Årsresumé: 2013.

Förra året spenderades nyåret hemma hos mig med Elina och Alva. I år är vi i Askersund hemma hos Alva och till skillnad från förra året firar även Emma med oss iår Emma blev sjuk.. Jag hade inga nyårslöften inför det kommande året och jag tänker inte ha några inför 2014 heller. Jag tror inte på ett löfte som jag kommer komma ihåg i en vecka kommer förändra det kommande året. Istället ska jag satsa på att fortsätta i samma stil, vara öppen för förändring och njuta så mycket det går! Januari - 
Kan inte påstå att 2013:s januari utmärkte sig på något sätt. Träffade vänner, kollade serier & filmer, träffade släkten (ovanligt...) och hade ganska mycket ångest över tredje året på gymnasiet och vad som skulle hända efter. Förvånas över att jag inte ville flytta någonstans, det är iallafall något som har ändrats. 

Februari - Jag kan bara säga att februari var precis som januari, förutom ett biobesök. Kul liv.

Mars - Mina föräldrar åkte utomlands, jag låg sjuk i en vecka, åt mat hos diverse släktingar, körde för första gången i en rondell (big deal...) och övningskörde rent allmänt. 

April - Påskmat hos mormor och morfar, umgicks med diverse vänner, plågade mig själv med högskoleprovet, övningskörde, Askersundsmarken i regn, fikat i kapellet med släkten och skaffade nya glasögon. 
 

Maj - 
Firade Valborg med Alva, Godegårdsmarken, övningskörde, fikade/åt hos diverse släktingar, firade min brors födelsedag, bokade London, rätt mycket plugg, rätt mycket filmer/serier, min klass var ofta ledig på torsdagar, jag blev förkyld, jobbade, firade mors dag, Stockholm med klassen och firade morfar.
 
Juni - Månaden verkade börja med fint väder, körkortsplugg, fikade överallt, fina människor, hade idén om att det var hälsosamt att springa (?!), firade morfar en andra gång, jobbade, byggde lådbil, åt glass i Örebro, firade farmor, övningskörde, slutade skolan, firade Ida, årlig "Hanna & Irma" - dag, fotograferade lillkusinen, upptäckte hur underbara gråa dagar är och firade Becca.

Juli - Firade Astrid, kollade på Lerbäcks teater, övningskört, körtkortsplugg, umgåtts med fina människor, gått på Lerbäcksmarken, lite promenaer, fika hos släktingar, hämtade brors bil, jobbade, firade Alva, middag på Rosendals festgård, LONDON samt roadtrip till Karlsborg och Hjo med Co. 

Augusti - Även augusti fortsatte där juli slutade (jobbade, övningskörde och pluggade körkort), Hampus for till katthimlen, hjälpte till på hundutställningen, firade morbror och mormor, umgicks mycket med släkten, bestämde mig för att genomföra käkoperationen, klippte av mig håret, hade tjejkväll och åkte på ytterliggare ett kalas (kommer inte ens ihåg vem som fyllde?!). Jag funderade på hur mycket man egentligen vet om någon man tror sig känna, läste ut älskade tatuh-serien, spånade vidare på vart jag befinner mig efter studenten, Askersundsmarken med Elina, fikade på Smörgåsbutiken och gick på Sannerudsmarken. September - 
Upptäckte åter igen hur tvåsidiga människor kan vara, övningskört, började på gymnasiearbetet, fikade hos släktingar, gick på cirkus (barnbiljett!!!), första körlektionen på körskolan, premiäråkte med Ricky (livrädd!!!), pluggat körkort, de där klassiska höstkvällarna började smyga på, jobbade, hjälpte till på rallyt, firade lillkusinen Meya och skolplugget kickade igång igen. 

Oktober - Beställde studentmössa, förälskade mig i Veronica Maggios nya album, gick en snabbis på Hallsbergsmarken, firade mamma, övningskört & pluggat teori, fika, tänkte "varför, varför inte?", serier/filmer, ifrågasatte dagens kroppsideal, fina människor, öppet hus i skolan, första snön (!!!), inställda lektioner, studiebesök i Norrköping och plågade mig själv med högskoleprovet.

November - Jobbade, pluggade, fick besök av en räv, filmer/serier, umgicks med människor, tjejkväll hos Bergqvist med Alva, började renovera köket (KAOS), åkte till Linköping (roliga människor, sittning och framtidsplaner), åkte på halka, anföll mina vänner när de kom tillbaka från praktiken, fika hos diverse människor, träffade barndomsvänner, accepterade framtiden och hade sunedag i skolan. 

December - Jobbat, övningskört, pluggat, fikat hos diverse människor, följde julkalendern slaviskt, promenerat, tog ställning till alkoholen och dess roll i dagens samhälle, körde i diket i snökaoset, adventsfika i kapellet, fotograferat Astrid, "tappade" bort mitt busskort, julhandlade med Elina tills fötterna värkte, fina människor, premiäråkte med Elina (veckor senare...), bokade BRÅVALLA, julavslutning och fika på god smak efteråt, firade min 18-årsdag med tjejerna (fixade finaste brännmärket -.-), "Star Wars" - oskulden försvann, firade jul enligt tradition, bio, firade mig 2 gånger till, firade Alex och nyår firas hos Alva med tjejerna. Om jag ska säga bara ett par få saker som sammanfattar mitt 2013 skulle jag nog säga: känslan av att allt är möjligt (då studenten väntar runt hörnet), London med föräldrarna och bästa vän (för jag ÄLSKAR att resa) och allt det andra som är standard (jobb, körkortsplugg & körning samt en jäkla massa fika). Jag ser verkligen fram emot 2014! Detta är förändringarnas år och jag tror verkligen att det kan bli ett bra år. Inte för att föregående året/åren varit dåliga, men jag tror att detta kan bli riktigt bra. Det känns som att hela året kommer bli ett stort äventyr och det känns så jäkla kul. Jag skapar mina egna åsikter kring alla möjliga saker, vilket i sin tur gör att jag växer som person, jag tänker på vad jag vill göra efter studenten och allt känns både skrämmande och spännande! Det kommer bli ett bra år, ett så jäkla bra år! 
 

Kommentarer
Postat av: Annika

Gott nytt år :)

2013-12-31 @ 15:01:18
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Irma

Jag vet inte om det alltid varit så eller om jag fått för mig det nu, men jag blir så glad när du kallar mig bästa vän att jag får tårar i ögonen... Kan vara det att du pratat om att du inte tycker om att "märka" en vänskap. Men det är något speciellt när du skriver det!
Och btw! Även om vi jobbar på vår dag iår så kanske det blir lättare än föregående år, för iår behöver vi inte vara beroende av våra föräldrar! För vi ska ha fucking körkort till sommaren! :D

2014-01-15 @ 06:52:50
URL: http://irmmak.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback