknade kl 6 första gången. Tycker verkligen att jag förtjänar "vuxenpoäng" för allt jag gjort idag... Dvs fixa med tvätten, städa huset och laga mat. Förutom en massa tråkiga sysslor har jag även varit ute på en promenad med min moster följt av fika hos min kusin. Nu måste jag verkligen gå och lägga mig... Känns som att jag kommer somna närsomhelst nu. Bilden nedan visar mitt nyaste inköp - en fin kopp som är köpt i Kumla. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!


Alldeles för seg, alldeles för sent.

Hallå där! Jag har blivit lite dålig med det här med bloggning på sistone. Orken, tiden, intresset och att jag är trött/seg oftare är nog anledningarna. Dessutom är det ganska tråkigt att starta varje inlägg med "ledsen för att jag inte har bloggat men...", kanske borde ta en bloggpaus eller sluta blogga överhuvudtaget?

Anyway, igår var en pluggdag + svenskaprov... Usch. Efter skolan blev det en tripp till Kumla och sedan fika hos kusinen. När jag kom hem var jag alldeles för trött, men gick iallafall och la mig alldeles för sent. Borde kanske börja ställa klocka för när jag ska gå och lägga mig? Denna dag var allmänt seg och koncentrationen dök upp en stund på morgonen men försvann efter första lektionen. Avslutade skoldagen med första träningspasset på träningsprogrammet. Vi formar ett eget träningsprogram på idrotten och jag har bestämt mig för styrka. 

Direkt efter skolan åkte jag iväg för att jobba och när jag kom hem igen var jag ännu segare. Kollade iallafall på ett efterlängtat tvd-avsnitt, åh som jag har längtat! Nu sitter jag här, ögonen är trötta, huvudvärken har kommit, träningsvärken i benen börjar sakta komma, plugghögen ligger snällt och väntar tills imorgon och klockan är ännu en gång alldeles för mycket. 

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Från en dag till en annan.

Hejsan! Bloggade ingenting igår... Det var iallafall en toppen dag från början till slut! Var även och åt mat hos mormor och morfar. Tyvärr var denna dag inte riktigt lika bra som igår, men den kunde ändå varit värre. Hoppas bara på att snön som kom idag försvinner lika snabbt som den kom! Hade tänkt att plugga inför svenskaprovet som jag har imorgon... Men istället somnade jag i soffan. Lyckad tjej! Just nu sitter jag och kollar på Sveriges mästerkock, faktiskt rätt bra, men det jag egentligen ska se på är såklart Mia på grötö. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! :)


Beautiful creatures - Film och bok

<--- Filmen/boken.

I en liten stad där förändring inte är välkommen och där alla känner alla, förändras plötsligt allt. Du som åskådare/läsare får se allt ur Ethans perspektiv, vilket jag inte trodde. Jag hade hoppats på att få se allt ur ett annat perspektiv men det gick bra iallafall. I staden, Gatlin, finns det två sorters människor... De som är för dumma för att lämna Gatlin och de som är för fast för att flytta därifrån. Ethan är en kille, som bor med sin pappa och Amma. Plötsligt flyttar en ny tjej till Gatlin... Gamle Ravenwoods systerdotter Lena. 

Trots att Amma sagt åt Ethan att hålla sig borta från henne är det oundvikligt. Staden behandlar henne och gamle Ravenwood som pesten själv... Men Ethan kan inte hålla med. Istället dras de till varandra och tillsammans är dem med om äventyr de bara kunde drömma om. Lena är en besvärjare och på hennes sextonårsdag ska hon bli tagen. Den dagen känns ganska avlägsen... Men verkligheten kommer ikapp. 

Jag läste boken, innan jag kollade på filmen, och jag gillade den mycket. Den var spännande och ny på ett vis. Även om storyn påminner mycket om twilight-serien finns det skillnader. Jag älskade detaljerna i boken, men på något vis hade de flesta försvunnit i filmen. Eftersom jag läste boken först blev filmen en stor besvikelse - Inte alls vad jag hade förväntat. Filmen hade coola effekter och var i stort sett bra, om du inte läst boken först. 

Tips: Läs boken eller kolla på filmen - Inte både och. 

13-03-11

God morgon! Telefonen visar att klockan snart är 8 och för en gångs skull vill jag inte somna om. Det känns skönt att ligga och morna sig i sängen och känslan av att detta kan bli en produktiv dag är underbar! Igår var det söndag utan söndagsångest - jag och min bror åt mat hos farmor, vattnade alla tusen blommor i huset, gick på en promenad och sedan la jag mig i soffan och tittade på roliga filmer. På dagens schema står en promenad i det kalla vädret, matlagning i form av pannkakor och kanske plugg av något slag.


13-03-09

Hallå där peeps! Vaknade äckligt tidigt idag (7), men somnade om och vaknade runt halv 12 istället. Får alltid lite ångest när jag går upp så sent... Känns som att hela dagen är bortkastad om man inte är uppe ur sängen innan 12. Fixade iordning lite frukost/lunch, städade, duschade och sedan gav jag mig iväg på en promenad. Vädret gillas massor! Jobbigt bara att isen inte smält överallt... Ett mirakel att jag inte ramlade omkull. Eftermiddagen spenderades hos moster då vi fick mat och fika där. 

Ikväll blir det melodifestivalen, men har varit så trött på kvällarna sen jag blev frisk att jag kanske somnar innan alla har framfört sina låtar. Pinsamt. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

Bachelorette

 <--- Filmen! 

Det var riktigt länge sedan jag såg filmen... Men tänkte att jag kunde skriva något om den iallafall. Filmen är lik många andra filmer... Men det finns fortfarande inte en film som är precis som denna. Den är lite råare och lite sannare... Och det som går fel, det går fel. Becky, tjejen folk brukade reta i high school, ska gifta sig och ber hennes gamla "vänner" att vara brudtärnor. De tjejerna har väldigt starka personligheter och har inte förändrats mycket sedan high school. När Becky bestämmer sig för att ha en lugnare möhippa bestämmer sig tjejerna för att ordna en egen. Självklart går brudklänningen sönder, självklart spyr folk och självklart går allt åt helvete. 

Under ytan bubblar hemligheter som tjejerna burit med sig väldigt länge... Och det kanske är nu dem börjar lära känna sig själva? Allt som allt tycker jag att det var en sevärd film som man gärna spenderar tid med i tv-soffan! 

Universitetsdag och lite till.

Hallådär! Idag har dagen spenderats i Örebro, först vid universitetet och sedan på stan. Gick på fyra "informationspass" eller vad man ska kalla dem. Trodde dem skulle vara mycket mer givande än vad dem egentligen var... Så är fortfarande mer eller mindre ett frågetecken kring hela universitetsfrågan och att läsa vidare. Efter att allt var slut åkte Alva, Elina, Linnea, Elin, Lisa och jag ner till stan, åt på La Baugette och kollade i affärer innan det var dags att åka hemåt. Trevligt! 

Väl hemma satte jag mig med matteboken, med hopp om att komma ikapp lite, men det varade inte jättelänge då mormor, morfar och moster kom på fika. Efter att dem åkt satte jag mig åter igen med böckerna. Det är verkligen jättejobbigt att behöva ta igen så mycket när man varit sjuk... Börjar däremot se ett ljus i tunneln nu så efter helgen är jag nog ikapp igen! Nu ska jag mejla iväg en sak till idrotten och sedan sätta mig i tv-soffan innan jag går och lägger mig för ikväll. 

Får väl säga förlåt för dåligt bloggande, som vanligt, och förlåt för bildbristen som inte blivit bättre... Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses! 

13-03-04

Hejsan! Tänkte slänga in ett inlägg... Var jättelänge sen jag bloggade. Tänker skylla på att jag legat sjuk i en vecka med hög feber, halsont och ont i huvudet. Alvedon har varit min bästa vän! Imorgon tänker jag iallafall pallra mig iväg till skolan... Mår mycket bättre och blir galen av att inte prata med människor. Har i princip inte sett mina klasskompisar sen innan lovet... Deprimerande. Däremot har jag sett varenda pensionärsprogram som går att se. Ni kanske tycker att det är kul att ligga hemma och kolla film hela dagarna... Men om man, som jag, sett otroligt många filmer... Så blir utbudet otroligt litet. Anyway, vi hörs när vi hörs och ses när vi ses!